Haartransplantatie Turkije vanuit Nederland

Zoek je informatie over een haartransplantatie in Turkije vanuit Nederland? Haartransplantaties met onnatuurlijk ogende resultaten behoren gelukkig steeds vaker tot het verleden. Tegenwoordig worden haartransplantaties met geavanceerde apparatuur uitgevoerd. Ook een haartransplantatie Turkije vanuit Nederland is één van de meest overwogen behandelingen. Een haartransplantatie biedt niet alleen een permanente oplossing voor mensen met haarverlies, het levert ook resultaten op die eruitzien alsof er nooit een ingreep heeft plaatsgevonden.

Betaalbare haartransplantatie Turkije vanuit Nederland

Bij het vergelijken van de haartransplantatie kosten in Turkije en Nederland, is de toegepaste techniek een van aspecten die belangrijk zijn voor het resultaat. De twee belangrijkste technieken die worden uitgevoerd in Turkije, zijn de FUT- en FUE-methode. Het grootste deel van de behandelaars werkt nog uitsluitend met de moderne FUE-techniek waarbij van een lange downtime geen sprake is. De kosten van de procedure verschillen per techniek, alsook bij de haarkliniek waar de haartransplantatie plaatsvindt. Turkije is meestal goedkoper als het gaat om FUE- en FUT-haartransplantaties, in vergelijking met dezelfde procedures wanneer deze in Nederland worden uitgevoerd. Turkije is over het algemeen een relatief goedkoop haartransplantatie land. Ook de lonen van artsen en zorgmedewerkers zijn lager in vergelijking met Nederlandse artsen. De te volgen procedure hangt echter af van de aanbevelingen van de haarchirurg en de medische geschiedenis van degene die de haartransplantatie ondergaat. Hier zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het vergelijken van de haartransplantatiekosten in Turkije en Nederland:

  • In welk land de ingreep ook wordt uitgevoerd, een eerste consult is namelijk een verplicht onderdeel van een haartransplantatie behandeling;
  • Pas na het consult en een ontmoeting met de haarchirurg wordt normaal gesproken een behandelplan samengesteld dat is afgestemd op jouw behoeften;
  • De geschatte behandelkosten worden op papier vastgelegd, waarbij alle zaken die zijn inbegrepen expliciet worden vermeld.
  • Turkije is in de meeste gevallen voordeliger dan Nederland, ongeacht de procedure die wordt voorgesteld;
  • Op welke manier zijn nazorg en controles geregeld? Moet je daarvoor naar Turkije of is er in je eigen woonomgeving een aanspreekpunt?

Bekijk je een haartransplantatie als mogelijke behandeling bij haaruitval, maar heb je nog niet besloten in welk land je de ingreep wilt ondergaan? Praat zowel in Nederland als in Turkije met behandelend specialisten. Kijk verder dan de behandelprijs en vergelijk de resultaten met elkaar.

 

Behandelopties voor haartransplantatie in Turkije vanuit Nederland

Verspreid over Turkije bevinden zich honderden haarklinieken. De drukst bezochte en populaire behandelcentra bevinden zich in Istanbul en enkele kustresorts. In Turkije profiteer je niet alleen van betaalbare prijzen, je kunt een haartransplantatie bovendien combineren met een korte of langere vakantie. Ervaren haarchirurgen werken in Turkse haarklinieken samen met haartransplantatie assistenten. Afhankelijk van je situatie kan een arts een haartransplantatie in combinatie met een andere behandeling tegen haarverlies adviseren. Zo wordt bij een haarimplantatie in Turkije vaak een zogenaamde PRP-behandeling toegepast. Behandeladviezen wordt op maat gegeven en hebben als doel het uiterlijk te verbeteren en de haargroei te optimaliseren.

Twijfel je tussen een haartransplantatie in Turkije of in Nederland? Online vind je informatie over haartransplantaties die in het verleden zijn toegepast. Mannen en een toenemend aantal vrouwen delen op verschillende haartransplantatie fora hun ervaring en laten zien welke resultaten er bereikt worden. Vind je online geen of onvoldoende antwoord op je vragen? Ga naar een haarkliniek voor een consult en maak persoonlijk kennis met een specialist.

Waarom kies je Turkije voor een haartransplantatie?

De lagere prijzen zijn niet de enige reden waarom mensen Turkse haarklinieken bezoeken. Turkije is een populaire bestemming en dat niet alleen voor strandvakanties. Turkse klinieken worden jaarlijks door honderdduizenden mannen en vrouwen van over de hele wereld bezocht. Zowel cosmetische als chirurgische behandelingen zijn van uitstekende kwaliteit en bovendien relatief betaalbaar. Het aanbod is breed en de meeste geaccrediteerde klinieken voldoen aan de strikte wet- en regelgeving zoals die door het ministerie van Volksgezondheid zijn bepaald. Haartransplantaties en haarklinieken in Turkije hebben een aantal interessante en typerende kenmerken:

  • De meeste patiënten die voor een haartransplantatie naar Turkije gaan, zijn tussen de 25 en 40 jaar.
  • In vergelijking met andere landen zijn de kosten voor een haartransplantatie in Turkije 20% tot 30% goedkoper.
  • Verspreid over Turkije worden dagelijks rond de 1.500 haartransplantaties uitgevoerd.
  • Een toenemend aantal Turkse haarklinieken opent een vestiging of vertegenwoordig in West-Europa en de Verenigde Staten.

Als je last hebt van haaruitval, is er geen enkele reden om niet tot actie over te gaan. Nederlandse en Turkse haartransplantatie specialisten adviseren je over de enige behandeltechniek die nieuwe haargroei mogelijk maakt. Zowel in Turkije als in Nederland kun je terecht voor advies over een haartransplantatie. Je kunt de behandelmogelijkheden vergelijken en zo een weloverwogen keuze maken voor een behandeling.

Haartransplantatie behandeling op maat

Een haartransplantatie is een ingrijpende cosmetische behandelmethode met een bepaald prijskaartje. De behandeling wordt zelden tot nooit vergoed door zorgverzekeraars en je zoekt naar een behandelaar die je vertrouwt en die je aantoonbaar bereikte resultaten kan laten zien. De beste manier om een haarkliniek te selecteren is door zelf kennis te maken. Maak bij verschillende klinieken een afspraak voor een consult er vergelijk je eigen ervaringen met elkaar. Bij welke haarkliniek voel je vertrouwen? Welke resultaten kan een specialist je laten zien? Zijn de vragen die je hebt gesteld naar tevredenheid beantwoord? Vertrouw op je eigen intuïtie. Je hebt bepaalde verwachtingen van een haartransplantatie en zoekt daarvoor immers de behandelaar de meest geschikte behandelaar. Voel je niets voor een haartransplantatie in Turkije? Vraag advies aan de specialisten van Hair Science Institute.

Haartransplantatie Turkije vanuit Nederland – FAQ

Jaarlijks vertrekt een groot aantal Nederlanders naar een Turkse haarkliniek. De afgelopen jaren heeft Turkije veel aandacht gekregen als bestemming voor een betaalbare haartransplantatie. De effecten hiervan houden aan, en zorgen ervoor dat jaar na jaar meer mensen de ingreep in Turkije laten doen.

Je kunt zelf je reis organiseren en reserveren. De keuze voor een vliegveld en luchtvaartmaatschappij maak je zelf. Het is belangrijk dat de haarkliniek weet hoe laat je aankomt in Turkije, zodat er een transfer voor je klaar staat. Het is ook mogelijk om de reis door de medewerkers van de haarkliniek te laten boeken. Je krijgt dan op tijd de reisgegevens.

Retourtickets zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 175. Er zitten grote verschillen in ticketprijzen. Bij de ene luchtvaartmaatschappij zijn tickets duurder dan de andere. Datzelfde geldt ook van het vliegveld vanwaar je vertrekt.

In Nederland hebben enkele Turkse haarklinieken een vestiging en/of worden ze vertegenwoordigd door een ervaren consulent. Met name een Nederlandse vestiging is interessant, omdat je hier ook heen gaat voor het consult en de nazorg als de ingreep achter de rug is.

De FUT- en FUE-techniek worden in Turkije aangeboden. Een meerderheid van de haarklinieken werkt uitsluitend volgens de FUE methode.

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een behandeldatum, is het belangrijk dat je enkele weken voor de ingreep stopt met roken. Roken is van invloed op de doorbloeding, iets waar de haarzakjes bij gebaat zijn. Daarnaast drink je in de dagen voor de haartransplantatie geen alcohol. Je kunt een bekende meenemen naar Turkije, zodat je jezelf meer op je gemak voelt en beter kunt ontspannen.

Dat hangt af van de kliniek waar je de ingreep ondergaat. Er zijn Turkse haarklinieken die een vestiging hebben of samenwerken met een haarkliniek in Nederland. Deze plaatselijke vestigingen zijn het aanspreekpunt na de ingreep als je nazorg nodig hebt.

Kredietverstrekkers verstrekken een krediet op basis van uw financiële en persoonlijke situatie. Niet altijd wordt een lening verstrekt.

Niet elke arts spreekt Duits of Engels. Het kan in dat geval lastig zijn om uw verwachting en/of gevoel onder woorden te brengen. Een enkele keer is een tolk / vertaler aanwezig. Bespreek dit met de haarkliniek, voordat je naar Turkije reist en ter plaatse tot de conclusie komt dat er niemand beschikbaar is waar je mee kunt praten.

Nee, ook in Turkije geldt dat de ingreep uitsluitend wordt toegepast bij volwassenen. Ervaren artsen adviseren zelfs de haartransplantatie niet voor het 25e jaar te doen.

Haartransplantatie in Turkije of Nederland

Een ander belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden, is dat wanneer je een haartransplantatie in Turkije overweegt, de communicatie soms een probleem oplevert. Het is niet waarschijnlijk dat een haarchirurg Nederlands spreekt. Je bent aangewezen op Engels en/of Duits, terwijl je ook gebruik kunt maken van een tolk/vertaler. Niet iedereen voelt zich prettig op momenten dat de communicatie moeizaam verloopt. Hier heb je bij een Nederlandse kliniek niet mee te maken. Hair Science Institute heeft twee moderne klinieken in Amsterdam en Maastricht. De specialisten hebben de HaarStamcel Transplantatie techniek uitgevonden en passen deze exclusief toe. Het voordeel ten opzichte van een FUE- of FUT-haartransplantatie is dat de haarkrans en het donorgebied beter intact blijven.