man na een reconstructieve haartransplantatie

HaarStamcel Transplantatie vergoeding

Heeft u vragen over de HaarStamcel Transplantatie vergoeding? Een HaarStamcel Transplantatie is vergelijkbaar met een traditionele FUE haartransplantatie. Maar in plaats van een groot aantal haarzakjes te verwijderen, wordt de haarkrans minder belast en blijft het donorgebied beter intact. Haartransplantaties vallen onder de noemer cosmetische behandelingen. Mogelijkheden voor een HaarStamcel Transplantatie vergoeding zijn beperkt.

HST procedure

Haartransplantaties worden sinds de jaren 1960 toegepast. Door de jaren heen heeft de techniek verbeteringen en ontwikkelingen doorgemaakt. Geavanceerde apparatuur, kennis en kunde hebben er voor gezorgd dat haarimplantaties populair zijn bij het behandelen van haaruitval. Specialisten van Hair Science Clinic hebben de HaarStamcel Transplantatie techniek ontwikkeld en passen deze met succes toe. De procedure begint met een uitgebreid consult over de behandeling. Niet elke vorm van haaruitval kan namelijk met een haartransplantatie behandeld worden. Een HST haartransplantatie kan effectief zijn bij de behandeling van haaruitval door onder andere:

  • Alopecia androgenetica bij mannen en vrouwen.
  • Alopecia cicatricialis, haaruitval als gevolg van littekenvorming op de hoofdhuid.

De haren in het donor- en de ontvangstgebieden beginnen binnen enkele weken tot maanden haar te produceren. Het volledig eindresultaat wordt zichtbaar na 9 tot 12 maanden.

 

Behaald resultaat met 1015 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

Ideale kandidaat

Een toenemend aantal mensen zoekt een oplossing voor haaruitval. Erfelijke kaalheid beperkt zich niet tot mannen. Haarverlies is meestal al enige tijd aan de gang, voordat dit zichtbaar wordt. Het gebruik van vrij verkrijgbare middelen die haaruitval behandelen zijn populair, maar het effect van deze middelen is vaak helaas beperkt. Veel mensen zoeken daarom naar duurzame oplossingen. Ideale haartransplantatie kandidaten hebben last van erfelijke haaruitval, maar beschikken wel over genoeg donorhaar. Verkeer je in goede gezondheid en komt haarverlies binnen de familie voor? Misschien dat een HaarStamcel Transplantatie ook voor jou de ideale behandelmogelijkheid is.

 

https://www.youtube.com/watch?v=13PkbrT3lGU

HaarStamcel Transplantatie kosten en vergoeding

In vergelijking met andere beschikbare haartransplantatie technieken, is de HST methode een innovatieve en unieke techniek. Mensen die een goedkope haartransplantatie zoeken en die daarvoor ook in het buitenland behandeld worden, kijken mogelijk niet als eerste naar deze innovatieve haartransplantatie methode. Met tarieven vanaf € 3.300 is de haarimplantatie niet goedkoop. Het slagingspercentage is echter hoog en de kans op bijwerkingen is minimaal. Hoeveel de ingreep exact kost, kan een specialist je zeggen in de kliniek en na het bekijken van de hoofdhuid. Mogelijkheden voor een HaarStamcel Transplantatie vergoeding zijn beperkt. Haartransplantaties worden niet door de basisverzekering vergoed. Vanuit een aanvullende zorgpolis hoef je ook niet veel te verwachten, al kun je het een en ander navragen bij je zorgverzekeraar.

Geen HaarStamcel Transplantatie vergoeding

Wat doe je als de kosten niet vergoed worden en je toch een haartransplantatie wilt laten doen? Een andere mogelijkheid om op de kosten te besparen, is door middel van de jaarlijkse aangifte bij de belastingdienst. Bepaalde zorgkosten mogen, met de inachtneming van de voorwaarden, van de belasting afgetrokken worden. Let wel op dat de regels strikt zijn en dat de belastingdienst om documentatie kan vragen die de aftrekpost rechtvaardigt.

Krediet of lening haartransplantatie

Wanneer je een haartransplantatie wilt doen, maar de kosten niet in een keer kunt of wilt missen, kun je overwegen om hiervoor een krediet af te sluiten. Met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet ben je in staat om haarverlies te laten behandelen en je betaalt het geleende bedrag af in maandelijkse termijnen. Voordeel is dat je na een geslaagde ingreep je leven lang plezier hebt van de haartransplantatie. Aan de andere kant moet je je realiseren dat je enkele jaren lang maandelijks wordt gewezen op de haarimplantatie. Bedenk ook wat er gebeurt als je na verloop van tijd niet meer aan de aflossingsverplichting kunt voldoen. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet wordt aangemeld bij het BKR in Tiel en kan van invloed zijn op je toekomstige kredietwaardigheid.

HaarStamcel Transplantatie vs. FUE haartransplantatie

De manier waarop een behandeltraject van een HST transplantatie en de FUE haarimplantatie worden gedaan, verschilt op verschillende vlakken. De behandeldag bestaat uit 2 delen. Eerst worden de nodige grafts uit het donorgebied geëxtraheerd. De manier waarop dit gebeurt verschilt en bij de HaarStamcel Transplantatie wordt je haarkrans minder belast dan bij de FUE techniek. Wanneer een kliniek of specialist werkt met de FUE methode kunnen tot ruim 3.000 grafts geoogst worden. Dit kan alleen bij een gezond donorgebied. De grafts die geëxtraheerd worden, kunnen in het donorgebied geen haren meer produceren. Dit in tegenstelling tot de HST methode, waarbij de haarkrans minder wordt belast. Als het extraheren is gebeurd, worden de grafts voorbereid op plaatsing in het ontvangstgebied. Afhankelijk van de omvang van de haartransplantatie duurt een behandeldag 5 tot 9 uur.

Kort herstel, veilige ingreep

De genezing na een HaarStamcel Transplantatie gaat vlot en kent een klein risico op bijwerkingen. De hoofdhuid kan een paar dagen gezwollen zijn met hier en daar wat rode of blauwe verkleuringen. Napijn is zeldzaam en beperkt zich tot enkele dagen na de ingreep. Er wordt niet gesneden of gehecht in de huid, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor littekens, zoals bij de FUT haartransplantatie. Doe het een paar dagen rustig aan en ga pas weer aan het werk na overleg met de haartransplantatie specialist. Overbelasting en zware fysieke inspanning kan van invloed zijn op het resultaat.

HaarStamcel Transplantatie vergoeding – FAQ

De prijs van een HST-haartransplantatie start vanaf € 3.300,-. Afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, loopt dit tarief op.

Zorgverzekeraars zien een HaarStamcel Transplantatie als cosmetische operatie. De kosten worden niet door de basisverzekering vergoed. Ook uitgebreide aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoeding. Bij behandeling van littekens of brandwonden is soms wel een vergoeding mogelijk.

Medische kosten die u van de belasting aftrekt, moeten aan diverse voorwaarden voldoen. De regels worden door de Belastingdienst opgesteld en kunnen jaarlijks aangepast worden. Ook de Belastingdienst heeft nauwelijks mogelijkheden om de gemaakte kosten rechtmatig af te mogen trekken. Een belastingconsulent kan u hierin adviseren.

De medische noodzaak voor een haartransplantatie ontbreekt bijna altijd. Alleen haaruitval als gevolg van brandwonden en/of ongelukken kan door een specialist met een medisch indicatie worden aangegeven. In dat geval is kostenvergoeding, gedeeltelijk of volledig, mogelijk.

Nee, een kredietverstrekker trekt uw financiële achtergrond uitgebreid na en kijkt hiervoor onder andere bij het BKR in Tiel. Om financiële moeilijkheden te voorkomen wordt gekeken naar uw woon- en werksituatie, uw gezinssamenstellingen en de maandelijkse inkomsten en uitgaven. Vindt een kredietmaatschappij het verantwoord, dan ontvangt u een kredietvoorstel.

Bij een persoonlijke lening krijgt u het geleende bedrag overgemaakt. De aflossingen die u doet kunnen niet terug opgenomen worden en zowel de looptijd als het rentepercentage liggen vast. Een doorlopend krediet daarentegen kan afgelost worden, maar de afgeloste bedragen kunnen ook weer opgenomen worden. Het rentepercentage kan verschillen. Wel moet u er rekening mee houden dat u aan de overeengekomen betalingsvoorwaarden voldoet. Dit kan van invloed zijn op uw toekomstige kredietwaardigheid.

Geld lenen kost geld. Naast het geleende bedrag bent u een kredietmaatschappij rente en andere kosten verschuldigd. Het rentepercentage dat u betaalt, wordt in de kredietofferte duidelijk omschreven. In geval van een persoonlijke lening, staat het rentepercentage tijdens de looptijd vast en weet u exact hoeveel rente u betaald.

Als u meer financiële ruimte heeft en het geleende bedrag eerder dan gepland wilt aflossen of een extra aflossing wilt doen, worden hier tegenwoordig geen kosten meer voor in rekening gebracht. Eventuele boetes voor versneld aflossen worden vermeld in de kredietovereenkomst. Versneld aflossen kan interessant zijn, zeker als u niet jarenlang elke maand op uw bankafschriften met de cosmetische ingreep wordt geconfronteerd.

De kosten voor een last-minute ingreep zijn iets lager. U moet echter wel flexibel over uw tijd kunnen beschikken.

Advies HaarStamcel Transplantatie

Onderzoek je de behandelmogelijkheden bij haaruitval? Vergelijk je haartransplantatie technieken? Ben je benieuwd naar de verschillende kosten? Laat je adviseren door de ervaren specialisten van Hair Science Clinic. Je bent voor een consult welkom in de moderne klinieken in Amsterdam of Maastricht. Online vind je verschillende beeldverslagen van mensen die de haartransplantatie bij Hair Science Clinic hebben laten doen. Zie hoe Gerard Joling en Hans Klok het haartransplantatie traject ondergaan. Het geeft je een inkijkje in de techniek en de manier waarop specialisten, artsen en zorgpersoneel werken. Heb je in het verleden andere behandelingen laten doen bij haaruitval of gebruik je een haargroeimiddel en/of andere medicatie? Vermeld dit tijdens het consult, zodat de specialist hier rekening mee kan houden bij het samenstellen van een behandelplan. Vraag de informatie brochure aan of maak een afspraak voor een consult. Je kunt Hair Science Clinic bereiken op +31 (0)43 601 8101.