Hair Science Clinic - haartransplantatie met het meest natuurlijke resultaat

Haarimplantatie bij vrouwen

Zoek je informatie over een haarimplantatie bij vrouwen? Een haarimplantatie is een effectieve behandelmethode bij haaruitval. De ingreep heeft een positieve impact op mannen en vrouwen met Alopecia androgenetica. Hoewel de meerderheid van de mensen die een ingreep ondergaan mannen zijn, is het aantal vrouwen dat een haarimplantatie toe laat passen de afgelopen jaren sterk gestegen. Een haarimplantatie bij vrouwen wordt als een waardevolle behandeling beschouwd, aangezien het uiteindelijke resultaat van de ingreep blijvend is.

 

Haarimplantatie bij vrouwen

Behaald resultaat met 750 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Mannelijk haarverlies bij vrouwen

Waar nog te vaak wordt gedacht dat erfelijke kaalheid alleen bij mannen voorkomt, is niets minder waar. Ook een grote groep vrouwen wordt vanaf middelbare en latere leeftijd geconfronteerd met typisch mannelijk haarverlies. Waar mannen het haarverlies soms beter kunnen accepteren, blijken vrouwen hier vaak minder makkelijk mee om te kunnen gaan. Haaruitval is van invloed op het zelfvertrouwen en de uitstraling die iemand heeft.

Deze situatie treft vrouwen meer en op een andere manier dan mannen. Vrouwen ervaren sneller psychische problemen als gevolg van haaruitval. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het verbergen van de dunner wordende lokken en kale plekken. Het gebruik van shampoos en andere middelen die haaruitval beloven te stoppen, worden voor veel geld gekocht en meestal met teleurstellende resultaten uiteindelijk weer aan de kant geschoven. Voordat een behandelplan voor vrouwen wordt aanbevolen, moet het type haarverlies en de oorzaak hiervan worden vastgesteld. Dit is alleen mogelijk met een juiste diagnose gesteld door je huisarts of specialist. Bovendien is het vaststellen van de oorzaak nuttig bij het kiezen van de meest effectieve behandeling.

Wel of geen haarimplantatie bij vrouwen?

Vrouwen met haarverlies kunnen, net zoals mannen, verschillende behandelingen overwegen. De meest toegepaste behandelingsopties zijn:

 • Haarimplantatie bij vrouwen biedt een permanente oplossing voor haarverlies. Deze procedure, die minimaal invasief is, wordt toegepast bij Alopecia androgenetica. Om voor de ingreep in aanmerking te komen moet je over voldoende donormateriaal beschikken en in goede gezondheid verkeren. In geval van diabetes, hart- en vaataandoeningen en bepaalde auto-immuunziekten wordt de behandeling afgeraden.
 • Minoxidil is een effectief bewezen haargroeimiddel dat de werking van het DHT-hormoon afremt en zo tot een vermindering van het haarverlies leidt. Vrouwen wordt meestal geadviseerd om de Minoxidil lotion van 2% te gebruiken. Je kunt de lotion dagelijks op de kalende huid aanbrengen.
 • PRP-behandeling. Platelet Rich Plasma, ofwel bloedplaatjesrijk plasma, is een niet-chirurgische behandeling bij haarverlies. Voor de behandeling wordt bloed bij je afgenomen, wat vervolgens gecentrifugeerd wordt. Hierdoor worden de rode bloedcellen uit het bloedplaatjesrijke plasma gescheiden. Het plasma wordt met een fijne naald in de hoofdhuid geïnjecteerd.
 • Dit is een behandeling waarbij met speciale naalden, kleine doses geselecteerde medicijnen in de huid worden aangebracht. Het is een alternatieve behandelmethode die regelmatig wordt toegepast om haaruitval te verminderen en de haargroei te bevorderen.
 • Gezonde voeding. Een gezond en afwisselend voedingspatroon is rijk aan eiwitten, biotine, magnesium, zink, selenium, vitamine A, E, C en B6. Wanneer je dagelijks gevarieerd eet, krijg je normaal gezien voldoende vitamines en mineralen binnen. Gebruik alleen een vitaminesupplement als je een tekort ervaart. Een teveel aan bepaalde vitamines kan van nadelige invloed zijn op verschillende lichaamsfuncties.

Er zijn een aantal interessante gegevens over haarverlies bij vrouwen en een geschikte behandeling:

 

 • Eén op de vier vrouwen heeft last van haaruitval. Dit aantal loopt op tot 2 op de 4 vrouwen tijdens de menopauze.
 • Ongeveer 40% van de vrouwen met haarverlies heeft te maken met erfelijke haaruitval.
 • Er zijn ongeveer 30 verschillende aandoeningen en oorzaken voor haarverlies bij vrouwen. Alopecia androgenetica behoort tot de meest voorkomende oorzaken.
 • Meer dan 10% van de premenopauzale vrouwen en meer dan ca. 35% tot 50% van de vrouwen ouder dan 65 jaar heeft last van dunner wordend haar.
 • Terwijl 80% van de vrouwen met haarverlies kampt met een verminderd zelfvertrouwen, vecht 35% tegen een depressie en vindt ruim 90% de toestand van het haarverlies onaanvaardbaar.
 • Van alle haarimplantaties die jaarlijks worden toegepast, betreft slechts 15% een behandeling bij vrouwen.

 

In vergelijking met mannen die te maken hebben met erfelijke haaruitval, ziet het patroon er bij vrouwen vaak anders uit. Mannen zien voornamelijk een haarlijn die zich terugtrekt, diepere inhammen en een kalende kruin. Vrouwen daarentegen zien de volledige haardos uitdunnen. Om deze reden vereist een haarimplantatie bij vrouwen een ervaren hand en een hoge mate van expertise.

Traject haarimplantatie bij vrouwen

Alhoewel de behandeling zelf grotendeels op dezelfde manier als bij mannen verloopt, zijn er verschillen tussen een haartransplantatie bij vrouwen en mannen. Vrouwen wordt doorgaans niet gevraagd het haar te scheren. Het volstaat om een klein gedeelte van het donorgebied te scheren. Na afloop van het extraheren van de grafts vallen de overige haren over het kortgeschoren gedeelte heen. Het extraheren en terugplaatsen van de haarzakjes gebeurt onder plaatselijke verdovingen. Je voelt weinig tot niets van de ingreep.

Bij vrouwen wordt vrijwel altijd een minder omvangrijke haartransplantatie toegepast dan bij mannen. Dit is afhankelijk van de mate waarin het haar is uitgeval. Tijdens een adviesgesprek wordt de ingreep toegelicht en wordt gekeken hoeveel haarzakjes in jouw specifieke geval getransplanteerd kunnen worden. De ingreep zelf behoort tot de meest veilige cosmetische behandelingen. Als je de adviezen van de specialist opvolgt is het risico op bijwerkingen of complicaties uiterst klein.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RvMHqMHOSLE

 

Haarimplantatie bij vrouwen – FAQ

Vrouwen met alopecia androgenetica kunnen baat hebben bij een haartransplantatie.

Nee, dat is niet noodzakelijk. Je kunt kiezen voor een haarsparende haartransplantatie. In plaats van al het haar te millimeteren, volstaat het scheren van een kleine strook in het donorgebied. Naderhand vallen de andere haren over het korte stuk heen en valt het niet op dat je een haartransplantatie hebt laten doen.

Androgene alopecie, erfelijke kaalheid, treedt bij vrouwen vaak tijdens of na de menopauze op. Zolang je gezondheid en donorgebied het toelaat, kan een haartransplantatie een oplossing bieden.

Getransplanteerd haar gedraagt zich hetzelfde als ‘normaal’ haar. Je kunt het naar wens laten groeien, kleuren, verven, knippen en stylen.

Als de ingreep op de juiste manier is uitgevoerd, kun je natuurlijke resultaten verwachten. Het is voor anderen niet waarneembaar dat je iets aan je haar hebt laten doen.

De meeste vrouwen hebben de voorkeur voor een techniek waarbij het haar zoveel mogelijk behouden blijft. De haarsparende haartransplantatie technieken zijn een uitkomst voor vrouwen. Welke techniek een haarchirurg gebruikt, wordt toegelicht tijdens een consult bij de haarkliniek.

De kosten van de ingreep verschillen per behandeling. Met name het aantal haarzakjes dat je laat behandelen hierop van invloed. Na of tijdens het eerste consult ontvang je een prijsopgave op maat.

Ja, een uitgedunde haardos kan hersteld worden. Nieuwe haargroei zorgt ervoor dat je hoofdhuid niet langer zichtbaar is.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Haartransplantaties zijn succesvol omdat er gebruikt wordt gemaakt van eigen materiaal. De kans op afstoting is nihil. Wanneer de behandeling met vreemd materiaal plaatsvindt, zal het getransplanteerde haar door het lichaam worden afgestoten.

Gezonde vrouwen herstellen binnen ongeveer 10 dagen van de operatie. Op de minuscule wondjes vindt korstvorming plaats. Het herstel kan met jeuk gepaard gaan, dit kun je eventueel tegengaan door korte tijd te koelen. Laat de korstjes met rust, krab ze niet los of open. Wacht tot ze vanzelf van de huid afvallen. Je verkleint daarmee het risico op eventuele ontstekingen en/of littekens.

Afhankelijk van de werkomgeving en de aard van de werkzaamheden, kun je binnen een aantal dagen weer werken. De eerste weken is het belangrijk om het haar en de hoofdhuid niet onder druk te zetten. Gebruik geen strakke hoofddeksels en bescherm de huid tegen het zonlicht, maar ook uitlaatgassen en andere externe invloeden, hebben invloed op de genezing en het resultaat. Bespreek de downtime met de specialist. Je krijgt ook informatie over andere activiteiten en sportiviteiten in relatie tot de haartransplantatie.

Advies haartransplantatie bij vrouwen

Zoek je informatie over een oplossing bij haaruitval en wil je weten of je in aanmerking komt voor een haartransplantatie? Je kunt je laten adviseren door de specialisten van Hair Science Institute. Je bent van harte welkom voor een gratis adviesgesprek. Niet alleen krijg je informatie over je persoonlijke situatie, je kunt ook voorbeelden zien van eerder behaalde resultaten. Er wordt uitgelegd hoe een haartransplantatie werkt en hoe snel je resultaat kunt verwachten.

Het behandeladvies wordt toegelicht in een persoonlijk behandelplan dat je ontvangt. Hier staat ook de prijs van de haartransplantatie in vermeld. Wil je, voordat je een afspraak maakt, meer lezen over de behandeling? Vraag dan onze gratis informatiebrochure aan. Meer weten of een afspraak maken? Bel met +31 (0)43 601 8101. Je kunt ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.