Hair Science Institute

Haartransplantatie voordelen en nadelen

Lees hier alles over de belangrijkste haartransplantatie voordelen en haartransplantatie nadelen. Wil je wat doen aan dunner wordende of kalende delen van je hoofdhuid? Haartransplantatie voordelen en nadelen laten je zien wat deze chirurgische behandelmethode voor je kan betekenen. Haartransplantatie chirurgie is bewezen effectief en levert succesvolle resultaten op. Gemiddeld is het slagingspercentage van de getransplanteerde haarzakjes zeer hoog. Ongeveer 80% tot 95% van de getransplanteerde haren zullen nieuwe haargroei gaan produceren. Om verder kennis te maken met de techniek lees je alles over voordelen en nadelen van de haartransplantatie behandeling. Zo ontdek je hoe en/of je in aanmerking komt voor een transplantatie.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QIljTC6Ndqk

Haartransplantatie voordelen

Haartransplantatie is een cosmetische ingreep om de haargroei te herstellen. Haaruitval als gevolg van mannelijke kaalheid, een trauma of brandwonden komen voor de ingreep in aanmerking. Vooral alopecia androgenetica kent nauwelijks andere oplossingen waarbij nieuwe haargroei ontstaat op de kale, dun behaarde plekken. Interessante voordelen van een haartransplantatie zijn:

Natuurlijke haargroei

Nieuwe, natuurlijke haargroei op voorheen kalende plekken is één van de grootste voordelen van een haartransplantatie. Je haar krijgt weer een volle, gezonde uitstraling. De huid in het donorgebied wordt niet zichtbaar en de geëxtraheerde grafts zijn in de juiste verhouding over de kalende huid verdeeld. Het geïmplanteerde haar groeit natuurlijk en is niet te onderscheiden van het overige haar.

Gegarandeerde resultaten

De gegarandeerde resultaten zorgen ervoor dat haartransplantatie chirurgie veel mensen met haaruitval aantrekt. Het is je eigen keuze of je de ingreep wel of niet ondergaat. De resultaten zijn blijvend en gaan je leven lang mee. Daarnaast moet je wel rekening houden met het feit dat je 9 tot 12 maanden moet wachten, voordat het resultaat optimaal is.

Eenvoudige procedure

De haartransplantatie wordt toegepast onder plaatselijke verdoving. Haarzakjes worden geëxtraheerd uit de haarkrans. Dit gebied is genetisch resistent tegen het DHT-hormoon. Ervaren artsen weten hoe ze de ingreep op een veilige en succesvolle manier toe moeten passen. De duur van de operatie is afhankelijk van het aantal grafts die je laat transplanteren. Het maken van incisies en/of het hechten van operatiewonden is niet nodig bij de HaarStamcel Transplantatie methode.

Eenmalige ingreep

Het haartransplantatie proces is langdurig en neemt ongeveer een jaar in beslag. Het voordeel van de ingreep is dat het vaak een eenmalige ingreep betreft. Je hebt levenslang plezier van de haartransplantatie die je laat toepassen. Je kunt het haar stijlen en behandelen naar wens, zoals je ook deed voordat je last kreeg van haaruitval.

Verbetert het zelfvertrouwen

Vroegtijdig haarverlies en dunner wordend haar veroorzaakt regelmatig fysieke en psychologische problemen. Je kijkt niet langer met vertrouwen in de spiegel, nadat je met haarverlies geconfronteerd wordt. Na het doorlopen van het haartransplantatie traject kijk je wel weer met trots naar je haardos en heb je weer zin in sociale bijeenkomsten en gezellige bijeenkomsten met familie en vrienden.

Haartransplantatie nadelen

Een haartransplantatie is een eenvoudige, chirurgische procedure waarbij lokale anesthesie wordt gebruikt. De ingreep heeft een risico op bijwerkingen en complicaties. Als de uitvoerend arts geen ervaring heeft, is het resultaat misschien teleurstellend en onnatuurlijk. Een ander haartransplantatie nadeel is dat het om een kostbare behandeling gaat. Vergoeding door zorgverzekeraars is helaas meestal niet mogelijk.

Kosten haartransplantatie

De kostprijs is voor veel mensen het grootste nadeel van een haartransplantatie. In plaats van een dure operatie gaat de voorkeur daardoor soms uit naar het gebruik van speciale shampoos, haargroeimiddelen en een veranderde levensstijl. Als je de financiële gevolgen van de verschillende behandelingen vergelijkt, dan is een haartransplantatie op langere termijn vaak niet veel duurder dan wanneer je kiest voor een behandeling die maandelijks moet herhalen.

Vorming van bultjes en littekens op de hoofdhuid

Het risico dat de getransplanteerde haarzakjes afsterven, voordat de haargroei zich herstelt is aanwezig. Als je de nazorg onvoldoende opvolgt kan dat tot bultjes en littekens in het transplantatiegebied leiden. De kans op genezing van de littekens is minimaal. Het is belangrijk om de huid na de haartransplantatie met rust te laten en deze niet onnodig aan te raken en beschadigen.

Infectiegevaar

Net zoals bij iedere andere chirurgische ingreep heeft een haartransplantatie een risico op infecties in het behandelde gebied. Hoofdpijn, misselijkheid, tijdelijk een veranderd gevoel in de hoofdhuid en/of zenuwbeschadiging in het donorgebied. Het zijn bijwerkingen die zich soms voordoen. Artsen schrijven na de haartransplantatie antibiotica en ontstekingsremmers voor. Maak een voorgeschreven kuur volledig af. Daarmee verklein je het risico op infecties.

Geen foutmarge

Het grootste deel van de haartransplantaties zijn eenmalige ingrepen. Het proces kan niet teruggedraaid worden. Om een natuurlijk ogende haardos te hebben, is nauwkeurigheid van belang. Ervaren specialisten plaatsen de haarzakjes in de transplantatie gebieden in dezelfde groeirichting als de overige haren in hetzelfde gebied. Gebeurt dit niet, dan kan een vreemd uiterlijk en rare haargroei het resultaat zijn.

Hersteltijd

De behandelde huid kan als gevolg van de haartransplantatie korstjes vormen. Het genezen hiervan kan gepaard gaan met jeuk en / of een geïrriteerde hoofdhuid.  Wees de eerste dagen voorzichtig met de manier waarop je de huid en het haar aanraakt. De eerste 2 weken is zware inspanning niet verstandig. Dat betekent dat je zowel zware lichamelijke werkzaamheden als sportieve inspanning tot een minimum beperkt. Bescherm je hoofdhuid na de haartransplantatie zeker de eerste 6-8 weken tegen de zon.

Haartransplantatie voordelen en nadelen – FAQ

Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 85% tot 95% van de mensen die een haartransplantatie hebben ondergaan, tevreden zijn met het resultaat. Dit hoge percentage geeft aan dat een haarimplantatie over het algemeen succesvol is.

Nee, om de haartransplantatie te ondergaan heb je voldoende donorhaar nodig. Gebruik maken van een andere donor is niet mogelijk. Ook bij vergevorderd haarverlies kan een negatief behandeladvies volgen.

De prijs van een haartransplantatie wordt vaak als het grootste nadeel van de ingreep gezien. Met tarieven die tot boven de € 7.500 kunnen oplopen, is het een kostbare cosmetische behandeling. In het buitenland zijn de tarieven soms lager. Dit is zowel een voor- als nadeel. Je betaalt minder, maar de bijkomende reis- en verblijfkosten tellen ook mee.

Nee, zorgverzekeraars vergoeden de haartransplantatie niet. Heb je haarverlies door brandwonden of een ongeluk, dan kan een uitzondering gemaakt worden. Vraag bij je zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Buitenlandse haarklinieken werken doorgaans op veilige manier. Je moet alleen rekening houden met de kans op communicatie problemen. Door misverstanden in de communicatie kan het gebeuren dat het resultaat niet helemaal is wat je ervan had verwacht. Vooraf kennismaken is belangrijk. Je leert een behandelaar kennen en bent in staat een goede keuze te maken.

De resultaten van een haartransplantatie zijn permanent. Het is de enige techniek die alopecia androgenetica behandelt en de haargroei herstelt. Waar je andere behandelingen, zoals lasertherapie of mesotherapie, regelmatig moet laten nabehandelen is een haartransplantatie een eenmalige ingreep. De kosten voor een haartransplantatie zijn in princpe eenmalig.

Nee, tijdelijk haarverlies wordt zelden tot nooit met een haartransplantatie behandeld. De techniek werkt het beste bij erfelijke haaruitval.

Het donorgebied is beperkt. Artsen adviseren om niet meer dan 2.000 grafts per behandeling te laten verplaatsen. Een overbelaste haarkrans herken je aan de hoofdhuid die door de haargroei heen zichtbaar is. Na een eerste haartransplantatie kun je eventueel een correctie laten doen, maar wees voorzichtig met het donorgebied. Kies altijd voor behandeling bij een ervaren specialist.

De duur van de behandeling bedraagt 6 tot 9 uur is lang. Je kunt na een aantal uren een geïrriteerd gevoel krijgen. Om de tijd ontspannen door te komen, zijn er regelmatige pauzes en heb je de mogelijkheid om televisie te kijken of muziek te luisteren.

In de meeste gevallen is de haartransplantatie een dagbehandeling. De ingreep bestaat uit 2 delen, het oogsten en terugplaatsen van de grafts. Dit gebeurt op één en dezelfde dag. Artsen geven de voorkeur aan het toepassen van de ingreep op een dag. Hiermee voorkom je dat je meerdere dagen langdurig in de behandelstoel zit.

Overweeg de haartransplantatie voordelen en nadelen

Cosmetische behandelingen hebben voor- en nadelen. Hoe mooi de resultaten ook zijn die met een haartransplantatie bereikt worden, niet alles aan de ingreep is rozengeur en maneschijn. Online lees je hoe haarklinieken de technieken toepassen en welke resultaten mogelijk zijn. Kijk ook naar reviews van mensen die al eerder een haartransplantatie hebben ondergaan. Lees bij welke haarkliniek ze geweest zijn en hoe de voor- en nadelen op de ingreep van toepassing zijn. Deze informatie vind je op een diverse fora en wordt vaak aangevuld met haartransplantatie voor en na foto’s. Zie je de voordelen van de haartransplantatie zitten en wil je meer weten over de HaarStamcel Transplantatie? Vraag de gratis brochure aan of maak een afspraak voor een adviesgesprek bij Hair Science Clinic in Amsterdam of Maastricht. De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101.