Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

“MIJN HAARUITVAL BEÏNVLOEDT MIJN ZELFVERTROUWEN NIET MEER!”

Graag een vrijblijvend adviesgesprek

Haaruitval

Als je te maken krijgt met dun haar of haarverlies, dan wordt je uiterlijk opeens bepaald door omstandigheden die je niet in de hand hebt. Kaal zijn of worden kan jouw kwaliteit van leven aantasten. Om uit te vinden of haartransplantatie een goede oplossing voor jou is, is het belangrijk om te begrijpen wat haaruitval precies is. Hoe wordt haaruitval gedefinieerd? Wat veroorzaakt haaruitval?

Haar begrijpen

Je hoofdhuid bevat vele tienduizenden haarfollikels: kleine fabriekjes die haren produceren. Het gemiddeld aantal haarfollikels of haarzakjes op de hoofdhuid ligt rond de honderdduizend en is genetisch bepaald. Mensen met blond haar hebben gemiddeld meer haarfollikels dan donkerharigen. 

De cyclus van haar

Haarfollikels of haarzakjes, omhuld met soepel collageen, ontwikkelen zich in een cyclus van drie fasen: een groeifase, een overgangsfase en een rustfase, waarin ze hun haar verliezen en in de stand-by modus gaan. Na twee tot twaalf maanden worden de haren weer actief en begint de cyclus weer van voren af aan.

Lees meer over de biologie van haar

 

 

Haaruitval door androgene alopecia

 

De meest voorkomende oorzaak voor haaruitval

Een normale haargroeicyclus duurt normaal twee tot vijf jaar en volgt drie fasen: eerst is de haargroei actief, daarna een periode van rust, waarna het haar uiteindelijk uitvalt. Overmatig natuurlijk haarverlies treedt op wanneer de groeifase korter is. Hoewel er veel oorzaken en ziektes zijn die haaruitval veroorzaken, is androgene alopecia de meest voorkomende oorzaak. Voor zowel mannen als vrouwen.  

Lees meer over androgene alopecia

 

Is haaruitval een ziekte?

Tijdens het normale verouderingsproces wordt ons haar dunner en minder dicht. De invloed van mannelijke hormonen speelt bij zowel mannen als vrouwen een belangrijke rol. Dat is een van de redenen waarom maar heel weinig mensen boven de 75 jaar een volle haardos hebben.

Androgene alopecia

Het mannelijk patroon haarverlies (androgene alopecia) kan optreden bij zowel mannen als vrouwen. Als dit op jonge leeftijd gebeurt, noemen we dit voortijdige kaalheid. Mensen die last hebben van deze vorm van haaruitval zijn ideale kandidaten voor haartransplantatie. Omdat kaalheid in de loop van de jaren meestal verergert, raden wij jongere klanten soms aan om de behandeling uit te stellen om de best mogelijke resultaten te garanderen.

 

Kaal is niet gezond

Kaal zijn is niet goed voor de gezondheid. Studies hebben aangetoond dat kale mannen acht keer meer kans hebben om huidkanker te ontwikkelen dan mannen met een volle haardos. Alleen al om deze reden is de dekking van deze kale plekken door middel van een haartransplantatie medisch nuttig.

 

De unieke HST-methode

De HST-methode is een innovatieve haartransplantatie techniek ontwikkeld door Dr. Coen Gho. Hierbij worden delen van haarzakjes met behulp van zeer kleine naalden (diameter 0.5- 0.6 millimeter en lengte 5-6 millimeter) geëxtraheerd.

 

Nieuw haar in ontvangst- en donorgebied

Uit Gho´s jarenlang onderzoek blijkt dat slechts een deel van het haarzakje volstaat om een of meerdere haren te vormen. Zowel in de grafts (haarzakjes) die voor de haartransplantatie worden gebruikt, als in de achtergebleven haarzakjes bevinden zich stamcellen. Hierdoor groeien in het donor- en ontvangstgebied nieuwe haren van dezelfde kwaliteit.

Dubbele werkzaamheid

Dr. Gho ontwikkelde ook nog een speciaal, gepatenteerd medium dat de levensvatbaarheid van de grafts garandeert en stamcellen stimuleert om te groeien. De stamceltechniek en het medium samen zorgen voor optimaal resultaat.

Vacature arts Hair Science Clinic

“ALS ARTS GEVEN WIJ ONZE CLIËNTEN ALLE AANDACHT EN PERSOONLIJK ADVIES.” Arts Wing Yuen

Boek een vrijblijvend adviesgesprek

LIEVER ALLES DOORNEMEN OP DE BANK?

Benieuwd of de unieke HST-methode jou kan helpen?

Download gratis de brochure met alle informatie over Hair Science Institute en de gepatenteerde, verfijnde HST-vorm van haartransplantatie!

Alles over haaruitval FAQ

Hair Science Clinic is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Onder andere de haartransplantatie is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. Overweeg jij een behandeling of heb je hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

Nee, haaruitval kent verschillende oorzaken hebben, waarvan Alopecia androgenetica er één van is. Haaruitval kan ook tijdelijk zijn en veroorzaakt worden door onder andere stress, vitaminegebrek, schildklierproblemen, huid- en/of haaraandoeningen.

Erfelijke kaalheid wordt meestal gediagnosticeerd op basis van het klinisch beeld en het verhaal. Een huisarts of dermatoloog kan Alopecia androgenetica vlot van andere oorzaken van haarverlies onderscheiden. Mannen en vrouwen die met deze vorm van haaruitval te maken hebben zijn vrijwel altijd gezond en hebben geen onderliggende klachten. Een enkele keer kan een arts een aanvullend bloedonderzoek voorstellen om eventuele andere oorzaken definitief uit te kunnen sluiten.

Haaruitval en kaalheid bij mannen is een veelvoorkomend verschijnsel. De leeftijd waarop het haarverlies begint en de mate waarin het haar uitvalt zijn erfelijk bepaald. Ook vrouwen zijn gevoelig voor deze vorm van haarverlies. De haaruitval begint echter pas vlak voor, tijdens of jaren na de menopauze. Artsen en onderzoekers gaan ervan uit dat het ontstaansmechanisme bij mannen en vrouwen gelijk is en te wijten valt aan overgevoeligheid voor het mannelijk dihydrotestosteron hormoon. Het DHT-hormoon verkort het haargroeiproces door het in een stroomversnelling te brengen. Gezonde haarwortels worden vernietigd en nieuwe haargroei is niet langer mogelijk.

Alopecia androgenetica is erfelijk bepaald en helaas niet te voorkomen. Niet iedereen binnen een familie krijgt met de aandoening te maken. Komt er binnen jouw familie geregeld haarverlies voor, dan is de kans dat je er vroeg of laat ook mee te maken krijgt reëel.

Ja, doordat de haarzakjes verschrompelen is nieuwe haargroei op termijn niet meer mogelijk. Bij mannen uit zich dit onder meer in een terugtrekkende haarlijn, diepere inhammen en/of een kalende kruin. Vrouwen zien de haardos dunner worden, waardoor de hoofdhuid zichtbaar wordt. Blijft het haarverlies onbehandeld dan kan dit bij mannen volledige kaalheid tot resultaat hebben. Vrouwen worden vrijwel nooit kaal door het haarverlies.

Verwacht bij Alopecia androgenetica geen spontaan herstel. Het haarverlies zal niet direct opvallen, maar wanneer het onbehandeld blijft, worden zowel uitgedunde als kale plekken steeds beter zichtbaar. Een (huis)arts of dermatoloog kan een behandeling voorstellen.

Veel mensen overwegen het gebruik van een haargroeimiddel om haarverlies tegen te gaan. De middelen die effectief zijn kunnen ernstige bijwerkingen hebben. Dit is één van de redenen waarom niet iedereen een haargroeimiddel wil gebruiken. Je kunt ook het haarverlies met bijvoorbeeld een haarwerk op maat verbergen.

Alternatieve behandelingen hebben vaak een tijdelijk effect en van nieuwe haargroei is geen sprake. Een haartransplantatie is vooralsnog de enige behandelmethode bij Alopecia androgenetica waarbij nieuwe haargroei en blijvende resultaten worden bereikt.

Iedereen verliest op een dag ongeveer 50 tot 100 haren. Verlies je dagelijks meer haren dan kan er sprake zijn van overmatige haaruitval.

Dat hangt ten eerste van de oorzaak van het haarverlies af. Heb je te maken met tijdelijk haarverlies als gevolg van bijvoorbeeld stress of medicijngebruik, dan wordt een HaarStamcel Transplantatie meestal niet geadviseerd. In deze gevallen herstelt de haargroei zich namelijk na verloop van tijd. Erfelijk haarverlies dat nog niet tot volledige kaalheid heeft geleid, kan vaak wel goed met een haartransplantatie behandeld worden. Voldoe je aan de overige voorwaarden, dan kan een specialist je een behandelvoorstel geven.

Door tijdens de ingreep haarzakjes uit de haarkrans naar andere gebieden te verplaatsen, wordt nieuwe haargroei mogelijk. Deze donorharen zijn niet gevoelig voor de invloed van dihydrotestosteron. Na een succesvolle ingreep blijven deze haarzakjes ook op de transplantatie plaatsen je leven lang haren produceren.

Haren die door erfelijke kaalheid verloren gaan, komen niet terug. Je haardos wordt dunner omdat er langdurig haarverlies is. Met behulp van touperen of een speciale volume shampoo en/of volume poeder kun je het haar voller laten lijken. Wil je nieuwe haargroei, dan is een haartransplantatie op dit moment de enige behandelmogelijkheid.

Erfelijke haaruitval is niet aan leeftijd gebonden en komt soms al in de puberteit tot uiting. Mannen krijgen hier eerder last van dan vrouwen. Vrouwen zien het haarverlies meestal vanaf de overgang en/of op latere leeftijd.

Plotselinge kaalheid als gevolg van androgene alopecia komt vrijwel nooit voor. Het haarverlies gaat geleidelijk en komt op plaatsen als de inhammen en de kruin het eerste voor. Naarmate het haarverlies onbehandeld blijft bestaat de kans om na enkele jaren inderdaad met kaalheid geconfronteerd te worden. Dit betreft dan voornamelijk mannen, vrouwen worden zelden volledig kaal door Alopecia androgenetica.

Mannen met erfelijke haaruitval merken en zien tussen het 30e en 40e levensjaar een toename van het haarverlies. Dit verschilt van persoon tot persoon. Ook de snelheid waarin het haar uitvalt verschilt. Wanneer je een toename ziet van de normale dagelijkse haaruitval is het raadzaam om de oorzaak vast te laten stellen.

Elke behandelmethode heeft een eigen prijskaartje. Zo is het gebruik van een haargroeimiddel relatief betaalbaar, al moet je er rekening mee houden dat je met regelmatig terugkerende kosten zit. Ook een haarwerk, waarbij soms een vergoeding wordt gegeven, is in diverse prijsklassen verkrijgbaar. Zoek je echter een oplossing die een blijvend resultaat biedt en waarbij nieuwe haargroei wordt gecreëerd dan ben je aangewezen op een HST haartransplantatie. Kosten voor de ingreep worden zelden vergoed en dat maakt het een dure behandeling. Voor sommige mensen zijn de kosten reden om voor een andere behandeling te kiezen. Je kunt jezelf laten informeren en adviseren over de verschillende behandelmethodes.