Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

“MIJN HAARUITVAL BEÏNVLOEDT MIJN ZELFVERTROUWEN NIET MEER!”

Graag een vrijblijvend adviesgesprek

Haaruitval

Als je te maken krijgt met dun haar of haarverlies, dan wordt je uiterlijk opeens bepaald door omstandigheden die je niet in de hand hebt. Kaal zijn of worden kan jouw kwaliteit van leven aantasten. Om uit te vinden of haartransplantatie een goede oplossing voor jou is, is het belangrijk om te begrijpen wat haaruitval precies is. Hoe wordt haaruitval gedefinieerd? Wat veroorzaakt haaruitval?

Haar begrijpen

Je hoofdhuid bevat vele tienduizenden haarfollikels: kleine fabriekjes die haren produceren. Het gemiddeld aantal haarfollikels of haarzakjes op de hoofdhuid ligt rond de honderdduizend en is genetisch bepaald. Mensen met blond haar hebben gemiddeld meer haarfollikels dan donkerharigen. 

De cyclus van haar

Haarfollikels, omhuld met soepel collageen, ontwikkelen zich in een cyclus van drie fasen. Een groeifase, een overgangsfase en een rustfase, waarna ze in stand-by modus gaan. Na twee tot twaalf maanden worden de haren weer actief. Dat betekent: de cyclus begint weer van voren af aan.

Lees meer over de biologie van haar

 

 

Haaruitval door androgene alopecia

 

De meest voorkomende oorzaak voor haaruitval

Overmatig natuurlijk haarverlies treedt op wanneer de groeifase korter is. Hoewel er veel oorzaken en ziektes zijn die haaruitval veroorzaken, is androgene alopecia de meest voorkomende oorzaak. Voor zowel mannen als vrouwen.  

Lees meer over androgene alopecia

 

Is haaruitval een ziekte?

Tijdens het normale verouderingsproces wordt ons haar dunner en minder dicht. Bij het ouder worden neemt de  invloed van mannelijke hormonen toe, zowel bij mannen als bij vrouwen. Daarom hebben maar heel weinig mensen boven de 75 jaar een volle haardos.

Androgene alopecia

Het mannelijk patroon haarverlies (androgene alopecia) kan optreden bij zowel mannen als vrouwen. Als dit op jonge leeftijd gebeurt, noemen we dit voortijdige kaalheid. Mensen die last hebben van deze vorm van haaruitval zijn ideale kandidaten voor haartransplantatie. Wel raden wij jonge klanten soms aan om behandeling uit te stellen. Kaalheid verergert namelijk in de loop der jaren. Uitstel is dan wenselijk om het best mogelijke resultaat te garanderen.

Haarverlies is niet gezond

Kaal zijn is niet goed voor de gezondheid. Studies tonen aan dat kale mannen acht keer meer kans hebben om huidkanker te ontwikkelen dan mannen met een volle haardos. Een haartransplantatie heeft dus naast een esthetisch doel ook medisch nut.

De unieke HST-methode

De innovatieve HST-techniek die is ontwikkeld door Dr. Coen Gho. Hierbij worden delen van haarzakjes met behulp van zeer kleine naalden (diameter 0.5- 0.6 millimeter en lengte 5-6 millimeter) geëxtraheerd.

Nieuw haar in ontvangst- en donorgebied

Uit Gho´s jarenlang onderzoek blijkt dat slechts een deel van het haarzakje volstaat om een of meerdere haren te vormen. Zowel in de getransplanteerde als in de achterblijvende haarzakjes bevinden zich stamcellen. Dt betekent dat in het donor- en ontvangstgebied nieuwe haren groeien van dezelfde kwaliteit.

Dubbele werkzaamheid

Dr. Gho ontwikkelde ook nog een speciaal, gepatenteerd medium dat de levensvatbaarheid van de grafts garandeert en stamcellen stimuleert om te groeien. De stamceltechniek en het medium samen zorgen voor optimaal resultaat.

Vacature arts Hair Science Clinic

“ALS ARTS GEVEN WIJ ONZE CLIËNTEN ALLE AANDACHT EN PERSOONLIJK ADVIES.” Arts Wing Yuen

Boek een vrijblijvend adviesgesprek

LIEVER ALLES DOORNEMEN OP DE BANK?

Benieuwd of de unieke HST-methode jou kan helpen?

Download gratis de brochure met alle informatie over Hair Science Clinic en de gepatenteerde, verfijnde HST-techniek.

Alles over haaruitval FAQ

Hair Science Clinic is specialist in HaarStamcel Transplantaties. Overweeg jij een behandeling of heb je hier een vraag over? Hier vind je de meestgestelde vragen.