Haartransplantatie Limburg

Haartransplantatie Limburg

Overweeg je een haartransplantatie in Limburg? Jouw haren bevatten bepaalde genetische eigenschappen, waardoor ze wel of juist niet gevoelig zijn voor erfelijke haaruitval. In de haarkrans, de achterzijde van het hoofd, bevinden zich grafts met andere genetische eigenschappen. Deze haren zijn ongevoelig voor dihydrotestosteron. Het zijn deze haarzakjes die tijdens een haartransplantatie naar kale of dun behaarde gebieden verplaatst worden.

Haaruitval bij mannen

De bijzondere eigenschappen van de haarzakjes in de haarkrans is de reden waarom de meeste mannen hun haar alleen aan de bovenkant van het hoofd verliezen en niet direct aan de achterkant en zijkanten. Bij een haartransplantatie in Limburg worden haren uit het hoefijzervormige donorgebied verwijderd en in het gebied van haaruitval teruggeplaatst. Eenmaal getransplanteerd blijven deze haren normaal groeien. Door de jaren heen heeft de techniek van haarherstelchirurgie zich enorm ontwikkeld. Haartransplantaten zijn steeds kleiner en verfijnder geworden. Moderne haartransplantatie technieken leveren een natuurlijk resultaat op en met de HaarStamcel Transplantatie blijft het donorgebied beter intact.

HST haartransplantatie Limburg

Donorhaar is afkomstig uit een geschikt gebied ergens anders op de hoofdhuid, waar de haren vrij dik zijn. De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving, zodat je geen pijn voelt. Het eerste gedeelte van de haartransplantatie in Limburg bestaat uit het oogsten van de grafts uit het donorgebied. Eenmaal verzameld, bereiden haartransplantatie assistenten de grafts voor op plaatsing in het gewenste ontvangstgebied. Ook de huid op de deze plaatsen is plaatselijk verdoofd. De transplantaten worden vervolgens in de kleine geboorde kanaaltjes in de huid geplaatst. De ingreep duurt 4 tot 9 uur.

 

Dagbehandeling

Na de haartransplantatie ben je vrij om naar huis te gaan. Voor het verlaten van de kliniek, neemt de specialist de nazorg met je door. Volg het advies nauwkeurig op en slaap een paar nachten met een extra hoofdkussen. Zonder bijwerkingen of complicaties geneest de huid binnen 10 dagen na de ingreep. Na 3 tot 4 weken valt het getransplanteerde haar uit. De haarzakjes blijven echter achter. Zo’n 80% tot 95% van de getransplanteerde grafts produceren vervolgens gezonde haren. Het risico op bijwerkingen is gering en veel mensen zien niet meer dan tijdelijk een gezwollen behandelgebied en blauwe plekjes. Advies na de behandeling kan zijn:

  • Gebruik milde pijnstillers, zoals aanbevolen door de arts.
  • Maak de voorgeschreven antibiotica kuur af. Dit verkleint de kans op infecties.
  • Was de hoofdhuid voorzichtig met een reinigende shampoo en dep de huid droog.
  • Neem onmiddellijk contact op met de arts in geval van ernstige pijn of ontstekingen.

Vernieuwde haartransplantatie in Limburg

Hair Science Clinic, met Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Maastricht, past als enige haarkliniek de innovatieve HaarStamcel Transplantatie toe. De techniek is verfijnd en zorgt ervoor dat het donorgebied niet overbelast raakt. Bij een HST haartransplantatie verplaatst een specialist tot ongeveer 2.000 grafts op een dag. Het bijzondere van de techniek is dat je zowel beter haargroei in het donorgebied behoudt en ook haargroei op de dunne, kale plekken krijgt. Een HaarStamcel Transplantatie is een chirurgische ingreep die een mooi, blijvend resultaat heeft. Haarzakjes die succesvol getransplanteerd zijn, blijven haren produceren. Ook als je eerder een haartransplantatie hebt laten doen en het resultaat wilt laten corrigeren of verbeteren, is de HST haartransplantatie een ideale techniek.

Waarom kies je voor een haartransplantatie in Limburg?

Een haartransplantatie is een veel besproken, succesvolle ingreep om alopecia androgenetica te behandelen. Redenen om voor een ingreep in Limburg te kiezen zijn:

  • Pijnloze haarherstelbehandeling.
  • Vrijwel geen littekens. De specialisten gebruiken fijne naaldjes om de haarzakjes te oogsten en terug te plaatsen, zodat er geen zichtbare littekens ontstaan.
  • Gezonde haardos. De arts plaatst de geoogste haarzakjes in de oorspronkelijke groeirichting, zodat je haardos er natuurlijk uitziet en aanvoelt.
  • Gratis haartransplantatie advies. Tijdens het consult krijg je alle informatie die je nodig hebt over de ingreep.
  • Behandeling door ervaren haartransplantatie specialisten. Hair Science Clinic leidt artsen en technicians binnenshuis op. De kennis en kunde is van hoog niveau, de artsen zijn BIG-geregistreerd.

Over het haartransplantatie consult

Als je duidelijkheid wilt krijgen over dat wat je kunt doen tegen haaruitval, dan is een consult aan te raden. Tijdens het consult praat je met een eerlijke en deskundige specialist over haarverlies en de impact die dat heeft. Blijvend haarverlies of erfelijke kaalheid is iets wat je dagelijks leven sterk kan beïnvloeden. Iedereen gaat hier op eigen manier mee om. Het gebeurt dat mensen moeite krijgen met het onderhouden van sociale contacten. Haaruitval kan depressieve gevoelens oproepen. In deze en andere gevallen is het goed om te weten dat behandeling mogelijk is. Wacht daarom niet te lang met het vragen om advies. Je huisarts is de aangewezen persoon om onderzoek te doen naar de oorzaak van het haarverlies. Deze onderzoeken zijn pijnloos en geven je binnen een paar dagen tot weken zekerheid over het haarverlies.

Behandeltechnieken vergelijken

Alopecia androgenetica is met een haartransplantatie te behandelen. De ingreep is niet goedkoop, maar wel eenmalig. Kijk je naar andere behandelingen, zoals haargroeimiddelen? Dan heb je te maken met maandelijks terugkerende kosten. Tel je deze kosten over de jaren heen bij elkaar op, dan is een haartransplantatie mogelijk niet duurder. Feit is wel dat je een haartransplantatie blijvend resultaat en nieuwe haargroei geeft, terwijl de haaruitval direct doorzet als je stopt met het gebruik van een haargroeimiddel dat je maanden of jaren hebt gebruikt.

Haartransplantatie Limburg – FAQ

Hair Science Clinic heeft een moderne kliniek in Maastricht waar dagelijks haartransplantaties plaatsvinden.

Onze ervaren specialisten werken met de HaarStamcel Transplantatie. Deze geavanceerde behandelmethode wordt alleen door Hair Science Clinic aangeboden.

De kosten voor de ingreep verschillen per persoon. Het aantal grafts dat is inbegrepen is bepalend voor de prijs. Tijdens een consult bespreekt een arts zowel de techniek, de behandelmogelijkheden als de prijzen met je. Een haartransplantatie is een ingreep die op maat wordt toegepast.

Haaruitval heeft zelden een medische noodzaak. De haartransplantatie is een cosmetische ingreep. Vergoeding blijft daarom meestal uit. Alleen met een medische indicatie kan een zorgverzekeraar besluiten om een deel van de kosten te vergoeden. De gehanteerde voorwaarden zijn strikt.

Wij kunnen je in contact brengen met financieringsspecialisten van BSB-lening. Deze doen je op basis van je financiële situatie een voorstel voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Nee, de artsen werken met plaatselijke verdovingen. Zowel het donorgebied als de ontvangstgebieden worden lokaal verdoofd, zodat je geen pijn voelt. Napijn is van korte duur. Je kunt een paracetamol gebruiken om de pijn tegen te gaan.

Zowel de ingreep als de techniek zijn veilig, met een minimale kans op risico’s. Na de operatie kun je last hebben van zwellingen, bloeduitstortingen en nabloedingen. Op de huid vormen zich korstjes. Het genezen hiervan kan jeuk veroorzaken. Krab de korstjes niet open, want dan krijg je open wondjes die gevoelig zijn voor ontstekingen en littekens.

Nee, vooral de eerste dagen na de ingreep doe je het rustig aan en pas je op dat je je hoofd niet stoot of belast. Lichte klusjes en werkzaamheden zijn mogelijk. Zware lichamelijke inspanningen of werkzaamheden vermijd je. Wees voorzichtig met werkzaamheden in stoffige ruimtes. Na zes weken kun je alles weer doen zoals je gewend was.

Een ruime meerderheid van de mensen is achteraf tevreden met de bereikte resultaten. Haartransplantatie ervaringen lees je online. Online vind je ook haartransplantatie video’s en voor en na foto’s. Het bekijken van beeldmateriaal geeft je een goed idee van dat wat je kunt verwachten.

De HaarStamcel Transplantatie van Hair Scicence Clinic is een unieke behandelmethode, die uitsluitend door onze specialisten wordt toegepast. De techniek zorgt ervoor dat tijdens het extraheren van de grafts, het donorgebied minder wordt belast en dus beter intact blijft.

Het grootste nadeel van een haartransplantatie is het feit dat je een paar maanden moet wachten, voordat je nieuwe haargroei ziet. In een normale situatie valt het getransplanteerde haar vanaf drie weken na de ingreep uit. Vanaf drie tot vier maanden na de haartransplantatie begint het haar te groeien.

Gratis haartransplantatie consult in Limburg

Haaruitval een halt toeroepen? Laat je adviseren over de HaarStamcel Transplantatie door de specialisten van Hair Science Clinic. Dit kan door eerst de informatiebrochure aan te vragen. Hierin staat uitgebreide informatie over de techniek en de resultaten van de HST methode. Online zie je video’s van onder andere Hans Klok en Gerard Joling die beiden voor een haartransplantatie bij Hair Science Clinic zijn geweest. Wil je weten hoe en/of een haartransplantatie de ingreep is die je haardos herstelt? Maak een afspraak voor een gratis consult. Dit kan door het invullen van het contactformulier, het sturen van een e-mail of door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)43 601 8101.