Haartransplantatie Turkije DHI

Zoek je informatie over de haartransplantatie Turkije DHI techniek? DHI haartransplantatie is een populaire haartransplantatie methode die voornamelijk in Turkije wordt toegepast. De Direct Hair Implant techniek onderscheidt zich op verschillende vlakken van onder andere de FUT en FUE methode. Een haartransplantatie in Turkije met de DHI methode is niet voor iedereen geschikt. Wanneer je besluit een haartransplantatie te ondergaan, onderzoek dan eerst de mogelijkheden en laat je adviseren door ervaren specialisten.

Haartransplantatie Turkije DHI techniek

Om een passende techniek te kiezen, is het noodzakelijk om het verschil tussen de verschillende haartransplantatie methoden te kennen. Bij de FUT techniek wordt een strookje huid uit de haarkrans, de achterkant van de hoofdhuid, gehaald. De strook wordt versneden tot individuele haarzakjes die in de transplantatie gebieden geplaatst worden. In tegenstelling tot de FUT techniek wordt er bij de FUE haartransplantatie géén incisie gemaakt.

Verbetering van de techniek maakt het mogelijk om de haarzakjes met een holle naald één voor één uit het donorgebied te oogsten en daarna in de ontvangstgebieden te plaatsen. De DHI techniek vloeit voort uit de FUE methode. Het verschil zit in de manier waarop het haar in de transplantatie gebieden wordt geïmplanteerd. Wanneer je een ‘gewone’ FUE haartransplantatie ondergaat, boort de specialist kanaaltjes in de hoofdhuid en plaatst daar de haarzakjes in. Dit is bij een DHI haartransplantatie niet het geval. Met behulp van geavanceerde apparatuur worden de haarzakjes direct in de hoofdhuid geïmplanteerd.

Toepasbaarheid DHI haartransplantatie Turkije

Of iemand geschikt is om een DHI haartransplantatie te ondergaan, wordt beoordeeld door een ervaren arts. Tijdens het uitgebreide consult dat aan de ingreep voorafgaat, onderzoekt een specialist de hoofdhuid, het haarverlies, je gezondheid en eventuele aandoeningen. De arts vraagt bovendien ook naar de verwachtingen die je hebt van de haartransplantatie. Er zijn een aantal algemene richtlijnen op basis waarvan je een inschatting van je geschiktheid voor de ingreep kunt maken. Je uiteindelijke geschiktheid voor een haartransplantatie wordt door een specialist beoordeeld.

 • Bij de DHI techniek wordt donorhaar normaal gesproken uit de eeuwige haarkrans gebruikt. Is er onvoldoende haargroei in het donorgebied? Een arts kan overwegen om baardhaar of borsthaar te gebruiken. De mogelijkheden hangen af van de omvang van het gebied dat behandeld wordt.
 • Mannen en vrouwen met haarverlies in een beperkt gebied, komen meestal in aanmerking voor de DHI-techniek. Vooral omdat het toepassen van DHI een zeer dichte implantatie mogelijk maakt.
 • De DHI-techniek kan worden toegepast vanaf 18 jaar.
 • De techniek is toepasbaar bij uiteenlopende haartypes en haarstructuren. Krullend haar kan bijvoorbeeld ook getransplanteerd worden. Het transplanteren van kroeshaar wordt echter niet door elke haartransplantatie specialist gedaan, omdat de structuur van dit haartype voor een haartransplantatie erg complex is.

Voordelen haartransplantatie Turkije DHI

De DHI methode heeft net zoals de FUT en FUE haartransplantatie technieken unieke kenmerken, voor- en nadelen. Kenmerken en voordelen van een DHI haartransplantatie zijn:

 • Maximale levensvatbaarheid van transplantaten.
 • DHI-haartransplantatie wordt met plaatselijke verdovingen gedaan. Je voelt geen pijn of ongemak tijdens de ingreep.
 • De procedure wordt uitgevoerd met een speciale Choi-pen.
 • Resultaten zijn doorgaans goed.
 • Korte hersteltijd, de hoofdhuid geneest binnen een aantal dagen van de behandeling.

Wanneer je een haartransplantatie in Turkije overweegt, onafhankelijk van de techniek die wordt toegepast, is het goed om vooraf de vergelijking met een ingreep in Nederland te maken. Want, alhoewel een haartransplantatie in Turkije goedkoper is dan in Nederland, kan aan het einde van het traject het prijsverschil een stuk lager uitvallen. Niet elke Turkse haarkliniek heeft een contactpersoon of vestiging in Nederland. Als je regelmatig of een aantal keer naar Turkije reist dan heb je te maken met extra kosten voor de (vlieg)reis en het verblijf ter plaatse. Bij elkaar opgeteld kan het ‘behoorlijke’ prijsverschil tegenvallen. In enkele gevallen is behandeling in Nederland zelfs voordeliger. Laat je een DHI haartransplantatie toepassen? De techniek is niet voor iedereen geschikt en ook wanneer je een uitgebreide ingreep van meer dan 4.000 haarzakjes ondergaat, kan de haarchirurg een FUE haartransplantatie voorstellen.

FUE vergelijken met DHI haartransplantatie in Turkije

De algemene verschillen de DHI en de klassieke FUE haartransplantatie techniek kunnen als volgt worden omschreven:

 • DHI maakt transplanteren mogelijk, zonder dat het haar volledig wordt geschoren. Bij een FUE haartransplantatie is dit beperkt mogelijk.
 • Bij gebruik van de DHI-techniek worden de haarzakjes binnen 1 korte tijd geoogst én geïmplanteerd.
 • DHI is compact en het is mogelijk om per vierkante centimeter meer grafts te implanteren.
 • Bij een FUE haartransplantatie worden kanaaltjes in de ontvangstgebieden geboord. Dit kan kleine bloedingen veroorzaken. De Choi-pen, gebruikt bij de DHI techniek, prikt de huid oppervlakkig aan.
 • Met behulp van de DHI techniek is het mogelijk om de ingreep in verschillende sessies te doen. De implantaten worden één voor één geoogst en direct geïmplanteerd. Dit is bij de FUE methode geen optie.
 • De hoofdhuid wordt minder belast, waardoor het risico op infecties kleiner is.
 • De FUE techniek wordt aanbevolen bij complexe haartransplantaties, terwijl de DHI techniek in kleinere ingrepen een mooi resultaat biedt.
 • De totale duur van een DHI haartransplantatie kan langer zijn dan bij gebruik van de FUE techniek.

Resultaten DHI haartransplantatie

De hersteltijd na een DHI haarimplantatie is kort. In een normale situatie geneest de hoofdhuid binnen ongeveer 5 tot 6 dagen van de behandeling. Van bijwerkingen is zelden sprake, de techniek is relatief veilig zolang een ervaren arts de ingreep uitvoert. Als gevolg van het aanprikken van de huid kunnen korstjes gevormd worden. Laat de behandelde huid met rust en let op dat je de huid niet kapot krabt. Open wondjes hebben een vergrote kans op infecties en ontstekingen. Net zoals bij een FUT of FUE haartransplantatie is er niet direct zichtbaar resultaat. Nieuwe haargroei wordt vanaf 3 maanden na de ingreep zichtbaar. Gaandeweg ontwikkelt dit zich tot een definitief resultaat dat 10 tot 12 maanden beoordeelt kan worden.

Haartransplantatie Turkije DHI – FAQ

DHI is een aangepaste versie van een FUE haarimplantatie. Het belangrijkste verschil is het gebruik van speciale apparatuur, de Choi-pen. Vanwege de manier waarop de Choi-pen gebruikt wordt, wordt DHI ook wel pen-haarimplantaat genoemd. De geëxtraheerde haarzakjes worden in de pen geplaatst en direct in de transplantatie gebieden ingeplant.

Net zoals een FUE haartransplantatie heeft de DHI techniek een hoog slagingspercentage. Een meerderheid van de mensen die de techniek laten toepassen zijn tevreden met het eindresultaat.

Tijdens de ingreep voel je geen pijn. De haarchirurg verdooft het donorgebied en de transplantatie gebieden plaatselijk. Na het beëindigen van de operatie en het uitwerken van de verdovingen, kun je een wat ongemakkelijk gevoel hebben. Dit is tijdelijk.

Dat hangt van de haarkliniek en de haarchirurg af. Enkele Turkse klinieken waar ervaren artsen werken, bieden de DHI techniek zonder scheren aan. In de meeste gevallen zal een haarchirurg vragen om het haar te millimeteren.

Ja, na een succesvolle transplantatie blijven de getransplanteerde haarzakjes haren produceren.

Haartransplantaties die door een gespecialiseerde haarchirurg worden gedaan zijn relatief veilig. Het risico op bijwerkingen en complicaties is klein. Direct na de ingreep kun je last hebben van lichte zwellingen en blauwe plekken in de behandelgebieden. Een enkele keer krijgt iemand als gevolg van nabloedingen of slechte wondgenezing te kampen met ontstekingen. Dit is met ontstekingsremmers en antibiotica meestal goed te behandelen.

De hoofdhuid die zonder bijwerkingen geneest, blijft vrijwel vrij van littekens. Om littekens te vermijden is het belangrijk om de instructies van de haarchirurg strikt op te volgen en de huid zo weinig mogelijk aan te raken en/of te belasten.

Omdat de DHI techniek het mogelijk maakt om de haarzakjes te implanteren zonder kanaaltjes te boren, is de genezingstijd kort. Gemiddeld duurt het 4 tot 5 dagen, voordat de huid genezen is. Als je na 15 dagen nog altijd last hebt van korstjes op de hoofdhuid, moet je contact opnemen met de haarkliniek. Korstvorming kan de haargroei vertragen.

Een DHI haarimplantatie wordt gedaan met een speciale Choi-pen. Daarnaast worden bij de ingreep verschillende andere instrumenten gebruikt. De kosten van een DHI haartransplantatie zijn gemiddeld hoger dan die van de FUE of FUT techniek. Prijzen verschillen per haarkliniek.

Als je overweegt om voor een DHI haartransplantatie naar Turkije te gaan, kun je je het beste voorbereiden door goed onderzoek te verrichten. Lees reviews van anderen die dezelfde stap genomen hebben. Online worden haarklinieken, maar ook haarchirurgen en artsen besproken en beoordeeld. Ga ook persoonlijk kennis maken bij een paar klinieken. Je krijgt zo een beter idee over de beschikbare mogelijkheden, de kosten en de resultaten die bereikt worden.

Informatie DHI haartransplantatie

Wil je meer weten over de verschillen tussen bestaande haartransplantatie technieken? De specialisten van Hair Science Clinic nodigen je uit voor een consult in Amsterdam of Maastricht. De kliniek past de unieke HaarStamcel Transplantatie toe. Tijdens een gratis consult kun je vragen stellen en wordt de techniek uitgebreid toegelicht.