afbeelding ervaring

ONZE CLIËNTEN VERTELLEN

Ingrid Willems tekende elke dag haar wenkbrauwen voordat ze koos voor een wenkbrauwtransplantatie via de HASCI-methode. In het totaal heeft Ingrid 3 behandelingen gehad van elk ongeveer 400 tot 500 grafts. Om de wenkbrauwen een nog natuurlijkere en vollere look te geven koos ze voor een huidpigmentatie behandeling bij Brigitte Vissers, een hele subtiele vorm van permanente make-up. We vroegen haar na de behandeling naar haar ervaringen. 

Wat stoorde je het meeste aan je wenkbrauwen?

Het meest storende aan mijn wenkbrauwen vond ik toch wel dat ik ze elke dag moest tekenen en dat het dan niet altijd lukte om ze mooi en gelijk te krijgen. Met name in de zomer was het vaak ongemakkelijk omdat het door het transpireren wel eens gebeurde dat je per ongeluk door je gezicht veegde en dat er dan opeens een stuk wenkbrauw miste. Ook met zwemmen zag je de mensen soms vreemd naar je kijken omdat het er zonder wenkbrauwen toch wel een beetje vreemd uitzag.

Waarom koos je voor een haartransplantatie en waarom juist bij Hair Science Institute?

Ik koos voor een wenkbrauwtransplantatie omdat ik heel graag natuurlijk uitziende wenkbrauwen wilde. Door een kennis werd ik gewezen op de prachtige mogelijkheden die het Hair Science Institute op dat gebied bood. Na een duidelijk gesprek met één van de artsen, het lezen van een aantal recensies en het bekijken van de mogelijkheden hoefde ik eigenlijk niet lang meer na te denken. Dit was wat ik wilde: mooie natuurlijk ogende wenkbrauwen.

Hoe verliep de behandeling
van begin tot eind?

Rond de klok van 08.00 uur melde ik me enigszins gespannen bij de receptie van het Hair Science Institute. Na een vriendelijke ontvangst en een kopje(cafeïne vrije) koffie gingen we aan de slag met het uitgebreid inmeten en intekenen van de wenkbrauwen. Hiervoor neemt men uitgebreid de tijd en wordt er met uiterste precisie te werk gegaan. Daarna wordt er op het achterhoofd een klein gebied geschoren, zodat men de benodigde grafts kan oogsten. Het haar wordt zo geschoren dat dit niet zichtbaar is bij bij lang haar. Daarna wordt de verdoving aangebracht en legt de arts uit hoe de behandeling verder zal verlopen. Nadat de verdoving voldoende is ingewerkt word er begonnen met het oogsten van de grafts. Afhankelijke van de dikte van de wenkbrauwen zijn er dit ongeveer 400 á 500. Vervolgens worden de wenkbrauwen op een pijnloze manier geheel verdoofd en gaat men van start met het transplanteren van de grafts. Eerst wordt er met een naald een gaatje gemaakt waarna de graft in de juiste groeirichting in het gaatje kan worden geplaatst. Tussen de middag staat er een heerlijke uitgebreide lunch klaar en wordt de behandeling even gestaakt. Na de lunch gaat men weer verder en tegen 15.00 uur is het moment daar om het resultaat te aanschouwen. Als laatste krijg je nog uitleg over de verzorging van het donorgebied, de nieuwe wenkbrauwen en worden de medicatie en verzorgingsproducten uitgereikt. Na het inplannen van een controleafspraak ben je tegen 16.00 klaar voor vertrek naar huis met reeds zichtbaar resultaat.

Wat vind je een paar maanden later
van het resultaat?

Na een week of 8 is het resultaat al goed zichtbaar en beginnen de getransplanteerde haartjes te groeien. Na ruim 9 maanden is het mooie eindresultaat echt goed zichtbaar en kijk ik vol trots in de spiegel! Ik ben nog elke dag heel erg blij en tevreden met het mooie, maar vooral natuurlijke resultaat en kan ik eenieder die een wenkbrauwtransplantatie overweegt het echt van harte aanbevelen.