Prof. dr. Neumann

Prof. Dr. H. A. Martino Neumann
Algemeen directeur Hair Science Institute

Hair Science Institute werkt op het gebied van Research & Development samen met specialisten die verbonden zijn aan onderzoekcentra en academische ziekenhuizen. Eén van die specialisten is Prof. Dr. Martino Neumann.

Studie

Martino Neumann studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij specialiseerde zich daarna in de dermatovenereologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1980 vestigde Neumann zich als dermatoloog, verbonden aan het St. Lambertus ziekenhuis in Helmond en het St. Willibrordus ziekenhuis in Deurne. Drie jaar later promoveerde Neumann aan de Universiteit van Amsterdam met zijn proefschrift ´Relevance of fluorescene techniques in immunilogical mediated skin´. 

Hoogleraar dermatologie

In 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar dermatologie/flebologie aan de Universiteit Maastricht en afdelingshoofd dermatologie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. In 2002 aanvaarde hij de positie van hoogleraar dermatologie en hoofd van de afdeling dermatologie van het Erasmus MC in Rotterdam. Ultimo 2015 ging hij met emeritaat.

Internationale autoriteit

Neumann heeft meer dan vierhonderd wetenschappelijke publicaties op zijn nam staan en is (mede)auteur van een tiental boeken. Op dit moment vervult hij naast zijn betrekking bij Hair Science Institute een aantal functies op het gebied van de dermatologie, zoals internationaal verenigingswerk, lid raad van toezicht, adviesfuncties etcetera. Hij is een internationaal erkende autoriteit op het gebied van dermatochirurgie, oncologie en flebologie.