Een veilige behandeling in coronatijd

Een veilige behandeling in coronatijd

Update 30-06-2021

Wij zijn heel blij dat we cliënten mogen verwelkomen in onze klinieken in Amsterdam en Maastricht! Voor de behandelingen, controle- en adviesafspraken in onze klinieken verandert er in principe niets. Onze behandelingen mogen doorgaan.

Veilige behandel- en werkomgeving

Wel dienen wij ons te houden aan de richtlijnen van de RIVM. Daarvoor hebben wij onze werkwijze en onze ruimtes op een aantal punten aangepast. Hierdoor kunnen wij jou en onze medewerkers een veilige behandel- en werkomgeving garanderen. Op deze pagina lees je er alles over. Welkom!

 

Wij vragen je…

● bij klachten thuis te blijven en tijdig contact met ons op te nemen;

● niemand mee te nemen naar de kliniek, kom alleen;

● handen te desinfecteren bij het betreden van de kliniek;

● minimaal 1,5 meter afstand te houden tot anderen;

● plaats te nemen achter de plexiglazen schermen;

● een COVID-19 Rapid Test te ondergaan vóór behandeling;

● bij vaccinatie vlak vóór een ingreep, onderstaand Vaccinatieadvies te lezen;

 

Maatregelen in onze klinieken

Voor aanvang van de afspraak of behandeling informeren wij jou persoonlijk over de geldende richtlijnen. In de regel vragen wij je om alléén te komen. Bij aankomst in de kliniek kan je je handen ontsmetten en een mondmasker krijgen om te dragen. Cliënten zijn niet verplicht een mondmasker te dragen. Het vrijwillig dragen van een mondmasker is uiteraard toegestaan.

Directe cliëntcontacten vermijden wij daar waar mogelijk door het naleven van de 1,5 meter afstand en door plaats te nemen achter de plexiglazen schermen. Ook werken wij met vaste tijdsblokken voor de afspraken, zodat je niet in contact komt met andere cliënten in bijvoorbeeld onze wachtruimte.

 

 

 

Behandeling

De behandeling zelf wordt altijd in een kleinschalig team van 2-3 personen uitgevoerd. Na binnenkomst in de kliniek krijg je de beschikking over een eigen gedesinfecteerde ruimte. Ook onderga je voorafgaand aan de behandeling een COVID-19 Rapid Test. Hiermee kunnen we snel en accuraat zien of iemand besmet is / of eerdere in aanraking is geweest met coronavirus. Ook onze specialisten ondergaan wekelijks een COVID-19 test.

Vaccinatie en behandeling

Het RIVM adviseert om in het geval van een operatie of een haartransplantatie, minimaal 2 dagen tussen de vaccinatie en de ingreep aan te houden. Maar het liefst langer. Zo voorkom je dat je door eventuele bijwerkingen van de vaccinatie niet behandeld kunt worden.

Twee weken

Hair Science Clinic hanteert het advies om bij een geplande ingreep minimaal 2 weken tussen de vaccinatie en jouw haartransplantatie te houden. Jouw lichaam verkeert dan in een zo goed mogelijke conditie voor de haartransplantatie, na de vaccinatie.

Bij vaccineren ná een haartransplantatie, is het niet noodzakelijk om meerdere dagen te wachten met het nemen van de vaccinatie. Voor meer informatie over de meest recente richtlijnen, lees je de website van het RIVM.

Contact

Mocht je naar aanleiding van onze maatregelen vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.