HaarStamcel Transplantatie Amsterdam

HaarStamcel Transplantatie Amsterdam

Wat zijn de mogelijkheden voor een HaarStamcel Transplantatie in Amsterdam? Haartransplantaties zijn bedoeld om verder haarverlies tegen te gaan en te behandelen. De HaarStamcel Transplantatie gaat een stapje verder en kan het effect van haaruitval omkeren, zonder de haarkrans uit te putten. De techniek kan in verschillende opzichten vergeleken worden met de FUE methode en is geschikt voor het behandelen van erfelijke kaalheid.

Uitleg HaarStamcel Transplantatie Amsterdam

Ruim 50% van de mannen van 50 jaar en ouder heeft te maken met mannelijke kaalheid. Bij vrouwen wordt dit percentage van 50% voornamelijk tijdens of lang na de menopauze gezien. Het is bekend dat haaruitval onzekerheid oproept, maar ook angst gevoelens en depressiviteit zijn soms een gevolg van haarverlies. Een HaarStamcel Transplantatie is een unieke behandeling bij haaruitval. Door met je eigen stamcellen te werken, worden ze na het transplanteren niet door je lichaam afgewezen. De haartransplantatie specialist haalt in plaats van een volledige grafts slechts een deel van het haarzakje uit het donorgebied. De haarkrans wordt minimaal belast en op de dun behaarde plaatsen komt nieuwe haargroei tot ontwikkeling. Vormen van haarverlies, waarbij de techniek succesvol wordt toegepast:

 • Mannelijke kaalheid.
 • Vrouwelijke kaalheid.
 • Alopecia cicatriciali

Geschiktheid HaarStamcel Transplantatie

Niet iedereen met haaruitval is een geschikte haartransplantatie kandidaat. Factoren die van invloed zijn op de beoordeling van je geschiktheid:

 • Het haarverlies dat je hebt is al enige tijd aan de gang en heeft een bepaald patroon.
 • Je verkeert in goede gezondheid en bent onbekend met chronische en/of bepaalde auto-immuunziekten.
 • Je haarlijn is teruggetrokken of je kruin is kaal geworden.
 • Het haarverlies is een gevolg van brandwonden en/of een ongeluk.

HaarStamcel Transplantatie vs. andere haartransplantatie technieken

Je vraagt je misschien af in welk opzicht een HaarStamcel Transplantatie verschilt van andere haartransplantatie technieken. Het verschil is dat er geen complete haarzakjes uit het donorgebied geëxtraheerd worden. Dat betekent dat ook in het donorgebied haarzakjes achterblijven en nieuwe haren produceren. Bij de FUT techniek wordt een reepje huid van het achterhoofd verwijderd en tot losse grafts versneden. Na het verwijderen van de huid wordt wond gehecht. Later zal een fors litteken zichtbaar zijn. Haartransplantatie specialisten wereldwijd zien de FUE methode tegenwoordig als standaard techniek. De haarzakjes worden met een micro motor geoogst. Uit een gezond, vol donorgebied kunnen in totaal ongeveer 5.000 grafts gehaald worden, zonder dat dit het uiterlijk van de haarkrans beïnvloedt.

Procedure en herstel HaarStamcel Transplantatie in Amsterdam

Het behandeltraject ziet er vergelijkbaar als bij een FUE haartransplantatie uit en begint met een adviesgesprek bij Hair Science Clinic in Amsterdam. Je hoofdhuid en haarverlies wordt onderzocht en de arts stelt een behandelplan samen. Bijna iedereen die voor deze procedure kiest, herstelt snel na de behandeling. Napijn verdwijnt binnen een paar uur tot enkele dagen na de procedure. De eerste 4 tot 6 weken vermijdt je overmatige lichaamsbeweging en fysiek zware arbeid. Bijwerkingen beperken zich tot zwellingen, nabloedingen, korstvorming en jeuk. Complicaties zoals ontstekingen en littekenvorming zijn zeldzaam.

 

Nazorg haartransplantatie

Herstellen van de operatie doe je thuis. Een haartransplantatie wordt onder plaatselijke verdovingen gedaan en het is niet nodig om in de kliniek opgenomen te worden. Door met een paar factoren rekening te houden, herstel je vlot.

 • Was de hoofdhuid en het haar de eerste dagen na de ingreep niet.
 • Raak de behandelde huid niet aan, dit kan infecties en ontstekingen veroorzaken.
 • Het kan nodig zijn om een bestaat medicatie schema in de periode voor en na de ingreep aan te passen. Houd het aangepaste schema aan, zolang de arts dit zegt.
 • Roken moet je tot zeker 2 weken na de haartransplantatie vermijden.
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Direct zonlicht is schadelijk voor de getransplanteerde haarzakjes.
 • Masseer je hoofdhuid niet gedurende 10 tot 14 dagen, dit kan slecht zijn voor de implantaten.
 • Krabbel niet aan de huid. Dit kan wondjes en littekens veroorzaken.

Prijs haartransplantatie Amsterdam

De HaarStamcel Transplantatie is een innovatieve techniek die alleen door de specialisten van Hair Science Clinic worden toegepast. Binnen de kliniek is er jarenlange ervaring met het toepassen van haarherstellende chirurgische behandelingen. Bekende mensen zoals Gerard Joling, Hans Klok en Jan de Hoop hebben in het verleden hun vertrouwen in de techniek laten zien. Online zie je hoe deze en andere mensen het behandeltraject hebben ervaren. De prijs voor een haartransplantatie is divers. Vooral de omvang van de ingreep is hierop van invloed. Je krijgt een prijsopgave na je bezoek aan de kliniek. In de offerte wordt de behandeling omschreven en hoeveel haarzakjes verplaatst worden.

Succesvolle ingreep

Als je naar de prijzen kijkt, zie je direct waarom de HST van Hair Science Clinic de beste oplossing is voor je haaruitval. De kosten voor de ingreep zijn hoger dan de standaard FUE behandeling. Zeker in vergelijking met de tarieven die buitenlandse haarklinieken rekenen, is de prijs in Nederland relatief hoog. De prijs blijkt voor veel mensen aanleiding te zijn om naar alternatieve oplossing op zoek te gaan. Tel je echter alle kosten bij elkaar op, want als je naar het buitenland gaat zul je met extra reiskosten te maken krijgen. Dan is de prijs in Nederland vaak minder hoog dan op het eerste gezicht. Hair Science Clinic werkt samen met BSB-lening. Op basis van uw kredietwaardigheid kan eventueel een lening of doorlopend krediet worden afgesloten. Je betaalt het geleende bedrag in termijnen terug aan de kredietverstrekker.

 

HaarStamcel Transplantatie Amsterdam – FAQ

Een HaarStamcel Transplantatie is ontwikkeld om de gevolgen van erfelijke kaalheid te behandelen. Nieuwe haargroei wordt gecreëerd op plaatsen waar het haar is uitgevallen. De HST-techniek is ontwikkeld om de haarkrans intact te laten.

Je kunt voor een HST behandeling in Amsterdam uitsluitend terecht bij Hair Science Clinic. De kliniek bevindt zich aan de Claude Debussylaan op de Amsterdamse Zuidas. Zowel met het openbaar vervoer als eigen vervoer kun je Hair Science Clinic bereiken.

De behandeling is uniek en wordt naar behoefte samengesteld. Prijzen beginnen bij € 3.300,- en lopen op naarmate er meer haarzakjes inbegrepen zijn. Je ontvangt een prijsopgave tijdens het eerste consult.

Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten. Zorgverzekeraars zien een haartransplantatie als cosmetische ingreep.

Zorgverzekeraars maken nauwelijks uitzonderingen. Als je haar is uitgevallen door brandwonden of een ongeluk kan een uitzondering gemaakt worden, waardoor er sprake is van een medische noodzaak. Dit gebeurt echter zelden.

De ingreep wordt in twee delen gesplitst. Bij het begin wordt de haarlijn op het hoofd afgetekend en het donorgebied plaatselijk verdoofd. Een specialist oogst samen met haartransplantatie assistenten het benodigde aantal haarzakjes en bereidt deze voor op plaatsing in het ontvangstgebied. Na het zetten van de verdoving in het transplantatiegebied boort de specialist kanaaltjes waar vervolgens de haarzakjes in geplaatst worden. De behandeling duurt 6 tot 9 uur.

Er wordt gewerkt met plaatselijke verdovingen. Na afloop van de ingreep kun je korte tijd last hebben van een zeurderig of pijnlijk gevoel. Dit neemt vanzelf af en kan met een pijnstiller behandeld worden.

Na een haartransplantatie, ook als de HaarStamcel Transplantatie techniek wordt gebruikt, kan het haar twee tot vier weken na de ingreep uitvallen. Het duurt een paar maanden, voordat je nieuwe haargroei ziet. De nieuwe haargroei is natuurlijk en kan in elk gewenst model geknipt of gestyled worden.

De hoofdhuid herstelt zonder dat je je zorgen maakt over littekens. Alleen bij het openkrabben van korstjes of wondjes neemt het risico op infecties en ontstekingen toe. Slechte wondgenezing is van invloed op de manier waarop de huid er later uitziet en is verantwoordelijk voor littekenvorming.

Mannen wordt altijd gevraagd om het haar voor de ingreep te scheren. Je kunt overleggen om de ingreep te ondergaan, zonder dat je haar is gemillimeterd. Vooral vrouwen kiezen voor de haarsparende haartransplantatie.

De eerste weken krijg je advies om het rustig aan doen en je hoofd zo min mogelijk te belasten. Na 6 weken is voluit sporten en bewegen weer toegestaan.

Adviesgesprek HaarStamcel Transplantatie

De kliniek van Hair Science Clinic in Amsterdam is goed bereikbaar. Je kunt de kliniek zowel met het openbaar vervoer als eigen vervoer uitstekend bereiken. Het is mogelijk om een afspraak te maken voor een haartransplantatie adviesgesprek. Dit consult is gratis. Je bespreekt met een ervaren specialist de oorzaak van het haarverlies en de verwachting die je van een behandeling hebt. Gekeken wordt naar de mate waarin je haar is uitgevallen en of er genoeg donormateriaal is om een mooi resultaat te behalen. De techniek wordt toegelicht en je kunt resultaten van eerdere ingrepen bekijken. Wil je liever eerst de informatiebrochure ontvangen? Vraag deze via de website aan. Wanneer je een afspraak wilt maken voor een consult dan kun je telefonisch contact opnemen met Hair Science Clinic in Amsterdam. Je bereikt ons op +31 (0)20 575 2330 of stuur een e-mail naar besthair@hasci.com.