kosten vrouw haartransplantatie

Haargroeimiddel ervaringen

Ben je benieuwd naar haargroeimiddel ervaringen? De behandeling van haaruitval is breed, maar wordt gekenmerkt door een gebrek aan blijvende oplossingen. Haaruitval heeft vaak een negatief effect op de emotionele gezondheid en leidt soms zelfs tot sociale isolatie. Veel mensen wenden zich tot het kopen en gebruiken van vrij verkrijgbare producten die het haarverlies verminderen en haargroei stimuleren. Het jammere is dat deze middelen veel geld kosten en nauwelijks resultaat opleveren. Bestaan er dan geen positieve haargroeimiddel ervaringen? Zeker wel. Bewezen haargroeimiddelen hebben wel degelijk effect.

Onderscheid haargroeimiddel ervaringen

Een effectief haargroeimiddel pakt de oorzaak van haarverlies aan. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen tijdelijk en blijvend haarverlies.

Tijdelijk haarverlies

Tijdelijke haaruitval vindt zijn oorsprong in stress, voedingstekorten, haarverzorgingsproducten, medicijngebruik, ziekte, operaties en/of medische aandoeningen. Plotseling haarverlies is dikwijls onvoorspelbaar en onregelmatig. In veel gevallen verdwijnen deze problemen na verloop van tijd en zie je hoe de haargroei herstelt. Het is belangrijk om de oorzaak weg te nemen. Ontspannen, stress vermijden en gezond leven zijn daarin belangrijke factoren. Kortstondig haarverlies herstelt zich gewoonlijk binnen enkele maanden. In zeldzame situaties duurt het langer dan een jaar voordat je verbetering ziet.

Blijvend haarverlies

Oorzaken van permanente haaruitval zijn:

• Alopecia androgenetica. Dit is een genetische aandoening die haarverlies bij zowel mannen als vrouwen veroorzaakt.
• Frontale fibroserende alopecie. Hierbij is sprake van haarverlies dat zich kenmerkt door uitval van haren aan de voor- en zijkanten van de hoofdhuid. Het is een aandoening die meestal bij vrouwen met een leeftijd van boven de 50 jaar voorkomt.

Afhankelijk van de reden waarom je haar verliest, zoek je misschien een plaatselijke behandeling. Overweeg je levensstijl, dieet of bewegingspatroon aan te passen.

Soorten haaruitvalbehandelingen

Helaas bestaat er geen algemene behandeling bij haaruitval. Wat voor jou de beste oplossing is, hangt onder meer af van je persoonlijke situatie en de exacte oorzaak van haaruitval. Een paar behandelingen die je zelf kunt doen, zonder te veel geld uit te geven aan haargroeimiddelen, zijn:

Zalven en oliën

Topische oplossingen zijn de meest voorkomende behandelingen bij haaruitval. Vaak zijn deze middelen effectief en verkrijgbaar in de vorm van zalven, crèmes, lotion, serums en schuim. Deze middelen breng je aan op de plaatsen waar je haar uitdunt. Datzelfde geldt voor oliën die bedoeld zijn om de haargroei te behandelen. Deze oliën bestaan uit plantaardige, natuurlijke ingrediënten die de gezondheid van de hoofdhuid en de haarschachten voedt.

Shampoos en conditioners

Bepaalde shampoos en conditioners richten zich op het bevorderen van de haargroei en bevatten vaak keratine. Hiermee stimuleer je de gezondheid van de haargroei en valt haarverlies minder op. Deze shampoos gebruik je meestal in combinatie met een andere behandelmethode.

Haarstimulerende voedingssupplementen

Supplementen die zich richten op haarverlies, helpen bij het gezond maken en houden van je haardos. Ze hebben meestal geen effect op haaruitval en hebben nauwelijks tot geen invloed op diepe inhammen of een kalende kruin. Wel helpen ze bij het versterken van de haargroei, waardoor de haren minder snel uitvallen.

Kenmerken haargroeimiddel ervaringen

Als je zoekt naar een haargroeimiddel dat werkt, dan lees je onder andere reviews van anderen. Er zijn kenmerken en ingrediënten waarvan bekend is dat ze effectief zijn bij de behandeling van haaruitval. Dit kan een uitgangspunt zijn bij het kiezen van een product. Er zijn enkele medicijnen tegen haaruitval zoals finasteride en dutasteride die alleen op recept verkrijgbaar zijn. Andere middelen waarvan de ervaringen wellicht de moeite waard zijn, zijn onder andere:

• Minoxidil. Een medicinale lotion verkrijgbaar in sterktes van 2% en 5%. Je brengt de lotion dagelijks op de huid aan. Door de lotion direct op de probleemgebieden aan te brengen zie je na enkele weken tot een paar maanden soms hoe het haarverlies afneemt.
• Ketoconazol shampoo. De shampoo is bedoeld voor het behandelen van hoofdhuidaandoeningen, zoals infecties. Ketoconazol heeft een stimulerende werking op de haargroei.

Ervaring met bewezen haargroeimiddelen

Alleen van een paar haargroeimiddelen zijn de effecten wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Controleer of het product dat je wilt gaan gebruiken echt helpt. Slechts enkele actieve ingrediënten verminderen en/of bevorderen haargroei. Dit betekent niet per se dat je andere middelen moet negeren. Soms heeft een middel wel het gewenste effect. Behandelingen die bij anderen werken, werken mogelijk niet bij jou. Zet daarom niet al je hoop in op een haargroeimiddel. Heb je na een periode van zes tot acht maanden nog geen zichtbare resultaten? Verder gebruik is zinloos. Eventueel stap je na overleg met een (huis)arts over op een ander middel. Ervaringen over het gebruik van haargroeimiddelen lees je onder meer op Haarweb.nl, en mijnmedicijn.nl

Gebruiksgemak en behandelingsduur

Het gemak of comfort van een behandeling is van invloed op de ervaring die je hebt. Sommige haargroeimiddelen breng je aan op de hoofdhuid, terwijl je bij andere middelen dagelijks tabletten inneemt. Niet iedereen ervaart het als prettig om dagelijks lotion of zalf op de hoofdhuid aan te brengen, terwijl anderen moeite hebben met het nemen van medicatie in tablet vorm. Daarbij telt ook de behandelduur mee, bij het kiezen van een behandeling bij haaruitval. Sommige haargroeimiddelen, zoals finasteride, dutasteride en minoxidil vereisen blijvend gebruik. Dat betekent dat het haarverlies doorzet, zodra je stopt met het gebruik van het product. Wil je dagelijks bezig blijven met haaruitval? Als dat niet het geval is, dan ben je aangewezen op oplossingen die blijvend resultaat geven. Kies dan voor een haartransplantatie.

Prijs haargroeimiddelen

Haarverliesbehandelingen variëren sterk in prijs. Haargroeimiddelen breng je dagelijks een of twee keer aan en/of je gebruikt dagelijks een of meerdere tabletten. Dat houdt in dat je te maken hebt met kosten die regelmatig terugkeren. De kosten krijg je niet vergoed van je zorgverzekeraar. Stel jezelf daarom de vraag of je zoekt naar een tijdelijke of blijvende oplossing en wat je bereid bent te doen om haarverlies een halt toe te roepen. Als je ervoor kiest een behandeling tegen haaruitval te zoeken, neem dan altijd je gezond in ogenschouw. Niet iedere behandeling is voor iedereen geschikt. Overleg met een arts of specialist en laat de resultaten regelmatig controleren. Een arts helpt je bij het kiezen van een geschikte behandeling en voorkomt dat je veel geld uitgeeft aan middelen die uiteindelijk niet blijken te werken.

Haargroeimiddel ervaringen – FAQ

Er zijn grote verschillen tussen bewezen en onbewezen haargroeimiddelen. Als je kiest voor minoxidil, dutasteride, finasteride of de Diane-35 pil zie je mogelijk binnen drie tot zes maanden een afname van het haarverlies. Bij producten, zoals shampoos en conditioners, die je bij de drogist koopt zijn de resultaten vaak helaas te verwaarlozen. Veel vrij verkrijgbare haargroeimiddelen beloven volgens de verpakking een afname van haarverlies en een sterkere haargroei. In realiteit zien veel mensen na maandenlang gebruik geen enkele verbetering.

Haargroeimiddelen hebben geen invloed op de snelheid waarin je haar groeit. Gezonde haren groeien gemiddeld 1 centimeter per maand. Er is helaas niets wat dit proces kan versnellen. Medicijnen zoals minoxidil versterken de haren en stimuleren gezonde haargroei.

Hoewel dutasteride en finasteride over het algemeen veilig zijn, hebben ze zoals elk geneesmiddel een risico op milde tot ernstige bijwerkingen. Neem contact op met je arts als je tijdens het gebruiken van de haargroeimiddelen tekenen van verminderd libido, gevoelige borsten, vermoeidheid of andere klachten ervaart.

Minoxidil lotion is verkrijgbaar in sterktes van 2% en 5%. Dutasteride en finasteride zijn geneesmiddelen die door een arts alleen aan mannen voorgeschreven mogen worden.

Minoxidil is een veel gebruikt middel om de haargroei te bevorderen. Het middel is geschikt voor gebruik door mannen en vrouwen. Je brengt de lotion tweemaal per dag aan op de hoofdhuid. Het duurt drie tot zes maanden, voordat je positieve resultaten ziet. Minoxidil remt het haarverlies en stimuleert de haargroei door de haarwortels te versterken.

Nee, je moet een haargroeimiddel minimaal drie tot zes maanden gebruiken om verbetering te zien. Als je na zes tot twaalf maanden nog geen enkele verandering ziet, heeft het middel bij jou waarschijnlijk niet het gewenste effect. Eventueel kun je na overleg met je huisarts een ander haargroeimiddel gebruiken.

Als het middel het gewenste effect heeft, is het belangrijk om het gebruik dagelijks door te zetten. Stop je het gebruik, dan keert het haarverlies terug.

De geneesmiddelen zijn wetenschappelijk onderzocht en kennen geen ernstige gezondheidsrisico’s op langere termijn. Bijwerkingen zijn vaak aan het begin van de gebruiksperiode zichtbaar. Maak melding van bijwerkingen of klachten die je opmerkt.

Nee, iedereen reageert anders op een geneesmiddel. Haargroeimiddelen vormen hierop geen uitzondering. De oorzaak van haarverlies speelt een rol. Het duurt vaak een aantal maanden, voordat je resultaten ziet en bij sommige mensen blijft een reactie zelfs helemaal uit.

Het gebeurt dat minoxidil enkele weken na een haartransplantatie wordt geadviseerd. Welke combinatie mogelijk is, bespreek je met de arts die je het haargroeimiddel heeft voorgeschreven. Je kunt hiervoor ook terecht bij haarklinieken en/of een haarchirurg.