Haartransplantatie Turkije goedkoop

Is een haartransplantatie Turkije goedkoop en welke kwaliteit kun je verwachten? Het is een van de meest gestelde vragen van mensen die onderzoek doen naar de haartransplantatie mogelijkheden. Haartransplantaties behoren wereldwijd tot de meest toegepaste cosmetische ingrepen. Verzekeringen dekken de kosten nauwelijks en mensen gaan op zoek naar een betaalbare behandeling. De gemiddelde prijs voor een haartransplantatie in Turkije is zo’n € 3.000. Voor dit bedrag ontvang je een all-in pakket. Een haartransplantatie Turkije kan goedkoop zijn, maar verdient een weloverwogen voorbereiding om duurkoop te voorkomen.

Kwaliteit haartransplantatie Turkije goedkoop

Verspreid over Turkije bevinden zich 250 tot 300 haartransplantatie klinieken. Jaarlijks worden talloze haartransplantaties bij mannen en vrouwen uitgevoerd. Turkse haarklinieken kunnen in verschillende groepen verdeeld worden:

  • Haarklinieken waar alleen assistenten of technici aanwezig zijn. De ingreep wordt uitgevoerd door deze assistenten. Een haarchirurg die aan de kliniek verbonden is, wordt hooguit met naam vermeld met heeft zelf niets te maken met de haartransplantatie.
  • Haarklinieken waar gewerkt wordt onder toezicht van een arts of specialist. De arts is aanwezig in de kliniek, het zijn echter de assistenten die de haartransplantatie toepassen. Indien noodzakelijk kan de arts begeleiden of advies geven.
  • Haarklinieken gerund door artsen en haarchirurgen. De arts past de haartransplantatie zelf toe en wordt daarin bijgestaan door ervaren assistenten. Het is echter de arts die de volledige regie heeft.

Het spreekt voor zich dat je voor een goed resultaat behandeld wilt worden door een ervaren specialist. Ondanks het feit dat haartransplantatie assistenten en technici vaak over de nodige ervaring beschikken, hebben mensen meer vertrouwen in gekwalificeerde haarchirurgen. De prijzen van haartransplantaties in Turkije zijn laag. Dit komt onder andere door de hoogte van de lonen en maandelijkse vaste lasten. Deze kosten zijn in Turkije meestal lager dan in Nederland. Ook het feit dat de ingreep niet of niet volledig door een arts wordt uitgevoerd, is van invloed op de prijs die je betaalt. Het staat je vrij om te beslissen waar je naar toe gaat om de haartransplantatie toe te laten passen. Je kunt je vooraf verdiepen in de ervaring van anderen en zo bepalen of een haartransplantatie Turkije goedkoop de behandeling is waar je naar op zoek bent. De realiteit is dat niet elke haarkliniek in Turkije werkt volgens de richtlijnen die het Ministerie van Volksgezondheid hanteert. Klinieken met een uitstekende reputatie bevinden zich voornamelijk in Istanbul, al kun je in populaire kustresorts als Izmir en Marmaris ook terecht voor een haartransplantatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Prijs goedkope haartransplantatie Turkije

Turkse haarklinieken bieden tarieven aan die lager zijn dan in Nederland. Niet alleen de kosten zijn lager, ook de inhoud van een behandelpakket varieert. Waar haarklinieken in Nederland gemiddeld tot 2.000 haarzakjes transplanteren, worden in Turkije ingrepen uitgevoerd tot zo’n 4.000 grafts. Dit hoeft niet nadelig te zijn, maar het verdient wel de aandacht. Wanneer je over een gezond, vol donorgebied beschikt is het nauwelijks zichtbaar dat een groot aantal haarzakjes is verwijderd. Goed om te weten is dat het donorgebied of de haarkrans niet onuitputtelijk is. Worden er te veel grafts geëxtraheerd, dan zal de haarkrans uitdunnen en wordt in sommige gevallen de hoofdhuid zichtbaar. Dit kan in de toekomst problemen opleveren.

Mensen die op jonge leeftijd, jonger dan 25 jaar, de ingreep ondergaan kunnen na een aantal jaren behoefte hebben aan een tweede haartransplantatie. Is het donorgebied bij de eerste ingreep te veel belast? De tweede behandeling kan in dat geval afgeraden worden. Ook als je achteraf toch niet helemaal tevreden bent met de haarlijn en dit wilt laten corrigeren kun je met een teleurstelling geconfronteerd worden. Haartransplantaties kunnen alleen doorgaan bij voldoende donormateriaal dat past bij de omvang van het transplantatiegebied. In deze gevallen wordt een goedkope haartransplantatie al snel duurkoop. Aanvullende behandelingen zijn niet mogelijk en je bent aangewezen op alternatieven zoals micro haar pigmentatie, het gebruik van een haargroeimiddel en/of een pruik.

Haartransplantaties vergelijken

Toch wekken de lage tarieven de interesse van zowel mannen als vrouwen met erfelijke haaruitval. Inmiddels zijn er verschillende Turkse haarklinieken die ook in Nederland werkzaam zijn. Je kunt dan voor een adviesgesprek en nazorg in Nederland terecht, terwijl je voor de ingreep zelf naar de kliniek in Turkije reist. Zie je een goedkope aanbieding voor een haartransplantatie in Turkije? Vraag informatie op en let daarbij op de volgende aspecten:

  • Welke haarkliniek doet de aanbieding? Waar is de kliniek gesitueerd en hoe wordt deze omschreven?
  • Wordt de haartransplantatie door een haarchirurg of door een team van assistenten toegepast?
  • Beschikt een behandelaar over aantoonbare ervaring? Zijn er haartransplantatie voor en na foto’s beschikbaar?
  • Zijn er reviews of ervaringen van anderen die je kunt lezen?
  • Wat is bij het genoemde tarief inbegrepen en wat zijn eventueel bijkomende kosten?
  • Hoelang verblijf je in Turkije?
  • Wat doe je in geval van bijwerkingen of complicaties?

Het gebeurt regelmatig dat een all-in tarief wordt geboden, waarbij een aantal overnachtingen, medicatie en transfers ter plaatse zijn inbegrepen. De vliegreis is een bijkomende kosten post. Blijf je langer in Turkije dan het aantal inbegrepen overnachtingen, dan betaal je deze kosten uiteraard ook. Probeer voor jezelf een overzicht te maken van de uiteindelijke kostprijs waarbij je ook de reis- en verblijfkosten optelt. Het verschil met Nederlandse haarklinieken is direct een stuk minder groot. Een ander punt van aandacht is de communicatie. Niet iedereen die naar Turkije gaat, realiseert zich vooraf dat de haarchirurgen en/of assistenten niet altijd Engels of Duits spreken. Communicatieproblemen kunnen aanleiding zijn voor een gebrek aan vertrouwen en een teleurstellend resultaat. Vraag vooraf welke talen er in de kliniek gesproken worden en/of een tolk, vertaler geregeld kan worden.

Haartransplantatie Turkije goedkoop – FAQ

De prijzen variëren van laag tot hoog. Voor een middelgrote haartransplantatie betaal je tussen de € 1.500 en € 4.000. Elke haarkliniek stelt eigen tarieven samen. De prijzen zijn gebaseerd op het aantal haarzakjes, de haartransplantatie techniek en zaken als medicatie, nazorg, reis- en verblijfkosten.

Het verschil in prijs tussen Nederlandse en Turkse haarklinieken ontstaat door onder andere  de kwaliteit en het verschil in salarissen die in beide landen betaald worden. Turkse lonen zijn veel lager dan in Nederland. Ook de lagere overheadkosten om een kliniek te runnen zijn minder hoog. Als je maandelijks lagere kosten hebt, is het mogelijk om lagere behandeltarieven in rekening te brengen.

Dit is niet altijd het geval. Als je vooraf onderzoek doet naar een haarkliniek en leest welke resultaten de artsen eerder bereikt hebben, zie je dat een goedkope haartransplantatie niet altijd van mindere kwaliteit hoeft te zijn. De verschillen tussen de klinieken onderling zijn groot. Kies voor een gerenommeerde haarkliniek en een haarchirurg met verstand van zaken.

Turkse haarklinieken werken vaak met all-inclusive prijzen. Daarbij zijn de ingreep, hotelovernachtingen, transfers, medicatie en nazorg inbegrepen. De exacte samenstelling van de prijzen verschilt, laat je daarom goed voorlichten. Zorg dat je weet waar je na de haartransplantatie terecht kunt met vragen en/of bijwerkingen en wat eventueel bijkomende kosten zijn.

Betalingsvoorwaarden en mogelijkheden worden toegelicht tijdens een consult. Of en hoe je in aanmerking komt voor een betaling in termijnen, hangt af van je financiële situatie en persoonlijke omstandigheden.

Het risico op bijwerkingen en complicaties na een haartransplantatie is klein. De bijwerkingen maken geen onderscheid tussen een goedkope en dure behandeling. De kennis, kunde en ervaring van de arts zijn hier wel van invloed op. Ervaren haarchirurgen passen de ingreep op maat toe en doen eerst uitgebreid onderzoek naar je geschiktheid.

Tot de bijkomende kosten behoren bij de meeste haarklinieken de vliegtickets en extra, persoonlijke uitgaven voor onder andere eten en drinken. De vliegreis drukt een stempel op de ingreep. Retourvluchten zijn beschikbaar vanaf € 175 en hangen af van het vliegveld van vertrek en de luchtvaartmaatschappij waar je mee reist.

De FUT techniek is meestal het goedkoopste. Deze methode wordt echter niet vaak meer toegepast. Veel haarklinieken werken met de moderne FUE techniek. Deze techniek is iets duurder dan de FUT methode, maar het herstel verloopt sneller en je houdt geen zichtbare littekens over aan de haartransplantatie.

Turkse haarklinieken presenteren zich online en werven op actieve manier mensen voor een haartransplantatie. Je kunt deze klinieken met elkaar en ook met Nederlandse haarklinieken vergelijken. Vraag tarieven op en ga persoonlijk kennis maken. Zo kom je vanzelf bij de kliniek waar je jezelf het beste bij voelt.

Haartransplantatie consult

Zoek je informatie over een haartransplantatie en wil je meer weten over de verschillen in Turkije en Nederland? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Hair Science Clinic. De ervaren specialisten passen de unieke HaarStamcel Transplantatie toe en geven je advies over de ingreep. Stel de vragen die je hebt over de behandeling, de kosten en de resultaten. Wil je de informatie brochure ontvangen of een afspraak maken voor een consult? Hair Science Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101.