Haartransplantatie Turkije veilig

Ben je benieuwd of een haartransplantatie Turkije veilig is? Turkije, Istanbul in het bijzonder, is een populaire haarimplantatie bestemming. Jaarlijks reizen mannen en vrouwen van over de hele wereld naar Turkse haarklinieken voor een behandeling. Niet iedereen staat te springen bij de gedachte om naar Turkije te reizen voor een cosmetische ingreep. Veiligheidsoverwegingen en politieke strubbelingen dragen hier aan bij. Daarom is Istanbul niet langer een zeer veilige bestemming. Een bestemming waar je een haartransplantatie in Turkije combineert met een citytrip of strandvakantie wordt daardoor steeds minder gedaan.

Medische risico’s haartransplantatie Turkije

Een andere factor die rechtstreeks van invloed is op de haartransplantatie is het niveau van de zorg en de kennis van een haarchirurg. Voor een mooi, natuurlijk resultaat is het belangrijk om een vertrouwd en positief gevoel te hebben bij een behandelaar. Sinds de introductie van de FUE methode is de belangstelling voor de ingreep explosief gestegen. De procedure laat minder littekens na dan de FUT haartransplantatie en de natuurlijke resultaten worden door mannen en vrouwen als een verbetering van de techniek gezien. Modern ingerichte klinieken, geavanceerde apparatuur en vooral lage prijzen hebben Turkije een zekere reputatie gegeven op het gebied voor betaalbare haartransplantaties. Verspreid over het land zijn enkele honderden klinieken actief, waarvan het merendeel zich in Istanbul bevindt. Volgens de ISHRS, de internationale vereniging van haarchirurgie, zijn er in een aantal Turkse klinieken geregistreerde artsen werkzaam. Geregistreerde haarchirurgen passen de ingreep veilig toe en maken gebruik van actuele behandeltechnieken.

Factoren voor een veilige haartransplantatie in Turkije

Overweeg je een haartransplantatie in Turkije? Pas dan op voor enthousiaste aanbieders die niet over een certificering van het Turkse Ministerie van Volksgezondheid beschikken. Turkse haarklinieken die beschikken over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken en klinieken waar ISHRS geregistreerde haarchirurgen werkzaam zijn, bieden een veilige behandeling in een daartoe geschikte omgeving. Als je kiest voor een ervaren haarchirurg, ben je er zeker van dat je door een gekwalificeerd iemand wordt behandeld. Verscheidene Turkse haarklinieken die onder andere in Nederland actief zijn, beschikken over bekwame haarchirurgen. Je kunt de websites van deze klinieken bezoeken, maar je kunt ook reviews lezen op bepaalde fora.

Redenen haartransplantatie Turkije

Turkse haarklinieken zijn populair. Mannen en vrouwen vanuit alle windstreken overwegen een haartransplantatie in Turkije. Redenen om een ingreep in Turkije te overwegen zijn:

  • Lagere kostprijs dan in Nederland.
  • All-in haartransplantatie tarieven incl. accommodatie.
  • Keuze uit honderden klinieken verspreid over Turkije.
  • Cosmetische ingreep kan gecombineerd worden met een stedentrip of zonvakantie.
  • Aanbod van zowel FUT-, FUE- als DHI-techniek.

Ondanks de verschillende voordelen is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het grote aantal klinieken zorgt ervoor dat er zowel goede als minder goede behandelaars actief zijn. Niet elke Turkse haarkliniek werkt volgens de letters van de wet. Doe vooraf goed onderzoek, daarmee voorkom je langdurige nabloedingen en een teleurgesteld gevoel. Wees terughoudend met het laten transplanteren van meer dan 4.000 haarzakjes in een enkele behandeling. Dit kan het donorgebied overbelasten en beschadigen, waardoor de hoofdhuid zichtbaar wordt. Onervaren artsen weten vaak niet of onvoldoende op welke manier de geoogste haarzakjes in het transplantatie gebied geplaatst moeten worden om een natuurlijk resultaat te waarborgen.

 

Verschil veiligheid haartransplantatie Turkije vs. Nederland

De veiligheid van een haartransplantatie staat meestal niet ter discussie. De cosmetische ingreep wordt onder plaatselijke verdovingen toegepast en kent een vlot herstel. Wanneer je de pré en postoperatieve instructies opvolgt, krijgen de getransplanteerde haarzakjes de gelegenheid om aan te slaan en nieuwe haargroei te produceren. Nederlandse haarklinieken transplanteren minder grote aantallen grafts dan Turkse haarklinieken. Dit verschil kan in de toekomst van invloed zijn op de mogelijkheid voor een aanvullende ingreep. In Turkse haarklinieken werkt een team van haartransplantatie assistenten samen met een haarchirurg. De samenwerking heeft een vlotte behandeling tot gevolg, maar kan nadelig zijn als een haarchirurg niet zelf de geoogste haarzakjes in de transplantatie gebieden implanteert. Het gebeurt regelmatig, voornamelijk bij mannen, dat men na de ingreep een zogenaamd ‘typisch Turkse haarlijn’ heeft, wat het resultaat een onnatuurlijke uitstraling geeft.

Aantrekkelijk geprijsde haartransplantatie Turkije

Het grootste verschil tussen haartransplantaties in Turkije en Nederland is de prijs. Iemand die snel en oppervlakkig naar de tarieven kijkt, ziet dat verschillen van 50% geen uitzondering zijn. Dat een haartransplantatie in Turkije ondanks dat grote verschil toch duurder kan zijn, is niet iets waar vaak bij stil wordt gestaan. De lagere tarieven zijn al minder voordelig wanneer je ook voor het consult en nazorg naar Turkije moet reizen. Zogenaamde all-in tarieven bevatten naast de ingreep zelf, 2 tot 3 hotelovernachtingen, transfers ter plaatse en medicatie. De kosten voor een vliegticket zijn niet inbegrepen. Ook de reis- en verblijfkosten bij het consult en nazorg zijn bijkomend. Reis je een aantal keren heen en weer, dan moet je een behoorlijk bedrag voor reis en verblijf beschikbaar houden. Tel je alle bijkomende kosten bij elkaar en bij het ‘all-in haartransplantatie tarief’ op, dan is het verschil nagenoeg verdwenen.

Haartransplantatie Turkije veilig toe laten passen

Twijfel je of een haartransplantatie in Turkije de behandeling is die bij je past? Heb je twijfels bij de ervaring van een haarchirurg? Valt de manier waarop je met een behandelend arts communiceert tegen? Om een haartransplantatie veilig en met vertrouwen te kunnen ondergaan, is je intuïtie belangrijk. Het is verstandig om je eigen gevoel te volgen. Past daar een haartransplantatie in Turkije niet bij? Ook in Nederland zijn ervaren en kundige haartransplantatie specialisten werkzaam. Laat je adviseren door een Turkse en Nederlandse haarkliniek en vergelijk beide gesprekken met elkaar. Alleen als je ontspannen en met vertrouwen in de behandelstoel zit, kan de ingreep op een vlotte en bovendien veilige manier toegepast worden.

Haartransplantatie Turkije veilig – FAQ

De ingreep is op zichzelf veilig. De kans op bijwerkingen of complicaties is klein. Het is van cruciaal belang om voor een ervaren behandelaar te kiezen.

Gerenommeerde Turkse haarklinieken zijn gecertificeerd en voldoen aan de wetgeving op het vlak van gezondheidszorg. Klinieken die zich richten op buitenlandse patiënten zijn vaak ISHRS geregistreerd en hebben zich bij verschillende kwaliteitskeurmerken aangesloten. Je kunt dit navragen en/of controleren.

Goede Turkse haarklinieken werken vaak uitsluitend met haarchirurgen die zich bij ISHRS geregistreerd hebben. Dit is een internationale organisatie die gericht is op haarherstellende operaties, behandeltechnieken, resultaten en de ontwikkeling en verfijning van bestaande methodes. Artsen die geregistreerd zijn, volgen regelmatig bijeenkomsten en zijn zo altijd up-to-date. Ervaren haarchirurgen zijn trots op wat ze bereikt hebben en laten je graag voorbeelden zien van eerdere ingrepen.

In Turkije worden zowel de FUT als de FUE en DHI techniek aangeboden. In principe is elke techniek veilig. Een haartransplantatie is desondanks een operatieve ingreep met een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Artsen geven instructies over de voorbereiding op de ingreep en de manier waarop je naderhand de hoofdhuid en het haar kunt verzorgen. Als je het advies opvolgt en je lichaam tijd geeft om te herstellen, is de kans op bijwerkingen klein.

Voor de ingreep heb je een gesprek met de arts die de haartransplantatie zal uitvoeren. Uit je twijfels en geef aan waarom je twijfelt. Neemt de arts je twijfels niet of onvoldoende weg? Het staat je volledig vrij om de ingreep niet te laten doen. Een haarkliniek kan op dat moment annuleringskosten in rekening brengen.

Rust en niets overhaasten zijn twee belangrijke facetten van de herstelperiode. De eerste zes weken verricht je geen zware lichamelijke werkzaamheden of inspanningen. Afhankelijk van je beroep kun je weer spoedig aan het werk. Contact- en watersporten worden eveneens voor een periode van zes weken op een laag pitje gezet. De meeste mensen herstellen zonder noemenswaardige bijwerkingen van de ingreep.

Negatieve beoordelingen hoeven niet direct over de veiligheid van de ingreep te gaan. Niet iedereen is tevreden over de ingreep. De redenen hiervoor zijn divers. Van een tegenvallend resultaat tot moeizame communicatie. Het beste wat je kunt doen, is zelf kennismaken bij een kliniek en met een specialist. Je eigen intuïtie zegt veel over het succes van een behandeling.

Als je de ingreep voor je 25e ondergaat, bestaat de kans dat je na enkele jaren een nieuwe ingreep nodig hebt. Het is een operatie die kostbaar is en die niet door zorgverzekeraars wordt vergoed. Niet iedereen is een geschikte kandidaat.

Meer weten over een haartransplantatie?

Kom je er niet uit of een haartransplantatie dé oplossing voor haarverlies is? De specialisten van Hair Science Clinic in Amsterdam en Maastricht nodigen je uit voor een gratis consult. Stel de vragen die je hebt en laat jezelf adviseren over de behandeling. Je kunt haartransplantatie voor en na foto’s bekijken en onze specialisten vertellen je alles over de innovatieve HaarStamcel Transplantatie, waarbij het donorgebied zoveel mogelijk intact blijft. Hair Science Clinic is telefonisch bereiken op +31 (0)43 601 8101.