Vacature arts haartransplantaties

HET NEUSJE VAN DE ZALM OP HAARTRANSPLANTATIEGEBIED

Graag een vrijblijvend adviesgesprek

Over de HST-methode

HaarStamcel Transplantatie (HST) is een unieke techniek voor haartransplantatie waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De resultaten van HST zijn ongeëvenaard.

Levenslang resultaat

Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. Het is de meest doeltreffende ingreep om haar te verdichten en volume te creëren. De geoogste grafts zijn superklein, daarom is de inplant fijnmazig en zeer natuurlijk.

 

Nothing compares

Geen enkele andere haartransplantatietechniek evenaart HST. Hair Science Clinic is dus anders dan alle andere haarklinieken. Een haartransplantatie volgens de verfijnde, gepatenteerde HST-methode kun je alleen ondergaan bij een van de gecertificeerde Hair Science Clinics van Hair Science Institute.

 

 

Het ontstaan van HST

Drijvende kracht achter Hair Science Clinic is dr. Coen Gho. Zijn bezieling om het leven van patiënten te verbeteren en diepgewortelde passie voor wetenschap vormden het fundament voor de HST-techniek.

Gedreven door passie & wetenschap

Dr. Coen Gho houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van haar, stamcellen en tissue engineering. In zijn jonge jaren als arts-onderzoeker, werkend met brandwondenpatiëntjes, zag Gho dat haartransplantaties pijnlijke ingrepen waren, die bovendien grote littekens achterlieten. Dat kon en moest beter, vond hij.  De sleutel naar verbetering lag volgens hem in de haarstamcel. Uit deze studies is de Partial Longitudinal Follicular Unit Transplantation (PL-FUT) methode ontwikkeld, die kortweg HaarStamcel Transplantatie (HST) wordt genoemd.

 

Kenniscentrum

Dagelijks nog wordt Hair Science Clinic gedreven door verbetering en vernieuwing. Een eigen R&D-afdeling en de Hair Science Academy vormen samen met de Hair Science Clinics het Hair Science Institute. Wij zijn de enige haartransplantatiekliniek ter wereld met deze faciliteiten voor onderzoek en educatie. Onze cliënten profiteren direct van de expertise uit deze kenniscentra.

Dubbel effect

HST benut op slimme wijze het regenererend vermogen van de menselijke stamcel. De kern van deze revolutionaire techniek is dat maar een deel van een haarfollikel – en niet de hele haarfollikel – nodig is om één of meerdere haren te vormen.

Haargroei in het ontvangst- en donorgebied

Haarstamcellen bevinden zich in de grafts (weefsel met haarfollikel) die voor de transplantatie naar het ontvangstgebied gebruikt worden én in het donorgebied. Hierdoor groeit zowel in het donor- als het ontvangstgebied nieuw haar.

Extra boost

Gho ontwikkelde als aanvulling op zijn unieke techniek een speciaal, gepatenteerd groeimedium. Dit garandeert de levensvatbaarheid van de grafts en stimuleert de stamcellen om te groeien.

“ALLE AANDACHT VOOR ONZE CLIËNTEN.”

Plan een vrijblijvend adviesgesprek


WAT KLANTEN OVER ONS ZEGGEN

 

Hoe werkt het precies?

Bij HST verwijderen we niet de hele haarfollikel. Er blijven ook haarstamcellen achter in het donorgebied. Hierdoor vindt ook daar hergroei van haar plaats. Tijdens een behandeling oogsten we delen van haarfollikels met een minuscule naald. Zo extraheren we haarstamcellen voor transplantatie naar het ontvangstgebied, maar laten we ook haarstamcellen achter in het donorgebied. Op beide plekken laten de follikels nieuw haar groeien.

Perfecte haarlijn, natuurlijke look

Omdat de haarfollikel met een zeer kleine naald wordt gesplitst en daarna geëxtraheerd, zijn de grafts veel kleiner dan bij conventionele technieken. Met als resultaat een hoge haardichtheid, een 100% natuurlijke look en een perfecte haarlijn.

 

Nieuw haar

Zowel de achtergebleven als de verplaatste haarstamcellen vormen binnen enkele weken nieuw haar. Dit is haar van dezelfde kwaliteit als de overige haren. Na een volledige haargroeicyclus van 9 maanden is het definitieve resultaat van HST zichtbaar.

HaarStamcel Transplantatie resultaten

Grafts uit donorgebied

Donorgebied direct na extractie

Grafts uit donorgebied

Grafts uit het donorgebied

Ontvangstgebied 9 maanden na haartransplantatie

Detailopname ontvangstgebied
9 maanden na behandeling

Sophisticated techniek

Sinds 1996 leidt arts en onderzoeker Coen Gho studies op het gebied van haar, stamcellen en tissue engineering. Zijn onderzoek heeft aangetoond dat verschillende delen van de haarfollikel stamcellen bevatten die haargroei induceren.

 

Wereldwijd

HST is een methode voor haartransplantatie op basis van de potentie van stamcellen. Deze techniek is ontwikkeld door Hair Science Institute en wordt wereldwijd uitgevoerd in onze klinieken in Amsterdam, Maastricht, Düsseldorf , Londen, Cap d’Antibes, Parijs, Milaan, Bali, Jakarta, Dubai en Hong Kong.

 

Alleen bij onze klinieken

Een haartransplantatie volgens de HST-methode kun je alleen ondergaan bij een van de gecertificeerde klinieken van Hair Science Institute.

 

 

ALLES NOG EENS RUSTIG DOORNEMEN ?

Ontdek of de unieke HST-methode jou kan helpen met je kaalheid. Download gratis de brochure met alle informatie over haartransplantatie.

Boek een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten

Stel mijn diagnose

HaarStamcel Transplantatie FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van de gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie. Dit is een veelvuldig uitgevoerde en wetenschappelijk bewezen behandeling. Overweegt u deze ingreep en heeft u hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

Bij een HaarStamcel Transplantatie, HST, wordt niet de volledige haarfollikel uit het donorgebied verwijderd. Er blijven delen van de haarfollikel met haarstamcellen achter, waardoor (her)groei plaats kan vinden. Door tijdens de HST de haarzakjes met een fijne naald te delen, blijft ook het donorgebied intact. Door dat de minuscule delen van de haarzakjes weefsel bevat met voldoende stamcellen kan het in het ontvangst- en donorgebied nieuw haar doen groeien.

Alhoewel de technieken met elkaar vergeleken kunnen worden, zijn de behandelingen niet identiek aan elkaar. Bij een FUE haartransplantatie worden de complete haarzakjes met een holle naald uit het donorgebied geoogst en in de transplantatie gebieden geplaatst. Wanneer een HST transplantatie wordt toegepast, is slechts een deel van een haarzakje nodig om nieuw haar te doen groeien. Daarbij gebruiken de specialisten van Hair Science Clinic gepatenteerde precisie-instrumenten. De bedenker van de HST-techniek, dr. Coen Gho, ontwikkelde daarbij nog een speciale preservatievloeistof. Deze garandeert de levensvatbaarheid van de grafts en stimuleert de haarstamcel extra om te groeien. Het minuscule stukje haarzakje bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar volledig terug. Zo blijven er geen kale plekken of littekens achter op het achterhoofd.

Niet iedereen met blijvend haarverlies is een geschikte kandidaat voor een HST. Zo dient er nog voldoende donormateriaal in de haarkrans aanwezig te zijn en dient u in goede gezondheid te verkeren. De artsen en specialisten van Hair Science Clinic bespreken de mogelijkheden met u tijdens een vrijblijvend consult in de kliniek.

Zowel mannen als vrouwen met aanhoudend haarverlies kunnen een HST overwegen. Of het nu gaat om dun haar, wenkbrauwen of (bij mannen) diepe inhammen, een kalende kruin of kale plekken in je baard De resultaten die bereikt worden met HST zijn goed en permanent.

Nee, dat is niet het geval. Na de ingreep hebben de grafts 24-48 uur nodig om vast te groeien in de kalende gebieden. Net zoals bij een FUE haartransplantatie kunnen de getransplanteerde haren vanaf drie / vier weken na de ingreep geleidelijk uitvallen. Het duurt gemiddeld ongeveer drie maanden voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Het eindresultaat kan bij de meeste mensen vanaf negen maanden worden beoordeeld.

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen pijn of ongemak ervaart. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Een HST behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

Nee, zowel een HST als een FUE haartransplantatie worden alleen onder plaatselijke verdovingen toegepast. Het is een tijdrovende behandeling van gemiddels 8-10 uur, waarbij volledige narcose niet wenselijk is. Ziet u erg tegen de ingreep op? Bespreek dit met de behandelend specialist. U kunt eventueel voor aanvang van de ingreep een kalmerend middel krijgen, zodat u ontspannen in de behandelstoel plaats kunt nemen.

De HST techniek de meest moderne en geavanceerde haartransplantatie techniek op de markt, die enkel in een kliniek van Hair Science Clinic kan worden ondergaan. In de afgelopen vijfentwintig jaar voerden onze specialisten meer dan 15.000 HST-haartransplantaties uit. Acteurs, sporters, artiesten, leden van koninklijke families en sjeiks kozen voor onze kennis en ervaring, mede door de mooie en natuurlijk ogende resultaten. Zo kozen ook BN-ers als Bridget Maasland, Wesley Sneijder, Gerard Joling, Peter van der Vorst, Carlo Boszhard, Jan de Hoop en Mari van de Ven voor Hair Science Clinic. Wanneer u zich voorbereidt op de ingreep, laat u dan voorlichten door ervaren specialisten die weten hoe de HST techniek toegepast kan worden. Alleen dan kunt u vertrouwen op een natuurlijk resultaat en haarzakjes die in de juiste groeirichting geplaatst worden.

Hair Science Institute is al meer dan 25 jaar toonaangevend op het gebied van haartransplantaties en heeft klinieken over de hele wereld. Je kunt onze gepatenteerde HST methode alleen ondergaan in een van onze Hair Science Clinics. Je vindt Hair Science Institute en Hair Science Clinics alleen in Amsterdam, Maastricht (Nederland), Düsseldorf, Keulen (Duitsland), Londen (Engeland), Cap d‘ Antibes, Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Jakarta, Bali (Indonesië), Dubai (VAE) en Hong Kong (China). Artsen en technicians die werken in onze Hair Science Clinics zijn speciaals opgeleid en gecertificeerd in onze eigen Hair Science Academy.

Vergelijkbare ‘stamcel’ behandelingen zoals bijvoorbeeld de FUE Stemcell Transplantatie zijn niet vergelijkbaar of hetzelfde als de gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie van Hair Science Institute. Ook andere haarbehandelingen in het buitenland zijn niet altijd goedkoper. Kijk bij het vergelijken van de mogelijkheden en tarieven naar de ervaring die een kliniek of behandelend specialist heeft. Als het resultaat van een haartransplantatie in het buitenland tegenvalt, dan wordt u alsnog met hoge extra kosten geconfronteerd wanneer u in Nederland een herstelbehandeling toe laat passen.

De prijzen van een HST kunnen hoger zijn en duurder uitvallen dan wanneer u een standaard FUE haartransplantatie toe laat passen. Het verschil in de kosten wordt veroorzaakt door de geavanceerde en tijdrovende techniek die tijdens een HST-behandeling wordt toegepast. De ingreep duurt langer, vraagt meer ervaring van de behandelend specialist en bovendien kunnen tijdens de ingrepen minder haarzakjes geoogst en getransplanteerd worden dan bij een FUE haartransplantatie.

De ervaren specialisten van Hair Science Clinic begeleiden u gedurende het volledige behandeltraject. Zo kunt u rekenen op een professioneel behandeladvies, waarbij de voor- en nadelen van beide technieken uitgebreid worden toegelicht. Ook ziet u voorbeelden van resultaten die behaald zijn na zowel een HST als een FUE haartransplantatie.

Ja, net zoals de getransplanteerde haarzakjes na een FUE haartransplantatie blijvend nieuwe haren blijven produceren, is dat ook bij HST het geval. Naarmate u ouder wordt, kan het haar soms wel dunner worden.

Nee, zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een HST vrijwel nooit. Alleen in uitzonderlijke gevallen en in medische noodsituaties is gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Ook aanvullende zorgverzekeringen bieden nauwelijks vergoedingsmogelijkheden.

Overleg met een belastingconsulent of financieel adviseur voordat u gemaakte medische kosten aftrekt van de aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst hanteert regels en wetten die regelmatig aan wijzingen onderhevig zijn. Overleggen voorkomt dat u geconfronteerd wordt met naheffingen en/of boetes.

Afhankelijk van het type werk dat u doet, kunt u daags na de ingreep uw werk ‘gewoon’ hervatten. U ontvangt uitgebreide adviezen en instructies voor na de HST behandeling. Lichamelijk zware inspanningen en zweten dient u een aantal weken te beperken. Dat betekent dat zware lichamelijke werkzaamheden en/of intensieve (contact)sporten gedurende deze periode op een laag pitje staan. U kunt uw werk in overleg met de behandelend arts daags na de ingreep zonder problemen hervatten. Alle lichamelijke activiteiten kunnen vanaf 6 weken na de HST weer opgepakt worden.

Afhankelijk van de omvang van de ingreep en het aantal grafts dat wordt getransplanteerd bent u gemiddeld 8 tot 10 uur onder behandeling. Tussendoor is er gelegenheid om op te staan, te lunchen, ontspannen, film of serie te kijken en naar het toilet te gaan.

De haarzakjes uit het donorgebied, veelal de haarkrans, zijn niet gevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron dat verantwoordelijk is voor erfelijke of mannelijke haaruitval. Ook na het transplanteren blijven deze eigenschappen behouden.

Afhankelijk van de mate van haarverlies en de aanwezigheid en kwaliteit van het donormateriaal kan de ingreep meerdere keren worden toegepast. Een specialist kan u hierover advies geven.