Haartransplantatie kroeshaar Turkije

Zoek je informatie over ‘haartransplantatie kroeshaar Turkije’? Een haartransplantatie is de meest permanente en effectieve oplossing voor erfelijke haaruitval. Veel mensen overwegen de voor- en nadelen van deze chirurgische behandeling. De haarstructuur varieert en dat is van invloed op de ingreep. Dat wekt de nieuwsgierigheid over de kans van slagen bij een haartransplantatie kroeshaar in Turkije.

Succesvolle haartransplantatie kroeshaar in Turkije

Krullend haar en kroeshaar in het bijzonder, heeft een complexe structuur die zich onderscheid van het steile haartype. Kroeshaar heeft typische kenmerken zoals een lagere dichtheid en de typische donkere kleur. Aan de buitenkant van de structuur van het krullende haar is het soms moeilijker om de oorzaak van het haarverlies direct vast te stellen. Steil haar is door de rechte structuur eenvoudiger te onderzoeken op beschadigingen. Alopecia androgenetica is een van de meest voorkomende oorzaken van haarverlies. Dat geldt zowel voor mensen met steil haar als mensen met krullend haar.

Ondanks de gecompliceerde structuur kan een haartransplantatie bij kroeshaar succesvol worden uitgevoerd. Je bent hiervoor aangewezen op een ervaren haartransplantatie specialist die bekend is met de unieke eigenschappen van kroeshaar. Erfelijke haaruitval kan behandeld worden door middel van een haartransplantatie, dit ongeacht het haartype. Voor de transplantatie van kroeshaar ben je echter aangewezen op een specialist die bekend is met de structuur van kroeshaar. Een extra moeilijkheidsfactor is dat kroeshaar ook onder het huidoppervlak krult. Dit is van invloed op het plaatsen van de grafts in de transplantatiegebieden. Om een natuurlijk resultaat te krijgen, moeten de haarzakjes in dezelfde groeirichting als de overige haren in het gebied geplaatst worden. Een haartransplantatie met kroeshaar in Turkije is zeker niet onmogelijk, veel hangt af van de kennis en ervaring van de haarkliniek en/of specialist welke je op het oog hebt.

FUT of FUE haartransplantatie kroeshaar Turkije

Kroeshaar verschilt in meerdere opzichten van steil haar en ook de ingreep verschilt van een haartransplantatie bij steil haar. Kroeshaar heeft minder haarzakjes of grafts per vierkante centimeter, de dichtheid is lager, maar een gezonde haardos ziet er vol uit. Het voordeel van deze haardichtheid is, dat vaak minder haarzakjes nodig zijn om een natuurlijk resultaat te bereiken en een succesvolle haartransplantatie toe te passen. Om de haarzakjes zonder schade te oogsten en te verplaatsen, kan een haarchirurg gebruik maken van een microscoop. Behalve de typische structuur van kroeshaar, wordt er van een specialist uiterste voorzichtigheid en aandacht vereist tijdens de ingreep. Daarom is het belangrijk om de meest geschikte techniek te kiezen.

Er zijn haarchirurgen die bij kroeshaar de FUT techniek toepassen. Bij deze methode wordt in plaats van de haarzakjes een voor een te oogsten, een reepje huid uit het donorgebied verwijderd en in grafts versneden. Andere specialisten omschrijven de FUT techniek als ouderwets en geven de voorkeur aan de FUE haartransplantatie techniek. Haarzakjes worden met een holle naald uit de haarkrans geoogst. De FUE methode is minder ingrijpend, laat geen zichtbare littekens achter en kent een korter herstel in vergelijking met de FUT methode. Kroeshaar volgt hetzelfde herstelpatroon als steil haar. Het getransplanteerde haar neemt na verloop van tijd dezelfde kenmerken aan van het oorspronkelijke haar. Binnen een jaar worden de behandelde gebieden bekeken en beoordeelt.

Haartransplantatie in Turkije

Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk om een haarkliniek te selecteren waar ervaring is met het transplanteren van kroeshaar. Het is een bekend gegeven dat mensen met kroeshaar een hoger risico hebben op keloïde littekenvorming. De uitdagingen om kroeshaar met succes te transplanteren overwin je door te kiezen voor de juiste specialist. Turkije heeft wereldwijd aanzien op haartransplantatie gebied. Jaarlijks worden er honderdduizenden succesvolle haarimplantaties uitgevoerd. Het voornaamste deel van de ingrepen betreft steil haar en haar met een slag of grove krul. Kroeshaar wordt ook getransplanteerd, maar je bent aangewezen op een beperkt aantal behandelaars. Niet alle haarchirurgen en specialisten transplanteren kroeshaar. Het gebrek aan ervaring en de complexiteit van het haar zorgen ervoor dat behandelaars terughoudend zijn met het toepassen van een haartransplantatie bij kroeshaar.

De haarklinieken die de ingreep wel aanbieden, doen dit vaak in een all-in arrangement. De prijzen die gehanteerd worden, zijn over het algemeen lager dan in Nederland en meestal inclusief accommodatie, plaatselijke transfers, pre- en postoperatieve zorg, medicatie en een nacontrole. Om zeker te zijn van je keuze voor een kliniek, kun je kennismaken en jezelf laten adviseren over de ingreep. Vraag naar de ervaring die iemand heeft met kroeshaar. Je kunt daarbij ook vragen of je foto’s mag zien van eerder toegepaste haartransplantaties. Een ervaren specialist zal je een eerlijk advies geven en je daarbij attenderen op de complexiteit. Het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt, is bij kroeshaar vaak aanmerkelijk lager dan bij steil haar. Ondanks dit gegeven is de behandelduur niet korter. Om een natuurlijk resultaat te creëren worden de grafts met uiterste precisie geplaatst. Het duurt 9 tot 12 maanden voordat het eindresultaat wordt bereikt.

 

Kosten haartransplantatie kroeshaar

De kostprijs van een haartransplantatie bij kroeshaar verschilt in principe niet van een ‘standaard’ ingreep. Het grote verschil is het aantal haarzakjes dat wordt behandeld. Turkse haarklinieken transplanteren tijdens een dagbehandeling tot wel 4.000 grafts. Dit is bij kroeshaar helaas niet mogelijk. Het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, hangt af van de verwachting die je hebt en de omvang van het transplantatiegebied. Turkse haarklinieken rekenen all-inclusive tarieven, al kan daar bij kroeshaar van worden afgeweken. Kies niet zomaar voor de goedkoopste aanbieder. Onderzoek de mogelijkheden en overtuig jezelf ervan dat iemand inderdaad over de nodige ervaring beschikt met het transplanteren van kroeshaar.

 

Haartransplantatie kroeshaar Turkije – FAQ

Kroeshaar haartransplantaties zijn de meeste complexe behandelingen van alle haartransplantatie procedures. Het is moeilijk om een vakbekwame haarchirurg te vinden die ervaring heeft met het transplanteren van kroeshaar.

In tegenstelling tot haar met slag, krult kroeshaar ook onder de hoofdhuid. Het is voor een specialist complex om de geoogste haarzakjes in een natuurlijke groeirichting te plaatsen. Het aantal haarklinieken in Turkije dat deze procedure aanbiedt is beperkt.

Over het algemeen geldt dat bij kroeshaar op een dag minder grafts verplaatst worden. Daarom kan een toeslag in rekening worden gebracht.

Ja, al is het aantal haarklinieken dat dit goed kan zeer beperkt. Het ontbreekt veel specialisten aan de ervaring en kennis van het transplanteren van kroeshaar. Een haarchirurg die onvoldoende kan voorspellen welk resultaat je kunt verwachten, kan een collega adviseren die wel weet hoe kroeshaar op de beste manier getransplanteerd wordt. Behandeling in Turkije is soms mogelijk, maar let wel goed op de kwaliteit.

Haarchirurgen die kroeshaar transplanteren, doen dit naar hun eigen vermogen. Resultaten met kroeshaar zijn in Turkije daarom vaak enorm wisselend.

De instructies voor de haartransplantatie worden met je doorgenomen. Mannen wordt vrijwel zonder uitzondering gevraagd het haar te scheren. Dit maakt het oogsten en terugplaatsen van de grafts makkelijker.

Als je een kliniek vindt waar kroeshaar getransplanteerd wordt, kun je navraag doen naar de behandelmogelijkheden voor vrouwen. In principe worden zowel mannen als vrouwen behandeld.

De behandelde hoofdhuid is gevoelig en kan licht gezwollen zijn. Tegen napijn kun je een paracetamol gebruiken. Het genezingsproces begint als de haartransplantatie is beëindigd. Op de huid ontstaan korstjes die jeuk kunnen veroorzaken. Krab de korstjes niet open of los. Hierdoor neemt het risico op infecties namelijk toe. Na 7 tot 10 dagen is de hoofdhuid bijna helemaal genezen.

Nee, ook het transplanteren van kroeshaar geeft niet direct resultaat. Een paar weken na de ingreep valt het getransplanteerde haar eerst uit. Pas drie tot vier maanden na de haartransplantatie begint het getransplanteerde haar opnieuw te groeien. Gezond haar groeit ongeveer 1 cm per maand. Het duurt daarom ruim een jaar, voordat een optimaal resultaat beoordeeld kan worden.

Een van de redenen waarom er weinig haarchirurgen zijn die kroeshaar transplanteren, is de moeilijkheidsgraad ervan. De structuur van het haar maakt het bereiken van een natuurlijk resultaat een grote uitdaging. Het vinden van een ervaren specialist in Turkije is een van de grootste uitdagingen voor een succesvolle haartransplantatie bij kroeshaar.

Mogelijkheden vergelijken

Wil je meer weten over het slagingspercentage van kroeshaar haartransplantaties? Ben je benieuwd welke haarklinieken kroeshaar transplanteren in Nederland en Turkije? De kosten voor een haartransplantatie in Turkije zijn vaak lager dan in Nederland. Dit is dan ook voor veel mensen reden om de ingreep in het buitenland toe te laten passen. Zoek reviews en resultaten van eerder toegepaste ingrepen. Lees hoe anderen de ingreep hebben ervaren en of het bereikte resultaat aan de verwachtingen voldoet. Vergelijk je behandelaars met elkaar? De specialisten van Hair Science Clinic in Amsterdam en Maastricht adviseren je over de mogelijkheden die een haartransplantatie te bieden heeft en hoe deze bij je toegepast kan worden.