Haartransplantatie Istanbul kosten

Vergelijk je haartransplantatie Istanbul kosten met het aanbod van Nederlandse haarklinieken? Haartransplantaties behoren tot de meest populaire cosmetische behandelingen wereldwijd. Het haarverlies kan iets zijn waardoor mannen en vrouwen erg onzeker door worden. Aanhoudend haarverlies kan zelfs leiden tot het ontwikkelen van depressieve gevoelens en het vermijden van sociale activiteiten. Verschillende behandelingen zijn beschikbaar als oplossing bij alopecia androgenetica, een haartransplantatie is de enige behandeling met blijvende resultaten. De haartransplantatie kosten in Istanbul zijn over het algemeen iets lager dan in Nederland. Vergelijken levert interessante en onverwachte inzichten op.

Voor- en nadelen haartransplantatie Istanbul

Veel mensen zien Istanbul als een van de beste keuzes ter wereld om een haartransplantatie toe te laten passen. De meer dan redelijke prijzen, de kwaliteit van de dienstverlening in de klinieken met de nieuwste technologie, kwaliteitsvolle en betaalbare gezondheidszorg maken Istanbul een uitstekende keuze voor medische of cosmetische bezoekers, die zoeken naar een goedkope haartransplantatie. De meerderheid van het aantal mensen die een haarkliniek in Turkije bezoeken zijn afkomstig uit het Midden-Oosten, de Golfregio en (West)-Europese landen. De beschikbaarheid van medische en cosmetische ingrepen is de afgelopen jaren in Istanbul zeer snel gegroeid. Istanbul biedt haartransplantatie klinieken van wereldklasse tegen zeer betaalbare prijzen. Wanneer je een haarimplantatie overweegt, kunnen de kosten die in Nederland gerekend worden mogelijk tegenvallen. Veel mensen vergelijken de kosten en kwaliteit van de haarklinieken in Istanbul met Nederlandse haarklinieken. Toch hoeft een behandeling in Nederland niet of nauwelijks duurder te zijn dan in Turkije. Waar let je op het bij het vergelijken van het behandeltraject in Turkije en Nederland? Turkse haarklinieken bieden je vaak een totaalpakket:

 • Behandelplan in Istanbul.
 • Uitgebreid adviesgesprek.
 • Accommodatie naar wens.
 • Transfers van het vliegveld naar het hotel, de haarkliniek en vice versa.
 • Garantie op de succesvol getransplanteerde haarzakjes.

Waar soms geen of onvoldoende aandacht aan wordt besteed en wat als nadelig gezien kan worden, is dat je ook voor het consult en de nazorg naar de specialist toe moet. Als je daar helemaal voor naar Istanbul moet reizen, heb je te maken met bijkomende kosten. Ook wanneer zich na de ingreep bijwerkingen of complicaties voordoen, is het een geruststellende gedachte dat je altijd naar de kliniek toe kan voor raad of advies. Heeft de Turkse kliniek geen vestiging in Nederland? Dan is de bereikbaarheid niet altijd even makkelijk.

FUT en FUE haartransplantatie Istanbul kosten

Turkse haarklinieken passen twee chirurgische haartransplantatie technieken het meeste toe. Het gaat om de FUT en FUE methode. Bij de FUT techniek wordt een stukje huid verwijderd en onder een microscoop verdeeld in individuele haarzakjes die worden getransplanteerd in de kale gebieden. De FUE techniek is de meest toegepaste haartransplantatie techniek. Eerst worden de haarzakjes met een FUE micro motor uit de haarkrans geëxtraheerd. De losse haarzakjes worden in de transplantatiegebieden geplaatst. De FUE techniek laat minimale littekens achter. De haartransplantatie kosten liggen tussen € 2.500 en € 7.500, terwijl de kosten bij Nederlandse vaak hoger zijn. De tarieven zijn een van de meest genoemde redenen om de ingreep in Turkije toe te laten passen. Voordat je een beslissing neemt voor een haarkliniek of behandelaar, is het raadzaam om eerst antwoorden op je vragen te krijgen. Een haartransplantatie is een ingrijpende behandeling. Voor een goed resultaat is een gedegen voorbereiding onmisbaar. De belangrijkste vragen die je kunt stellen tijdens een consult bij een Turkse haarkliniek zijn:

 • Is de haarkliniek geaccrediteerd door het Turkse Ministerie van Volksgezondheid?
 • Waar vinden het intakegesprek, de nazorg en controles plaats?
 • Kan ik een kopie krijgen van mijn diagnostische (test)resultaten?
 • Wat zijn de risico’s van de haartransplantatie en medicatie?
 • Hoe groot is de kans op bijwerkingen of complicaties?
 • Hoe hoog is het slagingspercentage en hoeveel mensen hebben melding gemaakt van complicaties?
 • Wat zijn de beschikbare alternatieve behandelingen?
 • Wat als ik toch besluit om de haartransplantatie niet toe te laten passen?
 • Hoe kan ik contact opnemen met de specialist die de haartransplantatie bij mij toepast?
 • Waar kan ik terecht in geval van bijwerkingen of complicaties?

Verschil haartransplantatie Turkije en Nederland

Hoewel de doelstelling van de haartransplantatie hetzelfde is, het verplaatsen van gezond haar naar plaatsen waar het haar is uitgevallen, zijn er wel degelijk verschillen tussen haartransplantaties die in Turkije of Nederland gedaan worden. Zo word je in Nederland vrijwel uitsluitend door ervaren specialisten behandeld, terwijl haarchirurgen in Turkije meer werk laten doen door hun assistenten. In Turkije worden als gevolg van de werkwijze grotere aantallen grafts op één dag verplaatst. Haartransplantaties waarbij tot 4.000 grafts worden behandeld, zijn hierbij geen uitzondering. Het overbelasten van het donorgebied kan als gevolg hebben dat de haarkrans dunnere plekken krijgt en de hoofdhuid zichtbaar wordt. Ook kan in een latere fase vaak geen nabehandeling meer gedaan worden. Het donorgebied is dan namelijk uitgeput. Wanneer je een haartransplantatie in Istanbul laat doen, kun je niet direct na de ingreep naar huis. Het is gebruikelijk om een aantal dagen en nachten ter plaatse te verblijven. Laat je de haartransplantatie in Nederland toepassen, dan kun je gelijk naar huis en herstellen in je eigen vertrouwde omgeving. Het verschil in de haartransplantatie kosten wordt voornamelijk veroorzaakt door de lagere kosten voor personeel en vaste lasten. Turkse haarklinieken geven op maandbasis minder geld uit dan de collega klinieken in Nederland. Door de lagere kosten kunnen lagere behandeltarieven aangeboden worden.

 

Haartransplantatie Istanbul kosten – FAQ

Een haartransplantatie kost ongeveer € 1.500 tot € 6.000. Dit is afhankelijk van de omvang van de ingreep, de techniek die wordt toegepast en de kliniek waar de ingreep plaatsvindt.

De lage tarieven kunnen aangeboden worden, omdat de gemaakte kosten voor de kliniek in Turkije goedkoper zijn. Hierdoor kunnen de behandelingen voor een lager tarief toegepast worden. Onder de kosten waar een haarkliniek mee heeft te maken vallen de arbeidskosten voor artsen, assistenten en kliniekmedewerkers. Ook de kosten voor elektra, water, telefoon etc. zijn lager.

De haarklinieken hebben verschillende kwaliteit te bieden. De resultaten die bereikt worden kunnen sterk verschillen, zeker niet iedereen is tevreden met het eindresultaat. Soms valt het tarief tegen. Dit ligt vaak aan de bijkomende reis- en verblijfkosten. Kijk hier goed naar, voordat je een keuze maakt voor een haartransplantatie in Turkije.

De resultaten kunnen je leven lang meegaan. Zeker als je de ingreep niet op te jonge leeftijd toe laat passen, volstaat een enkele behandeling voor de meeste mensen. Op latere leeftijd kan je haar wat dunner worden. Dit is normaal en het overkomt ook mensen die geen haartransplantatie hebben ondergaan.

Artsen adviseren om de ingreep niet op te jonge leeftijd,  jonger dan 25 jaar, te ondergaan. Vanaf het 35e levensjaar is het haarverlies doorgaans gestabiliseerd. De arts heeft dan een goed beeld van het patroon van haarverlies. Mensen die op relatief jonge leeftijd voor een haartransplantatie kiezen, lopen het risico dat ze jaren later een extra haartransplantatie nodig hebben. Een specialist kan je hier alles over vertellen.

Mensen die een haartransplantatie overwegen, doen dit meestal vanuit cosmetisch oogpunt. Zorgverzekeraars vergoeden de ingreep zelden. Alleen bij haaruitval dat een gevolg is van brandwonden en/of een ongeval kan een kostenvergoeding toegezegd worden. Aanvullende zorgverzekeringen hebben eveneens beperkte vergoedingsmogelijkheden.

Van over de hele wereldwijd reizen mensen naar Turkse haarklinieken. De lage prijzen, de soms mooie resultaten en de mogelijkheden om de ingreep met een korte of langere vakantie te combineren zijn daarvoor de meest genoemde redenen.

De meeste haarklinieken overhandigen je naast een behandelvoorstel ook een overzichtelijke prijsopgave. Hierin staat vermeld welke zaken bij het behandeltarief zijn opgenomen. Let op hoe zaken als nazorg en controles zijn geregeld. Het kan gebeuren dat je na de ingreep last hebt van bijwerkingen. In dat geval wil je graag weten waar en bij wie je terecht kunt.

Betalingsvoorwaarden en -mogelijkheden verschillen per kliniek. Je krijgt hierover informatie bij het behandelvoorstel. Meestal wordt gevraagd om het totale bedrag voor aanvang van de ingreep over te maken en/of te betalen.

Meer weten over haartransplantatie kosten?

Wil je meer weten over de haartransplantatie Istanbul kosten? Wil je de verschillende tarieven met elkaar vergelijken? Maak dan ook een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij een Nederlandse haarkliniek. Tijdens het gesprek wordt een behandelplan samengesteld dat volledig aansluit op jouw wensen en verwachtingen. Je kunt haartransplantatie voor en na foto’s zien en de behandelend specialist geeft antwoord op de vragen die je hebt. Vergelijk niet alleen de prijsopgaves die je ontvangt met elkaar. Kijk ook naar de manier waarop een consult is verlopen en hoe je gevoelens zijn bij een haarkliniek. Heb je vertrouwen in de specialist? Is het consult naar wens verlopen? Je eigen gevoel is van onschatbare waarde bij het nemen van een beslissing voor een bepaalde behandelaar. Intuïtie weegt in de regel niet op tegen de kosten van de behandeling die je overweegt te laten toepassen.