Kenniscentrum Hair Science Institute, evidence-based

CLIËNTEN VERTELLEN

Ingrid Willems tekende elke dag haar wenkbrauwen voordat ze koos voor een wenkbrauwtransplantatie via de HST-methode. Ze onderging drie behandelingen van elk circa 400 tot 500 grafts. Daarna onderging ze een aanvullende behandeling voor huidpigmentatie bij Brigitte Vissers. Deze subtiele permanente make-up gaf haar wenkbrauwen een nog natuurlijker look.

 

Wat stoorde je het meest aan je wenkbrauwen?

Het meest storende aan mijn wenkbrauwen vond ik toch wel dat ik ze elke dag moest tekenen. Het lukte niet altijd om ze mooi en gelijk te krijgen. Met name in de zomer was het vaak ongemakkelijk. Door transpireren gebeurde het wel eens dat je per ongeluk door je gezicht veegde en dan opeens een stuk wenkbrauw miste. Ook met zwemmen zag je de mensen soms vreemd naar je kijken omdat het er zonder wenkbrauwen toch wel een beetje vreemd uitzag.

Waarom een wenkbrauwtransplantatie bij Hair Science Institute?

Ik koos voor een wenkbrauwtransplantatie omdat ik heel graag natuurlijk uitziende wenkbrauwen wilde. Een kennis wees me op de prachtige mogelijkheden die Hair Science Institute op dat gebied bood. Na een duidelijk gesprek met één van de artsen, het lezen van een aantal recensies en het bekijken van de mogelijkheden hoefde ik niet lang meer na te denken. Dit was wat ik wilde: mooie, natuurlijk ogende wenkbrauwen.

Hoe verliep de behandeling
van begin tot eind?

Rond de klok van 08.00 uur arriveerde ik enigszins gespannen bij de receptie van het Hair Science Institute. Na een vriendelijke ontvangst en een kopje (cafeïnevrije) koffie gingen we aan de slag met het inmeten en intekenen van de wenkbrauwen. Hierbij wordt de tijd genomen en heel precies te werk gegaan. 

De wenkbrauwtransplantatie

Daarna wordt op het achterhoofd een klein gebied geschoren, om de benodigde grafts te oogsten. Het haar wordt zo geschoren dat dit niet zichtbaar is bij lang haar. Dan volgt de verdoving en legt de arts uit hoe de behandeling verder verloopt.  Zodra de verdoving werkt, wordt gestart met het oogsten van de grafts. Afhankelijk van de dikte van de wenkbrauwen zijn ongeveer 400 á 500 grafts nodig.

Vervolgens verdooft de arts de wenkbrauwen en start het transplanteren van de grafts. Met een naald wordt een piepklein gaatje gemaakt, waarin de graft in precies de juiste groeirichting wordt geplaatst. Daar voel je helemaal niets van. Na de lunch gaat het transplanteren verder. Een paar uurtjes later kun je het resultaat al zien. Dat is echt een geweldig moment.

Na afloop van de behandeling krijg je uitleg over de verzorging van het donorgebied en worden medicatie en verzorgingsproducten uitgereikt. Na het inplannen van een controleafspraak ben je tegen 16.00 klaar voor vertrek naar huis met het al zichtbare resultaat.

Wat vind je een paar maanden later
van het resultaat?

Na een week of acht is het resultaat al goed zichtbaar en beginnen de getransplanteerde haartjes te groeien. Na circa negen maanden is het mooie eindresultaat echt goed zichtbaar. Ik kijk elke dag trots in de spiegel en ben nog elke dag heel erg tevreden met het mooie, natuurlijke resultaat. Iedereen die een wenkbrauwtransplantatie overweegt kan ik deze behandeling Hair Science Institute van harte aanbevelen.