FUE haartransplantatie Turkije

Zoek je informatie over een FUE haartransplantatie Turkije? De FUE methode wordt momenteel beschouwd als een van de innovatieve technieken bij haarimplantatie. Turkse haarklinieken bieden de FUE techniek vaak als standaard aan. Turkije is een van de toonaangevende landen geworden op het gebied van cosmetische behandelingen. Dankzij de ervaring en vaardigheden van de artsen en het gebruik van innovatieve technologie zijn de resultaten van een FUE haartransplantatie Turkije steeds beter. De prijs-kwaliteitverhouding van een FUE haartransplantatie in Turkije is uitstekend.

De FUE techniek in Turkije

De FUE methode is gebaseerd op het extraheren van haarzakjes uit het donorgebied en de overdracht naar het ontvangstgebied. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur. Het oogsten van de haarzakjes gebeurt met een holle naald of boortje. Op de transplantatie gebieden worden kleine gaatjes geboord waar de grafts in geplaatst worden. Zowel het oogsten als terugplaatsen laat geen lijnen of littekens achter. Bij oudere methoden die eerder werden gebruikt, was het gebruikelijk dat er plaatselijke littekens achterbleven. De FUE methode wordt als pijnloos beschouwd en de hoofhuid herstelt binnen 7 – 10 dagen na de haartransplantatie. FUE haartransplantaties worden zowel in Nederland als in Turkije al jarenlang succesvol toegepast. De behandeling is, mede dankzij bekende Nederlanders, de aflopen jaren populair geworden. Deze toegenomen vraag heeft geleid tot een explosieve toename van haarklinieken. Concurrentie tussen binnen- en buitenlandse haarklinieken heeft geleid tot een waaier aan behandelmogelijkheden, kosten en resultaten.

Kosten FUE haartransplantatie Turkije

De lage kostprijs is één van de voornaamste redenen waarom mannen en vrouwen naar Turkije reizen voor een haartransplantatie. De tarieven die Turkse haarklinieken hanteren, lijken op het eerste gezicht aanmerkelijk goedkoper dan in Nederland. Wanneer je kijkt naar de tarieven die gerekend worden voor een haartransplantatie in Turkije, dan zijn deze vaak ongeveer 25% tot 50% voordeliger dan in Nederland. Dit prijsverschil wordt niet per se veroorzaakt door een mindere kwaliteit of een slechter resultaat. Haarklinieken in Turkije hebben maandelijks lagere kosten dan vergelijkbare Nederlandse klinieken. Niet alleen de overheadkosten, maar ook de salarissen van artsen en kliniekmedewerkers zijn lager. Wat daarnaast opvalt aan de tarieven is dat veel Turkse klinieken all-in pakketten aanbieden.

Naast de haartransplantatie zijn een aantal hotelovernachtingen, transfers en medicatie bij het tarief inbegrepen. Dat is gelijk een van de punten waar je bij een haartransplantatie in Turkije rekening mee moet houden. Je kunt na de ingreep niet direct naar huis, maar verblijft nog één of meerdere nachten in een hotel. Voor je op het vliegtuig naar huis stapt, wordt het resultaat beoordeeld door een aangewezen specialist. Je krijgt eventueel medicatie mee. Omdat een haartransplantatie een chirurgische ingreep is, is het goed om te weten waar je in geval van complicaties of bijwerkingen terecht kunt. Moet je terug naar Turkije? Is er een vertegenwoordiger of arts in Nederland die je kunt raadplegen? Het tarief dat je voor de ingreep betaalt, is meestal zonder reiskosten. Wanneer je naar Turkije heen en weer reist en dit meerdere malen doet, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Komen daar ook nog verblijfskosten bij, dan zijn de kosten al snel een stuk minder voordelig.

Verschil tussen FUE haartransplantatie Turkije en Nederland

Een ander opvallend verschil tussen een FUE haartransplantatie in Nederland en Turkije is de omvang van de ingreep. Nederlandse klinieken transplanteren gewoonlijk niet meer dan 2.000 grafts op een behandeldag. Dit aantal wordt in Turkije verhoogd tot maximaal 4.000 haarzakjes. Als je weet dat uit een gezond donorgebied tot 4.000 grafts geëxtraheerd kunnen worden, zonder dat de hoofdhuid zichtbaar wordt, is dat een hoog aantal. In Turkije is het gebruikelijk dat een haarchirurg een team van ervaren assistenten aanstuurt en er tijdens de ingreep vlot wordt samengewerkt. Afhankelijk van de ervaring van de specialist en uw eigen situatie, kan een bepaald resultaat verwacht worden.

De manier waarop en de richting waarin de haarzakjes worden geplaatst, is bijvoorbeeld van invloed op je latere uitstraling. Het vergt veel ervaring en nauwkeurigheid om een mooi, natuurlijk resultaat te bewerkstelligen. Niet iedere kliniek heeft een even goede reputatie of evenveel ervaring als de andere. Let op de aanwezigheid van kwaliteitskeurmerken wanneer u een haarkliniek in Turkije zoekt. Het gebeurt regelmatig dat mensen na een haartransplantatie in Turkije bij een Nederlandse haarkliniek het bereikte resultaat laten corrigeren, omdat er bijvoorbeeld sprake is van een ‘typisch Turkse haarlijn’.

Voor- en nadelen FUE haartransplantatie Turkije

Elke cosmetische of medische behandeling heeft voor- en nadelen. Een haartransplantatie is hier geen uitzondering op. De voordelen van een haartransplantatie in Turkije zijn voor velen toch de lage tarieven. Nieuwe haargroei wordt mogelijk op kale plekken en de resultaten die bereikt worden, zijn normaal gesproken blijvend. De behandeltechniek is relatief veilig en het herstel verloopt doorgaans probleemloos. Als de haarkliniek de mogelijkheid heeft om in Nederland gebruik te maken van nazorg en controles is dat vaak voor velen een extra geruststelling. Heeft de behandelaar alleen een kliniek in Turkije, dan kan als nadelig worden beschouwd. Het heen en weer reizen naar Turkije kost naast geld ook vaak veel tijd, omdat het niet altijd mogelijk is op één dag heen en weer te vliegen.

Een ander nadeel is de communicatie. Wanneer je niet of onvoldoende met een specialist kunt communiceren kan dat een naar gevoel veroorzaken. Om dit te vermijden, kun je tijdens het consult vragen welke talen er binnen een kliniek gesproken worden en/of er wellicht een tolk of vertaler aanwezig is. Het laten transplanteren van een groot aantal haarzakjes lijkt in eerste instantie aantrekkelijk. Je krijgt immers haargroei op plaatsen waar het haar is verdwenen. Het uitputten van het donorgebied kan opvallend uitgedunde plekken in de haarkrans tot gevolg hebben. Wanneer het donorgebied is uitgeput kan in de toekomst waarschijnlijk geen nabehandeling of correctie toegepast worden.

FUE haartransplantatie Turkije – FAQ

De FUE haartransplantatie is op zich een veilige ingreep. De bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en ernstige complicaties doen zich niet vaak voor. Om de ingreep succesvol te ondergaan, is het belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar de haarkliniek en arts die de haartransplantatie toepassen.

Turkije is een populaire, goedkope bestemming voor cosmetische en medische behandelingen. Jaarlijks reizen honderdduizenden mensen naar een van de Turkse haarklinieken voor een haartransplantatie. De kwaliteit van de zorg varieert. Niet elke haarkliniek houdt zich aan de wetten en regels, waardoor een goedkope haartransplantatie soms een teleurstellend resultaat heeft. Maak altijd eerst kennis met een haarkliniek, voordat je besluit de ingreep te ondergaan.

De tarieven zijn gemiddeld lager dan in Nederland, België en Duitsland. De voornaamste reden hiervoor is dat de salarissen in alle beroepen in Turkije lager zijn, in vergelijking met de meeste West-Europese landen.

De FUE methode is in bijna alle Turkse haarklinieken de standaard. Dankzij de gebruikte apparatuur, zoals een FUE micro motor transplanteren haarchirurgen tot 4.500 haarzakjes op een dag. Niet iedere haarchirurg heeft evenveel ervaring als de andere. Je kunt hier naar vragen als je voor een consult naar de kliniek gaat.

De ingreep bestaat uit twee gedeelten, het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes. Afhankelijk van het aantal grafts dat bij de behandeling is inbegrepen, duurt een ingreep 6 tot 9 uur.

Narcose bij een haartransplantatie is niet wenselijk. De meeste haarchirurgen werken met plaatselijke verdovingen. Een enkele keer kun je voor een meerprijs gebruik maken van een narcose. Stel jezelf vooraf de vraag of je zolang onder narcose wilt zijn. Als het donorgebied en de transplantatie gebieden plaatselijk verdoofd zijn, ervaar je bijna geen pijn. Bovendien herstelt je lichaam sneller van lokale verdovingen.

Verspreid over Turkije zijn honderden haarklinieken actief. Een groot aantal internationaal bekende klinieken bevindt zich in Istanbul. Al kun je er ook voor kiezen om naar Antalya of Alanya te gaan en de haartransplantatie te combineren met een vakantie.

Je kunt niet direct na het beëindigen van de ingreep naar huis. Je moet rekening houden met een verblijf van een paar dagen en nachten in Turkije. Na de ingreep probeer je je hoofd te ontzien en slaap je een paar nachten met een extra kussen. Zware lichamelijke werkzaamheden en activiteiten dien je zo’n 2 tot 6 weken te vermijden. De haarchirurg kan aangeven na hoeveel tijd je je dagelijkse werk weer kunt hervatten. Na 6 weken kun je weer alles doen zoals eerder.

Turkse haarklinieken geven soms garantie. De voorwaarden en bepalingen verschillen.

Informatie haartransplantatie

Wil je meer weten over een haartransplantatie in Turkije en hoe anderen deze ingreep hebben ervaren? Online vind je veel reviews en haartransplantatie ervaringen op bijvoorbeeld Haarweb.nl en Haarstichting.nl, een forum dat volledig gewijd is aan haar gerelateerde problemen, behandelingen en oplossingen. Veel van de berichten worden verduidelijkt met foto’s. Zowel Turkse als Nederlandse haarklinieken worden online besproken, beoordeelt en vergeleken met elkaar. Daarnaast kun je bij een aantal verschillende klinieken een afspraak maken voor een consult.