Haartransplantatie Turkije voordelen en nadelen

Zijn de haartransplantatie Turkije voordelen en nadelen anders dan die van een ingreep in Nederland? Zoek je een behandeling tegen dunner wordend haar? Een haartransplantatie in Turkije is een cosmetische oplossing die nieuwe haargroei mogelijk maakt. De procedure kan op meerdere manieren toegepast worden. Net zoals een haarimplantatie in Nederland heeft een haartransplantatie Turkije voordelen en nadelen.

Haartransplantatie Turkije voordelen

Een haartransplantatie is de meest effectieve behandeling bij alopecia androgenetica. De ingreep wordt met eigen donormateriaal uitgevoerd, waardoor de kans op afstoting vrijwel nihil is. Erfelijke haaruitval is permanent en treft zowel mannen als vrouwen. Met de nieuwste haartransplantatie technieken en geavanceerde apparatuur heb je je leven lang plezier van de ingreep. De getransplanteerde grafts zijn ook na de ingreep ongevoelig voor DHT-hormoon en blijven nieuwe haren produceren. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving toegepast, wat een redelijk veilige behandeling is. Zelfs als je voor een 2e haartransplantatie naar Turkije gaat, hoef je geen ernstige bijwerkingen of complicaties te verwachten.

Natuurlijke oplossing, versterkt het uiterlijk

Een ander voordeel van een haartransplantatie is de verandering van het uiterlijk als je het eindresultaat beoordeelt. Het resultaat is een vollere haardos, meer zelfvertrouwen en een jeugdiger uiterlijk. Met de juiste verzorging, hou je de haargroei gezond. Een haartransplantatie is bovendien een natuurlijke oplossing. Een ervaren specialist plaatst de geoogste haarzakjes op de transplantatie gebieden in dezelfde groeirichting als de naastgelegen haren. Mensen zien niet dat je volle, gezonde haardos het resultaat is van een haartransplantatie.

Juiste prijs-kwaliteitverhouding

In vergelijking met sommige medicijnen en andere beschikbare behandelingen, worden haartransplantaties vaak als kosteneffectief beschouwd. Je kunt met deze cosmetische ingreep meer besparen dan wanneer je levenslang haargroeimiddelen gebruikt. Als je de kosten bij elkaar optelt, is een haartransplantatie aan het einde van de rit meestal minder duur dan alle andere behandeltechnieken bij erfelijke haaruitval. Feit is wel dat je in een keer een groter bedrag kwijt dan wanneer je maandelijks betaald voor de voorgeschreven medicatie of nabehandelingen bij lasertherapie of mesotherapie bij haaruitval. Veel klinieken bieden de mogelijkheid om een haartransplantatie in termijnen te betalen.

Haartransplantatie Turkije nadelen

Elke cosmetische procedure heeft nadelen, een haartransplantatie vormt hier geen uitzondering op. De haartransplantatie wordt gezien als een chirurgische ingreep waarbij plaatselijke verdovingen worden gebruikt. Algemene operatie risico’s zijn van toepassing en er bestaat een kans op nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing en littekens. Bovendien zijn jeuk en zwellingen enkele veel voorkomende bijwerkingen in het transplantatiegebied waardoor infecties kunnen ontstaan. Veel van deze problemen worden behandeld met behulp van antibiotica en ontstekingsremmers. Met al deze risico’s betekent dat je de herstelperiode niet mag onderschatten en de adviezen van de specialist het beste zo nauwgezet opvolgt. Let op dat je de hoofdhuid niet blootstelt aan direct zonlicht en dat je de eerste dagen oppast dat je wat hoger slager en je hoofd niet onnodig onder druk zet.

Mogelijke haaruitval na de haartransplantatie

Drie tot vier weken na de haartransplantatie kan het getransplanteerde haar uitvallen. Dit is geen reden om jezelf ongerust te maken. Na drie maanden begint het haar opnieuw te groeien en kun je de eerste resultaten verwachten. Laat je een haartransplantatie op relatief jonge leeftijd toepassen? Een specialist kan het toekomstige haarverlies niet voorspellen. Het kan zijn dat je na een aantal jaren behoefte hebt aan een tweede haartransplantatie. Als het donorgebied tijdens de 1e ingreep wordt overbelast, dan kan dat een belemmering zijn voor een aanvullende ingreep. Zonder donormateriaal kan de ingreep niet worden toegepast.

FUE haartransplantatie zonder littekens

Een groot litteken op het achterhoofd is een van de meest opvallende kenmerken van een FUT haartransplantatie. Tegenwoordig gebruikt een toenemend aantal artsen alleen nog de FUE methode en HaarStamcel Transplantatie. De haarzakjes worden met een holle naald uit het donorgebied geoogst, de huid hoeft niet te worden gehecht. Littekens zijn vrijwel niet zichtbaar. Als je vatbaar bent voor littekenvorming is het belangrijk om hier vooraf met de specialist over te praten. Dit kan van invloed zijn op het resultaat van een haartransplantatie.

Haartransplantatie Turkije voordelen en nadelen overwegen

Naast de omschreven voor- en nadelen van een haartransplantatie in Turkije, zijn er meer factoren die van invloed zijn op het succes van de ingreep.

  • Reputatie van de haarkliniek.
  • Ervaring van de behandelend specialisten.
  • Aansluiting bij een (inter)nationaal keurmerk.
  • Vertegenwoordiging of vestiging in Nederland.
  • Regeling ten aanzien van voor- en nazorg.

Kies je enkel en alleen omwille van lagere tarieven voor een haartransplantatie in Turkije? Realiseer je dan dat je mogelijkerwijs te maken krijgt met communicatieproblemen en hoge bijkomende kosten voor reis en verblijf.

Reiskosten haartransplantatie Turkije

Een veel vergeten punt bij haartransplantaties in Turkije zijn de reis- en verblijfkosten. Verschillende haarklinieken bieden 2 of 3 overnachtingen in het all-in tarief aan, terwijl de kosten voor een vliegticket bijkomend zijn. Verblijf je langer in het hotel dan krijg je ook te maken met extra kosten voor de accommodatie. Beschikt een haarkliniek niet over een vertegenwoordiging in Nederland? Dan zul je meerdere keren naar Turkije moeten reizen. Alhoewel het mogelijk is om een consult via beeldbellen te doen, krijg je pas informatie die volledig op jouw situatie aansluit als een specialist je persoonlijk heeft gezien. Het is onvermijdelijk om meer dan eens naar de kliniek te gaan. Tel deze kosten bij elkaar op, ze zijn van invloed op de totaalprijs die u voor een haartransplantatie betaalt. Vaak blijkt in deze situatie een haartransplantatie in Nederland niet of nauwelijks duurder dan in Turkije.

Haartransplantatie Turkije voordelen en nadelen – FAQ

Redenen waarom mensen een ingreep in Turkije overwegen zijn de hoogwaardige kwaliteit en betaalbare prijzen. Turkse klinieken bieden je interessante kostenbesparingen. Net zoals in andere landen doe je vooraf onderzoek en zoek je een kliniek of behandelaar waarbij je een vertrouwt gevoel hebt.

De ingreep wordt gedaan met je eigen donormateriaal waardoor je een natuurlijke haardos krijgt. Resultaten worden gegarandeerd en zijn blijvend. Het is een veilige procedure met een kleine kans op bijwerkingen. Je zelfvertrouwen en uitstraling verbeteren.

Je zult een paar dagen in Turkije moeten verblijven. Het is niet mogelijk om op een dag heen en weer te vliegen. De behandeling is niet goedkoop en kan niet bij iedereen toegepast worden. Volg je de nazorg instructies onvoldoende op, dan is er een kans op slechte wondgenezing, nabloedingen, ontstekingen en littekenvorming.

Nee, het is gebruikelijk dat een arts werkt met plaatselijke verdovingen. De behandelduur is lang en narcose is onwenselijk. Er zijn klinieken die deze mogelijkheid wel aanbieden. Je betaalt dan een meerprijs voor de narcose.

Een ander mogelijk nadeel van een haartransplantatie in Turkije is de taal. Niet elke kliniek heeft een tolk of vertaler beschikbaar en als je niet zeker voelt in het Engels of Duits, kun je al snel een onbegrepen of eenzaam gevoel hebben. Haarklinieken met een vertegenwoordiging in Nederland, ondervangen dit probleem door tijdens de ingreep voor Nederlandstalige begeleiding te zorgen.

Het gebeurt regelmatig dat mannen na een haartransplantatie een zogenaamd typisch Turkse haarlijn hebben. Deze haarlijn wijkt af van de eigen, natuurlijke haargrens. Het is iets wat een relatief groot aantal mannen overkomt. Je kunt dit met een extra haartransplantatie laten corrigeren.

De eenvoudigste manier om hier achter te komen is door tijdens het consult vragen te stellen over eerdere behandelingen. Vraag of je foto’s mag zien van de haartransplantaties die iemand heeft gedaan. Ook kun je online zoeken naar reviews van anderen die naar deze kliniek of specialist zijn geweest.

Doordat er gewerkt wordt met je eigen donormateriaal is de kans op afstoting nihil. Goed getransplanteerde haarzakjes produceren je leven lang haren. Naarmate je ouder wordt, wordt het haar dunner. Hier kan een haartransplantatie niets aan veranderen, het is een natuurlijk gevolg van lichaamsveroudering.

De tarieven die geboden worden door Turkse haarklinieken, zijn lager dan de Nederlandse collega’s. Lagere loonkosten en vaste lasten, maken dat de ingreep goedkoper toegepast kan worden. Waar veel mensen geen rekening mee houden zijn de reis- en verblijfkosten. Je bent afhankelijk van het vliegtuig om ter plaatse te komen. Deze kosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Wel of een haartransplantatie in Turkije?

Met het oog op de voor- en nadelen van een haartransplantatie in Turkije kun je beslissen of dit de ingreep is die je voor ogen hebt. Het is een veilige behandeltechniek die een natuurlijk resultaat en nieuwe haargroei tot gevolg heeft. Wil je weten hoe de verschillen zijn met een haartransplantatie in Nederland? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies gesprek bij Hair Science Institute in Amsterdam of Maastricht. De behandeltechniek wordt toegelicht en een specialist beantwoord je vragen. De kliniek is telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een informatiebrochure.