Haartransplantatie mannen Turkije

Zoek je informatie over haartransplantatie bij mannen in Turkije? Mannelijke kaalheid, beter bekend als androgene alopecia, is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij mannen. Haaruitval kan voor velen een grote zorg zijn en een haartransplantatie is een van de effectiefste procedures om de haargroei permanent te herstellen. Heb je verschillende producten uitgeprobeerd die beloven haarverlies te verminderen? Een meerderheid van dit soort middelen is niet wetenschappelijk bewezen en daarom is een haartransplantatie mannen Turkije een van de meest toegepaste oplossingen bij haaruitval.

Erfelijke haaruitval en haartransplantatie

De schadelijke invloed van het mannelijke dihydrotestosteron (DHT) hormoon op de haarzakjes is de oorzaak van alopecia androgenetica. DHT verstoort het gebruikelijke groeiproces van de haren. De groeicyclus wordt in een stroomversnelling gebracht, wat vernietiging van de haarzakjes tot gevolg heeft. Beginnend haarverlies valt niet direct op, in een normale situatie is het gewoon om dagelijks 50 tot 100 haren te verliezen. Erfelijke haaruitval komt bij de meeste mannen als eerste bij de inhammen en de haarlijn tot uiting. Onbehandelde alopecia androgenetica kan uiteindelijk volledige kaalheid tot gevolg hebben. Wanneer en door wie kan een haartransplantatie overwogen worden?

 • Mannen en vrouwen met erfelijke haaruitval.
 • Haaruitval als gevolg van ongevallen of brandwonden.

De ingreep is geen geschikte oplossing voor:

 • Tijdelijke vormen van haarverlies.
 • Mensen die niet over voldoende donormateriaal beschikken.
 • Mensen die gevoelig zijn voor de vorming van keloïde littekens
 • Menen die het haar verloren hebben als gevolg van een medische behandeling of medicijngebruik.

Technieken haartransplantatie Turkije bij mannen

In het verleden was de FUT techniek de standaard behandelmethode bij haartransplantaties. De methode biedt goede resultaten, maar laat een groot litteken na in de haarkrans. Bij de nieuwere FUE techniek wordt er niet in de huid gesneden en zijn hechtingen overbodig. De haarzakjes worden met behulp van een holle naald uit het donorgebied geoogst en in de transplantatie gebieden geïmplanteerd. Veel Turkse haarklinieken en haarchirurgen passen de FUE methode als standaard toe. Daarnaast kun je ook behandeld worden met de DHI techniek, waarmee de geoogste haarzakjes direct in de kale gebieden geïmplanteerd worden. Deze techniek minimaliseert het risico op bijwerkingen en de vorming van littekens.

Behandeltraject haartransplantatie mannen

Een behandeldag verloopt volgens een vast schema. Dit schema wordt voor de ingreep met je doorgenomen. Na aankomst in de kliniek wordt de hoofdhuid gewassen met een steriele oplossing en worden plaatselijke verdovingen gezet in het donorgebied. Met behulp van de FUE micromotor worden de haarzakjes uit het donorgebied gehaald en voorbereid op het implanteren in de kale gebieden. Tussen het oogsten en terugplaatsen door is er vaak tijd om te lunchen en even de benen te strekken. Het tweede gedeelte van de ingreep begint met het verdoven van de transplantatie gebieden en het maken van kanaaltjes waar de haarzakjes in geplaatst worden. Het terugplaatsen gebeurt met precisie en in de natuurlijke groeirichting. Na het afronden van de ingreep controleert de haarchirurg het behandelgebied en mag je de kliniek verlaten. Nadeel van een haartransplantatie in Turkije is dat je niet direct naar huis kunt. Je verblijft een aantal dagen ter plaatse.

Veiligheid en risico’s haartransplantatie Turkije

Wanneer je een ingrijpende cosmetische behandeling toe laat passen, wil je er zeker van zijn dat je kiest voor een ervaren haarchirurg en een kliniek met een goede reputatie. Bij het zoeken naar de beste kliniek kun je online gebruik maken van vergelijkingssites. Niet alleen Nederlandse haarklinieken presenteren zich online. Ook Turkse klinieken zijn actief op het internet. Reviews, ervaringen, kwaliteitskeurmerken, tarieven en resultaten. Deze factoren kunnen je uiteindelijke keuze beïnvloeden. Combineer deze informatie met de ervaringen die je opdoet tijdens consulten bij de klinieken van je voorkeur.

Kwalitatief hoogwaardige Turkse haarklinieken met ISHRS geregistreerde haarchirurgen, hebben een prima reputatie en behandelen jaarlijks duizenden mannen met alopecia androgenetica. De International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS, is een non-profit medische associatie en de internationale autoriteit op het gebied van behandelingen bij haaruitval. Aangesloten leden volgen regelmatig congressen en meetings om de kennis up-to-date te houden en nieuwe technieken te bespreken.

Goedkope haartransplantatie voor mannen in Turkije

Het blijft voor veel mannen dé reden om een haartransplantatie in Turkije te overwegen: de aantrekkelijk lage tarieven. Turkse klinieken staan bekend om de lage haartransplantatie prijzen, die vaak in combinatie met een kort verblijf worden aangeboden. De ingreep kan goedkoper worden gedaan, omdat zowel personeelskosten als vaste maandlasten lager zijn dan in Nederland. Het heeft meestal niets met kwaliteit te maken. Om er zeker van te zijn dat het goedkope aanbod ook daadwerkelijk voordelig is, kun je letten op.

 • De techniek die wordt toegepast.
 • Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd.
 • De ervaring van de behandelend specialist.
 • Zaken als medicatie, transfers en hotelovernachtingen.
 • Nazorg en controles.

Iets wat nog te vaak over het hoofd wordt gezien, is het aantal keren dat iemand naar de kliniek in Turkije reist. Reis- en verblijfkosten kunnen van grote invloed zijn op de totaalprijs van de behandeling.

Haartransplantatie ervaringen

Online vind je een ontelbaar aantal binnen- en buitenlandse haartransplantatie ervaringsverhalen. Zie je een review waar foto’s of beeldmateriaal is bijgevoegd? Deze beelden zijn interessant en laten zien hoe de hoofdhuid herstelt van de haartransplantatie en hoe het resultaat zich ontwikkelt. Lotgenoten vertellen hoe ze de ingreep ervaren hebben en of een kliniek wordt aanbevolen. Niet alle reviews die je leest zijn positief. Dat is niet erg, ook negatieve ervaringen dragen bij aan het succes van de haartransplantatie die je zelf overweegt.

Haartransplantatie mannen Turkije – FAQ

Het succes van een haartransplantatie wordt door verschillende factoren beïnvloed. Erfelijke kaalheid, alopecia androgenetica, kan met een haartransplantatie behandeld worden. Voor de ingreep wordt je situatie beoordeeld door een ervaren specialist. Deze kijkt onder andere naar de mate van het haarverlies en het donormateriaal.

De FUE methode is ook in Turkije de meest gebruikte haartransplantatie techniek. Er zijn klinieken en specialisten die de FUT techniek aanbieden en ook de DHI techniek wordt regelmatig toegepast.

Ervaren haartransplantatie specialisten adviseren om de ingreep niet voor het 25e jaar te ondergaan.

Doe voor je naar een Turkse haarkliniek gaat onderzoek naar de behaalde resultaten en ervaringen die anderen hebben. De ingreep is in principe veilig en het risico op bijwerkingen is klein. Om niet met een onnatuurlijk resultaat geconfronteerd te worden, kies je bij voorkeur voor een specialist die over aantoonbare ervaring beschikt.

Behandelaars schrijven naast een antibiotica kuur ook ontstekingsremmers voor. De geneesmiddelen hebben tot doel het herstel te verbeteren en de kans op ontstekingen en infecties te minimaliseren.

De niet getransplanteerde haren in het ontvangstgebied kunnen alsnog uitvallen. Het verloop van haaruitval is onstuimig. Daarom wordt geadviseerd de ingreep niet op al te jonge leeftijd toe te laten passen. Het kan gebeuren dat je in de toekomst een extra ingreep nodig hebt om de nieuwe kale of uitgedunde plekken te laten behandelen.

Haartransplantaties zijn bij volledige kaalheid helaas niet mogelijk. Een haartransplantatie is natuurlijk een revolutionaire behandeling, maar geen wondermiddel. De behandeling werkt door haarzakjes van het ene deel van de hoofdhuid te verwijderen en naar een ander deel te transplanteren. Je hebt voldoende donormateriaal nodig.

Wat de beste behandeling is, is een persoonlijke mening.  Niet iedereen wil voor de ingreep naar een kliniek in het buitenland reizen. Nederlandse klinieken zijn goed bereikbaar en in geval van nazorg of controles ben je snel ter plaatse. Je kunt het aanbod van binnen- en buitenlandse klinieken met elkaar vergelijken.

Onderzoek heeft aangetoond dat ruim 80% van de mensen achteraf tevreden is met het bereikte resultaat. Dit geeft aan dat haartransplantaties over het algemeen succesvol zijn. Sommige mensen zijn bang dat er, net zoals bij andere transplantaties, een afstotingsreactie zal optreden. Omdat er met lichaamseigen donormateriaal wordt gewerkt, is deze kans nihil.

Ja, net zoals dat ook bij andere binnen- en buitenlandse klinieken kan gebeuren. Laat je vooraf daarom altijd uitgebreid adviseren en praat met specialisten over de verwachtingen die je van de ingreep hebt. Een ervaren specialist zal je enthousiasme temperen als blijkt dat je te hoge of verkeerde verwachtingen hebt.

Informatie haartransplantatie

Ben je er niet zeker van of je een ingrijpende operatie in Turkije wilt laten toepassen? Een ingreep in het buitenland spreekt lang niet iedereen aan. Moeizaam communiceren, heen en weer reizen, problemen tijdens de herstelperiode en het ontbreken van vertrouwen in de behandelaar. Iedereen heeft een eigen mening over Turkse haarklinieken. Wil je zeker zijn van je keuze en beschikken over vergelijkingsmateriaal? Ga ook bij Nederlandse klinieken naar een consult. Zo ervaar je zelf of je een vertrouwd gevoel hebt bij een specialist. Zet de voor- en nadelen van de adviesgesprekken naast elkaar, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor een haarkliniek.