Skip to content Skip to footer

Haartransplantatie mannen

Behandelingen

Haartransplantatie mannen

Kaalheid bij mannen is een vervelend probleem dat vaak al op jonge leeftijd voorkomt. Een HaarStamcel Transplantatie (HST) biedt hiervoor een definitieve oplossing. Of het nou gaat om dun haar, diepe inhammen, een kalende kruin of kale plekken in je baard of snor. 

Laat je professioneel adviseren

Behalve erfelijkheid kan kaalheid bij mannen ook andere oorzaken hebben. Daarom is bij de keuze voor een haartransplantatie een goede diagnose vooraf heel belangrijk. Laat je deskundig adviseren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen. Samen gaan we uitgebreid in op je persoonlijke situatie en wensen.

Ga voor natuurlijk resultaat

Van alle mogelijkheden voor haartransplantaties bij mannen geeft een HST de mooiste, meest natuurlijke resultaten. De getransplanteerde grafts (haarzakjes) worden dicht bij elkaar geplaatst, wat zorgt voor hoge haardichtheid en een natuurlijk ogende haarlijn.

We besteden veel aandacht aan de oorspronkelijke haargrens. Een veelgemaakte fout bij haartransplantaties is een onnatuurlijke of te scherpe haarlijn die niet goed past bij het gezicht. Daarom bepalen we vooraf, samen met jou, de ideale haarlijn. Zo realiseren we de meest natuurlijke haargrens.

Wat maakt HST uniek?

HST is een gepatenteerde, sophisticated techniek voor haartransplantatie, ontwikkeld uit decennialang wetenschappelijk onderzoek. De behandeling is zeer veilig en kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere haartransplantatietechnieken: minimale littekenvorming, fijnmazige inplant, levenslang resultaat en mogelijkheden voor haarherstel van gezichtshaar (wenkbrauwen, baard). De natuurlijke resultaten van HST zijn ongeëvenaard.

HST-behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd in de officiële Hair Science Clinics, met vestigingen in Amsterdam, Maastricht, Düsseldorf, London, Paris, Cap d’Antibes, Milan, Dubai, Jakarta, Bali en Hongkong. Een internationaal team van hoogopgeleide artsen en technicians verleent hier topzorg volgens de hoogste medische standaards.

Hasci patents

Veilig & betrouwbaar

HST is een veilige ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. De behandeling laat praktisch geen littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. Een HST wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

In onze klinieken geldt de hoogste medische standaard. Elke aan Hair Science Clinic medische professional is BIG-geregistreerd en gecertificeerd in de HST-methode.

Onze eigen R & D-afdeling werkt structureel aan het perfectioneren van de HST-techniek. Hiervoor werken we samen met universiteiten en academische ziekenhuizen over de hele wereld. Zo verbeteren we doorlopend de instrumenten, efficiency en klantvriendelijkheid van onze HST-behandelingen.

Natuurlijke resultaten

De natuurlijke resultaten van HST zijn ongeëvenaard. Het resultaat is levenslang, mét behoud van het donorgebied.

Dé techniek voor baardgroei

Kaalheid bij mannen kan ook voorkomen in het gezicht. Heb jij last van haaruitval in het gezicht, bijvoorbeeld kale plekken in je baard? Of heb je weinig baardgroei en wil je je baard en snor voller laten lijken? Ook dan is HST een ideale oplossing.

HST transplanteert met behulp van precisieapparatuur een minuscuul deel van het haarzakje en niet het compléte haarzakje. De fijnmazige aanpak laat vrijwel geen littekens achter en maakt de techniek bijzonder geschikt voor behandelingen in het gelaat. Hierdoor is HST veel breder inzetbaar dan conventionele haartransplantatie-methodes zoals FUT en FUE en wordt ook veelvuldig gebruikt voor de reconstructie van baarden, snorren en wenkbrauwen.

Haarherstel & reconstructie

Ook wordt HST veelvuldig ingezet als behandeling voor reconstructieve haarchirurgie en haarherstel op verlittekend weefsel, bij onder meer brandwondenpatiënten.

Onzichtbare behandeling

Bij een HST-behandeling hoeft niet altijd ál het haar gemillimeterd te worden. Er bestaat soms een mogelijkheid om alleen een gedeelte op het achterhoofd te scheren, bijvoorbeeld om esthetische redenen. We zorgen er dan voor dat het geschoren gebied te bedekken is met de rest van het haar. Bij mannen kan het haar opgeschoren worden om wel het maximale donorgebied te kunnen gebruiken. Door de rest van het haar lang te laten zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn.

Lang laten van een deel van het haar is alleen mogelijk als er voldoende ruimte is om tussen de haren te transplanteren, zonder dat het risico bestaat om omliggende haren te beschadigen. Ook de richting van de haren, bijvoorbeeld in de kruin, speelt hierbij een rol. Of dit ook in jouw geval mogelijk is, kan door een van onze artsen worden beoordeeld tijdens een vrijblijvend consult.

De behandeling

Een HST kan vrijwel altijd in één dag worden uitgevoerd en duurt doorgaans 8-10 uur. Vóór en na de ingreep geven we je instructies die de veiligheid en het eindresultaat van de behandeling optimaliseren. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en wordt door de meeste mensen als pijnloos ervaren. Tijdens het oogsten en terugplaatsen van de grafts maken we het je zo comfortabel mogelijk voor je.

1. Plaatselijke verdoving

Je blijft de hele dag mobiel en bent niet onder invloed van sederende medicatie. Even bellen of de benen strekken is gewoon mogelijk. Daarna markeert de arts samen met jou het ontvangstgebied en bieden we je een – door jou gekozen – lunch aan.

2. Terugplaatsen van de grafts

’s Middags bereidt de arts, na verdoving, het ontvangstgebied voor, waarna de technician de grafts op hun nieuwe plek plaatst. Als de behandeling klaar is, doet de arts een volledige controle en maken we nog eens foto’s. Je krijgt instructies en benodigdheden voor de nazorg mee. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

3. Nazorg

Een dag, een week en een maand na de behandeling zijn er contactmomenten om te checken hoe het met je gaat. Tussendoor kun je natuurlijk altijd terecht met vragen bij onze specialisten van Hair Science Clinic.

4. Veilig en betrouwbaar

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Een behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

Verschillen in downtime

Downtime bij haartransplantaties is de tijd die nodig is om te herstellen na de ingreep en varieert per techniek. Bij de FUE-methode duurt het herstel 2-3 weken met grotere wondjes, littekenvorming, en een pijnlijke herstelperiode. De HST-methode biedt daarentegen een snellere genezing van 5-7 dagen, met minimale wondvorming, geen littekens, en een pijnloze herstelperiode.

FUE

HST

Wat kost het?

De kosten van een haartransplantatie worden onder meer bepaald door het aantal te transplanteren grafts. Hoeveel grafts nodig zijn voor een succesvolle HST-behandeling verschilt per persoon en per situatie.

Ook andere factoren spelen een rol: de kwaliteit van het donorhaar, het verloop van de haaruitval, de gezondheid van het donorgebied, je algehele gezondheid en je persoonlijke wensen. Ook kleur en textuur van het haar zijn bepalend voor het resultaat, omdat we streven naar natuurlijke dekking.

Kortom: een HST-behandeling is maatwerk. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult stelt de arts een volledige medische diagnose. Op basis hiervan krijg je een persoonlijk behandelplan inclusief een offerte van de kosten.

Waarom kiezen voor HST?

HST is een gepatenteerde, sophisticated techniek voor haartransplantatie, ontwikkeld uit decennialang wetenschappelijk onderzoek.  De behandeling is zeer veilig en kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere haartransplantatietechnieken: minimale littekenvorming, fijnmazige inplant, levenslang resultaat en mogelijkheden voor haarherstel van gezichtshaar (wenkbrauwen, baard). De natuurlijke resultaten van HST zijn ongeëvenaard.

HST wordt uitsluitend uitgevoerd in de officiële Hair Science Clinics, met vestigingen in Amsterdam, Maastricht, Düsseldorf, London, Paris, Cap d’Antibes, Milan, Dubai, Jakarta, Bali en Hongkong. Een internationaal team van hoogopgeleide artsen en technicians verleent hier topzorg volgens de hoogste medische standaards.

haartransplantatie gebieden
Cliëntervaringen

Wij begrijpen als geen ander dat je de beslissing om een haartransplantatie te ondergaan niet zomaar maakt. Goed voor jou om te weten is dat al vele duizenden mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld je vóórgingen bij Hair Science Clinic en ontzettend blij zijn met die keuze.

Educatiebehandeling
Ontdek jouw mogelijkheden

Voor veel vormen van kaalheid is een HST-behandeling een optimale oplossing. In een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt de arts jouw persoonlijke situatie grondig. Vanuit deze medische diagnose krijg je advies op maat, uitgewerkt in persoonlijk behandelplan. Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

HAARTRANSPLANTATIE MANNEN

Veelgestelde vragen - FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Onder andere de haartransplantatie bij mannen is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. Overweeg je deze ingreep en heb jij hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

Haartransplantaties worden vrijwel uitsluitend toegepast bij mannen die te maken hebben met alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval. Deze vorm van haarverlies is blijvend en wordt veroorzaakt door het mannelijke dihydrotestosteron hormoon en kan al op jonge leeftijd beginnen.
Het voornaamste verschil zit in de manier waarop de haarzakjes geoogst worden. Waar bij de FUT techniek een reepje huid uit het donorgebied, de haarkrans, wordt gesneden worden bij een FUE haartransplantatie de haarzakjes met behulp van een holle naald individueel geoogst. De FUT techniek laat grove zichtbare littekens achter. De FUE haartransplantatie laat kleine witte puntige littekens achter op het achterhoofd. Deze worden zichtbaar wanneer meer dan 2.500 grafts tijdens een FUE behandelinh getransplanteerd worden, en er dus kale plekken ontstaan in het donorgebied. De Haarstamcel Transplantatie (HST) is de meest geavanceerde en moderne van alle haartransplantatie technieken. Bijzonder aan HST is dat slechts een klein deel van de haarfollikel (graft) – en niet het hele haarzakje – wordt geoogst uit het donorgebied. Dat minuscule stukje weefsel bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar volledig terug. Zo blijven er geen kale plekken of littekens achter op het achterhoofd. Een klein wonder dus: uit één graft ontstaan meerdere haren.
Om het gewenste resultaat te bereiken, is de aanwezigheid van voldoende en gezond donormateriaal noodzakelijk. Is het haarverlies te ver gevorderd, dan kan een specialist de behandeling afraden en eventueel een alternatief voorstellen.
De behandelde hoofdhuid kan rood kleuren en licht opzwellen. Je ontvangt uitgebreide nazorginstructies om eventuele zwelling en jeuk tegen te gaan. In de dagen die volgen op de haartransplantatie worden korstjes op de huid gevormd. Door het gebruik van precisie-instrumenten hersteld de huid in het ontvangst- en donorgebied snel. In de regel duurt het een kleine week, voordat de hoofdhuid volledig is genezen.

Nee, bij een HST heeft u geen ziekteverlof nodig. De behandeling en de medicijnen hebben geen invloed op de rijvaardigheid. Na de behandeling mag u dus zelfstandig naar huis rijden. De meeste mannen gaan daags na de ingreep weer als van ouds aan het werk. Afhankelijk van de aard van uw werkzaamheden kan de specialist al tijdens het intakegesprek aangeven wanneer u terug aan het werk kunt. Dit omdat zware inspanning, sporten en blootstelling aan de zon wordt afgeraden in de eerste weken na de ingreep.

Zoals bij elke chirurgische ingreep kent een haartransplantatie zogenaamde contra-indicaties en redenen om de procedure niet toe te passen. Mannen met diabetes, acute en chronische huidinfecties, bepaalde auto-immuunaandoeningen, hart- en vaatziekten worden niet als vanzelfsprekend behandeld. Een haartransplantatie kent geen leeftijdsgrens, maar het wordt afgeraden om voor het 20e levensjaar de ingreep toe te laten passen.
Zowel het oogsten als terugplaatsen van kleine delen van de haarzakjes gebeurt onder plaatselijke verdoving. Geoogste grafts (haarfollikel met stamcellen) worden voor het plaatsen in de transplantatie gebieden gecontroleerd. Om de grafts te kunnen transplanteren worden kleine kanaaltjes geboord met precisie-instrumenten. Hier worden de grafts in geplaatst en groeien ze binnen 24 uur vast. Door de plaatselijke verdoving voelt u niets van de ingreep.
Bij iedere operatie bestaat er een kans op complicaties. Omdat HST altijd door een ervaren specialist wordt toegepast, is het een veilige ingreep met een nihil risico. De arts heeft de bijwerkingen en mogelijke complicaties tijdens het intakegesprek uitgebreid toegelicht. Allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen, moeizame wondgenezing en de vorming van puistjes kunnen zich na de ingreep voordoen. Ernstige complicaties zoals hoofdhuidinfecties komen zelden voor.
Ja, de resultaten van de haartransplantatie zijn permanent. De getransplanteerde grafts, afkomstig uit de haarkrans, hebben andere kenmerken en eigenschappen dan de overige haren op uw hoofd. Deze unieke genetische eigenschappen zorgen er voor dat deze grafts ongevoelig zijn voor het mannelijke DHT-hormoon. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven nieuwe haren produceren.
Nee, haartransplantaties worden uitsluitend met uw eigen donormateriaal uitgevoerd. Wanneer er gewerkt zou worden met andere donorharen, dan is de kans op afstoting groot en zou u, net zoals bij een orgaantransplantatie, gedurende langere tijd zware immuunonderdrukkende medicatie moeten gebruiken.
Het is belangrijk om te beseffen dat de haartransplantatie u nieuwe haargroei geeft op uitgedunde, kale gebieden. Met de ingreep kan toekomstig haarverlies van bestaand niet getransplanteerd haar niet voorkomen worden. Wanneer een haartransplantatie al op vrij jonge leeftijd wordt toegepast is het moeilijk om te bepalen of en hoe het toekomstige haarverlies eruit ziet. Eventueel kan later een tweede haartransplantatie toegepast worden.
Doorgaans vallen de getransplanteerde haren beetje bij beetje uit, voordat ze opnieuw groeien. Het haarverlies vindt plaats vanaf 3 tot 4 weken na de ingreep. Nieuwe haargroei begint 3 à 4 maanden na de ingreep. Een volledig resultaat kan verwacht worden in 9 maanden na de haartransplantatie.
Stop een aantal weken voor de haartransplantatie met roken. Roken kan het resultaat negatief beïnvloeden. Door tijdig te stoppen en dit ook na de ingreep vol te houden, verbetert de doorbloeding en krijgen de haarzakjes voldoende voedingsstoffen. Ook het gebruik van cafeïne houdende dranken en alcohol in de dagen voor de ingreep wordt afgeraden. Op de dag van de ingreep kunt u ’s ochtends gewoon ontbijten. Vertrek op tijd naar de kliniek, zodat u zichzelf niet hoeft te haasten. Neem de instructies die u van de arts heeft ontvangen goed door, zodat u ontspannen aan de ingreep begint.
Het scheren of millimeteren van uw haar is niet altijd nodig. Er bestaat ook een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen. Dit alles wordt met u besproken tijdens het intakegesprek in de kliniek.
De normale, natuurlijke dichtheid van een gezonde haardos is ongeveer 8-100 grafts per vierkante cm. Het donorgebied is beperkt en dat betekent dat ook het aantal donorharen beperkt is. Tijdens of na een transplantatie kan niet de natuurlijke dichtheid in een uitgedund gebied worden gegeven. Aangetoond is dat 20-50 grafts optimaal zijn voor een goede haargroei en een natuurlijk resultaat. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het beschikbare donormateriaal en de oppervlakte van de kalende gebieden. Ervaren specialisten weten hoe het haar in de juiste groeirichting geplaatst moet worden, voor het beste resultaat en het onzichtbaar maken van kalende of uitgedunde plaatsen.