Een veilige behandeling in tijden van lockdown

Een veilige behandeling tijdens lockdown

Update 01-02-2022

Wij zijn blij dat we – ondanks de lockdown – gewoon nog cliënten mogen verwelkomen in onze klinieken in Amsterdam en Maastricht! Voor de behandelingen, controle- en adviesafspraken in onze klinieken verandert er in principe niets. Onze behandelingen en fysieke consulten mogen volgens de richtlijnen van de overheid doorgaan. Zowel voor gevaccineerde als ongevaccineerde cliënten.

Veilige behandel- en werkomgeving

Wel houden wij ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Daarvoor hebben wij onze werkwijze en onze ruimtes op een aantal punten aangepast. Hierdoor kunnen wij jou en onze specialisten een veilige behandel- en werkomgeving garanderen. Op deze pagina lees je er alles over. Welkom!

 

Bij bezoek aan onze kliniek(en), vragen wij je…

● bij klachten thuis te blijven en tijdig contact op te nemen;

● niemand mee te nemen naar de kliniek, kom alleen;

● een mondmasker te dragen in de kliniek;

● handen te desinfecteren bij het betreden van de kliniek;

● minimaal 1,5 meter afstand te houden tot anderen;

● plaats te nemen achter de plexiglazen schermen;

● een COVID-19 Swab Test te ondergaan vóór behandeling (afname in de kliniek);

● bij vaccinatie vlak vóór een ingreep, onderstaand Vaccinatieadvies te lezen;

 

Maatregelen in onze klinieken

Voor aanvang van de afspraak of behandeling informeren wij jou persoonlijk over de geldende richtlijnen. In de regel vragen wij je om alléén te komen. Bij aankomst in de kliniek kan je je handen ontsmetten en vragen wij je een mondmasker te dragen. Eventueel hebben wij een mondmasker voor jou beschikbaar.

Fysieke consulten

Directe cliëntcontacten vermijden wij daar waar mogelijk door het naleven van de 1,5 meter afstand en door plaats te nemen achter de plexiglazen schermen. Ook werken wij met vaste tijdsblokken voor de afspraken, zodat je niet in contact komt met andere cliënten in bijvoorbeeld onze wachtruimte.

Behandeling

De behandeling zelf wordt altijd in een kleinschalig team van 2-3 personen uitgevoerd. Na binnenkomst in de kliniek krijg je de beschikking over een eigen gedesinfecteerde ruimte. Ook onderga je voorafgaand aan de behandeling een COVID-19 Swab Test. Hiermee kunnen we snel en accuraat zien of iemand besmet is, of eerder in aanraking is geweest met coronavirus. Ook onze specialisten ondergaan wekelijks een COVID-19 test. Tijdens de behandeling zelf mag je een mondmasker dragen, dit is echter niet verplicht. Wil je meer weten over het RIVM-reglement voor contactberoepen, lees hier.

haartransplantatie arts maastricht nl
Een veilige behandeling in tijden van lockdown

Vaccinatie en behandeling

Het RIVM adviseert om in het geval van een operatie of een haartransplantatie, minimaal 2 dagen tussen de vaccinatie en de ingreep aan te houden. Maar het liefst langer. Zo voorkom je dat je door eventuele bijwerkingen van de vaccinatie niet behandeld kunt worden.

Twee weken

Hair Science Clinic hanteert het advies om bij een geplande ingreep minimaal 2 weken tussen de vaccinatie en jouw haartransplantatie te houden. Jouw lichaam verkeert dan in een zo goed mogelijke conditie voor de haartransplantatie, na de vaccinatie.

Bij vaccineren ná een haartransplantatie, is het niet noodzakelijk om meerdere dagen te wachten met het nemen van de vaccinatie. Voor meer informatie over de meest recente richtlijnen, lees je de website van het RIVM.

Contact

Mocht je naar aanleiding van onze maatregelen vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.