Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

“MIJN HAARUITVAL BEÏNVLOEDT MIJN ZELFVERTROUWEN NIET MEER!”

Graag een vrijblijvend adviesgesprek

Haaruitval

Als je te maken krijgt met dun haar of haarverlies, dan wordt je uiterlijk opeens bepaald door omstandigheden die je niet in de hand hebt. Kaal zijn of worden kan jouw kwaliteit van leven aantasten. Om uit te vinden of haartransplantatie een goede oplossing voor jou is, is het belangrijk om te begrijpen wat haaruitval precies is. Hoe wordt haaruitval gedefinieerd? Wat veroorzaakt haaruitval?

Haar begrijpen

Je hoofdhuid bevat vele tienduizenden haarfollikels: kleine fabriekjes die haren produceren. Het gemiddeld aantal haarfollikels of haarzakjes op de hoofdhuid ligt rond de honderdduizend en is genetisch bepaald. Mensen met blond haar hebben gemiddeld meer haarfollikels dan donkerharigen. 

De cyclus van haar

Haarfollikels of haarzakjes, omhuld met soepel collageen, ontwikkelen zich in een cyclus van drie fasen: een groeifase, een overgangsfase en een rustfase, waarin ze hun haar verliezen en in de stand-by modus gaan. Na twee tot twaalf maanden worden de haren weer actief en begint de cyclus weer van voren af aan.

Lees meer over de biologie van haar

 

 

Haaruitval door androgene alopecia

 

De meest voorkomende oorzaak voor haaruitval

Een normale haargroeicyclus duurt normaal twee tot vijf jaar en volgt drie fasen: eerst is de haargroei actief, daarna een periode van rust, waarna het haar uiteindelijk uitvalt. Overmatig natuurlijk haarverlies treedt op wanneer de groeifase korter is. Hoewel er veel oorzaken en ziektes zijn die haaruitval veroorzaken, is androgene alopecia de meest voorkomende oorzaak. Voor zowel mannen als vrouwen.  

Lees meer over androgene alopecia

 

Is haaruitval een ziekte?

Tijdens het normale verouderingsproces wordt ons haar dunner en minder dicht. De invloed van mannelijke hormonen speelt bij zowel mannen als vrouwen een belangrijke rol. Dat is een van de redenen waarom maar heel weinig mensen boven de 75 jaar een volle haardos hebben.

Androgene alopecia

Het mannelijk patroon haarverlies (androgene alopecia) kan optreden bij zowel mannen als vrouwen. Als dit op jonge leeftijd gebeurt, noemen we dit voortijdige kaalheid. Mensen die last hebben van deze vorm van haaruitval zijn ideale kandidaten voor haartransplantatie. Omdat kaalheid in de loop van de jaren meestal verergert, raden wij jongere klanten soms aan om de behandeling uit te stellen om de best mogelijke resultaten te garanderen.

 

Kaal is niet gezond

Kaal zijn is niet goed voor de gezondheid. Studies hebben aangetoond dat kale mannen acht keer meer kans hebben om huidkanker te ontwikkelen dan mannen met een volle haardos. Alleen al om deze reden is de dekking van deze kale plekken door middel van een haartransplantatie medisch nuttig.

 

De unieke HST-methode

De HST-methode is een innovatieve haartransplantatie techniek ontwikkeld door Dr. Coen Gho. Hierbij worden delen van haarzakjes met behulp van zeer kleine naalden (diameter 0.5- 0.6 millimeter en lengte 5-6 millimeter) geëxtraheerd.

 

Nieuw haar in ontvangst- en donorgebied

Uit Gho´s jarenlang onderzoek blijkt dat slechts een deel van het haarzakje volstaat om een of meerdere haren te vormen. Zowel in de grafts (haarzakjes) die voor de haartransplantatie worden gebruikt, als in de achtergebleven haarzakjes bevinden zich stamcellen. Hierdoor groeien in het donor- en ontvangstgebied nieuwe haren van dezelfde kwaliteit. In combinatie met een eveneens door Gho ontwikkeld en gepatenteerd medium dat de levensvatbaarheid van de grafts garandeert en de stamcellen stimuleert om te groeien, geeft dit optimale resultaten.

Vacature arts Hair Science Clinic

“ALS ARTS GEVEN WIJ ONZE CLIËNTEN ALLE AANDACHT EN PERSOONLIJK ADVIES.” Arts Wing Yuen

Boek een vrijblijvend adviesgesprek

LIEVER ALLES DOORNEMEN OP DE BANK?

Benieuwd of de unieke HST-methode jou kan helpen?

Download gratis de brochure met alle informatie over Hair Science Institute en de gepatenteerde, verfijnde HST-vorm van haartransplantatie!