Hair Science Clinic - haartransplantatie met het meest natuurlijke resultaat

Haarimplantatie bij vrouwen

Zoek je informatie over een haarimplantatie bij vrouwen? Een haarimplantatie is een effectieve behandelmethode bij haaruitval. De ingreep heeft een positieve impact op mannen en vrouwen met Alopecia androgenetica. Hoewel de meerderheid van de mensen die een ingreep ondergaan mannen zijn, is het aantal vrouwen dat een haarimplantatie toe laat passen de afgelopen jaren sterk gestegen. Een haarimplantatie bij vrouwen wordt als een waardevolle behandeling beschouwd, aangezien het uiteindelijke resultaat van de ingreep blijvend is.

 

Haarimplantatie bij vrouwen

Behaald resultaat met 750 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Mannelijk haarverlies bij vrouwen

Waar nog te vaak wordt gedacht dat erfelijke kaalheid alleen bij mannen voorkomt, is niets minder waar. Ook een grote groep vrouwen wordt vanaf middelbare en latere leeftijd geconfronteerd met typisch mannelijk haarverlies. Waar mannen het haarverlies soms beter kunnen accepteren, blijken vrouwen hier vaak minder makkelijk mee om te kunnen gaan. Haaruitval is van invloed op het zelfvertrouwen en de uitstraling die iemand heeft.

Deze situatie treft vrouwen meer en op een andere manier dan mannen. Vrouwen ervaren sneller psychische problemen als gevolg van haaruitval. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het verbergen van de dunner wordende lokken en kale plekken. Het gebruik van shampoos en andere middelen die haaruitval beloven te stoppen, worden voor veel geld gekocht en meestal met teleurstellende resultaten uiteindelijk weer aan de kant geschoven. Voordat een behandelplan voor vrouwen wordt aanbevolen, moet het type haarverlies en de oorzaak hiervan worden vastgesteld. Dit is alleen mogelijk met een juiste diagnose gesteld door je huisarts of specialist. Bovendien is het vaststellen van de oorzaak nuttig bij het kiezen van de meest effectieve behandeling.

Wel of geen haarimplantatie bij vrouwen?

Vrouwen met haarverlies kunnen, net zoals mannen, verschillende behandelingen overwegen. De meest toegepaste behandelingsopties zijn:

 • Haarimplantatie bij vrouwen biedt een permanente oplossing voor haarverlies. Deze procedure, die minimaal invasief is, wordt toegepast bij Alopecia androgenetica. Om voor de ingreep in aanmerking te komen moet je over voldoende donormateriaal beschikken en in goede gezondheid verkeren. In geval van diabetes, hart- en vaataandoeningen en bepaalde auto-immuunziekten wordt de behandeling afgeraden.
 • Minoxidil is een effectief bewezen haargroeimiddel dat de werking van het DHT-hormoon afremt en zo tot een vermindering van het haarverlies leidt. Vrouwen wordt meestal geadviseerd om de Minoxidil lotion van 2% te gebruiken. Je kunt de lotion dagelijks op de kalende huid aanbrengen.
 • PRP-behandeling. Platelet Rich Plasma, ofwel bloedplaatjesrijk plasma, is een niet-chirurgische behandeling bij haarverlies. Voor de behandeling wordt bloed bij je afgenomen, wat vervolgens gecentrifugeerd wordt. Hierdoor worden de rode bloedcellen uit het bloedplaatjesrijke plasma gescheiden. Het plasma wordt met een fijne naald in de hoofdhuid geïnjecteerd.
 • Dit is een behandeling waarbij met speciale naalden, kleine doses geselecteerde medicijnen in de huid worden aangebracht. Het is een alternatieve behandelmethode die regelmatig wordt toegepast om haaruitval te verminderen en de haargroei te bevorderen.
 • Gezonde voeding. Een gezond en afwisselend voedingspatroon is rijk aan eiwitten, biotine, magnesium, zink, selenium, vitamine A, E, C en B6. Wanneer je dagelijks gevarieerd eet, krijg je normaal gezien voldoende vitamines en mineralen binnen. Gebruik alleen een vitaminesupplement als je een tekort ervaart. Een teveel aan bepaalde vitamines kan van nadelige invloed zijn op verschillende lichaamsfuncties.

Er zijn een aantal interessante gegevens over haarverlies bij vrouwen en een geschikte behandeling:

 

 • Eén op de vier vrouwen heeft last van haaruitval. Dit aantal loopt op tot 2 op de 4 vrouwen tijdens de menopauze.
 • Ongeveer 40% van de vrouwen met haarverlies heeft te maken met erfelijke haaruitval.
 • Er zijn ongeveer 30 verschillende aandoeningen en oorzaken voor haarverlies bij vrouwen. Alopecia androgenetica behoort tot de meest voorkomende oorzaken.
 • Meer dan 10% van de premenopauzale vrouwen en meer dan ca. 35% tot 50% van de vrouwen ouder dan 65 jaar heeft last van dunner wordend haar.
 • Terwijl 80% van de vrouwen met haarverlies kampt met een verminderd zelfvertrouwen, vecht 35% tegen een depressie en vindt ruim 90% de toestand van het haarverlies onaanvaardbaar.
 • Van alle haarimplantaties die jaarlijks worden toegepast, betreft slechts 15% een behandeling bij vrouwen.

 

In vergelijking met mannen die te maken hebben met erfelijke haaruitval, ziet het patroon er bij vrouwen vaak anders uit. Mannen zien voornamelijk een haarlijn die zich terugtrekt, diepere inhammen en een kalende kruin. Vrouwen daarentegen zien de volledige haardos uitdunnen. Om deze reden vereist een haarimplantatie bij vrouwen een ervaren hand en een hoge mate van expertise.

Traject haarimplantatie bij vrouwen

Alhoewel de behandeling zelf grotendeels op dezelfde manier als bij mannen verloopt, zijn er verschillen tussen een haartransplantatie bij vrouwen en mannen. Vrouwen wordt doorgaans niet gevraagd het haar te scheren. Het volstaat om een klein gedeelte van het donorgebied te scheren. Na afloop van het extraheren van de grafts vallen de overige haren over het kortgeschoren gedeelte heen. Het extraheren en terugplaatsen van de haarzakjes gebeurt onder plaatselijke verdovingen. Je voelt weinig tot niets van de ingreep.

Bij vrouwen wordt vrijwel altijd een minder omvangrijke haartransplantatie toegepast dan bij mannen. Dit is afhankelijk van de mate waarin het haar is uitgeval. Tijdens een adviesgesprek wordt de ingreep toegelicht en wordt gekeken hoeveel haarzakjes in jouw specifieke geval getransplanteerd kunnen worden. De ingreep zelf behoort tot de meest veilige cosmetische behandelingen. Als je de adviezen van de specialist opvolgt is het risico op bijwerkingen of complicaties uiterst klein.

 

 

Advies haartransplantatie bij vrouwen

Zoek je informatie over een oplossing bij haaruitval en wil je weten of je in aanmerking komt voor een haartransplantatie? Je kunt je laten adviseren door de specialisten van Hair Science Institute. Je bent van harte welkom voor een gratis adviesgesprek. Niet alleen krijg je informatie over je persoonlijke situatie, je kunt ook voorbeelden zien van eerder behaalde resultaten. Er wordt uitgelegd hoe een haartransplantatie werkt en hoe snel je resultaat kunt verwachten.

Het behandeladvies wordt toegelicht in een persoonlijk behandelplan dat je ontvangt. Hier staat ook de prijs van de haartransplantatie in vermeld. Wil je, voordat je een afspraak maakt, meer lezen over de behandeling? Vraag dan onze gratis informatiebrochure aan. Meer weten of een afspraak maken? Bel met +31 (0)43 601 8101. Je kunt ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.