haaruitval mannen

“IK HEB MIJN HAARUITVAL OVERWONNEN EN MIJN ZELFVERTROUWEN TERUG.”

Download onze brochure

Haaruitval mannen

Haaruitval bij mannen kan veel onzekerheid veroorzaken, vooral op jongere leeftijd. Veelvoorkomende problemen zijn een terugtrekkende haarlijn, inhammen, weinig haar en een kale kruin. Eén op de drie mannen krijgt tussen het 20e en 50e levensjaar te maken met beginnende kaalheid. De gepatenteerde, verfijnde HaarStamcel Transplantatie methode is voor veel mannen een goede oplossing om de haardos te herstellen.

 

haaruitval mannen

Haaruitval: 1 op de 3 mannen krijgt ermee te maken

Oorzaken haaruitval mannen

Niemand vindt het fijn om last te krijgen van haaruitval waardoor diepe inhammen of een kale kruin ontstaan en weinig haar overblijft. Veel mannen vinden kaal zijn heel vervelend en voelen zich hierdoor minder zelfverzekerd. De meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij mannen zijn: 

• Erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica)
• Haaruitval door stress (telogeen effluvium)
Pleksgewijze kaalheid (alopecia areata)  

 

Haartransplantatie op jonge leeftijd?

Norwood-classificatie voor haaruitval bij mannen

 

 

 

Er is een oplossing

Voor veel vormen van kaalheid is een haartransplantatie een optimale oplossing. In een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt de arts jouw persoonlijke situatie grondig. Vanuit deze medische diagnose stellen we een advies op maat voor je op, voorzien van een individueel behandel- en preventieplan. Een adviesgesprek is voor jou, maar ook voor ons zeer waardevol.

 

Persoonlijk adviesgesprek met één van onze artsen en technicians

Kaalheid bij mannen

Erfelijke kaalheid

Mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica)  is erfelijk en kan al op een vroege leeftijd optreden. De boosdoener is een overschot van het hormoon dihydrotestosteron. Dit veroorzaakt het krimpen van de haarfollikels, waardoor op bepaalde plekken op de hoofdhuid geen gezonde haren meer groeien.

Uiteindelijk sterft het haar af waardoor er helemaal geen haar meer groeit. Dat betekent: dun haar, kale plekken en uiteindelijk blijvende kaalheid. Behandeling van alopecia bij mannen is meestal goed mogelijk met de gepatenteerde, verfijnde HST-methode.

 

dihydrotestosteron

Het hormoon dihydrotestosteron

 

 

Kale plekken

Pleksgewijze kaalheid ontstaat meestal door alopecia areata, een auto-immuunaandoening. Dit begint vaak met kale plekken op het hoofd en kan zich uitbreiden over de rest van het lichaam. Een bekend probleem bij mannen zijn kale plekken in de baard.

Deze haarziekte ontstaat meestal plotseling, door bijvoorbeeld stress. Alopecia areata is lastig te behandelen. Belangrijk voor jou en voor ons is een goede diagnose vooraf. Daar biedt een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen een goede mogelijkheid voor.

De impact van haaruitval

Om je een beter beeld te geven beschrijft onze arts Kristel van Herwijnen in deze video de impact van haaruitval bij mannen.

 

 

 
 
 
technician Katinka kliniek Amsterdam

“ALS JE IETS DOET, DOE HET DAN GOED.” Katinka, Technician Hair Science Clinic

Boek een vrijblijvend adviesgesprek