kosten vrouw haartransplantatie

“HET MEEST AANTREKKELIJKE WAT EEN VROUW KAN HEBBEN IS ZELFVERTROUWEN”

Download onze brochure

Haartransplantatie bij vrouwen

Geen enkele vrouw vindt het fijn om dun haar te krijgen als gevolg van extreme haaruitval. Een volle haardos betekent veel voor het uiterlijk, maar ook voor het zelfvertrouwen. De meeste vrouwen voelen zich minder vrouwelijk zonder haar. Vaak is bij vrouwen niet één bepaalde plek kaal, zoals bij mannen, maar verliest de vrouw haren over het hele haaroppervlak. Met als resultaat verminderde haardichtheid.

Overmatig haarverlies?

Gelukkig is haaruitval bij vrouwen niet meteen een reden tot paniek. Elk mens verliest dagelijks zo’n 50-120 haren per dag. Dit is normaal en hier merk je doorgaans niets van. In de herfst en lente is het zelfs mogelijk dat dit aantal nog hoger ligt, voornamelijk door wat het haar te verduren krijgt tijdens de zomer en winter (zon, hitte, koude, …). Seizoensgebonden haaruitval duurt veelal één tot drie maanden. Heb je na deze periode nog steeds last van overvloedige haaruitval of steeds dunner wordend haar, dan is het haargroeiproces verstoord. We spreken dan van overmatig haarverlies.

Hoewel dit probleem veel voorkomt, verschillen de onderliggende oorzaken. De meest voorkomende oorzaak van overmatig haarverlies is erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica of AGA). Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Lezen: 10 feiten over haaruitval bij vrouwen

 

Raadpleeg een professional

Overmatig haaruitval bij vrouwen kunnen allerlei oorzaken hebben. Daarom is bij de keuze voor een haartransplantatie een goede diagnose vooraf heel belangrijk. Laat je deskundig adviseren door een huisarts. Of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze artsen. Samen gaan we uitgebreid in op jouw persoonlijke situatie en wensen.

GA VOOR NATUURLIJK RESULTAAT

Van alle mogelijkheden voor haartransplantaties bij vrouwen geeft een HaarStamcel Transplantatie (HST) het mooiste, meest natuurlijke resultaat.

Revolutionair

HST gebruikt de kracht van de natuur, het regenererend vermogen van de menselijke stamcel. Bijzonder aan deze techniek is dat maar een klein deel van de haarfollikel – en niet de hele follikel – wordt geoogst uit het donorgebied.

Meerdere haren uit één haarfollikel

Dat minuscule stukje weefsel bevat genoeg stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Een klein wonder: door het regenererend vermogen kunnen meerdere haren uit één graft (haarfollikel) ontstaan. De nieuwe grafts (haarzakjes/haarfollikels) worden dicht bij elkaar geplaatst, wat zorgt voor hoge haardichtheid en een mooie, natuurlijke haarlijn.

 

HST- zo werkt het

(Her)groei in ontvangst- én donorgebied

Een speciale, gepatenteerde preservatievloeistof stimuleert de groei en verhoogt de levensvatbaarheid van de grafts. Dit geeft ze een extra boost. Deze integrale aanpak is de basis van deze verfijnde vorm van haartransplantatie, waarbij in het ontvangst- én donorgebied haar groeit.

Snel herstel

Bij een HST-behandeling hoeft niet al het haar gemillimeterd te worden. Er bestaat een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

WAT HST ZO BIJZONDER MAAKT

De behandeldag

Een HST behandeling vindt meestal in één behandeldag plaats. Eerst maken we foto’s en verdoven we het afgesproken gebied. Daarna begint het oogsten van de grafts. Je voelt vrijwel niets, van jou verwachten we alleen geduld.

Plaatselijke verdoving

Je blijft de hele dag mobiel en bent niet onder invloed van sederende medicatie. Even bellen of de benen strekken is gewoon mogelijk. Daarna markeert de arts samen met jou het ontvangstgebied en bieden we je een – door jou gekozen – lunch aan.

Terugplaatsen van de grafts

’s Middags bereidt de arts, na verdoving, het ontvangstgebied voor, waarna de technician de grafts op hun nieuwe plek plaatst. Als de behandeling klaar is, doet de arts een volledige controle en maken we nog eens foto’s. Je krijgt instructies en benodigdheden voor de nazorg mee. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

Nazorg

Een dag, een week en een maand na de behandeling zijn er contactmomenten om te checken hoe het met je gaat. Tussendoor kun je natuurlijk altijd terecht met vragen bij onze specialisten van Hair Science Clinic.

Veilig en betrouwbaar

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Een behandeling laat praktisch geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Sk5TV4P0ddo

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertelt de arts precies hoe dit in z´n werk gaat.

Oplossingen voor kaalheid bij vrouwen

Haaruitval is vaak een eerste teken van kaalheid bij vrouwen. Op de voor en na foto’s hiernaast zie je dat dun haar mooi opgevuld kan worden met een haartransplantatie.

Nieuw zelfvertrouwen

Gelukkig kan in de meeste gevallen van kaalheid bij vrouwen er iets tegen gedaan worden. Tenslotte is voor de meeste vrouwen een fraaie haardos veel meer dan een cosmetisch gegeven. Zij voelen zich er méér vrouw door en daardoor zelfverzekerder.

 

Haartransplantatie vrouwen 750 grafts

HST behandeling met 750 grafts

Verdeling van de grafts

Omdat bij vrouwen het haar vaak over de hele haaroppervlakte uitdunt, is het belangrijk dat de grafts goed over het hoofd verdeeld worden. Hoeveel grafts nodig zijn en waar deze geplaatst moeten worden kan alleen door een ervaren arts bepaald worden.

Omdat Hair Science Clinic al vele duizenden vrouwen behandeld heeft, mag je bij ons rekenen op een enorme expertise.

 

Haartransplantatie vrouwen 1606 grafts

HST behandeling met 1606 grafts

 

Haartransplantatie vrouwen 1015 grafts

HST behandeling met 1015 grafts

Haartransplantatie op littekens

Een eigenschap van een litteken is dat de oorspronkelijke haargroei niet meer herstelt. Dankzij de HST-methode is het mogelijk om haargroei te realiseren op littekens, zelfs als er sprake is van een klein aantal donorharen.

 

Haartransplantatie vrouwen 676 grafts

HST behandeling met 676 grafts

 

Haartransplantatie vrouwen 1006 grafts

HST behandeling in 2 fasen: 1006 grafts en 1015 grafts

Nieuwe wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn heel bepalend in een gezicht en geven diepte en expressie. Als ze te dun zijn geworden of zelfs uitvallen is het belangrijk om eerst de reden te achterhalen. Meestal is er een aanwijsbare oorzaak voor het niet terug groeien van het wenkbrauwhaar. Zo speelt leeftijd een rol, maar ook ziekte, medicijngebruik, chemotherapie en de frequentie waarop je je wenkbrauwen epileert.

Definitieve oplossing

Wenkbrauwen op een natuurlijke manier reconstrueren was tot voor kort niet mogelijk. Een wenkbrauwtransplantatie volgens HaarStamcel Transplantatie biedt gelukkig een definitieve oplossing, met een mooi en natuurlijk resultaat.

 

Haartransplantatie wenkbrauwen vrouwen

Resultaat na HST wenkbrauwtransplantatie


WAT KLANTEN OVER ONS ZEGGEN

 

“ALLE  AANDACHT VOOR ONZE CLIËNTEN”

Meer over de behandeldag

Ontdek jouw mogelijkheden

Een vrijblijvend adviesgesprek is voor jou en voor ons waardevol. Je krijgt persoonlijk advies, gerichte informatie en er is alle ruimte om vragen te stellen.

Samen met de arts bespreek je de mogelijkheden, je wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor je opgesteld.

Haartransplantatie vrouwen FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Onder andere de haartransplantatie bij vrouwen is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. Overweegt u deze ingreep en heeft u hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

Vrouwen kunnen, net zoals mannen, te maken krijgen met haaruitval. De voorbije jaren zijn bestaande haartransplantatie technieken verbeterd en verfijnd, waardoor het niet langer noodzakelijk is om de haren voor de ingreep te millimeteren. Dit maakt de ingreep voor vrouwen aantrekkelijker. De afgelopen jaren is het aantal vrouwen dat een haartransplantatie overweegt en toe laat passen flink gestegen.

Net als bij mannen is Alopecia androgenetica, erfelijk haarverlies, de belangrijkste oorzaak van haaruitval bij vrouwen. Het is een erfelijke aandoening die een groot percentage van vrouwen met haarverlies voorkomt. Het kan worden overgedragen door de vader of de moeder en soms zelfs door beide ouders. Net zoals bij mannen kunnen er ook andere tijdelijke omstandigheden en factoren zijn die het haarverlies veroorzaken. U kunt hierbij denken aan medicijngebruik, hormonale veranderingen, stress en een gebrek aan bepaalde vitamines en mineralen.

Ja, vrouwelijk haarverlies heeft doorgaans een diffuus patroon. Het haar valt verspreid over het hoofd uit en maakt de haardos dunner. Mannelijk haarverlies komt tot uiting in een terugtrekkende haargrens, dieper wordende inhammen en een kalende kruin. Waar Alopecia androgenetica bij mannen tot volledige kaalheid kan leiden, is dat bij vrouwen vrijwel nooit het geval.

Het exacte aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd verschilt per ingreep. Tijdens een intakegesprek in de kliniek worden uw hoofdhuid en donorgebied aandachtig bekeken. De arts vraagt wat uw wensen zijn ten aanzien van de ingreep en bespreekt uw gezondheid en medisch verleden met u. Op basis hiervan wordt bepaald of u voor de ingreep in aanmerking komt en hoeveel haarzakjes in uw situatie getransplanteerd kunnen worden.

Nee, het volstaat om in de kliniek een reepje in het donorgebied kort te laten scheren. U hoeft dit niet zelf te doen. Als uw andere omliggende haren lang genoeg zijn, dan vallen deze na afloop van de ingreep over het kortgeschoren gedeelte heen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

Haartransplantaties worden in de meeste gevallen om cosmetische redenen overwogen en toegepast. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de ingreep daarom helaas vrijwel nooit. Alleen als er sprake is van een medische noodzaak kan in sommige gevallen een uitzondering gemaakt worden. De voorwaarden en vergoedingsmogelijkheden kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Een behandeling laat praktisch geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. De behandelde huid kan vlak na de ingreep rood zijn. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Bij een HST-behandeling hoeft niet al het haar gemillimeterd te worden. Er bestaat een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen. Het duurt 7 tot 10 dagen voordat de huid volledig is genezen.

Vrouwen die bekend zijn met aandoeningen als diabetes, hart- en vaatziekten, actieve huidinfecties en bepaalde auto-immuunaandoeningen worden niet als vanzelfsprekend behandeld. Bespreek uw voornemen tot een HaarStamcel Transplantatie eerst met de behandelend specialist. Deze kan u advies geven en eventueel bevestigen dat een haartransplantatie in uw situatie al dan niet toegepast kan worden. Ook wanneer er onvoldoende donormateriaal aanwezig is, kan de ingreep afgeraden worden.

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen pijn of ongemak ervaart. Een behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

Net zoals elke andere chirurgische ingreep, bestaat er bij een haartransplantatie een zeker risico op complicaties. Zo kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met allergische reacties, slechte wondgenezing, nabloedingen, infecties en littekens. Neem bij klachten zoals aanhoudende pijn en hoge koorts altijd contact op met de kliniek.

Nee, resultaten zijn niet direct zichtbaar. Voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt, zal het getransplanteerde haar eerst uitvallen. Dit gebeurt zo’n drie tot vier weken na de ingreep. Nieuwe haargroei wordt daarna zichtbaar. Het eindresultaat beoordeelt u samen met de behandelend specialist 9 maanden na de ingreep.

Ja, u kunt rekenen op blijvende resultaten.

Vrouwen krijgen doorgaans op latere leeftijd te maken met Alopecia androgenetica. Waar mannen al in de puberteit met haarverlies geconfronteerd worden, hebben vrouwen veelal vanaf de overgang en op hogere leeftijd last van haaruitval. Haartransplantaties worden niet bij minderjarigen toegepast, van een boven leeftijd is geen sprake. Zolang uw algemene gezondheid goed is, komt u voor de ingreep in aanmerking.

Ja, als het haar gaat groeien kunt u het naar wens laten stylen en knippen.

De eerste dagen doet u het bij voorkeur rustig aan, zodat de getransplanteerde grafts de mogelijkheid krijgen vast te groeien. U vermijdt directe blootstelling aan het zonlicht en stelt zware lichamelijke arbeid en intensief sporten een aantal weken uit. Verzorg de hoofdhuid en het haar zoals de haartransplantatie specialist u heeft geadviseerd. Gebruik een milde, reinigende shampoo en vermijd hard wrijven of krabben op de huid. Ook zwemmen en het bezoeken van een sauna doet u de eerste weken niet.

Een adviesgesprek bereidt u voor op de ingreep. U krijgt uitleg over de HST techniek. We beoordelen uw situatie, type haatuitval en kwaliteit van het donorhaar. Verder krijgt u uitleg over het verloop van de haartransplantatie en de arts licht de risico’s toe. Daarnaast krijgt u ook voorbeelden te zien van eerdere haarimplantaties en de resultaten die daarmee bereikt zijn. Tijdens het intakegesprek is er tijd en ruimte voor het stellen van vragen.

Ja, vrouwen die last hebben van alopecia androgenetica kunnen dit met een haartransplantatie laten behandelen.

De kosten voor een haartransplantatie bij vrouwen worden over het algemeen op dezelfde manier berekend als bij mannen. De kosten van de ingreep hangen af van het aantal grafts en de techniek die een arts toepast.

De effecten van postmenopauzaal haarverlies kunnen met een haartransplantatie behandeld worden. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er genoeg gezond donorhaar aanwezig zijn. De mogelijkheden verschillen per persoon. Een arts kan je hierover persoonlijk advies geven.

De eerste dagen is het belangrijk om de hoofdhuid en het haar zo voorzichtig mogelijk te verzorgen. Je krijgt hiervoor tips van de arts. Na zes weken kun je doorgaans weer alles doen zoals je dat gewend bent en kun je ook het haar weer kleuren of verven. Bespreek de mogelijkheden met de arts.

Het eindresultaat van een haartransplantatie bij vrouwen wordt niet eerder dan 9 tot 12 maanden na de ingreep verwacht. Het is niet realistisch om direct na het afronden van de ingreep resultaat te verwachten.

Helaas is dit niet mogelijk. Bij een haartransplantatie wordt levend weefsel in de hoofdhuid getransplanteerd. Om afstoting te voorkomen gebruikt een arts alleen donormateriaal dat van jezelf afkomstig is. Bij het gebruik van een vreemde donor zou je anders langdurig zware immuunonderdrukkende medicatie nodig hebben. Heb je zelf niet voldoende donorhaar, dan kom je helaas niet voor de ingreep in aanmerking.

De meeste mensen nemen 4 tot 8 dagen vrij van het werk. Dit afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en arbeidsomstandigheden. Je kunt dit bespreken met de arts tijdens het consult, deze kan je een goede inschatting geven.

Een betrouwbare beoordeling krijg je van een specialist. Thuis kun je in beeld brengen hoe het haarverlies verloopt en waar het haar verloren gaat. Vrouwen met alopecia androgenetica zien vaak verspreide haaruitval. Je moet genoeg gezond donormateriaal hebben voor een succesvolle haartransplantatie.

Een haartransplantatie kan een uitstekende oplossing zijn om het voorhoofd te verlagen. De specialist creëert een natuurlijke, vrouwelijke haarlijn die past bij uw gezichtsuitstraling.

Op de littekens van een facelift groeit meestal geen haar. Dit kan met een haartransplantatie verbeterd worden. Afhankelijk van de plaats van de littekens en je gezondheid kan de ingreep toegepast worden. Niet elke specialist heeft voldoende ervaring met het transplanteren van haarzakjes in littekenweefsel. Resultaten die bereikt worden verschillen per persoon.