Hair Science Institute ervaringen

Haartransplantatie België

Wil je meer weten over een haartransplantatie in België? Er zijn een behoorlijk aantal artsen in België die haartransplantaties uitvoeren. Maar slechts enkelen hebben de ervaring en het medisch personeel om grote haartransplantaties uit te voeren met uitstekende resultaten. De kosten van een haartransplantatie België verschillen nauwelijks van de tarieven die in Nederland berekend worden.

Traject haartransplantatie België

Net als bij elk type operatie brengt de haartransplantatie risico’s met zich mee, zoals bloedingen en infecties. Er bestaat ook kans op littekens en onnatuurlijke haargroei. Tijdens een haartransplantatie in België verplaatst een arts doorgaans 500 tot 3.000 haarzakjes. Het exacte aantal en de techniek zijn gebaseerd op het type haar, de kwaliteit en grootte van het ontvangstgebied. De arts verwijdert de grafts één voor één. Het donorgebied herstelt vlot en zonder littekens. Na de operatie kan de hoofdhuid gevoelig zijn. Mogelijk krijg je een antibioticakuur en/of andere medicatie voorgeschreven. De meeste mensen kunnen binnen 7 dagen weer aan het werk.

Haartransplantatie proces of fases

Verwachtingen en herstel

Vanaf het moment dat nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt, ontwikkelt zich bij sommige mensen haar- of ontstekingsfolliculitis. Deze aandoening die bekend staat als folliculitis is met antibiotica goed behandelbaar. Na de ingreep is het mogelijk om een deel van de getransplanteerde haren te verliezen. Deze vorm van haaruitval is normaal na de ingreep en betreft alleen de haren, niet de haarzakjes. Het doel van een haartransplantatie is het herstellen van de haargroei of het verdichten van de haardos. Als haaruitval een probleem en het de kwaliteit van je dagelijks leven beïnvloedt, kan de ingreep een middel zijn om ervoor te zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt.

Haaruitval na haartransplantatie

Bespreek eerst met een arts wat je kunt verwachten tijdens en na de operatie. De meeste mensen zien binnen 3 tot 4 maanden na de ingreep nieuwe haargroei. Sommige chirurgen schrijven Minoxidil voor om de haargroei na de transplantatie te bevorderen. De resultaten van de ingreep zijn uitstekend, maar de invloed van DHT op de overige haren is niet verdwenen na een haartransplantatie. Andere haren in het transplantatiegebied kunnen op termijn alsnog uitvallen. Belgische haartransplantatie artsen adviseren de ingreep niet op te jonge leeftijd te laten doen.

Risico’s en tarieven haartransplantatie België

Behalve de traditionele FUE en FUT techniek, bieden sommige Belgische klinieken ook de mogelijkheid om voor Biofibre haartransplantatie te kiezen. De kosten van de haartransplantatie hangen grotendeels af van de hoeveelheid haar die u laat verplaatsen en de gekozen techniek. In België liggen de prijzen tussen € 2.500 en € 10.000,-. De meeste verzekeringen dekken de ingreep niet. In België werden de eerste haartransplantaties in de jaren 1950 uitgevoerd. Sindsdien zijn de technieken de afgelopen jaren sterk veranderd.

Hygiënische behandelomstandigheden

Je wordt voor een haartransplantatie niet in de kliniek opgenomen. De ingreep vind poliklinisch plaats. Eerst reinigt de arts je hoofdhuid en zet deze plaatselijke verdovingen. Afhankelijk van de gekozen techniek haalt de arts de grafts één voor één uit het donorgebied of wordt een reepje huid van de achterkant van het hoofd verwijdert. Na het oogsten van de grafts verloopt het terugplaatsen bij beide technieken op dezelfde manier. Het grootste verschil tussen de FUE en FUT techniek is dat bij de FUT methode de wond op het achterhoofd gehecht wordt en er op deze plaats een litteken achterblijft. Na het voorbereiden van de geoogste grafts verdooft de chirurg het transplantatiegebied en maakt gaatjes om daar de grafts in te plaatsen. Afhankelijk van de omvang van de haartransplantatie duurt het proces 4 tot 9 uur.

Wel of geen haartransplantatie in België of Nederland?

Niet bij iedereen met haarverlies is een haartransplantatie een geschikte oplossing. Het kan zijn dat je een andere behandeling nodig hebt, omdat je haarverlies een gevolg is van iets anders dan erfelijkheid. Een typische haartransplantatie omvat tot 2.000 grafts. Als je te lang hebt gewacht met het zoeken van een oplossing, kan het haarverlies te ver gevorderd zijn. Je hebt misschien niet genoeg haarzakjes om een mooi resultaat te halen. Een ervaren haarchirurg zal je in dat geval een alternatieve behandeling aanraden. Eventueel kan de combinatie van donorhaar uit de haarkrans en andere lichaamsbeharing uitkomst bieden.

Haarkliniek in België kiezen

Mensen die in de grensstreek wonen, kijken naar haarklinieken die dichtbij zijn en die goed bereikbaar zijn. Niet alleen in Nederland worden prijzen opgevraagd, maar er is vaak ook interesse in tarieven die in België gelden. Tot kortgeleden waren Belgische klinieken en ziekenhuizen aanmerkelijk goedkoper dan de Nederlandse collega’s. Als je weet dat het niveau en de kwaliteit van de Belgische zorg uitstekend is, is de keuze voor een Belgische haarkliniek snel gemaakt. Kliniekervaringen.nl, laat zien hoe anderen Belgische (haar)klinieken ervaren. Let bij het vergelijken op enkele zaken:

  • Naam en vestigingsplaats van de kliniek.
  • Aantoonbare ervaring van de behandelend haarchirurgen.
  • Kwalificaties van de haarchirurgen.
  • De voorgestelde haartransplantatie techniek.
  • Aantal grafts dat is inbegrepen.

Het kan ook interessant zijn om reviews te lezen en beeldmateriaal te beoordelen. Haarklinieken plaatsen regelmatig haartransplantatie video’s online. Ook op YouTube zie je binnen- en buitenlandse haartransplantaties en de manier waarop de haarzakjes geoogst en geïmplanteerd worden.

Succes haartransplantatie

Een ruime meerderheid, 80% – 95% van alle mensen die een haartransplantatie ondergaan, is achteraf tevreden met het eindresultaat. Je gevoel van tevredenheid hangt onder andere af van de verwachtingen die je vooraf hebt. Ga altijd eerst kennismaken bij een haarkliniek, ook als dat in België is. Stel vragen en zie hoe het met de hygiëne is gesteld. Voel je jezelf niet op je gemak of ontbreekt het vertrouwen? Je hoeft niet gelijk een keuze te maken. Vergelijk een paar consulten met elkaar. Springt er een haarchirurg uit die je direct een vertrouwd gevoel geeft? Het is in dat geval eenvoudiger om ontspannen in een behandelstoel plaats te nemen. Als je ontspannen bent, is dat ook voor de haarchirurg prettig. Ben je benieuwd wat Hair Science Clinic voor je kan betekenen? Vraag de gratis informatie brochure aan of maak een afspraak voor een consult. De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 43 601 8101.