Skip to content Skip to footer

HaarStamcel Transplantatie

Behandeling

HaarStamcel Transplantatie

HaarStamcel Transplantatie (HST) is een unieke, gepatenteerde techniek voor haartransplantatie waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De resultaten van HST zijn ongeëvenaard. Geen enkele andere techniek voor haartransplantatie komt in de buurt van HST. Het wordt beschouwd als het neusje van de zalm op haartransplantatiegebied.

Hoe werkt HaarStamcel Transplantatie?

HST benut op slimme wijze het regenererend vermogen van de menselijke stamcel. De kern van deze revolutionaire techniek is dat maar een déél van een haarzakje – en niet het hele haarzakje – nodig is om één of meerdere nieuwe haren te vormen.

In de grafts (weefsel met haarzakje), die worden overgebracht van het donorgebied naar het ontvangstgebied, bevinden zich haarstamcellen. Het minuscule stukje haarzakje dat geoogst wordt met een zeer kleine naald, bevat genoeg haarstamcellen om op de nieuwe plek haar te doen groeien.

Er blijven ook voldoende haarstamcellen achter in het donorgebied, waardoor ook in het donorgebied haar blijft groeien. HST gebruikt daarnaast een speciaal (eveneens gepatenteerd) groeimedium dat de levensvatbaarheid en het groeivermogen van de stamcellen stimuleert.

De geoogste grafts zijn superklein en worden dicht op elkaar geplaatst, daardoor is de nieuwe inplant fijnmazig en zeer natuurlijk. Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. HST is de meest doeltreffende ingreep om haar te verdichten en volume te creëren.

Een haartransplantatie volgens de verfijnde, gepatenteerde HST-methode kun je alleen ondergaan bij een van de gecertificeerde Hair Science Clinics.

Geen enkele andere haartransplantatietechniek evenaart HST. Hair Science Clinic is dus anders dan alle andere haarklinieken. Een haartransplantatie volgens de verfijnde, gepatenteerde HST-methode kun je alleen ondergaan bij een van de gecertificeerde Hair Science Clinics van Hair Science Institute.

Wetenschappelijke achtergrond

De wetenschappelijke HST-techniek werd oorspronkelijk ontwikkeld als therapie voor brandwondenpatiënten. Arts en onderzoeker dr. Coen Gho, grondlegger van de internationale Hair Science Clinics, is een internationale autoriteit op het gebied van haarherstel bij brandwonden en littekens. Hij werkt nauw samen met onder meer het Brandwondencentrum Beverwijk, de International Society of Burn Injuries en de European Tissue Repair Society. De slachtoffers van de cafébrand in Volendam (in 2001) waren een van de eerste patiënten bij wie HST werd toegepast voor haarherstel.

Geavanceerde techniek

Dr. Coen Gho promoveerde op het onderwerp ‘Haarstamcellen en hun mogelijke toepassingen’. Al meer dan dertig jaar houdt hij zich bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van haar, stamcellen en tissue engineering. Uit deze studies werd Partial Longitudinal Unit Transplantation (PL-FUT) ontwikkeld, kortweg: HaarStamcel Transplantatie (HST), dat sinds 2006 ook voor cosmetische doeleinden wordt ingezet.

hasci_patent_klein

Verschillen met andere technieken

Bij een FUE-haartransplantatie worden complete haarzakjes met een holle naald uit het donorgebied geoogst en in het ontvangstgebied geplaatst. Bij HST verwijderen we niet de héle haarfollikel. Er blijven ook haarstamcellen achter in het donorgebied. Hierdoor vindt ook daar hergroei van haar plaats. Er blijven geen littekens of kale plekken achter op het achterhoofd.

Het oogsten gebeurt bij HST met gepatenteerde precisie-instrumenten. Hierdoor zijn de grafts veel kleiner dan bij conventionele technieken. Met als resultaat een hoge haardichtheid en een 100% natuurlijke look.

Veilig & betrouwbaar

HST is een veilige ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Een behandeling laat praktisch geen littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

In onze klinieken geldt de hoogste medische standaard. Elke aan Hair Science Clinic medische professional is BIG-geregistreerd en gecertificeerd in de HST-methode.

Steeds beter

Onze eigen R & D-afdeling werkt structureel aan het perfectioneren van de HST-techniek. Hiervoor werken we samen met universiteiten en academische ziekenhuizen over de hele wereld. Zo verbeteren we doorlopend de instrumenten, efficiency en klantvriendelijkheid van onze HST-behandeling.

Laat je professioneel adviseren

In een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt de arts jouw persoonlijke situatie. Vanuit deze medische diagnose stellen we een advies op maat voor je op, uitgewerkt in een persoonlijk behandelplan. Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Samen kijken we welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Ga voor natuurlijk resultaat

Van alle mogelijkheden voor haartransplantaties bij mannen geeft een HaarStamcel Transplantatie de mooiste, meest natuurlijke resultaten. De getransplanteerde grafts (haarzakjes) worden dicht bij elkaar geplaatst, wat zorgt voor hoge haardichtheid en een natuurlijk ogende haarlijn.

We besteden veel aandacht aan de oorspronkelijke haargrens. Een veelgemaakte fout bij haartransplantaties is een onnatuurlijke of te scherpe haarlijn die niet goed past bij het gezicht. Daarom bepalen we vooraf, samen met jou, de ideale haarlijn. Zo realiseren we de meest natuurlijke haargrens.

De behandeling

Een HST kan vrijwel altijd in één dag worden uitgevoerd en duurt doorgaans 8-10 uur. Vóór en na de ingreep geven we je instructies die de veiligheid en het eindresultaat van de behandeling optimaliseren. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en wordt door de meeste mensen als pijnloos ervaren. Tijdens het oogsten en terugplaatsen van de grafts maken we het je zo comfortabel mogelijk voor je.

1. Plaatselijke verdoving

Je blijft de hele dag mobiel en bent niet onder invloed van sederende medicatie. Even bellen of de benen strekken is gewoon mogelijk. Daarna markeert de arts samen met jou het ontvangstgebied en bieden we je een – door jou gekozen – lunch aan.

2. Terugplaatsen van de grafts

’s Middags bereidt de arts, na verdoving, het ontvangstgebied voor, waarna de technician de grafts op hun nieuwe plek plaatst. Als de behandeling klaar is, doet de arts een volledige controle en maken we nog eens foto’s. Je krijgt instructies en benodigdheden voor de nazorg mee. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

3. Nazorg

Een dag, een week en een maand na de behandeling zijn er contactmomenten om te checken hoe het met je gaat. Tussendoor kun je natuurlijk altijd terecht met vragen bij onze specialisten van Hair Science Clinic.

4. Veilig en betrouwbaar

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Een behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

Wat kost het?

De kosten van een haartransplantatie worden onder meer bepaald door het aantal te transplanteren grafts. Hoeveel grafts nodig zijn voor een succesvolle HaarStamcel Transplantatie verschilt per persoon en per situatie.

Ook andere factoren spelen een rol: de kwaliteit van het donorhaar, het verloop van de haaruitval, de gezondheid van het donorgebied, je algehele gezondheid en je persoonlijke wensen. Ook kleur en textuur van het haar zijn bepalend voor het resultaat, omdat we streven naar natuurlijke dekking.

Een HST-behandeling is maatwerk

Tijdens een gratis en vrijblijvend consult stelt de arts een volledige medische diagnose. Op basis hiervan krijg je een persoonlijk behandelplan inclusief een offerte van de kosten.

 

Waarom kiezen voor HST?

 

HST is een gepatenteerde, sophisticated techniek voor haartransplantatie, ontwikkeld uit decennialang wetenschappelijk onderzoek. De behandeling is zeer veilig en kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere haartransplantatietechnieken: minimale littekenvorming, fijnmazige inplant, levenslang resultaat en mogelijkheden voor haarherstel van gezichtshaar (wenkbrauwen, baard). De natuurlijke resultaten van HST zijn ongeëvenaard.

Topzorg

HST wordt uitsluitend uitgevoerd in de officiële Hair Science Clinics, met vestigingen in Amsterdam, Maastricht, Düsseldorf, London, Paris, Cap d’Antibes, Milan, Dubai, Jakarta, Bali en Hongkong. Een internationaal team van hoogopgeleide artsen en technicians verleent hier topzorg volgens de hoogste medische standaards.

 

Cliëntervaringen

Wij begrijpen als geen ander dat je de beslissing om een haartransplantatie te ondergaan niet zomaar maakt. Goed voor jou om te weten is dat al vele duizenden mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld je vóórgingen bij Hair Science Clinic en ontzettend blij zijn met die keuze.

Meer informatie? Ontvang onze gratis brochure!

Educatiebehandeling

Er is een oplossing

Voor veel vormen van kaalheid is een haartransplantatie een optimale oplossing. In een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt de arts jouw persoonlijke situatie grondig. Vanuit deze medische diagnose krijg je advies op maat, uitgewerkt in persoonlijk behandelplan. Een adviesgesprek is voor jou, maar ook voor ons waardevol.

HAARSTAMCEL TRANSPLANTATIE

Veelgestelde vragen - FAQ

Hair Science Clinic is gespecialiseerd in de gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie (HST). Dit is een veelvuldig uitgevoerde en wetenschappelijk bewezen behandeling voor haarherstel. Overweeg je een haartransplantatie heb je vragen hierover? Hier vind je de meestgestelde vragen.

Bij een HaarStamcel Transplantatie (HST) wordt niet de volledige haarfollikel – maar slechts een déél van de haarfollikel – uit het donorgebied verwijderd.  Tijdens een HST-behandeling worden haarzakjes met een fijne naald gesplitst. Deze minuscule deeltjes van de haarzakjes bevatten voldoende stamcellen om op hun nieuwe plek nieuwe haargroei realiseren. Er blijven ook deeltjes van de haarfollikel achter in het donorgebied, waardoor ook daar (her)groei plaats plaatsvindt. Het donorgebied blijft vrijwel helemaal intact bij HST.

Hoewel haartransplantatietechnieken in grote lijnen met elkaar vergeleken kunnen worden (ze transplanteren allemaal weefsel van de ene naar de andere plek), zijn HST en FUE niet identiek aan elkaar. Bij een FUE-haartransplantatie worden complete haarzakjes met een holle naald uit het donorgebied geoogst en herplaatst in het ontvangstgebied. Bij een HST-transplantatie is slechts een déél van een haarzakje nodig om nieuw haar te doen groeien. Daarbij gebruiken de specialisten van Hair Science Clinic gepatenteerde precisie-instrumenten. De bedenker van de HST-techniek, dr. Coen Gho, ontwikkelde bovendien een speciale, eveneens gepatenteerde, preservatievloeistof. Deze garandeert de levensvatbaarheid van de grafts en stimuleert de haarstamcel extra om te groeien. Het minuscule stukje haarzakje bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar volledig terug. Zo blijven er geen kale plekken of littekens achter op het achterhoofd.

Niet iedereen met blijvend haarverlies is een geschikte kandidaat voor een HST. Zo dient er nog voldoende donormateriaal in de haarkrans aanwezig te zijn en dien je in goede gezondheid te verkeren. De artsen en specialisten van Hair Science Clinic bespreken de mogelijkheden met je tijdens een vrijblijvend consult in de kliniek.

Zowel mannen als vrouwen met aanhoudend haarverlies kunnen een HST overwegen. Of het nu gaat om dun haar, wenkbrauwen of (bij mannen) diepe inhammen, een kalende kruin of kale plekken in je baard De resultaten die bereikt worden met HST zijn goed en permanent.

Nee, dat is niet het geval. Geen enkele haartransplantatie zorgt voor onmiddellijk resultaat. Na de ingreep hebben de grafts 24-48 uur nodig om vast te groeien in het ontvangstgebied. De eerste maanden de haartransplantatie kan haaruitval plaatsvinden, dit is normaal. Het duurt gemiddeld ongeveer drie maanden voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Het eindresultaat is doorgaans na negen maanden zichtbaar. De verplaatste grafts kunnen nieuw haar genereren tot wel twaalf maanden na de behandeling.

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen pijn of ongemak ervaart. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Een HST behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

Nee, een HST-behandeling wordt uitsluitend onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het is een tijdrovende behandeling van gemiddeld 8-10 uur, waarbij volledige narcose niet wenselijk is. Zie je erg op tegen de ingreep? Bespreek dit met je behandelend specialist. Eventueel kun je voor aanvang van de ingreep een kalmerend middel krijgen, zodat je ontspannen in de behandelstoel plaatsneemt.

HST is de meest doeltreffende haartransplantatiemethode om haar te verdichten en volume te creëren. De geoogste grafts zijn superklein, daarom is de inplant fijnmazig en zeer natuurlijk.Geen enkele andere haartransplantatietechniek evenaart HST. Hair Science Clinic is dus anders dan alle andere haarklinieken. Een haartransplantatie volgens de verfijnde, gepatenteerde HST-methode kun je alleen ondergaan bij een van de gecertificeerde Hair Science Clinics van Hair Science Institute.

Je kunt de gepatenteerde HST-methode alleen ondergaan in een van de gecertificeerde Hair Science Clinics. Je vindt deze in Amsterdam, Maastricht (Nederland), Düsseldorf, Keulen (Duitsland), Londen (Engeland), Cap d‘ Antibes, Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Jakarta, Bali (Indonesië), Dubai (VAE) en Hong Kong (China). Artsen en technicians die werken in de Hair Science Clinics zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd in de HST-methode.

Zogenaamde ‘stamcelbehandelingen’ als FUE CT Stemcell Transplantatie zijn niet vergelijkbaar of hetzelfde als de gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie van Hair Science Clinic. 

De prijzen van een HST kunnen hoger zijn en duurder uitvallen dan wanneer je een standaard FUE-haartransplantatie laat uitvoeren. Het verschil in de kosten wordt veroorzaakt door de geavanceerde en tijdrovende techniek die tijdens een HST-behandeling wordt toegepast. De ingreep duurt langer en vraagt meer ervaring van de behandelend specialist.

De specialisten van Hair Science Clinic geven je tijdens het eerste consult een professioneel behandeladvies, waarbij de voor- en nadelen van beide technieken uitgebreid worden toegelicht. Ook zie je voorbeelden van resultaten die behaald zijn na zowel een HST als een FUE-haartransplantatie.

Ja, de getransplanteerde haarzakjes blijven een leven lang nieuwe haren produceren. Hou er wel rekening mee dat door het verder gaan van het kaalheidsproces haarverlies in andere gebieden kan ontstaan. Aanvullende behandeling is dan soms wenselijk.

Nee, zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een HST vrijwel nooit. Alleen in uitzonderlijke gevallen en in medische noodsituaties is gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Ook aanvullende zorgverzekeringen bieden nauwelijks vergoedingsmogelijkheden.

Overleg met een belastingconsulent of financieel adviseur voordat je gemaakte medische kosten opvoert in je aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst hanteert regels en wetten die regelmatig aan wijzingen onderhevig zijn. Overleggen voorkomt dat je geconfronteerd wordt met naheffingen en/of boetes.

Na je behandeling ontvang je van ons nauwkeurige instructies over do’s and don’ts in de periode na de ingreep. Afhankelijk van het type werk dat je doet, kun je daags na de ingreep je werk ‘gewoon’ hervatten. Lichamelijk zware inspanningen en zweten dien je echter een paar weken te vermijden. Dat betekent dat zware lichamelijke werkzaamheden en/of intensieve (contact)sporten gedurende deze periode op een laag pitje moeten staan. Alle lichamelijke activiteiten kunnen vanaf zes weken na de ingreep weer opgepakt worden.

Afhankelijk van de omvang van de ingreep en het aantal grafts dat wordt getransplanteerd ben je gemiddeld 8 tot 10 uur onder behandeling. Tussendoor is er gelegenheid om op te staan, te lunchen, even te ontspannen, een film of serie te kijken en naar het toilet te gaan.

De haarzakjes uit het donorgebied, veelal de haarkrans, zijn niet gevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron (DHT) dat verantwoordelijk is voor erfelijke haaruitval. Ook na het transplanteren blijven deze eigenschappen behouden.

Afhankelijk van de mate van haarverlies en de aanwezigheid en kwaliteit van het donormateriaal kan de ingreep meerdere keren worden toegepast. Een specialist kan je hierover adviseren.