Haartransplantatie Turkije

Haartransplantatie Istanbul reviews

Ben je benieuwd naar haartransplantatie Istanbul reviews? De afgelopen jaren heeft Turkije de reputatie opgebouwd als populaire bestemming voor betaalbare haartransplantaties en andere cosmetische behandelingen. Het land trekt maandelijks duizenden bezoekers uit Europa en het Midden-Oosten. Met alleen al in Istanbul meer dan 250 klinieken, is de haartransplantatie techniek ‘booming business’ en is het een industrie geworden waar jaarlijks miljoenen in omgaan. Online vind je uiteenlopende haartransplantatie reviews over behandelingen in Istanbul, waarin haarklinieken, haarchirurgen en behandeltechnieken in worden beoordeeld.

Nuttige informatie haartransplantatie Istanbul reviews

Reviews en ervaringsverhalen zijn om meerdere redenen interessant. Niet alleen wordt de techniek nader toegelicht, maar je leest ook hoe anderen de behandeling hebben ervaren. Hoe uitgebreider een review. hoe waardevoller deze vaak is. Je hebt weinig aan ervaringen waarin wordt gezegd dat de behandeling is meegevallen. Bepaalde aandachtspunten en antwoorden dragen bij aan het beeld dat je hebt of krijgt van een haartransplantatie en de kliniek die je op het oog hebt:

 • Hoelang is de kliniek actief?
 • De locatie(s) van de kliniek. Zijn er (buitenlandse) nevenvestigingen?
 • De aantoonbare ervaring van de haarchirurg.
 • Omschrijving van de medische voorzieningen. Biedt een kliniek uitsluitend haartransplantaties aan of is het een gecombineerde kliniek waar ook andere cosmetische of medische behandelingen worden toegepast?
 • Welke kwaliteitskeurmerken of certificaten heeft de kliniek?
 • Het aantal behandelingen dat in totaal in de kliniek heeft plaatsgevonden en het jaarlijks aantal uitgevoerde haarimplantaties.
 • De prijzen per haarzakje, haartransplantatie methode of pakket.
 • Wat is bij de prijs inbegrepen? Veel Turkse haarklinieken bieden all-in tarieven aan, waarbij naast de ingreep ook transfers, tolken en medicatie zijn inbegrepen.
 • Hoeveel grafts worden maximaal op een dag getransplanteerd. Turkse haarklinieken transplanteren op een dag grotere aantallen grafts, tot ca. 4.500. Dit zijn er gemiddeld meer dan in de Nederlandse klinieken.
 • In Nederland kun je overwegen om de haartransplantatie op afbetaling te ondergaan. Laat je de ingreep in Turkije toepassen, dan zijn de mogelijkheden om een lening of doorlopend krediet af te sluiten beperkt.
 • Haartransplantatie technieken. Welke methode wordt door een kliniek aangeboden en hoe ziet de behandeling eruit?
 • Een klein gedeelte van de haarklinieken geeft garantie op een haartransplantatie. Je kunt vooraf vragen naar de garantiebepalingen en voorwaarden.
 • Na de haartransplantatie is nazorg belangrijk. Hoe heeft een kliniek dit geregeld? Waar kun je terecht en wat doe je in geval van bijwerkingen of complicaties?
 • Welke talen worden gesproken? Is er een tolk of vertaler aanwezig?
 • Contact details. Hoe kun je contact opnemen met de kliniek? Is er een mogelijkheid om na de ingreep of in geval van nood rechtstreeks contact op te nemen met de behandelend specialist?

Niet elke haartransplantatie Istanbul review die online wordt gedeeld, bevat uitgebreide informatie of antwoord op de vragen die je hebt, daarom wordt geadviseerd om persoonlijk kennis te maken bij een haarkliniek.

Verschil haartransplantatie Turkije ten opzichte van andere landen

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen een haartransplantatie in Turkije overwegen en laten toepassen, is de kostprijs. Het land behoort wereldwijd tot de meest betaalbare bestemmingen voor een haartransplantatie. Hoog aangeschreven haarklinieken voldoen aan de strikte wet- en regelgeving zoals voorgeschreven door het Turkse ministerie voor volksgezondheid. Als je websites van Turkse haarklinieken bezoekt, dan valt het direct op dat de kosten gemiddeld soms tot wel 50% lager zijn dan in Nederland. Dit heeft niet altijd met de kwaliteit te maken. Feit is dat Turkse haarklinieken maandelijks met lagere kosten te maken hebben. Zowel de kosten voor kliniekmedewerkers als haarchirurgen en algemeen terugkerende kosten voor o.a. nutsvoorzieningen, zijn lager dan in Nederland. Deze lagere kosten hebben tot gevolg dat de behandeling goedkoper uitgevoerd kan worden. Haartransplantatie Istanbul ervaringen geven bovendien antwoord op de vraag waarom mensen naar Istanbul gaan voor de ingreep.

 • Het aantal haartransplantaties dat jaarlijks in Turkije wordt toegepast kent al jaren een stijging. De verwachting van lokale artsen is dat tegen eind 2023 jaarlijks ruim 2 miljoen internationale mensen voor een ingreep in Turkije kiest.
 • De reputatie van gespecialiseerde Turkse haarchirurgen is uitstekend. Ervaren artsen zijn op de hoogte van de nieuwste behandeltechnieken en ontwikkelingen op het gebied van apparatuur.
 • Je hebt in Istanbul een ruime keuze aan klinieken die gespecialiseerd zijn in onder andere haarchirurgie.
 • De Turkse overheid controleert regelmatig of wordt voldaan aan de kwaliteitsnormen zoals deze van toepassing zijn.

Het is echter niet altijd even eenvoudig om haarklinieken in Istanbul te bezoeken en/of met elkaar te vergelijken. Een toenemend aantal Turkse klinieken beschikt over een buitenlandse vestiging of vertegenwoordiging. Dit heeft als voordeel dat je niet helemaal naar Istanbul moet voor een consult of een adviesgesprek. Nazorg en controles worden in de meeste gevallen ook door de nevenvestiging verzorgd. Heeft de kliniek van je voorkeur uitsluitend een vestiging in Istanbul? Je ontkomt er dan niet aan om een aantal keer naar Turkije te reizen. Aangezien je afhankelijk bent van het luchtverkeer en de beschikbaarheid van een terugvlucht, verblijf je ook één of meerdere nachten ter plaatse. Dit zijn extra kosten die je bij de prijs van de ingreep op moet tellen. Tel alle bijkomende kosten op bij de prijs van de ingreep. Je zult zien dat een haartransplantatie in Istanbul niet altijd goedkoper is dan in Nederland. Besteed bij het lezen van reviews over een haartransplantatie in Istanbul ook aandacht aan de manier waarop de communicatie gebeurt. Het is een prettige gedachte om te weten dat je in staat bent om te communiceren met de behandelend arts en assistenten. Dit is niet altijd het geval, waardoor je bent aangewezen op een tolk of vertaler. Miscommunicatie is een van de redenen waarom het eindresultaat van de ingreep soms tegenvalt en teleurstellend is.

Haartransplantatie Istanbul reviews – FAQ

Turkije kent een groot aantal haarklinieken, waarvan het merendeel in Istanbul is gevestigd. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen een kliniek voor een haartransplantatie. Je zoekt daarvoor de kliniek of arts die je het meest vertrouwt en waarover je een goed gevoel hebt.

Het gebeurt dat de ingreep in Istanbul goedkoper wordt aangeboden dan in Nederland. In Turkije liggen onder andere de maandlasten lager. Dit geldt zowel voor personeelskosten als vaste lasten voor o.a. gas, licht en water. De lagere kosten vertalen zich in goedkopere behandelingen.

De kwaliteit van verschillende klinieken zijn te vergelijken met sommige klinieken in Nederland. Kies voor een ervaren haarchirurg, die je bereikte resultaten kan laten zien. Ook kun je reviews lezen van anderen die bij een bepaalde kliniek geweest zijn. Kijk ook of een kliniek (inter)nationale kwaliteitskeurmerken heeft.

Op het Nederlandse forum Haarweb.nl worden regelmatig berichten, vragen en ervaringen geplaatst over haartransplantaties die in het buitenland hebben plaatsgevonden. Je vindt hier informatie over Turkse haarklinieken, behandelend specialisten en resultaten.

Aan de manier waarop iets is geschreven en eventueel door de bijgeplaatste opmerkingen of reacties, kun je met aangrenzende zekerheid zeggen wat echt is en wat niet. Haarklinieken of haarchirurgen die regelmatig op een forum actief zijn, maken dit in hun berichten kenbaar. Op een forum worden ook advertenties en advertorials geplaatst.

Met ruim 350 klinieken verspreid over het land, vind je in Turkije een groot aanbod. Het gebeurt dat de kliniek waar je oog op is gevallen niet op een Nederlands forum wordt beoordeeld. Probeer reviews op de website zelf te lezen of zoek naar buitenlandse fora. Neem contact op met de kliniek en maak een afspraak voor een consult. Je kunt dan zelf een mening vormen over de werkwijze.

Ja, je kunt hier zelfs voordeel mee behalen. Als je weet wat anderen wel of juist niet gedaan hebben tijdens de herstelperiode, kun je voorkomen dat je dezelfde ‘fout’ maakt. Iedereen ervaart iets op eigen wijze. Wat voor de een positief is, is dat voor een ander minder.

De meningen lopen uiteen. Zo zijn er mensen die tevreden zijn met het bereikte resultaat. Aan de andere kant zijn er ook minder positieve ervaringen te horen en te lezen. Mensen zijn soms ontevreden met het behaalde resultaat en de typisch Turkse haarlijn die is gemaakt.

Nederlandse klinieken betalen niet voor een positieve review of een uitgebreid ervaringsverhaal. Hoe klinieken in het buitenland dit doen, is vaak onbekend. Je deelt een ervaring, omdat je iemand anders wil wijzen op de mogelijkheden en/of tekortkomingen van een bepaalde behandeling.

Vergelijken behandelmogelijkheden

Als je een haartransplantatie overweegt, dan wil je graag weten welke behandelmogelijkheden er zijn en hoe de prijzen zich verhouden ten opzichte van de resultaten. Online kun je gebruik maken van vergelijkingssites, maar je kunt ook op basis van je eigen criteria een vergelijking maken. Bent je niet overtuigd van een ingreep in het buitenland? Laat je dan adviseren door een Nederlandse haarkliniek. Na afloop van de consulten, kun je de informatie en de gevoelens die je hebt met elkaar vergelijken. Je eigen intuïtie zegt meestal meer dan de haartransplantatie Istanbul reviews die je hebt gelezen.