Educatiebehandeling Hair Science Clinic

Beste haartransplantatie techniek

Ben je benieuwd naar de beste haartransplantatie techniek? Haartransplantatie chirurgie is populairder dan ooit tevoren. Het is bijna onmogelijk om anno nu niets te horen of te lezen over de ingreep, de behandeltechnieken of de resultaten die de procedure kenmerken. Is een haartransplantatie inderdaad net zo makkelijk als de online berichtgeving doet geloven? En wat is de beste haartransplantatie techniek die wordt toegepast?

Beste haartransplantatie techniek

Chirurgische ingreep

Feit wat niet over het hoofd gezien mag worden, is dat een haartransplantatie een echte operatie is. Zoals bij elke chirurgische ingreep, is het logisch om vooraf onderzoek te doen, zodat je precies weet wat de opties zijn, welke bijwerkingen er op kunnen treden en of je, om te beginnen, een goede haartransplantatie kandidaat bent. Er zijn veel dingen die je moet weten bij het overwegen van een haartransplantatie en het kiezen van de beste haartransplantatie techniek.

Naast je geschiktheid voor de ingreep is het belangrijk om realistische verwachtingen van de ingreep te hebben. Dit is meestal niet één van de eerste dingen waar je aan denkt bij een haartransplantatie. Je gaat er vaak aanstoots vanuit dat je na een geslaagde haartransplantatie een volle haardos hebt. De waarheid is echter dat er grenzen zijn aan hetgeen met de ingreep bereikt kan worden. Vaak is dit te wijten aan de beperkte beschikbaarheid van het eigen donorhaar. De ingreep wordt namelijk met eigen donormateriaal toegepast. Heb je meer haren verloren dan dat er donormateriaal beschikbaar is, dan wordt een mooi resultaat erg moeilijk. Zelfs een ervaren haartransplantatie specialist kan niet elke haar die verloren is gegaan vervangen. Daarom is het belangrijk om vooraf duidelijk te omschrijven wat je van de ingreep verwacht. De keuze voor de beste haartransplantatie techniek wordt geadviseerd door de behandelend specialist.

Informatie beste haartransplantatie techniek

Een haartransplantatie wordt nooit uitgevoerd zonder dat er een uitgebreid adviesgesprek, bij de haartransplantatie specialist van je keuze, aan vooraf is gegaan. Het consult is belangrijk en is vaak van directe invloed op het eindresultaat. Tijdens het gesprek worden aanbevelingen gegeven en wordt de ingreep toegelicht. De arts beoordeelt het haarverlies en kijkt of er voldoende donormateriaal aanwezig is om een geslaagde ingreep toe te kunnen passen. Het voordeel van een adviesgesprek is dat je een persoonlijk behandelplan ontvangt, waarin het behandeltraject wordt omschreven en de kostprijs nader wordt toegelicht. Eén van de belangrijkste vragen die je tijdens een adviesgesprek moet stellen, is hoe de ervaring is van de haartransplantatie specialist die de ingreep toepast. Deze vraag heeft te maken met de manier waarop de beste haartransplantatie techniek wordt uitgevoerd en welke resultaten iemand daar in het verleden mee heeft bereikt.

De afgelopen jaren is het aantal haartransplantatie klinieken explosief gestegen en niet iedere aanbieder beschikt over de nodige ervaring om ook onder niet alledaagse omstandigheden een natuurlijk resultaat te bereiken. Geadviseerd wordt om meerdere klinieken te bezoeken en je door verschillende specialisten voor te laten lichten over de mogelijkheden die bij jou passen. Op basis van de uiteenlopende ervaringen die je opdoet, ben je beter in staat een weloverwogen keuze te maken. Je voelt zelf het beste aan waar je jezelf welkom voelt en in welke specialist je vertrouwen hebt.

Wat is de beste haartransplantatie techniek van dit moment

De meeste haarklinieken in binnen- en buitenland passen als standaard de FUE methode toe. Het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes gebeurt onder plaatselijke verdoving en aan het einde van de ingreep kun je naar huis om te herstellen. Afhankelijk van de mate van haarverlies kun je een beperkte of uitgebreide haartransplantatie toe laten passen, waarbij door buitenlandse klinieken vaak grotere aantallen haarzakjes worden verplaatst dan in Nederland het geval is. Het nadeel van het transplanteren van grote aantallen grafts is dat je de kans loopt dat je hoofdhuid in het donorgebied zichtbaar wordt en kale plekken en littekens als gevolg van FUE zichtbaar worden.

Haartransplantatie specialisten

Ervaren haartransplantatie specialisten zullen dit ten allen tijde trachten te voorkomen en het aantal grafts op verantwoorde wijze bepalen. Kies je voor de gepatenteerde en wetenschappelijk bewezen HaarStamcel Transplantatie, dan kies je voor de meest geavanceerde haartransplantatie techniek. Bijzonder aan deze techniek is dat slechts een klein deel van de haarfollikel (graft) – en niet het hele haarzakje – wordt geoogst uit het donorgebied. Dat minuscule stukje weefsel bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar volledig terug. Zo blijven er geen kale plekken of littekens achter op het achterhoofd. De techniek die door Hair Science Institute werd ontwikkeld, wordt uitsluitend in de klinieken van Hair Science Clinic door ervaren artsen toegepast. Of de techniek bij jou past, kun je vragen tijdens een gratis adviesgesprek.

Kosten haartransplantatie technieken

Wanneer je een haartransplantatie overweegt, dan zoek je daarvoor onder andere naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je streeft een succesvol resultaat na, maar wilt aan de andere kant niet de absolute hoofdprijs betalen. Het is een bekendstaand feit dat de kosten niet of nauwelijks voor vergoeding in aanmerking komen. Aandachtig vergelijken is zowel voor je keuze als voor het resultaat van belang. Veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie technieken en behandelapparatuur staan niet stil.

Waar het ooit de FUT-techniek was die toongevend was op haartransplantatie gebied, is deze techniek verouderd en wordt nog zelden toegepast. Het is anderzijds wel deze techniek die tegenwoordig het goedkoopste wordt aangeboden. Het bekende haartransplantatie litteken op het achterhoofd, maakt echter dat velen de voorkeur geven aan modernere behandeltechnieken zoals de FUE methode en de HaarStamcel Transplantatie. De resultaten die bereikt worden zijn uitstekend, al is de kostprijs voor een haartransplantatie niet goedkoop. Met bedragen die variëren tussen € 4.500 en € 9.000 moet je flink sparen en/of overwegen om de ingreep op afbetaling te ondergaan. Tijdens een consult worden de mogelijkheden toegelicht en kan een haarkliniek je in contact brengen met een gespecialiseerde kredietverstrekker.

Informatief adviesgesprek

Als je wilt weten hoe en of de HaarStamcel Transplantatie voor jou de beste haartransplantatie techniek is, dan kun dat vragen aan de specialisten van Hair Science Clinic. Je kunt een afspraak maken in Amsterdam of Maastricht voor een informatief en gratis adviesgesprek. Ook is het mogelijk om online haartransplantatie video’s te bekijken van de innovatieve behandelwijze en de manier waarop een behandeldag verloopt.

Beste haartransplantatie techniek – FAQ

De twee meest voorkomende technieken van een haartransplantatie zijn de FUT en FUE techniek. Met name de FUE techniek heeft tegenwoordig de voorkeur van behandelend specialisten. Daarnaast is er de unieke en innovatieve HaarStamcel Transplantatie methode, welke alleen door Hair Science Institute wordt aangeboden.

De FUT-methode is het meest ingrijpend. De specialist snijdt een reepje van de hoofdhuid uit de haarkrans. Door de incisies en hechtingen blijft een litteken achter. De FUE-techniek is minder ingrijpend. Met een holle naald haalt een specialist de haarzakjes een voor een uit het donorgebied. Van littekens is in mindere mate sprake. De HaarStamcel Techniek is vergelijkbaar met de FUE-methode, alleen worden de haarzakjes gesplitst, waardoor het donorgebied nog beter intact blijft.

Drie tot vier weken na de ingreep valt het getransplanteerde haar uit. De haarzakjes komen in de rustfase. Het haar begint zo’n 3 maanden na de haartransplantatie weer te groeien.

Resultaten hangen af van de haarkliniek en de ervaring van de haartransplantatie specialist. Het terugplaatsen van de haarzakjes in kale gebieden, vraagt veel ervaring van de medisch specialisten. Het vinden van de juiste groeirichting is onder andere bepalend voor de uitstraling en de haargroei. In de meeste gevallen staat dit los van de toegepaste techniek.

Een haartransplantatie is een dure ingreep. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten niet. Laat je een haartransplantatie op te jonge leeftijd toepassen, dan kan later een aanvullende behandeling nodig zijn.

De FUT-techniek kent het langste herstel. Het risico op bijwerkingen en infecties is bij deze techniek dan ook het grootste. Na de FUE- en HaarStamcel Transplantatie geneest de huid binnen een aantal dagen. Het risico op bijwerkingen is beperkt. Zolang je van de behandelde huid afblijft en de instructies van de specialist opvolgt, geneest de huid binnen 5 tot 10 dagen.

De kans dat een haartransplantatie mislukt is relatief klein. Wel kan het resultaat teleurstellend zijn. Afhankelijk van de toegepaste techniek en de manier waarop je jezelf voorbereidt op de ingreep is een haartransplantatie de beste oplossingen bij Alopecia androgenetica.

Een haartransplantatie specialist ligt de mogelijkheden toe tijdens het consult. Niet alle klinieken bieden verschillende haarimplantatie technieken aan.

Nee, zorgverzekeraars zien de ingreep als een cosmetische behandeling. De kosten worden vrijwel nooit vergoed. Dat geldt zowel voor de goedkoopste als duurste haartransplantatie.

Kijk hiervoor onder andere naar de gebruikte techniek, het aantal grafts die worden getransplanteerd, het consult en de nazorg. Niet bij alle klinieken zijn kosten voor het consult en nazorg bij de kostprijs inbegrepen. Om objectief te vergelijken en een duidelijk beeld te krijgen, moeten de uitgangspunten van de offertes hetzelfde zijn.