Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

Mesotherapie haar resultaten

Ben je benieuwd naar mesotherapie haar resultaten? Dikker, sterker en gezonder haar krijgen zonder chirurgische ingreep. Als je interesse hebt in het verminderen van haarverlies en het teruggroeien van uitgedund haar, is mesotherapie wellicht een niet-chirurgische oplossing. De techniek helpt om de dikte en conditie van zowel je haargroei als de hoofdhuid te verbeteren. Mesotherapie omvat het geven van kleine oppervlakkige injecties die bestaan uit actieve ingrediënten om de haargroei te stimuleren. Mesotherapie haar resultaten verschillen per persoon.

Verschillende mesotherapie resultaten

Mesotherapie is een manier om haaruitval te behandelen. Het zorgt voor een vollere en gezondere haardos bij mensen die te maken hebben met haaruitval en dunner wordend haar. Het bijzondere is dat de behandeling de natuurlijke lichaamsprocessen stimuleert. Langdurige blootstelling aan schadelijke omgevingsfactoren, roken, het gebruik van drugs, stress en trauma’s zijn van nadelige invloed op je haargroei. Datzelfde geldt voor lichamelijke veroudering en de gevoeligheid voor erfelijk haarverlies. Mesotherapie maakt het mogelijk om verschillende nadelige veranderingen te verminderen of te stoppen. De inhoud van de injectievloeistof wordt op individuele basis geselecteerd om zo aan je behoefte te voldoen.

Behandeling alopecia androgenetica

Mesotherapie bij haaruitval is vooral succesvol bij mensen die last hebben van erfelijke haaruitval. Dit is dikwijls een probleem van zowel mannen als vrouwen. Vrouwen merken de eerste tekenen rond de menopauze op, terwijl mannen hier al op jongere leeftijd mee te maken hebben. De werkzaamheid van mesotherapie bij haaruitval is over het algemeen redelijk, al is het onrealistisch om te denken dat je direct na een behandeling een vermindering van het haarverlies ziet. Specialisten gebruiken bij het toepassen van mesotherapie een zogenaamde mesogun. De apparatuur is voorzien van micronaaldjes die de injectievloeistof direct in de oppervlakkige hoofdhuidlagen injecteren. Het is mogelijk om in korte tijd een groot aantal injecties te geven. Door de oppervlakkige behandeling en de snelheid voel je nauwelijks pijn.

Succes mesotherapie bij haaruitval

Mesotherapie biedt waardevolle voordelen bij het behandelen van haarverlies en het verbeteren van de haarkwaliteit. De behandelmethode is erop gericht het haarverlies te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. In sommige gevallen leidt dat tot nieuwe haargroei. Mesotherapie bestaat uit het injecteren van vitamines, mineralen, plantenextracten en geneesmiddelen in de hoofdhuid. Het voordeel van injecties in de hoofdhuid is dat de haarzakjes direct bereikt worden en door de voedingsstoffen een stimulans krijgen. Dit resulteert in een afname van haarverlies en gezondere haargroei. Door het zorgvuldig selecteren van de ingrediënten en bestanddelen van de injectievloeistof biedt mesotherapie effectieve resultaten.

Indicaties mesotherapie

Om de beste behandeling te kiezen voor het haarverlies waar je mee te maken hebt, begin je met het onderzoeken van de oorzaak. Haaruitval is divers en voor verschillende oorzaken zijn diverse behandelingen beschikbaar. Je gezondheid, maar ook je dagelijkse voedingsgewoonte en levensstijl hebben invloed op het uiterlijk van je haar. Mesotherapie biedt een oplossing bij haaruitval door alopecia androgenetica. Andere indicaties voor mesotherapie zijn:

  • Haaruitval door voedingstekorten.
  • Slechte circulatie en hormonale veranderingen.
  • Langdurige stress, plotselinge gebeurtenissen en trauma’s.

De behandeling biedt specifiek uitkomst aan mensen die worstelen met haaruitval waarvan de oorzaak bekend is. Niet iedereen is een geschikte kandidaat. Een specialist neemt eerst je algemene gezondheid en medische geschiedenis met je door en vraagt of je medicijnen gebruikt. De resultaten variëren per persoon.

Resultaten en effecten mesotherapie

De resultaten van haarherstel behandelingen verschillen van persoon tot persoon. Mesotherapie is een methode die de beste effecten heeft als je een kuur volgt. Een kuur bestaat uit 6 tot 8 behandelsessies. Veel mensen zien na de 4e sessie een vermindering van de haarsituatie. Je moet meerdere maanden wachten tot het resultaat optimaal is. Jaarlijks zijn een paar vervolgbehandelingen nodig die ervoor zorgen dat het effect behouden blijft.

Niet wetenschappelijk bewezen

Opvallend is dat mesotherapie bij haaruitval niet of nauwelijks wetenschappelijk is onderzocht. De effectiviteit verschilt sterk. De ene persoon heeft baat bij de methode, terwijl een ander aan het einde van een behandelkuur minimale veranderingen ziet. Als de ingrediënten door een ervaren specialist geselecteerd worden, zie je doorgaans betere resultaten dan wanneer je kiest voor een behandeling bij een onervaren behandelaar.

Resultaten mesotherapie onderzoeken

Voordat je een keuze voor een behandeling bij haarverlies maakt, is het verrichten van vooronderzoek gebruikelijk. Misschien heb je een voorkeur voor een bepaalde behandeling, maar wil je weten wat je realistisch gezien als resultaat mag verwachten. Internet is een handig hulpmiddel. Je vindt positieve, maar ook negatieve reviews en ervaringen met mesotherapie. Reviews geven een beeld van de methode, al is het goed om te weten dat mesotherapie niet bij iedereen even goed werkt. De samenstelling van de ingrediënten gebeurt op maat. Ook is het zo dat de resultaten sterk verschillen per kliniek.

Gecombineerde behandelmethodes

De behandelmogelijkheden van haarverlies zijn divers. Artsen adviseren soms combinatie behandelingen, waarbij je bijvoorbeeld een chirurgische ingreep combineert met het gebruik van een haargroeimiddel. De mogelijkheden verschillen per persoon en zijn onder andere afhankelijk op de oorzaak en mate van het haarverlies. Mesotherapie in kuurvorm is een minimaal invasieve behandeling. Voor de eerste sessies kom je wekelijks bij de specialist. Als je verbetering ziet, neemt de tijd tussen de sessies toe. Je moet rekening houden met een minimale behandeltermijn van vier maanden. In overleg met de specialist is mesotherapie een aanvulling op bijvoorbeeld een haartransplantatie die je eerder hebt laten toepassen.

Mesotherapie haar resultaten – FAQ

Je hebt 4 tot 5 sessies nodig, voordat je verbetering ziet. Het haarverlies neemt af, de haargroei verbetert en de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleert de haarzakjes gezonde haren te laten groeien.

Een sessie duurt 20 tot 40 minuten. Met een mesogun injecteert een arts de mesotherapie vloeistof in de bovenste hoofdhuidlaag. Het aanprikken van de huid gebeurt met korte naalden, waardoor het pijn gevoel beperkt is. Na de sessie kun je je dagelijkse activiteiten hervatten.

De nazorginstructies zijn beperkt. Was je haar en hoofdhuid pas een dag na de behandelsessie en ga de eerste dagen niet naar de sauna. Zit niet aan de behandelde huid en krab of wrijf niet over je hoofd.

Mesotherapie bij haaruitval heeft geen downtime. De meeste werkzaamheden en activiteiten kun je direct na een sessie hervatten. Let op dat je intensieve inspanningen de rest van de dag vermijdt.

De resultaten zijn wetenschappelijk onvoldoende onderzocht. Niet iedereen ziet het gewenste resultaat. Beginnend haarverlies is beter behandelbaar, dan haaruitval dat al enige tijd aan de gang is.

Haarverlies stopt niet direct na een enkele behandelsessie. Je ziet geleidelijk aan minder haarverlies, al blijft het normale dagelijkse haarverlies van 50 tot 100 haren aanwezig.

Alopecia androgenetica en alopecia areata kunnen soms verbetering opmerken dankzij mesotherapie. De behandeling is minder geschikt voor haaruitval met littekens. Resultaten verschillen per persoon. Vaak zie je de beste resultaten als je op tijd met een behandeling begint.

Mesotherapie is effectief omdat de werkzame bestanddelen direct bij de haarzakjes terechtkomen. De voedingsstoffen verbeteren de haargroei, waardoor je een sterkere en vollere haargroei ziet.

De resultaten van mesotherapie bij haarverlies zijn langdurig, maar niet blijvend. Je hebt jaarlijks een paar vervolgbehandelingen nodig.

Door het injecteren van de vloeistof in de hoofdhuid verbetert de doorbloeding. De haarzakjes krijgen gezonde voedingsstoffen. Het haarverlies neemt af, de haargroei verbetert en de hoofdhuid ziet er gezonder uit.

Ja, al moet je er rekening mee houden dat je zowel je hoofdhuid als het haar de eerste dag droog moet houden. Neem in de eerste 48 uur na een sessie geen warm bad en ga niet naar de sauna. Let bij het wassen van je haar op dat je niet te hard over de huid schuurt.

Bij mesotherapie gebruikt een specialist een mesogun. De mesogun is voorzien van korte, dunne naalden. In hoog tempo worden de behandelgebieden geïnjecteerd met een combinatie van vitamines, mineralen, peptiden, aminozuren, eiwitten en plantenextracten. De vloeistof kan uit meer dan 50 bestanddelen bestaan en is afgestemd op de behoefte die je hebt.

 

Mesotherapie behandeladvies

Wil je meer weten over behandelingen bij haaruitval en de eventuele combinatie met mesotherapie? Mesotherapie is een methode waarbij je te maken hebt met jaarlijks terugkerende kosten. Als de behandeling aanslaat, heb je nabehandelingen nodig. Over een langere periode lopen de kosten op. Kijk je naar een haartransplantatie, dan heb je dikwijls maar een keer kosten. De resultaten zijn permanent en nabehandelingen zijn zelden. Laat je daarom adviseren over een haartransplantatie. Je kunt hiervoor terecht bij de specialisten van Hair Science Institute. Het consult vindt plaats in een van de klinieken in Amsterdam of Maastricht en is volledig vrijblijvend. Een afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen met +31 43 601 8101 of door het contactformulier in te vullen.