Dr. Gho spreker tijdens nascholing SOCG medisch-cosmetische professionals

Dr. Gho spreker tijdens nascholing voor NVCG medisch-cosmetische professionals

Afgelopen maandag 24 april vond in Woerden een bijeenkomst van de SOCG (Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde) voor Cosmetische Chirurgie plaats. Tijdens deze (na)scholingsmodule voor beginnende en gevorderde cosmetisch professionals sprak arts en onderzoeker dr. Coen Gho over zijn reis van 25 jaar wetenschappelijk onderzoek, de ontwikkeling van behandelingen voor haarrestauratie bij haarziekten & brandwonden en het patiëntvriendelijker maken van haartransplantaties.

Revolutionaire HaarStamcel Transplantatie methode

Gho is een internationale autoriteit op het gebied van haar, haarstamcellen en tissue engineering. Hij is de bedenker en ontwikkelaar van HaarStamcel Transplantatie (HST). Een gepatenteerde, verfijnde vorm van haartransplantatie, ontwikkeld vanuit jarenlang haarstamcelonderzoek. Wat ooit begon als behandelmethode voor brandwondenpatiënten heeft Gho inmiddels ontwikkeld en verfijnd tot de meest geavanceerde haartransplantatietechniek ter wereld. Gho ontdekte namelijk dat slechts een deel van de haarfollikel (en niet de hele haarfollikel) volstaat om één of meerdere haren te vormen.

Nieuw haar in ontvangst- en donorgebied

Hierdoor is het mogelijk om in zowel het donor- als het ontvangstgebied nieuwe haren te laten groeien. In tegenstelling tot de conventionele FUT en FUE techniek, put HST het donorgebied niet uit en blijft het bruikbaar voor vervolgbehandelingen. Deze revolutionaire techniek vormt de basis van het Hair Science Institute, het onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut met Hair Science Clinics over de hele wereld. Met een nooit aflatende drive en enorme expertise werkt Gho onophoudelijk aan verfijning van de HST-techniek en het minder invasief en patiëntvriendelijker maken van haartransplantatiebehandelingen.

Cosmetische geneeskunde: jong en innovatief specialisme

Steeds meer mensen beschouwen cosmetische behandelingen als een waardevol hulpmiddel om hun kwaliteit van leven te optimaliseren. De vakbekwaamheid waarmee artsen zich kunnen differentiëren wordt steeds bepalender voor de resultaten. Bekende cosmetische artsen reizen hiervoor over de wereld, zijn ondernemers in deze innovatieve cosmetische branche en zijn betrokken bij de cosmetische wetenschap.

Opleiding cosmetische geneeskunde

De SOCG (Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de profielopleiding tot cosmetisch arts KNMG. Deze profielerkenning is een verandering in de gezondheidszorg die van groot maatschappelijk belang is. In tijden waarin veel aandacht is voor wanpraktijken door niet bekwame artsen wordt hiermee de bekwaamheid van de door de KNMG erkende cosmetisch artsen gewaarborgd.

De SOCG biedt geaccrediteerde nascholing aan voor medische professionals. Per jaar worden er 30 geaccrediteerde (NVCG) nascholingsbijeenkomsten georganiseerd. De nascholing is opgebouwd volgens de CanMeds competenties. Op deze manier helpt de SOCG de theoretische kennis van cosmetische artsen te bevorderen.

Dr. Gho spreker tijdens nascholing SOCG medisch-cosmetische professionals