maaike kliniek Amsterdam
24 april 2019

Teamleider Haartransplantatie kliniek Amsterdam Maaike: ‘We bereiken steeds mooiere resultaten’

maaike amsterdam

Hair technician Maaike Lesmeister wordt nog steeds blij van elke blije klant

Het drukbezochte Hair Science Institute aan de Amsterdamse Zuidas is hét adres voor haartransplantatie behandelingen in de Randstad. Al heel wat bekende en minder bekende Nederlanders ondergingen er de unieke HaarStamcel Transplantatie. Senior tecnician en teamleider Maaike Lesmeister leidt met veel plezier het team van hair technicians in deze high-end haarkliniek. “Nog altijd denk ik, als weer een cliënt dolblij naar buiten loopt: gaaf, dat hebben wij weer mooi voor elkaar gekregen.”

 

Bij Hair Science Institute (HSI) Amsterdam vinden jaarlijks vele haartransplantaties op basis van de HaarStamcel-techniek plaats, de unieke gepatenteerde methodiek die niet de hele haarfollikel verwijdert, maar ook haarstamcellen achterlaat in het donorgebied waardoor zowel in ontvangst- als donorgebied nieuw haar groeit. Tijdens de behandeling oogsten speciaal opgeleide technicians delen van de haarfollikels met een superdun naaldje. De techniek is bewezen effectief, met een mooi natuurlijk resultaat zonder littekens. Het product van jarenlang wetenschappelijk onderzoek en technische verfijning. De technicians assisteren de arts tijdens de haartransplantatie en begeleiden cliënten intensief bij de voor- en nazorg in het behandeltraject.

Millimeterwerk

Maaike: “Via onze eigen Hair Science Academy leiden we zelf technicians op. Een opleidingstraject van zes maanden tot een jaar. Als HSI-technician ben je in staat om zelfstandig, onder begeleiding van een arts, de gepatenteerde HaarStamcel-behandelingen uit te voeren. Het oogsten van grafts is millimeterwerk; een verfijnde techniek die je door intensieve training en ervaring steeds beter onder de knie krijgt. Een bepaalde aanleg is ook nodig, je moet er feeling voor hebben en een goede oog-handcoördinatie.”

Lage drempel

Maaike werkt sinds 2011 bij Hair Science Institute en heeft volop ontwikkeling meegemaakt. “We zijn als bedrijf flink gegroeid, met steeds meer buitenlandse vestigingen en een constante stijging van het aantal behandelingen. Ik denk dat onze techniek zichzelf bewijst door z’n wetenschappelijke basis en de mooie, natuurlijke resultaten. Maar ook het taboe rond kaalheid en cosmetische oplossingen is absoluut afgenomen. Hadden we vroeger nog wel eens te maken met cliënten die het liefst ongezien naar binnen sneakten, dat is tegenwoordig echt anders. Die drempel willen wij zo laag mogelijk maken: we zijn professioneel en kundig, maar vooral ook open en gastvrij.”

Steeds mooier resultaat

Een andere ontwikkeling is dat HSI in de loop der jaren steeds meer vrouwen is gaan behandelen. Maaike: “Ik denk dat we tegenwoordig zo’n 70% mannen en 30% vrouwen behandelen. Cosmetische haarbehandelingen zijn gelukkig steeds normaler geworden, zeker ook bij vrouwen. Bijvoorbeeld het corrigeren van een terugtrekkende haarlijn of littekenbehandeling. Het mooie is: we bereiken steeds mooiere resultaten. Door voortdurend wetenschappelijk onderzoek en verfijning van onze methodiek zijn de eindresultaten vaak spectaculair. Ook daardoor wordt de stap naar een behandeling steeds minder groot.”

Minder erg dan de tandarts

HSI heeft vestigingen in onder meer Parijs, Antibes, Londen, Dubai en Jakarta. Ook de Amsterdamse kliniek heeft veel buitenlandse klandizie, uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Rusland. “Onze klantenkring is internationaal. We behandelen sterren, royalty, kopstukken uit politiek en bedrijfsleven, maar natuurlijk ook een heleboel ‘gewone’ mensen. Iédereen krijgt bij ons dezelfde, hoogwaardige behandeling. Wat we vooral proberen is cliënten op hun gemak stellen. Vaak zijn mensen toch nerveus voor de behandeling. Ze geven aan dat ze er tegenop zien. Die spanning proberen we weg te nemen door stapsgewijs uitleg te geven en een gezellige sfeer te creëren. Gelukkig valt het achteraf altijd mee. Klanten lachen dan vaak opgelucht: ‘dit was minder erg dan de tandarts’.”

Hair Science Institute

Heeft u vragen over haartransplantaties? Of wilt u uw persoonlijke situatie eens bespreken met een van onze artsen? Tijdens een vrijblijvend consult is dat allemaal mogelijk. Wij nemen het hele proces stap voor stap met u door en adviseren welke behandeling voor u het meest geschikt is.

 

U kunt telefonisch contact met ons opnemen voor het inplannen van een afspraak. Onze kliniek is bereikbaar op +31 (0)20 575 2330 (Amsterdam). Natuurlijk kunt u ook mailen naar besthair@hasci.com. U kunt ook een online consult inplannen via onze website.