Haartransplantatie kliniek Turkije

Ben je op zoek naar een haartransplantatie kliniek in Turkije? Turkije behoort tot één van de meest betaalbare landen ter wereld als het gaat om de prijs van haartransplantaties. Als je online zoekt, zie je dat de verschillen op kunnen lopen tot soms wel 40% – 60%. Veel haarklinieken in Turkije hebben speciale aanbiedingen, pakket kortingen en all-in tarieven. Waar let je op bij het zoeken van een haartransplantatie kliniek Turkije?

Waarom gaan mensen voor een haartransplantatie naar Turkije?

Het aantal haartransplantaties dat in Turkije wordt toegepast, is de afgelopen jaren explosief gestegen. Hier zijn een aantal redenen voor:

 • Jaarlijks gaan duizenden mannen en vrouwen naar een van de haarklinieken in Turkije voor een betaalbare haartransplantatie. De verwachting is dat dit aantal ook de komende jaren gestaag verder zal stijgen.
 • Turkije is één van de populairste buitenlandse bestemmingen voor een haartransplantatie. Dagelijks worden honderden ingrepen toegepast in de talloze klinieken. Niet alleen uit Westerse landen worden de Turkse haarklinieken gewaardeerd, ook vanuit het Midden-Oosten, het verre Oosten en de VS weten mensen de behandelmogelijkheden te vinden.
 • Prijzen zijn competitief en met de aanwezigheid van vertegenwoordigers in onder andere Nederland zijn de Turkse klinieken steeds beter toegankelijk.
 • De meeste haarklinieken werken volgens de strikte wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne en volksgezondheid. Resultaten zijn goed en gerespecteerde klinieken werken uitsluitend met ISHRS geregistreerde haarchirurgen of haartransplantatie specialisten.

Toch is niet iedereen achteraf tevreden met het bereikte resultaat. Een haartransplantatie laat je niet zonder degelijke voorbereiding toepassen. Niet iedereen komt bovendien voor de behandeling in aanmerking. Online vind je naast informatie over Turkse haarklinieken ook ervaringen van mensen die de ingreep in Turkije hebben laten toepassen. Lees hoe de ingreep is verlopen en of de resultaten aan de verwachtingen voldoen. Beperk jezelf niet tot alleen de positieve reviews, maar lees ook ervaringen van mensen die minder tevreden zijn.

Goedkope haartransplantatie klinieken Turkije

Dat haartransplantaties in Turkije goedkoper worden aangeboden dan in Nederland is geen publiek geheim. Het verschil in kostprijs houdt niet direct verband met minderwaardige kwaliteit of een lager zorgniveau. Turkse haarklinieken hebben maandelijks te maken met minder en lagere kosten dan de klinieken in Nederland. De salaris kosten van zowel haarchirurgen, specialisten als zorgmedewerkers en assistenten zijn lager in vergelijking met Nederland. Door de lagere kosten kunnen behandelingen zoals een haartransplantatie voor lagere tarieven aangeboden worden. Je kunt van tevoren informatie inwinnen over de kliniek waar je je oog op hebt laten vallen. Daarbij kun je extra aandacht besteden aan een aantal specifieke punten:

 • Heeft de kliniek een vertegenwoordiging of samenwerkingsverband in Nederland?
 • Welke aantoonbare ervaring heeft een behandelend specialist?
 • Welke haartransplantatie techniek wordt toegepast?
 • Hoe zijn het consult, nazorg en controles geregeld?
 • Hoelang moet je ter plaatse verblijven?
 • Welke kosten zijn bij de totaalprijs inbegrepen en welke kosten zijn bijkomend?
 • Hoe vaak moet je naar de kliniek in Turkije?
 • Op welke manier kun je communiceren met de haarchirurg?

Een goedkope behandeling hoeft prijstechnisch gezien geen invloed te hebben op de kwaliteit. Door al tijdens het consult te vragen naar eerdere resultaten kan een beeld gevormd worden van de mogelijkheden. Vermijd dat je de ingreep toe laat passen door een beginnend specialist, zonder bijstand van een ervaren haarchirurg. Ook al is de ingreep in Turkije relatief goedkoop, het donorgebied is beperkt en kan niet onuitputtelijk gebruikt worden. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de reiskosten. Om bij de kliniek te komen ben je aangewezen op een vliegreis. Dat betekent vaak dat je niet op een en dezelfde dag heen en weer kunt reizen. Bij de ingreep in Turkije zijn meestal 2 à 3 hotelovernachtingen inbegrepen. Na de ingreep word je teruggebracht naar het hotel. De volgende dag vindt een controle plaats in de kliniek, waarna je van de specialist toestemming krijgt om naar huis te reizen. Blijf je langer of verleng je het verblijf, dan krijg je te maken met bijkomende verblijfskosten.

Communicatie haartransplantatie Turkije

Waar veel mensen aan voorbij gaan, is dat buitenlandse haarchirurgen niet allemaal Nederlands, Engels of Duits spreken. Wanneer je niet in je eigen taal kunt communiceren kan dat ongemakkelijk zijn. Je kunt jezelf niet optimaal uitdrukken en je moet afwachten of de arts heeft begrepen wat je hebt gezegd. Veel klinieken bieden een tolk of vertaler aan, die je tijdens je verblijf in de kliniek bijstaat. Dat neemt niet weg dat het regelmatig gebeurt dat mensen juist door een moeizame communicatie niet voor de volle 100% tevreden zijn over zowel het resultaat als de behandeling.

Wel of geen haartransplantatie kliniek Turkije?

Nederlandse haarklinieken hebben doorgaans een prima reputatie. De ingreep vindt plaats in dagbehandeling en aan het einde van de behandeling ga je naar huis. Je bent in staat om te overleggen met de artsen, assistenten en kliniekmedewerkers zonder dat je daarvoor afhankelijk bent van een tolk. Tel je de kosten van een haartransplantatie in Turkije, de reis- en verblijfkosten bij elkaar op dan valt op dat het verschil direct minder groot is. Bovendien kun je in geval van nood snel bij de kliniek terecht voor nazorg en advies. Nederlandse klinieken bieden je de mogelijkheid om de ingreep in termijnen te betalen, zodat je niet in een keer het volledige bedrag moet ‘missen’. Elke behandeling, iedere kliniek en elke specialist heeft wellicht wel iets om op aan te merken of zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Het verschil tussen Nederland en Turkije is dat je bij een Nederlandse kliniek jezelf beter uit kunt drukken en gevoelsmatig aan kunt geven hoe je iets of iemand ervaart.

Haartransplantatie kliniek Turkije – FAQ

Turkije is een bekende haartransplantatie bestemming. Het aantal haarklinieken waar je terecht kunt voor een ingreep is groot. Om niet teleurgesteld te worden en niet geconfronteerd te worden met ernstige bijwerkingen of complicaties is vooronderzoek belangrijk. Kijk en vergelijk de beschikbare mogelijkheden. Lees reviews en laat jezelf adviseren door enkele haartransplantatie specialisten.

Het aanbod is ruim en de meningen zijn verdeeld. Als je een haartransplantatie in Turkije wilt laten doen, kijk dan of de betreffende kliniek (inter)nationale kwaliteitskeurmerken heeft en/of de artsen geregistreerd zijn. Vraag om voorbeelden van haartransplantaties die in een kliniek hebben plaatsgevonden en welke ervaring de behandelend artsen hebben.

De prijzen voor een haartransplantatie zijn in Turkije over het algemeen lager dan in Nederland. De prijs-kwaliteitverhouding speelt hierin zeker een rol. Je kunt zoeken naar de goedkoopste kliniek en de voordeligste behandeling, maar dat wil niet zeggen dat je daar ook een goed resultaat krijgt. Kies niet zomaar voor de goedkoopste behandeling, maar kijk naar de inhoud van een behandeltraject.

Ja. Als je dat wilt kun je een strandvakantie in combinatie met een haartransplantatie doen. Specialisten adviseren om eerst het vakantie gedeelte van je reis te doen en met de ingreep af te sluiten. Na de ingreep is het van belang je hoofd niet aan onder andere het zonlicht bloot te stellen.

Over het algemeen is de ingreep veilig, als deze door een ervaren specialist wordt gedaan. Als je de operatie in het buitenland laat doen, bestaat er altijd een kans op communicatie misverstanden. Niet elke arts spreekt Engels of Duits en zo kan het gebeuren dat je een onbegrepen gevoel hebt. Andere risico’s zijn een onnatuurlijke haarlijn, een aangetast donorgebied door een te groot aantal haarzakjes te verplaatst wordt. De transplantatie gebieden kunnen ontstoken raken, waardoor je een vergrote kans op littekens hebt.

Moderne haarklinieken behandelen mannen en vrouwen die met haarverlies te maken hebben. Je kunt online lezen welke behandeltechnieken toegepast worden. Vrouwen hebben vaak een voorkeur voor een haarsparende ingreep. Informeer naar de ervaring en de resultaten van haartransplantaties die een specialist bij vrouwen heeft toegepast.

De aanwezigheid van een vestiging of vertegenwoordiging in Nederland is praktisch. Dat betekent dat je voor het eerste gesprek niet direct naar Turkije toe moet. Niet alle Turkse haarklinieken bieden deze mogelijkheid. Ook na de operatie is een aanspreekpunt in Nederland handig. Daar kun je met vragen, bijwerkingen of complicaties terecht.

Resultaten zijn afhankelijk van verschillende factoren. De mate van haaruitval en het beschikbare donormateriaal spelen een grote rol. De specialist kan vooraf een realistisch idee geven van het resultaat dat je kunt verwachten.

Persoonlijke keuze

De keuze voor een behandelaar maak je zelf. Maak altijd een weloverwogen beslissing. Begin met het vergelijken van informatie en behandelmogelijkheden. Zet Turkse haarklinieken tegenover Nederlandse haarklinieken en kijk hoe groot de verschillen in realiteit zijn. Wat krijg je voor het behandelbedrag en hoe zijn de ervaringen van anderen? Neem de tijd om jezelf voor te bereiden op een haartransplantatie. Alle antwoorden die je hebt, maken het nemen van een beslissing net dat beetje eenvoudiger.