Haartransplantatie Turkije Antalya of Alanya

Gaat je voorkeur uit naar een haartransplantatie Turkije in Antalya, Alanya of toch in Nederland? Als je een haartransplantatie overweegt toe te laten passen, kan Turkije een optie zijn. De afgelopen 5 jaar is het aantal haarimplantaties die Turkse specialisten jaarlijks toepassen enorm gestegen. Zeker in grote steden als Istanbul en Izmir, maar ook in meer toeristische plaatsen als Antalya of Alanya is het aantal haarklinieken fors toegenomen. Een van de belangrijkste voordelen om een haartransplantatie Turkije Antalya of Alanya te overwegen zijn de relatief lage prijzen.

Populaire steden voor een haartransplantatie in Turkije

Het grootste deel van de kwalitatief hoogwaardige haarklinieken in Turkije bevindt zich voornamelijk in grote steden. Je kunt in een groot aantal Turkse steden en plaatsen terecht voor een haartransplantatie. In kleinere steden zijn het vooral de ‘gewone’ ziekenhuizen die dit soort chirurgische ingrepen uitvoeren, terwijl de kwaliteit van gespecialiseerde haarklinieken vaak beter is.

  • Haartransplantatie Istanbul. De stad die het bekendste is voor zowel cosmetische als chirurgische behandelingen. Met name in het Europese gedeelte van de stad vind je tal van gespecialiseerde centra waar haarchirurgen werkzaam zijn. je kunt de haartransplantatie combineren met een stedenreis naar Istanbul. In vergelijking met klinieken in Antalya of Alanya kan de haartransplantatie in Istanbul iets duurder zijn.
  • Haartransplantatie Antalya of Alanya. Alhoewel de ingreep zelf tijdens een dagbehandeling plaatsvindt, maar je kunt niet op één dag naar Turkije heen en weer reizen. Je verblijft een aantal dagen in Turkije en hebt vrije tijd om de omgeving te verkennen. Een verblijf in Antalya of Alanya kan gecombineerd worden met een vakantie ter plaatse. Haarchirurgen adviseren om eerst het vakantie gedeelte van je reis te genieten en af te sluiten met de haartransplantatie. Na de ingreep mag de huid niet aan de zon blootgesteld worden, ook zwemmen en sporten mag de eerste weken na de behandeling niet worden gedaan.

Wanneer je er over nadenkt een haartransplantatie in Turkije te laten doen, moet je jezelf ervan bewust zijn dat je een aantal dagen ter plaatse verblijft. Afhankelijk van je voorkeur organiseert de haarkliniek meestal een aantal hotelovernachtingen voor je. Niet altijd zijn deze kosten bij het behandelbedrag inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de kosten die je maakt om naar de kliniek te reizen; het vliegticket is een bijkomende kost.

Naar Antalya of Alanya voor een haartransplantatie

Alhoewel de tarieven die je online vindt vaak laag zijn, is de uiteindelijke prijs die je voor een haartransplantatie in Antalya of Alanya betaalt lang niet altijd zo voordelig. Zo is er niet altijd een mogelijk om een consult in Nederland te doen. Als je voor het consult, de ingreep zelf, de nazorg en controles telkens naar de kliniek in Turkije moet, stijgen de kosten voor reis en verblijf snel. Er zijn klinieken die je de mogelijkheid van een telefonisch consult bieden. Je stuurt dan foto’s van je hoofdhuid en het haarverlies naar de kliniek. Een specialist beoordeelt de foto’s en geeft een behandelvoorstel. Het kan echter zijn dat wanneer je vervolgens ter plaatse komt voor de ingreep, alsnog een negatief behandeladvies wordt gegeven. Het is beter om persoonlijk naar een consult te gaan, zodat je zelf ervaart hoe een specialist te werk gaat en of je een bepaald gevoel van vertrouwen hebt.

Vergelijken haartransplantatie kosten Antalya of Alanya

Het eerste wat mogelijk opvalt bij het vergelijken van haartransplantatie kosten, is dat Turkse klinieken vaak lage tarieven hanteren. Ook Turkse haarklinieken berekenen de kostprijs van een haartransplantatie op basis van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. Feit is wel dat haarchirurgen in Turkije samenwerken met assistenten bij het oogsten en terugplaatsen van de grafts. Op deze manier zijn Turkse haarklinieken in staat om grotere aantallen grafts, tot zo’n 4.500, op een dag te verplaatsen. In enkele gevallen wordt een donorgebied zodanig uitgeput, dat de hoofdhuid op het achterhoofd zichtbaar wordt. Een aanvullende haartransplantatie in de toekomst is onwaarschijnlijk, omdat je dan onvoldoende donorhaar hebt. Vraag tijdens een consult altijd naar de ervaring die een behandelaar heeft. Vraag hoe de haarzakjes worden geoogst en geplaatst in de uitgedunde gebieden. Daarnaast is het belangrijk om te vragen wat er allemaal bij het behandeltarief is inbegrepen. Als de kosten voor het consult, nazorg, controles en eventuele medicatie niet zijn inbegrepen, betekent dat een verhoging van het behandeltarief. Ook de reis- en verblijfkosten kunnen een relatief voordelige haartransplantatie alsnog een dure behandeling maken.

 

Voor- en nadelen haartransplantatie Turkije

Niet zelden worden de lage tarieven als het grootste voordeel van de ingreep gezien. Jaarlijks reizen honderdduizenden mensen van over de hele wereld naar haarklinieken verspreid over Turkije. Met name in Istanbul bevinden zich verschillende klinieken die aan de strenge wet- en regelgeving op het gebied van zorg en volksgezondheid voldoen. De kwaliteit die door deze haarklinieken wordt geleverd is in sommige gevallen van hoog niveau. Je herkent deze klinieken vaak aan de (inter)nationale kwaliteitskeurmerken die ze hebben. Kijk tijdens de voorbereiding op een ingreep niet uitsluitend naar de voordelen. De nadelen kunnen van doorslaggevend belang zijn bij het nemen van een uiteindelijke keuze. Naast het heen en weer reizen is ook de communicatie helaas vaak een punt van aandacht. Is er een tolk, vertaler aanwezig? Spreekt de specialist Engels of Duits? Het gevoel begrepen te worden is van invloed op het vertrouwen dat je hebt in de behandelend specialist. Het niet of onvoldoende kunnen communiceren kan een teleurstellend resultaat tot gevolg hebben.

 

Haartransplantatie Turkije Antalya of Alanya – FAQ

Ja, in beide plaatsen zijn haarklinieken gevestigd waar je voor een haartransplantatie terecht kunt.

De Turkse badplaatsen Antalya en Alanya worden jaarlijks door honderdduizenden toeristen bezocht. Ook de combinatie van een cosmetische ingreep en een vakantie trekt bezoekers aan. Kwaliteit van de klinieken verschilt. Niet iedereen spreekt achteraf positief over het resultaat. Het merendeel van de mensen die voor een haartransplantatie naar Turkije reist, laat zich behandelen in een van de internationale klinieken in Istanbul.

Ja, zolang je eerst van je vakantie geniet en aansluitend de haartransplantatie ondergaat is dat geen probleem. Na de ingreep is het niet mogelijk om de hoofdhuid aan de zon bloot te stellen en worden ook zwemmen en andere sportieve activiteiten afgeraden.

Niet alleen de kwaliteit van de zorg verschilt, ook tussen de tarieven zitten grote verschillen. Staar jezelf niet blind op de beste aanbieding of laagste prijs. Kijk naar de inhoud van een offerte en besteed aandacht aan de omvang van de ingreep, de techniek die wordt gebruikt en de zorg die is inbegrepen. Zoek naar reviews van mensen die je voor zijn gegaan bij een haartransplantatie.

Het is niet bij elke kliniek mogelijk om in je eigen thuisomgeving een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Niet alle klinieken bieden deze mogelijkheid. Als je alleen in de kliniek zelf terecht kunt, is de kans op communicatie problemen groot. Niet elke arts, assistent en kliniekmedewerker spreekt Engels of Duits. Misverstanden in het gesprek zijn indirect van invloed op het resultaat van de ingreep. Bij complicaties is het daarnaast lastig om terug te gaan naar de kliniek.

Je wordt niet in de kliniek opgenomen. De haartransplantatie duurt bijna een hele dag, afhankelijk van de omvang. Daarna kun je terug naar het hotel. In totaal ben je gemiddeld 3 dagen en 2 nachten in Antalya of Alanya voor het behandeltraject.

Prijzen van een haartransplantatie in Turkije zijn gemiddeld lager dan in Nederland. Als je websites van Turkse haarklinieken bekijkt, dan valt het verschil direct op. Om objectief te vergelijken, kijk je naar de inhoud van een prijsopgave en vergeet je de bijkomende reis- en verblijfskosten niet bij het behandeltarief op de tellen.

Nee, ook vrouwen kunnen voor de ingreep naar een Turkse haarkliniek. De meeste ervaring hebben haarchirurgen met het transplanteren van haar bij mannen. Je kunt specifiek naar de ervaring bij vrouwen vragen. Vaak laten haarklinieken je voorbeelden zien van eerdere behandelingen.

Dat verschilt per kliniek. Sommige klinieken werken samen met kredietverstrekkers. Niet veel Turkse klinieken bieden gespreide betalingsmogelijkheden aan buitenlandse patiënten aan. Je kunt eventueel een krediet afsluiten bij een Nederlandse kredietmaatschappij.

Persoonlijk haartransplantatie advies

Je kunt het aanbod van een Turkse haarkliniek vergelijken met de tarieven van Nederlandse haarklinieken. Laat jezelf vrijblijvend voorlichten door ervaren specialisten, die je eigen taal spreken. Na een haartransplantatie in Nederland kun je aan het einde van de ingreep naar huis. Je herstelt in je eigen omgeving en bij vragen zijn de kliniek en de specialist slechts één telefoontje weg. Lees online ook reviews over haartransplantaties die in binnen- en buitenland hebben plaatsgevonden. Bereid je jezelf voor op een haartransplantatie? Kijk dan ook eens naar haartransplantatie voor en na foto’s. Vergelijk ook hierbij de Turkse en Nederlandse klinieken met elkaar. Heb je vragen over een haartransplantatie of wil je weten hoe een eerder bereikt resultaat verbeterd kan worden? Neem contact op met Hair Science Clinic op +31 (0)43 601 8101.