Hair Science Clinic - haartransplantatie met het meest natuurlijke resultaat

“IN DE SPIEGEL KIJKEN EN DE DAG MET EEN GOED GEVOEL BEGINNEN. HEERLIJK!”

Download onze brochure

Haartransplantatie mannen

Kaalheid bij mannen is een vervelend probleem dat vaak al op jonge leeftijd voorkomt. Een haartransplantatie volgens de HST-methode biedt hiervoor een definitieve oplossing. Of het nou gaat om dun haar, diepe inhammen, een kalende kruin of kale plekken in je baard of snor. 

Laat je professioneel adviseren

Behalve erfelijkheid kan kaalheid bij mannen ook andere oorzaken hebben. Daarom is bij de keuze voor een haartransplantatie een goede diagnose vooraf heel belangrijk. Laat je deskundig adviseren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen. Samen gaan we uitgebreid in op jouw persoonlijke situatie en wensen.

 

Ga voor natuurlijk resultaat

Van alle mogelijkheden voor haartransplantaties bij mannen geeft een HaarStamcel Transplantatie (HST) het mooiste, meest natuurlijke resultaat.

Revolutionair

HST gebruikt de kracht van de natuur, het regenererend vermogen van de menselijke stamcel. Bijzonder aan deze techniek is dat maar een klein deel van de haarfollikel – en niet de hele follikel – wordt geoogst uit het donorgebied.

Meerdere haren uit één haarfollikel

Dat minuscule stukje weefsel bevat genoeg stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Een klein wonder: door het regenererend vermogen kunnen meerdere haren uit één graft (haarfollikel) ontstaan. De nieuwe grafts (haarzakjes/haarfollikels) worden dicht bij elkaar geplaatst, wat zorgt voor hoge haardichtheid en een mooie, natuurlijke haarlijn.

 

(Her)groei in ontvangst- én donorgebied

Een speciale, gepatenteerde preservatievloeistof stimuleert de groei en verhoogt de levensvatbaarheid van de grafts. Dit geeft ze een extra boost. Deze integrale aanpak is de basis van deze verfijnde vorm van haartransplantatie, waarbij in het ontvangst- én donorgebied haar groeit.

WAT HST ZO BIJZONDER MAAKT

DE BEHANDELING

Een HST behandeling vindt meestal in één behandeldag plaats. Eerst maken we foto’s en verdoven we het afgesproken gebied. Daarna begint het oogsten van de grafts. Je voelt vrijwel niets, van jou verwachten we alleen geduld.

Plaatselijke verdoving

Je blijft de hele dag mobiel en bent niet onder invloed van sederende medicatie. Even bellen of de benen strekken is gewoon mogelijk. Daarna markeert de arts samen met jou het ontvangstgebied en bieden we je een – door jou gekozen – lunch aan.

 

 

Terugplaatsen van de grafts

’s Middags bereidt de arts, na verdoving, het ontvangstgebied voor, waarna de technician de grafts op hun nieuwe plek plaatst. Als de behandeling klaar is, doet de arts een volledige controle en maken we nog eens foto’s. Je krijgt instructies en benodigdheden voor de nazorg mee. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

Nazorg

Een dag, een week en een maand na de behandeling zijn er contactmomenten om te checken hoe het met je gaat. Tussendoor kun je natuurlijk altijd terecht met vragen bij onze specialisten van Hair Science Clinic.

Veilig en betrouwbaar

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Een behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gDJhcKLjMoM

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertelt de arts precies hoe dit in z´n werk gaat.

Terugtrekkende haarlijn/inhammen 

Inhammen zijn vaak een eerste teken van kaalheid bij mannen. Op de foto’s hiernaast zie je dat de oorspronkelijke haarlijn met een haartransplantatie mooi is hersteld. Niet de volledige haardos, maar wel het aanzicht. Het stadium van kaalheid en de conditie van het haar in het donorgebied, bepalen of het hele gebied te behandelen is.

 

Haartransplantatie man voor en na

HST behandeling met 1650 grafts

Natuurlijke haarlijn

We besteden veel aandacht aan de oorspronkelijke haargrens. Want een veel gemaakte fout is een onnatuurlijke of te scherpe haarlijn die niet goed past bij het gezicht. Daarom bepalen we vooraf, samen met jou, de ideale haarlijn. Zo realiseren we de meest natuurlijke haargrens.

 

Haartransplantatie mannen resultaat

HST behandeling met 2433 grafts

Tevreden patiënten

Voor het beoordelen van medische behandelingen wordt tegenwoordig de Patiënt Related Outcome (PRO) gehanteerd. Uit de PRO van de groep patiënten die met de HST-methode is behandeld, blijkt een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit na de behandeling.

 

Haartransplantatie mannen behandeling

HST behandeling met 1404 grafts

 

Kwaliteit van leven

Naast het bewezen cosmetische resultaat is deze verbetering een belangrijke overweging voor mensen die HST bij Hair Science Clinic willen ondergaan.

 

Haartransplantatie mannen kruin

HST behandeling met 1400 grafts

 

Levenslang resultaat

Blijvende, natuurlijke resultaten in het ontvangst- en donorgebied zijn belangrijke graadmeters voor een succesvolle haartransplantatie. Iedere cliënt heeft zijn eigen motivatie en verhaal voor het ondergaan van een HST behandeling. Bekijk meer voor- en na-foto’s, of lees over de ervaringen van cliënten die jou zijn voorgegaan.

 

Haartransplantatie mannen inhammen

HST behandeling met 1850 grafts

Haartransplantatie baard

Kaalheid bij mannen kan ook voorkomen in het gezicht. Heb jij last van haaruitval, bijvoorbeeld kale plekken in je baard? Of heb je weinig baardgroei en wil je je baard en snor voller laten lijken? Dan kun je bij ons terecht.

Er is veel mogelijk

De HST-methode is zeer geschikt voor behandelingen in het gelaat. Er blijven nagenoeg geen littekens achter waardoor deze techniek veel breder inzetbaar is dan conventionele haartransplantatie-methodes zoals FUT en FUE.

 

Mannen haartransplantatie baard

Resultaat van een HST baardtransplantatie

 


WAT KLANTEN OVER ONS ZEGGEN

 

Technician Hair Science Institute

“ALLE AANDACHT VOOR ONZE CLIËNTEN” Cheyenne, Technician Hair Science Clinic

Meer over de behandeldag

Ontdek jouw mogelijkheden

Een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen is waardevol voor jou en voor ons. Je krijgt persoonlijk advies, veel informatie en er is alle ruimte om vragen te stellen.

Samen bespreken we uitvoerig de mogelijkheden, jouw wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor je opgesteld.

Haartransplantatie mannen FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Onder andere de haartransplantatie bij mannen is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. Overweeg je deze ingreep en heb jij hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

Haartransplantaties worden vrijwel uitsluitend toegepast bij mannen die te maken hebben met alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval. Deze vorm van haarverlies is blijvend en wordt veroorzaakt door het mannelijke dihydrotestosteron hormoon en kan al op jonge leeftijd beginnen.

Het voornaamste verschil zit in de manier waarop de haarzakjes geoogst worden. Waar bij de FUT techniek een reepje huid uit het donorgebied, de haarkrans, wordt gesneden worden bij een FUE haartransplantatie de haarzakjes met behulp van een holle naald individueel geoogst. De FUT techniek laat grove zichtbare littekens achter. De FUE haartransplantatie laat kleine witte puntige littekens achter op het achterhoofd. Deze worden zichtbaar wanneer meer dan 2.500 grafts tijdens een FUE behandelinh getransplanteerd worden, en er dus kale plekken ontstaan in het donorgebied. De Haarstamcel Transplantatie (HST) is de meest geavanceerde en moderne van alle haartransplantatie technieken. Bijzonder aan HST is dat slechts een klein deel van de haarfollikel (graft) – en niet het hele haarzakje – wordt geoogst uit het donorgebied. Dat minuscule stukje weefsel bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar volledig terug. Zo blijven er geen kale plekken of littekens achter op het achterhoofd. Een klein wonder dus: uit één graft ontstaan meerdere haren.

Om het gewenste resultaat te bereiken, is de aanwezigheid van voldoende en gezond donormateriaal noodzakelijk. Is het haarverlies te ver gevorderd, dan kan een specialist de behandeling afraden en eventueel een alternatief voorstellen.

De behandelde hoofdhuid kan rood kleuren en licht opzwellen. Je ontvangt uitgebreide nazorginstructies om eventuele zwelling en jeuk tegen te gaan. In de dagen die volgen op de haartransplantatie worden korstjes op de huid gevormd. Door het gebruik van precisie-instrumenten hersteld de huid in het ontvangst- en donorgebied snel. In de regel duurt het een kleine week, voordat de hoofdhuid volledig is genezen.

Nee, bij een HST heeft u geen ziekteverlof nodig. De behandeling en de medicijnen hebben geen invloed op de rijvaardigheid. Na de behandeling mag u dus zelfstandig naar huis rijden. De meeste mannen gaan daags na de ingreep weer als van ouds aan het werk. Afhankelijk van de aard van uw werkzaamheden kan de specialist al tijdens het intakegesprek aangeven wanneer u terug aan het werk kunt. Dit omdat zware inspanning, sporten en blootstelling aan de zon wordt afgeraden in de eerste weken na de ingreep.

Zoals bij elke chirurgische ingreep kent een haartransplantatie zogenaamde contra-indicaties en redenen om de procedure niet toe te passen. Mannen met diabetes, acute en chronische huidinfecties, bepaalde auto-immuunaandoeningen, hart- en vaatziekten worden niet als vanzelfsprekend behandeld. Een haartransplantatie kent geen leeftijdsgrens, maar het wordt afgeraden om voor het 20e levensjaar de ingreep toe te laten passen.

Zowel het oogsten als terugplaatsen van kleine delen van de haarzakjes gebeurt onder plaatselijke verdoving. Geoogste grafts (haarfollikel met stamcellen) worden voor het plaatsen in de transplantatie gebieden gecontroleerd. Om de grafts te kunnen transplanteren worden kleine kanaaltjes geboord met precisie-instrumenten. Hier worden de grafts in geplaatst en groeien ze binnen 24 uur vast. Door de plaatselijke verdoving voelt u niets van de ingreep.

Bij iedere operatie bestaat er een kans op complicaties. Omdat HST altijd door een ervaren specialist wordt toegepast, is het een veilige ingreep met een nihil risico. De arts heeft de bijwerkingen en mogelijke complicaties tijdens het intakegesprek uitgebreid toegelicht. Allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen, moeizame wondgenezing en de vorming van puistjes kunnen zich na de ingreep voordoen. Ernstige complicaties zoals hoofdhuidinfecties komen zelden voor.

Ja, de resultaten van de haartransplantatie zijn permanent. De getransplanteerde grafts, afkomstig uit de haarkrans, hebben andere kenmerken en eigenschappen dan de overige haren op uw hoofd. Deze unieke genetische eigenschappen zorgen er voor dat deze grafts ongevoelig zijn voor het mannelijke DHT-hormoon. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven nieuwe haren produceren.

Nee, haartransplantaties worden uitsluitend met uw eigen donormateriaal uitgevoerd. Wanneer er gewerkt zou worden met andere donorharen, dan is de kans op afstoting groot en zou u, net zoals bij een orgaantransplantatie, gedurende langere tijd zware immuunonderdrukkende medicatie moeten gebruiken.

Het is belangrijk om te beseffen dat de haartransplantatie u nieuwe haargroei geeft op uitgedunde, kale gebieden. Met de ingreep kan toekomstig haarverlies van bestaand niet getransplanteerd haar niet voorkomen worden. Wanneer een haartransplantatie al op vrij jonge leeftijd wordt toegepast is het moeilijk om te bepalen of en hoe het toekomstige haarverlies eruit ziet. Eventueel kan later een tweede haartransplantatie toegepast worden.

Doorgaans vallen de getransplanteerde haren beetje bij beetje uit, voordat ze opnieuw groeien. Het haarverlies vindt plaats vanaf 3 tot 4 weken na de ingreep. Nieuwe haargroei begint 3 à 4 maanden na de ingreep. Een volledig resultaat kan verwacht worden in 9 maanden na de haartransplantatie.

Stop een aantal weken voor de haartransplantatie met roken. Roken kan het resultaat negatief beïnvloeden. Door tijdig te stoppen en dit ook na de ingreep vol te houden, verbetert de doorbloeding en krijgen de haarzakjes voldoende voedingsstoffen. Ook het gebruik van cafeïne houdende dranken en alcohol in de dagen voor de ingreep wordt afgeraden. Op de dag van de ingreep kunt u ’s ochtends gewoon ontbijten. Vertrek op tijd naar de kliniek, zodat u zichzelf niet hoeft te haasten. Neem de instructies die u van de arts heeft ontvangen goed door, zodat u ontspannen aan de ingreep begint.

Het scheren of millimeteren van uw haar is niet altijd nodig. Er bestaat ook een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen. Dit alles wordt met u besproken tijdens het intakegesprek in de kliniek.

De normale, natuurlijke dichtheid van een gezonde haardos is ongeveer 8-100 grafts per vierkante cm. Het donorgebied is beperkt en dat betekent dat ook het aantal donorharen beperkt is. Tijdens of na een transplantatie kan niet de natuurlijke dichtheid in een uitgedund gebied worden gegeven. Aangetoond is dat 20-50 grafts optimaal zijn voor een goede haargroei en een natuurlijk resultaat. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het beschikbare donormateriaal en de oppervlakte van de kalende gebieden. Ervaren specialisten weten hoe het haar in de juiste groeirichting geplaatst moet worden, voor het beste resultaat en het onzichtbaar maken van kalende of uitgedunde plaatsen.