Man tevreden na HSI-methode

“Mijn haaruitval zorgt niet langer voor een deuk in mijn zelfvertrouwen.”

Graag een vrijblijvend consult

Haaruitval

Om erachter te komen of een haartransplantatie een oplossing voor u zou kunnen zijn, is het goed om te weten wat haaruitval nu precies inhoudt. Wanneer is er sprake van haaruitval en wat is de oorzaak? Is het stress, erfelijk bepaald of heeft het vooral met hormonen te maken? Het is heel belangrijk om voorafgaand aan de haartransplantatie een goede diagnose te stellen. Alleen op die manier kunnen wij het meeste voor u betekenen. Wij gaan voor het beste resultaat, zodat u zich weer zelfverzekerd en prettig in uw vel voelt.

 

 

Oorzaken van haaruitval

Tijdens het verouderingsproces worden haren dunner en vermindert de dichtheid van de haren op de hoofdhuid. De invloed van hormonen, zowel bij de vrouw als bij de man, spelen hierbij een belangrijke rol. Dit verklaart dat bij veroudering uw haardos zichtbaar vermindert. 

 

 

 

Echter, komt haarverlies ook voor op jongere leeftijd. We spreken dan van vroegtijdige kaalheid. De boosdoener voor erfelijk haaruitval, ook wel Alopecia Androgenetica genoemd, is een overschot van het hormoonstofje ‘dihydrotestosteron’. Door deze haarziekte groeien op bepaalde plekken op de hoofdhuid geen gezonde haren meer, omdat de haarfollikels krimpen. Uiteindelijk sterft het haar af waardoor er helemaal geen haar meer groeit. Dit leidt tot dun haar en kale plekken.

Ondanks dat het erfelijk is kunnen wij u goed helpen met een haartransplantatie. Een juiste diagnose is echter van groot belang. Gedurende de jaren kan de kaalheid wel toenemen. Daarom adviseren wij jonge cliënten vaak de haartransplantatie uit te stellen. Het is belangrijk hier rekening mee te houden om een optimaal resultaat te kunnen garanderen.

In een vrijblijvend consult bekijkt de arts uw persoonlijke situatie. Er zal een diagnose worden gesteld waaruit een individueel behandelplan voortkomt.

 

 

Kaalheid bij mannen en vrouwen

Het beeld verschilt duidelijk bij mannen en vrouwen. Bij mannen komt haaruitval eerst voor in de voorste haargrens, bij de slapen en de kruin. Bij vrouwen vindt haaruitval meer gelijkmatig plaats. Het kan ook voorkomen dat er pleksgewijze kaalheid ontstaat, een haarziekte die Alopecia Areata wordt genoemd.

 

Mannen die kaal worden krijgen meestal last van een terugtrekkende haarlijn (inhammen) of een kale plek op de bovenkant van het hoofd (kruin). Het is een natuurlijk proces dat vaak wordt beïnvloed door erfelijkheid en hormonen. Eén op de drie mannen krijgt tussen hun 20e en 50e levensjaar te maken met beginnende kaalheid. Dat is een vervelend probleem en kan veel stress veroorzaken, vooral op jonge leeftijd. Een haartransplantatie is dan ook voor veel mannen een goede oplossing om hun kaalheid te herstellen.

 

Vrouwen ontwikkelen vaak een andere vorm van kaalheid, waarbij het haar vanaf de kruin over de gehele hoofdhuid stukken dunner wordt. Terwijl bij mannen een belangrijke rol is weggelegd voor het mannelijk hormoon, is dat bij vrouwen iets minder duidelijk. Het feit dat haaruitval vooral voorkomt bij vrouwen in de overgang wijst er echter wel op dat ook hier hormonen meespelen. Gelukkig biedt de HSI-methode ook geschikte oplossingen voor vrouwen met dun haar.

 

Bij Alopecia Areata is er sprake van pleksgewijze haaruitval, een auto-immuunaandoening. Dit begint meestal met kale plekken op het hoofd en kan zich uitbreiden over de rest van het lichaam. Kale plekken in de baard of haaruitval van de wenkbrauwen zijn voorkomende vormen. Ze kunnen plotseling door bijvoorbeeld stress ontstaan en groeien vaak binnen twee jaar vanzelf weer terug. Behandeling van Alopecia Areata is mogelijk met een HaarStamcel Transplantatie.

 

De impact van haaruitval uitgelegd

 

Om u een beter beeld te geven laten we u in deze video zien hoe onze arts Kristel van Herwijnen de impact van haaruitval voor zowel mannen als vrouwen beschrijft.

 

 

Ervaren technician Yvette Keulemans