Haartransplantatie mannen Hair Science Clinic

Haartransplantatie proces of fases

Ben je benieuwd hoe een haartransplantatie proces of de verschillende haartransplantatie fases eruit zien? Een haartransplantatie is een populaire behandeling bij haarverlies. Ook wanneer je een teruggetrokken haarlijn wilt laten verbeteren of diepe inhammen wilt laten opvullen, is een haartransplantatie een veel toegepaste methode. Maar is een haartransplantatie echt veilig en succesvol? Is het een langdurig proces of heb je direct resultaat? Een volledig haartransplantatie proces neemt gemiddeld 9 tot 12 maanden in beslag.

 

Haartransplantatie stap voor stap

Een haartransplantatie is een chirurgisch proces, waarbij haarzakjes vanuit het donorgebied worden verwijderd en in het dun behaarde gedeelte worden geïmplanteerd. Het behandeltraject is bij een transplantatie van de wimpers, wenkbrauwen en baardstreek hetzelfde. De nieuwste technieken zijn permanent en creëren haargroei op uitgedunde plaatsen. De meest toegepaste en bekende haartransplantatie methodes zijn de FUT, FUE en HaarStamcel Transplantatie technieken. Het grootste verschil tussen de technieken is voornamelijk de manier waarop de grafts uit het donorgebied geëxtraheerd worden.

  • FUT-techniek, waarbij een reepje huid uit het donorgebied wordt weggesneden. De wond wordt gehecht, waardoor een zichtbaar litteken overblijft.
  • FUE-techniek, waarbij met een holle naald haarzakjes stuk voor stuk verwijderd worden.
  • HST-techniek, waarbij het donorgebied minder wordt belast.

Bij de verschillende technieken worden de geoogste haarzakjes in de uitgedunde gebieden geplaatst. Hiervoor maakt een specialist kleine kanaaltjes. Littekens zijn later vrijwel niet zichtbaar en beperkt van omvang.

Uitgebreid haartransplantatie proces

Dat een haartransplantatie een ingrijpende behandeling is, is bekend. Dat het een traject is dat 9 tot 12 maanden beslaat, verrast veel mensen. Om te weten wat je te wachten staat, begin je met een degelijke voorbereiding. Je onderzoekt de behandeling en kijkt daarbij naar haarklinieken en specialisten die de haartransplantatie aanbieden. Je vergelijkt aanbieders eenvoudig op kliniekervaringen.nl, waar veel cosmetische behandelaars worden beoordeeld. Ga je bij een haarkliniek naar een adviesgesprek? Zaken die van belang zijn om te bespreken:

  • Aantoonbare ervaring haartransplantatie specialist.
  • De techniek die wordt toegepast en de omvang daarvan.
  • Resultaten van eerdere ingrepen.
  • Nazorg en controles.
  • Kosten en eventuele kortingen.

Je kunt ook je eigen ervaringen vergelijken. De ene haarkliniek of haartransplantatie specialist spreekt je wellicht meer aan dan de andere. Met vertrouwen plaatsnemen in de behandelstoel is van invloed op het succes van de haartransplantatie.

Haartransplantatie proces of fases

Vervolg haartransplantatie proces

Maak je na het consult een definitieve keuze voor de ingreep? Dan vervolgt het haartransplantatie proces zich met het voorbereiden op de operatie. Rokers krijgen het dringende advies minimaal 4 weken voor de haartransplantatie te stoppen met roken. Vanaf 48 uur voor de ingreep drink je geen alcohol meer. Eventuele medicatie kan tijdens het behandelproces volgens een ander doseerschema gebruikt worden. Meld je op de behandeldag op tijd in de kliniek. Op tijd vertrekken zorgt er voor dat je niet gehaast bent en op een ontspannen manier de behandeling ingaat. Voordat je plaats neemt in de behandelstoel wordt de haarlijn op de huid afgetekend. Het eerste gedeelte van de ingreep bestaat uit het extraheren van de haarzakjes uit het donorgebied. De huid is plaatselijk verdoofd en de grafts die geoogst worden, worden gecontroleerd en voorbereid op de terugplaatsing.

Implantatie fase

Na het verdoven van de kale of kalende gebieden wordt de huid voorbereid op het implanteren van de geoogste haarzakjes. Om dit te doen, opent de specialist kleine haarkanaaltjes in de huid. De grafts worden nauwkeurig in de gaatjes geplaatst, waarbij de arts dezelfde groeirichting als de andere haren volgt. Een hele behandeldag duurt 6 tot 9 uur. Je wordt niet in de kliniek opgenomen. Dat betekent dat je na het beëindigen van de operatie naar huis mag.

Herstel na haartransplantatie

Kort na de ingreep pas je goed op dat je je hoofd niet stoot en/of aanraakt. De eerste dagen is rust het advies. Overhaast niets en wees voorzichtig met activiteiten en inspanningen. Bescherm de hoofdhuid tegen het zonlicht en kom niet onbeschermd in stoffige ruimtes. Zware fysieke werkzaamheden doe je niet. De arts kan je adviseren om in stappen weer aan het werk te gaan. Dit is afhankelijk van je beroep en werkomstandigheden. Zes weken na de haartransplantatie ben je voldoende hersteld om alles weer te doen zoals eerder.

Risico’s en bijwerkingen haartransplantatie

De haartransplantatie is een relatief veilige ingreep met een kleine kans op bijwerkingen. Direct na de operatie is je huid rood en gezwollen. Dit is van korte duur. Op de huid worden korstjes gevormd en het genezen hiervan kan met jeuk gepaard gaan. Om infecties, slechte wondgenezing en littekens te voorkomen laat je de huid met rust. Krab de korstjes niet open. De meeste mensen genezen binnen 10 dagen na de ingreep. Heb je last van andere bijwerkingen of maak je je ongerust over roodheid? Neem contact op met de behandelend arts. Deze kan je geruststellen en eventueel actie ondernemen.

Uniek behandeltraject

Hoe je een haartransplantatie traject ervaart, verschilt per persoon. Na een periode van inlezen, onderzoeken en voorbereiden gaat ieder op zich verder met het traject. Je maakt een afspraak bij een paar specialisten en laat je adviseren over de kosten en mogelijkheden. De prijs die je voor een haartransplantatie betaalt, hangt af van de techniek en het haarverlies. Soms is het voldoende om 1.000 grafts te verplaatsen, terwijl bij vergevorderd haarverlies grotere aantallen nodig zijn. Ben je benieuwd wat een haartransplantatie exact kost? Maak een afspraak voor een consult.

Gratis adviesgesprek haartransplantatie

Het consult is een spannend moment. Het is het moment waarop een specialist je situatie beoordeelt en zegt of je wel of niet voor een haartransplantatie in aanmerking komt. De techniek wordt toegelicht en samen met de specialist bekijk je foto’s van behaalde resultaten. Het consult is ook het moment om over en weer vragen te stellen. De specialist zal uitgebreid vragen naar je gezondheid, medische ingrepen die je hebt doorgemaakt en de medicijnen die je misschien gebruikt. Wat verwacht je van de ingreep en is deze verwachting realistisch? Het adviesgesprek is bedoeld om je een realistische kijk op de haartransplantatie en het mogelijke resultaat te geven. Helaas betekent dat ook dat in sommige gevallen een negatief behandeladvies wordt gegeven. Wil je meer weten? Maak een afspraak voor een consult bij Hair Science Clinic.