Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

Haarimplantatie ervaringen

Zoek je haarimplantatie ervaringen? Je haar verliezen kan leiden tot paniek. Let op dat in geval van paniek snel de verkeerde beslissing wordt genomen. Het probleem is dat er veel aanbiedingen zijn en dat er onervaren haartransplantatie specialisten zijn die je een gezonde, volle haardos beloven. Veel mensen zijn angstig voor het verliezen van hun haar. Het herinnert je aan ouder worden en het is een onderwerp dat vaak moeilijk bespreekbaar is. Toch treft het veel mensen en zijn er goede methoden om het haarverlies te behandelen. Het lezen van een haarimplantatie ervaring van een ander laat je zien waar je op moet letten bij het kiezen van een haarkliniek en een haarchirurg.

Techniek haarimplantatie ervaringen

Artsen gebruiken verschillende methodes om haartransplantaties uit te voeren. De FUE-methode is wereldwijd de meest toegepaste techniek. Follikel Unit Extractie houdt in dat een arts individuele haarzakjes uit het donorgebied haalt, zonder te snijden of hechten in uw haarkrans. Online vindt je verschillende FUE haartransplantatie ervaringen in binnen- en buitenland. Vergelijk behandelmethodes met elkaar, let op de hersteltijd en kijk naar de resultaten die anderen laten zien. Al lezend en op basis van dingen die je hoort, krijg of heb je misschien een voorkeur voor een haarkliniek of een specifieke behandelaar. Om zelf een beeld te krijgen bij het plaatje dat je in je hoofd hebt, maak je een afspraak voor een consult bij één of enkele haarklinieken.

Haartransplantatie consult

Realistisch gezien is er een handvol ervaren haarchirurgen die goede, ultramoderne haartransplantaties uitvoeren en de geoogste haren op de juiste plaatsen implanteren. De prijs is niet direct van invloed op de betrouwbaarheid van de haarkliniek waar je op consult gaat. Al zijn goedkope aanbiedingen dikwijls wel een waarschuwingssignaal. Een belangrijke regel bij het spreken met een haarchirurg, is dat je beter niet kiest voor de arts die erop gebrand is je koste wat kost zo snel mogelijk in de behandelstoel te krijgen. Slecht geïnformeerde beslissingen of advies van artsen die snel geld willen verdienen, kunnen leiden tot een verkeerde oplossing en een teleurstellend resultaat. Een goede arts vertelt je wat je moet horen, in plaats van dat wat je wilt horen. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in de arts die de haartransplantatie toepast. Waar let je op bij het kiezen van een haarchirurg?

Wie doet de haartransplantatie?

Als tijdens je consult bij een haarkliniek niet duidelijk is wie de operatie uitvoert, moet er een alarmbel afgaan. Pas op dat je niet bij een onervaren assistent terecht komt en maak voor het plannen van de ingreep persoonlijk kennis met de arts.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Vraag hoeveel operaties een arts jaarlijks doet. Iemand die dagelijks een ingreep leidt, behaalt over het algemeen betere resultaten dan artsen die meerdere mensen tegelijk in de behandelstoel hebben. Goedkopere klinieken laten bepaalde onderdelen van de ingreep door assistenten, verpleegkundigen of technici doen. Het is normaal dat een arts samenwerkt met assistenten, maar er zijn zaken die alleen een arts zou moeten uitvoeren. Hierbij denk je aan zaken als het aangeven van de haargrens en het terugplaatsen van de haarzakjes.

Kwalificatie en ervaring

Vraag tijdens het consult welke ervaring een arts heeft. Je hoeft je hiervoor niet bezwaard te voelen. Het is een normale en veelgestelde vraag. Ervaren artsen laten je graag zien welke behandelingen ze in het verleden hebben toegepast en welke resultaten daarmee zijn bereikt. Ben je bij een Nederlandse haarkliniek, controleer dan het BIG-register om te zien of een arts ook echt als arts geregistreerd is. In het buitenland controleer je een ISHRS-registratie.

Reviews en ervaringen

Veel haarklinieken laten reviews en ervaringen op hun website plaatsen. Dikwijls is het mogelijk om bij de kliniek het gastenboek in te zien en ervaringen van anderen te lezen. Online vindt je een bijna ontelbaar aantal ervaringen over haartransplantaties in binnen- en buitenland. Verschillende technieken zijn beoordeeld en mensen hebben foto’s geplaatst van de periode na de haartransplantatie. Deze foto’s zijn interessant, omdat ze je laten zien hoe het herstel verloopt en hoe de haargroei tot ontwikkeling komt.

Ervaringen met de haartransplantatie operatie

Een haartransplantatie is een uitgebreid traject dat van begin tot eind een periode van meer dan twaalf maanden beslaat. Een ervaring gaat niet alleen over de haarchirurg of over het resultaat. Het gaat ook over de ingreep zelf en de techniek die is toegepast. Moderne behandeltechnieken hebben de voorkeur boven de verouderde FUT-methode en het nalaten van littekens is al lang niet meer nodig. Lees ervaringen die in detail ingaan op de operatie zelf. Dit geeft je de gelegenheid meer te weten te komen over de manier van verdoven, het gevoel dat iemand heeft bij het extraheren van de haarzakjes en het boren van de kanalen in het ontvangstgebied.

Nazorg haarimplantatie

Als de ingreep achter de rug is, kun je niet direct weer aan het werk en/of intensief sporten. Je hoofdhuid moet herstellen van de ingreep en dat gaat gepaard met korstvorming en jeuk. Uit haarimplantatie ervaringen lees je de noodzaak om de huid met rust te laten en de korstjes niet open te krabben. Als je dat doet, gaat de genezing relatief snel. Binnen 7 tot 10 dagen is de huid genezen. Daarmee is het herstel niet compleet. Je hoofdhuid is dan vaak nog gevoelig. Dat betekent dat je in overleg met de arts volledig of gedeeltelijk je werkzaamheden hervat en daarbij geen fysieke inspanningen verricht. Contactsporten, maar ook watersporten doe je tot 6 weken na de haartransplantatie niet. Vraag al tijdens het eerste consult bij de kliniek naar de manier waarop nazorg is geregeld. Is de kliniek eenvoudig bereikbaar? Waar doe je in geval van bijwerkingen?

Haarimplantatie ervaringen – FAQ

Als je haarimplantatie ervaringen leest, dan weet je dat de ingreep niet direct resultaat geeft. Pas na drie tot vier maanden komt de eerste nieuwe haargroei tot ontwikkeling. Het volledige resultaat van de transplantatie zal na een jaar zichtbaar zijn.

Na het voltooien van de haarimplantatie duurt het enige tijd voor je verbetering ziet. Het is normaal dat de getransplanteerde haren uitvallen. Ondanks dat dit vervelend is, zijn het alleen de haren die uitvallen en niet het volledige haarzakje. Na een paar maanden beginnen nieuwe haren te groeien.

Of een cosmetische ingreep de moeite waard is, is iets wat je alleen zelf kunt beoordelen. Een haartransplantatie geeft nieuwe haargroei op plaatsen waar je haar is uitgevallen. Het is echter niet zo dat je een volle, dikke haardos krijgt zoals misschien eerder het geval was. De ingreep geeft blijvende resultaten en je hebt jarenlang plezier van natuurlijke haargroei.

Een haartransplantatie is een relatief veilige ingreep, met een kleine kans op bijwerkingen. Mogelijke bijwerkingen zijn bloedingen, zwellingen, blauwe plekken, korstvorming, jeuk en infecties.

De ingreep is niet goedkoop. Met een gemiddelde prijs van € 5.000 is het een ingreep waar je vooraf goed en zorgvuldig over nadenkt. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten niet. Bovendien heb je na de operatie niet direct resultaat, maar moet je bijna een jaar wachten voordat het resultaat definitief is.

Een ingreep die wordt gedaan door een ervaren haarchirurg geeft meestal natuurlijke resultaten. Deze artsen weten hoe de haarzakjes in de transplantatie gebieden in de juiste groeirichting worden geplaatst. Als je met verkeerde verwachtingen aan de ingreep begint, kan het resultaat tegenvallen of niet voldoen aan de te hoge verwachting die je hebt.

Bedrust is niet nodig en de meeste mensen gaan een week tot tien dagen na de haartransplantatie weer rustig aan het werk. De eerste zes weken doe je het dus wel rustig aan en span je jezelf niet teveel in. Sporten kan ook weer na zes weken. Activiteiten zoals wandelen en fietsen kun je eerder doen, zodat je in beweging blijft.

Haarchirurgen adviseren over het algemeen de ingreep niet op te jonge leeftijd te laten doen. De ervaring heeft geleerd dat het niet of moeilijk te voorspellen is het haarverlies zich zal ontwikkelen, waardoor de kans op een tweede ingreep bestaat. Veel mensen vinden het geen probleem om later eventueel een tweede behandeling te ondergaan.

Het donorgebied is beperkt. Ongeveer 5.000 haarzakjes kunnen getransplanteerd worden, zonder dat dit de huid in de haarkrans blootlegt. Denk daarom goed over een tweede haartransplantatie, bijvoorbeeld welke techniek je het beste kunt laten toepassen.

Het aantal haarzakjes dat je kunt laten transplanteren hangt af van het beschikbare donorhaar en de omvang van de ontvangende gebieden. Je bespreekt dit met een haarchirurg tijdens een consult.

Persoonlijke haartransplantatie ervaring

Haaruitval is ingrijpend, maar in de meeste gevallen te behandelen. Door jezelf in te lezen in de behandelmogelijkheden en het kennen van de oorzaak van haarverlies, ben je in staat de juiste keuze te maken. Neem een beslissing op basis van je eigen gevoel en ook op basis van je eigen ervaring. Eigen ervaringen krijg je door naar verschillende intakegesprekken te gaan en met meerdere artsen te praten. Heb je een vertrouwd, veilig gevoel? Dan heb je een goed uitgangspunt voor een behandelaar.