Hair Science Institute

Haartransplantatie Turkije vrouwen

Zoek je informatie over haartransplantatie Turkije vrouwen? De haartransplantatie is een effectieve behandelmethode die een positief effect heeft voor mensen met erfelijke haaruitval. Hoewel de meerderheid van de haartransplantatie cliënten mannen zijn, is er toenemend aantal vrouwen dat de ingreep toe laat passen. Afgezien van de negatieve gevolgen voor het fysieke uiterlijk, kan haaruitval ook leiden tot psychische problemen. Deze situatie treft vrouwen veel gemiddeld gezien zelfs meer dan mannen. Vrouwen trekken zich sneller terug uit het sociale leven en hebben moeite met het accepteren en verbergen van de dunner wordende haardos. Een haartransplantatie in Turkije voor vrouwen behoort tot de steeds populairdere cosmetische ingrepen.

 

Haartransplantatie Turkije vrouwen

Behaald resultaat met 750 grafts, 9 maanden na de HaarStamcel Transplantatie

Oorzaken haaruitval bij vrouwen

Erfelijke haaruitval bij vrouwen, ook bekend als alopecia androgenetica, is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen. Andere oorzaken die regelmatig voorkomen zijn:

 • Genetische aanleg voor haaruitval.
 • Auto-immuunaandoeningen.
 • Hormonale veranderingen of schommelingen.
 • Gebruik van bepaalde medicatie.
 • Langdurig onder stress gebukt gaan.
 • Snel gewichtsverlies, zogenaamde crash-diëten.
 • Gebrek aan vitamines en/of mineralen.

Haaruitval als gevolg van erfelijke kaalheid wordt veroorzaakt door invloed van het mannelijke hormoon dihydrotestosteron. De haarzakjes worden steeds zwakker, totdat ze uiteindelijk helemaal afsterven. Hoewel mannelijke kaalheid en haaruitval bij vrouwen een aantal vergelijkbare kenmerken hebben, zijn ze in veel opzichten behoorlijk verschillend. Haaruitval bij mannen wordt doorgaans gekenmerkt door een terugwijkende haarlijn, kalende slapen en diepere inhammen. Vrouwen aan de andere kant verliezen hun haar meestal diffuus over de kruin en bovenkant van het hoofd. Het komt zelden voor dat vrouwen volledige kaalheid ervaren. Bij mannelijke kaalheid zorgt haaruitval ervoor dat de haarlijn geleidelijk naar achteren terugtrekt, waardoor een teruglopende haarlijn ontstaat, terwijl een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen zeer zeldzaam is. Op basis van je haarverlies en familiale achtergrond kan een (huis)arts alopecia androgenetica meestal zonder aanvullende onderzoeken diagnosticeren.

Haartransplantatie Turkije vrouwen mogelijkheden

Het behandelen van haaruitval is pas mogelijk als de oorzaak bekend is. Naast een gezond en afwisselend voedingspatroon kan een arts of specialist je helpen met het bepalen van een behandelplan. Een arts zal eerst bepalen of het haarverlies tijdelijk of blijvend is, dit is van belang voor de behandeling die wordt voorgesteld. De meest voorkomende behandelingsopties voor haaruitval bij vrouwen zijn:

 • Een haartransplantatie biedt een permanente oplossing voor haaruitval. Door haarzakjes uit de haarkrans, de achterzijde van je hoofd, te verwijderen en deze in de kalende gebieden te plaatsen wordt nieuwe haargroei gecreëerd. Het is een minimaal invasieve methode met succesvolle resultaten. Een van de voorwaarden voor een haartransplantatie Turkije vrouwen is dat je over voldoende donorhaar beschikt.
 • Vrouwen met haaruitval kunnen het haargroeimiddel Minoxidil gebruiken. De lotion wordt aangebracht op de kalende gebieden. Minoxidil remt het haarverlies en stimuleert de haargroei. Het is een middel dat je dagelijks moet blijven gebruiken om de bereikte effecten te behouden.
 • PRP behandeling. PRP is een niet-chirurgische behandelmethode die met je eigen bloedplasma wordt gedaan. De specialist neemt bloed bij je af en plaatst dit in een centrifuge. De bloedplaatjes worden gescheiden van de rode bloedcellen. Het bloedplaatjesrijke plasma wordt vervolgens in de te behandelen gebieden geïnjecteerd.
 • Mesotherapie haar. Mesotherapie is een relatief nieuwe behandeling, waarbij met speciale naalden kleine doses van geselecteerde medicijnen, vitamines en minderalen in de huid worden ingebracht. Het is een alternatieve behandeling die wordt toegepast om haaruitval te verminderen en de haargroei te bevorderen.
 • Gezonde, gevarieerde voeding. Kies voor een voedingspatroon dat rijk is eiwitten, zoals rood vlees, vis, eieren, volkorengranen, biotine, magnesium, zink, selenium, vitamine A, E, C en B6. Door gevarieerd en gezond te eten bescherm en versterk je de haargroei.

Haarsparende haartransplantatie Turkije vrouwen

Hoewel de basisprincipes hetzelfde blijven, wordt bij het toepassen van een haartransplantatie bij vrouwen rekening gehouden met de specifieke wensen en verwachtingen. Vrouwen hoeven het hoofd niet volledig te scheren voordat de haartransplantatie wordt toegepast. Turkse haarchirurgen hebben ervaring met de haarsparende FUE haartransplantatie techniek. Bij aanvang van de behandeling wordt aan de achterkant van het hoofd, de haarkrans, een klein stukje geschoren dat als donorgebied dient. Het is alleen dit gebied dat wordt geschoren. Aangezien het bestaande, omliggende haar het kleine geschoren gebied verbergt, valt het nauwelijks op dat je een ingreep hebt ondergaan. Na het verdoven van het donorgebied met plaatselijke verdovingen worden de benodigde haarzakjes met een FUE micromotor uit het donorgebied verwijderd. Vervolgens worden de haarzakjes één voor één getransplanteerd naar de ontvangstgebieden. De ervaren specialist houdt rekening met de natuurlijke groeirichting van de andere haren in het ontvangstgebied. Een volledige behandeling duurt 6 tot 9 uur en wordt op poliklinische basis gedaan. Je hoeft na het afronden van de procedure niet in de kliniek te blijven.

Resultaten haartransplantatie vrouwen

De resultaten die bereikt worden, zijn net zoals bij een haartransplantatie bij mannen permanent. Je geniet blijvend van nieuwe haargroei en een gezonde haardos. Net zoals bij mannen heeft een haartransplantatie bij vrouwen niet direct zichtbaar resultaat. Het duurt gemiddeld drie tot vier maanden, voordat de eerste nieuwe haargroei zichtbaar wordt. De nieuwe haargroei wordt voorafgegaan door het uitvallen van de getransplanteerde haren. Pas na een jaar is er sprake van een eindresultaat.

Haartransplantatie Turkije vrouwen – FAQ

Haarverlies kan verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden zijn hormonen, stress, medicijngebruik, chronische aandoeningen, een medische ingreep, veroudering en erfelijkheid. Vrouwen zijn net zoals mannen gevoelig voor erfelijke haaruitval.

Ja, haaruitval als gevolg van alopecia androgenetica kan met een haartransplantatie behandeld worden. Je moet over voldoende donorhaar beschikken en in goede gezondheid verkeren. Het patroon van haaruitval wordt door een specialist bekeken, waarna je een behandelvoorstel ontvangt. Een enkele keer gebeurt het dat iemand wordt afgewezen. Een specialist licht de beslissing hiervoor uitgebreid toe.

Nee, een haartransplantatie wordt alleen onder plaatselijke verdovingen toegepast. Eventueel kunt u voor het begin van de ingreep een kalmeringsmiddel krijgen. Bespreek deze mogelijkheid met de haartransplantatie specialist. Napijn is zeldzaam en met een gewone pijnstiller te behandelen.

Nee, vrouwen wordt de mogelijkheid van een haarsparende ingreep geboden. De specialist bespreekt deze mogelijk met je en laat zien welk gedeelte van het haar wel geschoren wordt en hoe je overige haren hier achteraf overheen vallen.

De behandelduur hangt af van de omvang en complexiteit van de haarimplantatie. De meeste ingrepen nemen 3 tot 8 uur in beslag.

In de meeste gevallen blijf je na de haartransplantatie nog een nacht in Turkije. Je verblijft in een hotel. De dag na de ingreep kom je terug bij de haarchirurg voor een korte controle. Daarna kun je naar huis reizen.

Ja, de grafts die met succes getransplanteerd worden blijven je leven lang haren produceren. Naarmate je ouder wordt, kan het haar wat dunner worden. Dit is een normaal gevolg van lichaamsveroudering.

Tarieven verschillen per haarkliniek. Je betaalt naar verwachting minder dan in Nederland. Als je je goed voorbereidt op een haartransplantatie en daarbij de prijzen vergelijkt, vergeet dan niet naar de bijkomende reiskosten te kijken.

Na thuiskomst kun je enkele dagen later aan het werk. Beperk jezelf de eerste weken tot het doen van lichte werkzaamheden en klusjes. Zware lichamelijke inspanning en zweten moeten zoveel mogelijk beperkt worden. Zes weken na de ingreep kun je alles weer doen zoals eerder.

Reviews van eerdere ingrepen vind je zowel op de website van een haarkliniek als op het platform Haarwebl.nl. Je leest hier welke haarklinieken anderen hebben bezocht en hoe de algemene ervaring is. Interessant is dat mensen regelmatig foto’s bij een review plaatsen, zodat je zelf kunt zien hoe een resultaat zich ontwikkelt.

De afgelopen jaren is er een dalende lijn te zien. Publiciteit en berichtgeving rondom de behandelmogelijkheden in Turkije hebben ervoor gezorgd dat mensen voorzichtiger zijn geworden met het boeken van een behandeling in Turkije.

In principe, ja. Zowel de FUE als DHI techniek kunnen zonder scheren worden gedaan. Er zijn enkele haarklinieken die ruime ervaring hebben met haartransplantaties bij vrouwen.

Het hoge slagingspercentage is een gevolg van werken met lichaamseigen donormateriaal. De haarzakjes worden van de ene plaats op het hoofd naar de andere verplaatst. De kans op afstoting is klein. Het afstoten van de haarzakjes kan veroorzaakt worden door Lichen Planopilaris. Dit is een ontsteking van de hoofdhuid die haaruitval tot gevolg kan hebben.

Prijzen verschillen en hangen onder andere af van de techniek en de omvang van de ingreep. Haarklinieken maken nauwelijks onderscheid in de kosten voor een haartransplantatie bij mannen of vrouwen. In Turkije werken veel klinieken met all-inclusive prijzen waarbij de ingreep, maar ook zaken als medicatie, transfers en een paar hotelovernachtingen zijn inbegrepen.

Over het algemeen liggen de prijzen tot ongeveer 50% lager. Als je aandachtig vergelijkt kun je profiteren van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Is het haarverlies een gevolg van brandwonden of een ongeluk? In dat geval kan soms een vergoeding toegezegd worden. Zonder medische indicatie is de haartransplantatie een cosmetische ingreep, waar geen vergoeding tegenover staat.

Door tijdens een consult aan de chirurg te vragen of je voorbeelden mag zien van ingrepen die hij/zij eerder heeft toegepast. Ervaren haarchirurgen laten je graag de mogelijkheden zien. Ook kun je reviews zoeken van mensen die door dezelfde haarchirurg behandeld zijn.

De ingreep is een dagbehandeling. Het is niet nodig om in de haarkliniek opgenomen te worden.

De behandelduur hangt af van de complexiteit van de haartransplantatie. Een gemiddelde behandeldag duurt tussen de 6 en 9 uur. Je zit niet onafgebroken in de behandelstoel. Er is tijd om rond te lopen, te lunchen en te ontspannen.

Nee, in principe werkt een haarchirurg met plaatselijke verdovingen. Gebruikelijk is het dus niet.

Nee, helaas niet. Pas na drie tot vier maanden zie je nieuwe haargroei ontstaan op de transplantatie plaatsen.

Ja, succesvol getransplanteerde grafts blijven levenslang haren produceren. Naarmate je ouder wordt, kan het haar dunner worden. Dit gebeurt bij iedereen, met of zonder haartransplantatie.

Haartransplantaties bieden de beste resultaten bij erfelijke kaalheid. Tijdelijk haarverlies wordt niet met een haarimplantatie behandeld. Om voor de ingreep in aanmerking te komen, moet je gezond zijn en geen last hebben van hoofdhuid- en/of haarinfecties. Ook in geval van auto-immuunaandoeningen, diabetes en/of haar- en vaatziekten kan de ingreep afgeraden worden.

Kosten haartransplantatie in Turkije

Probeer, voordat je naar Turkije gaat, persoonlijk kennis te maken met de haarkliniek. Kijk of je een vertrouwd gevoel hebt bij een specialist. Wanneer je een haartransplantatie overweegt en de kosten vergelijkt, valt op dat de kosten in Turkije lager zijn dan in Nederland. Zowel in Turkije als in Nederland worden haartransplantaties bij vrouwen aangeboden en toegepast. In Turkije wordt vaak gewerkt met zogenaamde all-in tarieven, waarbij de reis- en verblijfkosten er niet altijd tandaard bij in zitten. Tel je de reis- en verblijfkosten op bij de prijs van de ingreep, dan verschillen de tarieven in Nederland en Turkije vaak al minder van elkaar. Lees online reviews van vrouwen die de haartransplantatie hebben laten toepassen. Zo kom je meer te weten over binnen- en buitenlandse haarklinieken, de kosten en de resultaten die bereikt worden. Haartransplantaties worden niet vergoed. Ook vrouwen die met haaruitval te maken hebben, betalen de kosten van de ingreep zelf. Je kunt overwegen een haartransplantatie op afbetaling te doen, waarbij je gebruik maakt van een doorlopend krediet of persoonlijke lening bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.