Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

Haar implanteren

Zoek je informatie over haar implanteren? Haartransplantaties zijn bedoeld om de haargroei te herstellen op delen van de hoofdhuid waar het haar is uitgevallen. Het is een effectieve behandeling bij erfelijke kaalheid, al kan toekomstige haaruitval met haar implanteren niet voorkomen worden. Artsen en specialisten kunnen niet exact voorspellen hoe en of de omliggende haren in de toekomst uit zullen vallen.

 

Succesvol haar implanteren

Haarimplantaties zijn effectieve procedures om de haargroei te herstellen, wanneer dat door Alopecia androgenetica verloren is gegaan. Het succespercentage van haar implanteren hangt van verschillende factoren af, waaronder de vaardigheid en ervaring van de behandelend specialist en de dikte van het donorhaar. Een haarimplantatie verbetert de haardichtheid en geeft je meer zelfvertrouwen. Verschillende technieken worden tegenwoordig toegepast, waarbij het merendeel van de behandelend specialisten de FUE-techniek als standaard toepast. De doelstelling van de verschillende behandelmethodes is hetzelfde: gezond haar uit de haarkrans oogsten en transplanteren in de uitgedunde gebieden. De manier waarop het haar geëxtraheerd wordt verschilt.

Vroeger was het gebruikelijk dat de chirurg een reepje huid uit de haarkrans sneed, de huid hechtte en daarna de verwijderde huid in individuele grafts versneed. Deze grafts werden teruggeplaatst. Zowel het extraheren als het terugplaatsen gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het grote nadeel van deze FUT-methode was het lange litteken dat zichtbaar bleef. Verfijning van de techniek en verbetering van de apparatuur had tot gevolg dat de FUT-methode steeds minder werd gebruikt en specialisten massaal overstapten op de FUE-techniek. Tot vandaag de dag is deze methode toonaangevend. Na het verdoven van het donorgebied worden de haarzakjes met een holle naald uit het donorgebied verwijderd. In de transplantatie gebieden boort een specialist minuscule haarkanaaltjes, waar de haarzakjes in geplaatst worden. Binnen een paar dagen zijn de haarzakjes vastgegroeid. Alhoewel deze techniek uitermate succesvol is, hebben ervaren specialisten werkzaam bij Hair Science Institute de HaarStamcel Transplantatie ontwikkeld. Een verfijnde, innovatieve behandeltechniek waarbij het donorgebied nog minder wordt belast en de haargroei beter intact blijft.

Haar implanteren bij mannen en vrouwen

Het taboe omtrent haaruitval en haartransplantaties is de afgelopen jaren sterk verminderd. Het aantal bekende mensen dat de ingreep heeft ondergaan en daar publiekelijk verslag van heeft gedaan, is hier mede verantwoordelijk voor. De populariteit van de ingreep is ongekend groot en dat is zichtbaar in het aantal haarklinieken in binnen- en buitenland dat de haartransplantatie aanbiedt.

Haartransplantaties zijn zowel voor mannen als vrouwen met erfelijke haaruitval een oplossing. Je komt mogelijk voor de ingreep in aanmerking als je haar uitvalt door Alopecia androgenetica, het haarverlies nog niet te ver gevorderd is en je in goede gezondheid verkeerd. Specialisten adviseren om de ingreep niet op te jonge leeftijd, voor je 25e levensjaar, toe te laten passen. Vooraf kan niet voorspeld worden of de haren die nog niet zijn uitgevallen dit na de ingreep alsnog zullen doen, waardoor je dan later een tweede behandeling nodig hebt. Mannen laten de haartransplantatie meestal vanaf het 30e levensjaar toepassen. Vrouwen daarentegen krijgen pas vanaf de menopauze en op latere leeftijd last van erfelijke haaruitval. De resultaten bij zowel mannen als vrouwen zijn blijvend.

 

Informatie haarimplantatie

Haarverlies is vaak erg vervelend. Het valt op en is bovendien van invloed op je uitstraling. Het is echter niet altijd nodig om haaruitval onbehandeld te laten. Verlies je langere tijd meer dan 100 hoofdharen per dag en heb je het idee dat je haar steeds dunner wordt? Laat de oorzaak van het haarverlies vaststellen. Je huisarts kan je hierbij helpen. Tijdig actie ondernemen betekent dat het haarverlies snel op de juiste manier behandeld wordt en erger wordt voorkomen. Is de drempel naar een effectieve oplossing hoog of zie je erg op tegen het gesprek bij je huisarts? Neem iemand mee die je vertrouwt en die op de hoogte is van je haaruitval. Het geeft meer vertrouwen en je voelt je vaak meer op je gemak bij het zien van een bekend gezicht. Overigens is haaruitval niets om je voor te schamen. Een ruime meerderheid van de volwassenen krijgt op een bepaald moment in het leven te maken met haaruitval. Dit hoeft niet altijd blijvend te zijn.

Andere oorzaken van haaruitval zijn ziektes, medische behandelingen, stress, ongelukken, schildklieraandoeningen, hormonale schommelingen en vitamine tekort. Haarverlies als gevolg van deze oorzaken is meestal tijdelijk. De haargroei herstelt zich als de oorzaak is behandeld of weggenomen. Je moet er rekening mee houden dat het een aantal maanden kan duren voor je verbetering ziet. Blijvende haaruitval veroorzaakt door de invloed van het mannelijke dihydrotestosteron hormoon komt voor een haarimplantatie in aanmerking. Ben je benieuwd hoe anderen deze ingreep hebben ervaren? Online lees je reviews en ervaringsverhalen.

Haar implanteren – FAQ

De allerbeste kandidaten zijn mannen en vrouwen met alopecia androgenetica. Al is er geen ideale leeftijd, het wordt afgeraden om de ingreep voor je 25e te laten doen. Wacht niet te lang met het behandelen van haaruitval. Tijdig ingrijpen kan kaalheid voorkomen.

Haartransplantaties worden gedaan met je bestaande haar. De ingreep kan niet gedaan worden bij mensen met wijdverspreide haaruitval en kaalheid.

Nee, de ingreep is niet pijnlijk. Artsen verdoven het donorgebied en de transplantatie gebieden. Je voelt geen pijn. De lange behandelduur, gemiddeld 6 tot 9 uur, kan wel als ‘iang’ ervaren worden. Na het uitwerken van de verdovingen kan tijdelijke napijn optreden. Dit gevoel is van korte duur.

Het verplaatsen van gezonde haarzakjes uit het donorgebied naar kale plekken en het creëren van nieuwe haargroei. Haar implanteren is bedoeld als oplossing bij haaruitval.

Stop een aantal weken voor de geplande operatie met roken. Gebruik tijdens de dagen voor de ingreep geen alcohol, koffie en/of groene thee. Het gebruik van bloedverdunners, zoals aspirine en andere medicatie kan tijdelijk aangepast worden. Een arts neemt deze en andere details met je door tijdens het consult voor de haarimplantatie.

Als je kiest voor een behandeling bij Hair Science Clinic, ben je in goede handen. De bijwerkingen van een haarimplantatie zijn beperkt. Datzelfde geldt voor ernstige complicaties. Na de operatie kan het behandelde gebied gezwollen en rood verkleurd zijn. Dit is tijdelijk. Een enkele keer genezen de wondjes niet goed en/of worden ze open gekrabd, waardoor ontstekingen en littekens kunnen ontstaan.

Veel mannen en vrouwen zijn tevreden met het resultaat van een haarimplantatie. Het is de enige ingreep waarbij nieuwe haargroei ontstaat op voorheen kale plaatsen.

Een haartransplantatie is een kostbare ingreep. Kosten verschillen per kliniek en zijn onder meer afhankelijk van de gebruikte techniek, de haarzakjes die je laat behandelen, de ervaring van de specialist en de naamsbekendheid van de kliniek. Gemiddeld moet je rekenen op tarieven tussen € 3.000 en € 9.000.

Lagere kosten in het buitenland hebben vaak te maken met de maandelijkse lasten die een kliniek of behandelaar heeft. Kosten voor arbeid zijn lager dan in Nederland, maar ook algemene kosten voor elektra en water zijn lager waardoor de ingreep goedkoper aangeboden wordt.

De haartransplantatie is voor de meeste mensen een eenmalige ingreep. Resultaten zijn permanent. Onderga je de ingreep al op zeer jonge leeftijd, dan kan op latere leeftijd een aanvullende operatie wenselijk zijn. De mogelijkheden hangen af van het beschikbare donormateriaal. Ook teleurstellende resultaten kunnen gecorrigeerd worden.

 

 

Moderne behandeltechniek haar implanteren

Hair Science Institute past de HaarStamcel Transplantatie zowel bij mannen als vrouwen toe. Ben je benieuwd hoe de techniek wordt toegepast en hoe anderen het behandeltraject hebben ervaren? Online zie je haartransplantatie video’s van bijvoorbeeld Gerard Joling en Jan de Hoop die verslag doen van de behandeling. Je ziet hoe de haarzakjes worden geoogst en teruggeplaatst en hoe de resultaten zich ontwikkelen. Tijdens een gratis adviesgesprek wordt gekeken of de behandeltechniek bij jou succesvol kan worden toegepast en hoeveel grafts je kunt laten behandelen. Een afspraak voor een consult maak je door te bellen met Hair Science Institute op +31 (0)43 601 8101. Het is ook mogelijk om eerst de informatiebrochure aan te vragen en later op consult te komen.