Kenniscentrum Hair Science Institute, evidence-based

ONZE CLIËNTEN VERTELLEN

Lees meer cliëntervaringen

Haartransplantatie Gerard Joling

Archief: nieuwsbericht 01 juni 2017

Zanger en presentator Gerard Joling is twee keer behandeld bij Hair Science Clinic: in 2009 aan zijn voorzijde en in 2011 aan zijn kruin. Een eerdere FUT-behandeling elders liet een lelijk litteken achter, over de gehele breedte van zijn achterhoofd.

Dat bij HaarStamcel Transplantatie geen zichtbare littekenvorming optreedt, was voor Gerard één van de belangrijke pluspunten bij zijn keuze voor Hair Science Clinic.

 

favicon HSI zwart

Camouflagepoeder

“Als TV-persoonlijkheid sta ik van jongs af aan in de picture en op mijn 26e begon mijn haar dunner te worden. In het begin ging ik dat verbloemen met donkere camouflagepoeder, maar er komt een moment dat je er toch echt aan moet gaan geloven.¨

Strip methode

“Een haartransplantatie, tja… Mijn eerste heb ik elders laten doen met de strip-methode, ook wel FUT techniek genoemd. Ze halen een complete strip huid met haar weg op je achterhoofd. Een uiterst pijnlijke operatie. Het duurde méér dan een jaar voordat het gevoel daar terug was. En ik heb nu een enorm lelijk litteken over de breedte van mijn achterhoofd.

Met dank aan mijn kapster

Gelukkig maakte mijn kapster mij attent op het bestaan van de revolutionaire HaarStamcel Transplantatie methode van Hair Science Institute. Ik ben meteen naar dr. Coen Gho en zijn team gegaan in Maastricht voor een vrijblijvend advies. Ze hebben mij daar erg correct behandeld.”

 

favicon HSI zwart

Vrijwel pijnloos en zonder littekens

“Wat voor mij belangrijk was: de behandeling is volledig pijnloos. Én laat geen littekens achter in het donorgebied. De eerste behandeling heb ik gedaan aan de voorkant. Dat was in 2009 en een tweede behandeling aan mijn kruin in 2011. Wees nou eerlijk, niemand vindt het toch leuk om kaal te worden?”

Dit zijn de mensen die het kunnen

“Ik ben perfect behandeld bij Hair Science Clinic. En het resultaat spreekt voor zich! Ik kan je na twee behandelingen verzekeren: Dit zijn de mensen die het kunnen en die het doen.”

 

Het taboe doorbroken?

Gerald Joling haartransplantatie HSI

Veel Nederlanders zijn via Gerard Joling voor het eerst in aanraking gekomen met een haartransplantatie. Hij praat heel open over zijn verschillende haartransplantatie.

Er hangt in sommige milieus echter nog steeds een taboe rond het laten doen van cosmetische ingrepen. Soms zijn er goede redenen om af te zien van een haartransplantatie, zoals bijvoorbeeld Gerards eerdere FUT haartransplantatie. Maar laat dit alsjeblieft niet afhangen van wat vrienden en familie zeggen. Het is je eigen lichaam en daardoor ook je eigen keuze en motivatie.

Gerard Joling Haartransplantatie FAQ

Nee, Gerard Joling heeft eerst een haartransplantatie met de FUT-techniek laten toepassen. Het litteken wat daarbij ontstond, is pas later tijdens een herstelbehandeling bij Hair Science Institute gecorrigeerd.

Na een FUT haartransplantatie was het resultaat niet helemaal volgens verwachting. Na een tip van een kapper is Gerard Joling in contact gekomen met Hair Science Institute. De HaarStamcel Transplantatie methode heeft niet alleen het FUT-litteken gecorrigeerd, maar ook de haargrens en de inhammen verbeterd.

In de video’s zie je hoe de ingreep verloopt en op welke manier een haartransplantatie specialist te werk gaat. Het is een waardevolle aanvulling op de voorbereiding van de haartransplantatie die je overweegt en het geeft een goed beeld van de resultaten die bereikt worden.

Nee, zeker niet. Als je de ingreep door een ervaren specialist laat toepassen en jezelf houdt aan de adviezen die de arts geeft, dan is dat van positieve invloed op het resultaat. De meeste mannen en vrouwen die een haartransplantatie ondergaan zijn na een behandeling tevreden met het bereikte resultaat en genieten levenslang van nieuwe haargroei.

Het kan gebeuren dat het resultaat tegenvalt of dat de haargrens er onnatuurlijk uit ziet. Je kunt ook tevreden zijn, maar in een latere fase de haardichtheid verder laten verbeteren. Iedereen heeft een eigen reden om een tweede haartransplantatie te overwegen. De ingreep kan alleen toegepast worden als je genoeg donorhaar hebt en als je aan de overige voorwaarden voldoet.

De verfijnde techniek is ontwikkeld door Hair Science Institute en biedt andere, betere resultaten dan overige haartransplantatie technieken. De kosten zijn hoger, omdat de ingreep alleen door ervaren specialisten wordt toegepast. De HaarStamcel Transplantatie is een arbeidsintensieve, nauwkeurige handeling die met de nodige zorg en aandacht wordt uitgevoerd.

Haarklinieken in Turkije hebben lagere vaste lasten en kunnen de ingreep doorgaans goedkoper uitvoeren. Wanneer je een haartransplantatie in Turkije overweegt, is het goed om je vooraf in te lezen en jezelf te laten informeren. Niet bij elke kliniek zijn ervaren specialisten werkzaam en/of wordt goede kwaliteit geleverd. Het gebeurt regelmatig dat mensen na een goedkope haartransplantatie in Turkije een herstelbehandeling nodig hebben om alsnog een natuurlijk resultaat te bereiken.

De duur van de ingreep hangt onder andere af van de omvang. Gemiddeld duurt een haartransplantatie 6 tot 9 uur. Je ligt tijdens de behandeling in een comfortabele behandelstoel. Tussen het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes is er tijd voor een pauze en kun je wat rondlopen.

Na het intakegesprek en het beoordelen van je geschiktheid kan de ingreep zelf binnen een aantal weken ingepland worden. Van een wachtlijst is geen sprake.

Nee, vergoedingen voor een haartransplantatie worden nauwelijks gegeven. Een haartransplantatie wordt door zorgverzekeraars gezien als een cosmetische ingreep. Enkele aanvullende zorgverzekeringen bieden beperkte mogelijkheden. De voorwaarden staan vermeld in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Nee, helaas niet. Het duurt een aantal maanden voordat de nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt. In de tussentijd vallen de getransplanteerde haren uit en komt het haargroeiproces in de rustfase terecht. Als de haren gaan groeien kun je ze knippen en stylen zoals je dat gewend bent. Het eindresultaat beoordeel je samen met haartransplantatie specialist 9 tot 12 maanden na de ingreep.

Mannen wordt meestal gevraagd het haar kort te scheren. Doe je dit liever niet zelf? Voor aanvang van de ingreep kan het haar ook in de kliniek geschoren worden. Vrouwen kunnen gebruik maken van de haartransplantatie zonder scheren.

Nee, een ziekenhuisopname is niet nodig. Je kunt na afloop van de haartransplantatie naar huis om te herstellen van de ingreep.

De haartransplantatie behoort tot de meest veilige cosmetische behandelingen. Aan de andere kan is het een chirurgische ingreep, waar bepaalde risico’s aan zijn verbonden. Complicaties kunnen bestaan uit allergische reacties, nabloedingen, slechte wondgenezing, zwellingen, infecties en littekens. Wanneer je je houdt aan de instructies die je krijgt van de arts is de kans op bijwerkingen erg klein.

De ingreep wordt veelal alleen bij haaruitval als gevolg van erfelijke kaalheid toegepast. Als je last hebt van tijdelijke haaruitval, dan herstelt de haargroei zich in de meeste gevallen van zelf. Een haartransplantatie wordt afgeraden als de haaruitval (te) ver gevorderd is en/of als er te weinig donorhaar beschikbaar is. Ook in geval van actieve huid- en of haaraandoeningen, hart- en vaatziekten, diabetes en auto-immuunaandoeningen kan een negatief behandeladvies gegeven worden.

Tijdens het intakegesprek vraagt de specialist naar de medicijnen die je gebruikt. Neem een actueel overzicht mee en/of de medicijnverpakkingen. Als je bloedverdunners gebruikt kan de specialist je een aangepast doseerschema geven. Houd je goed aan dit schema, zolang de arts dit adviseert. Daarna kun je weer overschakelen naar je gebruikelijke schema.

Ja. Online worden reviews gedeeld, maar delen mensen ook hun ervaring op een blog of in een vlog. Je leest en ziet zo ervaringen van haartransplantaties die in binnen- en buitenland zijn toegepast.

De basis van de HaarStamcel Transplantatie is hetzelfde. De omvang en uitgebreidheid van de ingreep variëren. Daarnaast kan ook de techniek anders zijn.