FUE haartransplantatie Istanbul

Wil je meer weten over een FUE haartransplantatie in Istanbul? De FUE haartransplantatie methode is tegenwoordig wereldwijd de meest toegepaste techniek. De techniek biedt patiënten moderne behandelmethodes en dankzij de geavanceerde apparatuur laat de ingreep geen littekens achter. Turkije is één van de leidende landen op het gebied van FUE haartransplantaties. Dit dankzij de vaardigheden van ervaren haarchirurgen en gebruik van de nieuwste technologie. Bovendien is een haartransplantatie in Istanbul goedkoop in vergelijking met andere landen.

De FUE haartransplantatie techniek

De FUE methode is gebaseerd op het individueel extraheren van haarzakjes van de achter- en zijkanten van je hoofd. De haarzakjes die uit deze gebieden afkomstig zijn, zijn resistent voor het DHT hormoon dat haarverlies veroorzaakt. De geoogste haarzakjes worden geplaatst in de zogenaamde ontvangstgebieden. Het terugplaatsen gebeurt met speciaal ontworpen apparatuur, waardoor er achteraf nauwelijks sprake is van littekenvorming. De FUE techniek wordt als pijnloos beschouwd en de huid geneest binnen 7 tot 10 dagen na de ingreep. 

FUE haartransplantatie DHT

Onderzoek en voorbereiding FUE haartransplantatie Istanbul

Voor de haartransplantatie is het belangrijk om je goed voor te laten lichten over de ingreep. Het is gebruikelijk om bij meerdere haarklinieken een behandeladvies te krijgen op basis van foto’s die naar de kliniek stuurt. De foto’s laten zien hoe je hoofdhuid en haargroei eruit zien. De specialist evalueert je situatie en geeft aan of je voor de ingreep in aanmerking komt en hoe de behandeling toegepast kan worden. Als je besluit om een FUE haartransplantatie in Istanbul toe te laten passen, kun je bij Turkse haarklinieken  vaak gebruik maken van een all-in pakket. Hierbij zijn een aantal overnachtingen, de ingreep, transfers en eventuele medicatie inbegrepen. Na aankomst in Istanbul worden alle stappen van het behandeltraject in detail uitgelegd. Je krijgt informatie over de haartransplantatie en pas nadat je toestemming hebt gegeven, wordt de procedure gestart. De ingreep wordt door een aantal voorbereide handelingen voorafgegaan. Bij mannen wordt het haar gemillimeterd en de huid wordt ontsmet. De FUE haartransplantatie wordt stapsgewijs toegepast:

  • Extraheren van de haarzakjes. De haarzakjes worden uit het donorgebied geoogst. Deze haren zijn niet gevoelig voor het mannelijke DHT-hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijke haaruitval. Voor het extraheren van de grafts wordt lokale anesthesie gebruikt. Het zetten van de verdovende injecties wordt als het pijnlijkste moment van de behandeling ervaren. De grafts worden met een FUE micro motor uit het behandelgebied gehaald. Afhankelijk van het aantal grafts dat wordt behandeld duurt deze fase 2,5 tot 4 uur. De haarzakjes die uit het donorgebied afkomstig zijn, worden voorbereid op het implanteren in de kalende gebieden.
  • Tekenen van de haarlijn. Het bepalen van de haarlijn is één van de belangrijkste fases bij een haartransplantatie. De natuurlijke haarlijn begint boven de laatste spierlaag in het voorhoofd, de lijn die je kunt zien bij opgetrokken wenkbrauwen. Je wordt gevraagd fronsend te kijken, zodat de natuurlijke haarlijn zichtbaar wordt. Bij het plaatsen van de haarzakjes in de haarlijn wordt rekening gehouden met de beweging van de spieren in het voorhoofd. Als de haarlijn is afgetekend, worden de haarzakjes geplaatst.
  • Incisies in de ontvangstgebieden. Om de haarzakjes in de ontvangstgebieden te kunnen plaatsen, moeten er kanaaltjes geboord worden. Hiervoor wordt een boor met een fijne diameter gebruikt. De haarzakjes worden in de kanaaltjes geplaatst. Een ervaren specialist plaatst de grafts in de natuurlijke groeirichting, zodat je later een mooie haardos hebt.

De hele procedure duurt 6 tot 9 uur. Na de haartransplantatie word je weer naar je hotel gebracht. Pas de volgende dag kun je terug naar Nederland reizen. De doelen die nagestreefd worden bij een haartransplantatie zijn onder meer:

  • Het verbeteren van de haarlijn, die in overeenstemming is met je uitstraling
  • Het creëren van nieuwe haargroei op plekken waar het haar verloren is gegaan.
  • Het creëren van voldoende haardichtheid, zodat de resultaten natuurlijk en blijvend zijn.

Kosten FUE haartransplantatie Turkije

Als je je voorbereidt op een haartransplantatie, dan kijk je daarbij onder andere naar de tarieven die gehanteerd worden. Een haartransplantatie in Turkije is in de regel goedkoper dan in Nederland. Het verschil in de kostprijs wordt mede gecreëerd door het verschil in kwaliteit, alswel door de lagere maandlasten waar Turkse haarklinieken mee te maken hebben. Zowel de kosten voor haarchirurgen, assistenten en over medewerkers als de kosten om de kliniek draaiende te houden zijn lager dan in Nederland. Als gevolg hiervan kunnen goedkopere behandelingen aangeboden worden. Vaak is het zo dat je een aantal keer naar de kliniek toe moet. De reiskosten zijn doorgaans niet bij het behandelbedrag inbegrepen. Deze bijkomende kosten kunnen het verschil van een goedkope haartransplantatie snel laten verdwijnen. Om achteraf niet met hoge kosten geconfronteerd te worden, is het belangrijk om vooraf degelijke berekeningen te maken en alle kosten.

Dus ook de bijkomende kosten bij elkaar op te tellen. Een punt van aandacht daarbij is de nazorg. Zorg dat je vooraf weet hoe de afspraken ten aanzien van nazorg zijn geregeld. Ondanks het feit dat een haartransplantatie een relatief veilige ingreep is, blijft het een chirurgische behandeling met een risico op bijwerkingen en complicaties. Als je bij complicaties ook naar de kliniek in Turkije moet, kan dat problemen geven bij een adequate oplossing of behandeling. Voor jezelf is het vooraf prettig en vertrouwd om te weten waar je naar toe kunt voor nazorg.

FUE haartransplantatie Istanbul – FAQ

De FUE haartransplantatie heeft geen lange downtime. In de dagen na de ingreep is het belangrijk om niet te roken en geen alcohol te drinken. Raak de hoofdhuid en de getransplanteerde grafts niet aan. Bukken en zwaar tillen doe je eveneens niet. De eerste zes weken worden intensief sporten en zware lichamelijke inspanningen afgeraden.

Belangrijk factoren zijn onder meer je gezondheid, de structuur van het haar en de toegepaste techniek. Met de FUE-methode overleeft ongeveer 90% van de grafts de transplantatie.

Drie tot vier weken na de haartransplantatie vallen de getransplanteerde haren uit. Dit gebeurt bij een ruime meerderheid van de mensen die de ingreep ondergaan. De haargroeicyclus komt in de rustfase. Pas drie tot vier maanden later zie je nieuwe haargroei ontstaan.

FUE of Follicle Unit Extraction is een moderne haartransplantatie techniek. De arts maakt gebruik van een micro FUE motor om de haarzakjes uit het donorgebied te extraheren. Elke graft wordt gecontroleerd en voorbereid op terugplaatsen. In de transplantatie gebieden boort de arts kleine kanaaltjes, waar de grafts in geplaatst worden. Littekens zijn achteraf soms wel duidelijk zichtbaar.

De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie techniek. Met de techniek worden blijvende resultaten bereikt.

Turkse haarklinieken transplanteren tot 4.500 haarzakjes op een dag. Dit aantal kan per kliniek sterk verschillen.

De duur van de operatie hangt af van de complexiteit. Ook de ervaring van de haarchirurg is van invloed op de behandelduur. Je zit ruim 6 tot 9 uur in de behandelstoel. Tussen het oogsten en transplanteren is er tijd om te lunchen en wat rond te lopen.

De FUE haartransplantatie kan zowel met als zonder volledig scheren gedaan worden. Vooral vrouwen maken gebruik van de haarsparende FUE haartransplantatie, waarbij alleen het donorgebied wordt geschoren. Afhankelijk van je eigen kapsel kun je aan de specialist vragen hoe het beste resultaat wordt bereikt, voordat je een beslissing neemt van wel of niet scheren.

Haartransplantatie tarieven in Turkije liggen tussen € 1.500 en € 7.000. De prijs hangt onder andere af van de naamsbekendheid van de kliniek, de kwaliteit, de ervaring van de arts en het aantal haarzakjes dat je laat transplanteren.

Turkse haarklinieken werken vrijwel zonder uitzondering met de FUE techniek. Het is een moderne methode die onder de juiste omstandigheden veilig toegepast kan worden. Je hoeft je over littekens geen zorgen te maken. De meeste mensen herstellen zonder bijwerkingen of complicaties. De resultaten die bereikt worden, zijn blijvend. Ervaren artsen plaatsen de haarzakjes in de juiste groeirichting, zodat het niet zichtbaar is dat je een haartransplantatie hebt ondergaan. Deze methode heeft wel diverse nadelen ten opzichte van de HaarStamcel Transplantatie methode.

Meer weten over FUE haartransplantatie Istanbul

Een goedkope haartransplantatie in Istanbul kan de behandeling zijn waar je naar op zoek bent. Lees ervaringen en reviews van mensen die de ingreep al hebben ondergaan. Laat je daarnaast adviseren door meerdere haartransplantatie specialisten. Win informatie in over de verschillende behandeltechnieken en bekijk haartransplantatie voor en na foto’s. Om te zien hoe het oogsten en plaatsen van de haarzakjes gebeurt, kun je online haartransplantatie video’s bekijken. Vergelijk de verschillende consulten die je hebt met elkaar en evalueer het gevoel dat je bij een haarkliniek of specialist hebt. Je zit tijdens de behandeldag 6 tot 9 uur in de behandelstoel. Wanneer je vertrouwen hebt in de behandelaar, kun je je beter ontspannen en verloopt de ingreep zowel voor jezelf als voor de specialist op vlotte wijze.