Kosten haartransplantatie vrouw
Kosten haartransplantatie? Ziet u door de bomen het bos nog?

Kosten haartransplantatie?

Begint uw haaruitval op te vallen? Wilt u weer genieten van een mooie haardos? Dankzij een haartransplantatie is kaalheid tegenwoordig goed te behandelen. De resultaten die bereikt worden met het oogsten en transplanteren van uw eigen haar, zijn blijvend. Getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Maar wat kost een haartransplantatie precies en hoe worden de tarieven samengesteld? Het zijn vragen die u graag beantwoord ziet, tijdens de voorbereiding op een behandeling.

 

 

 

Wat kost een haartransplantatie voor u?

Ondanks de toegenomen bekendheid van de mogelijkheden die een haartransplantatie heeft, kunt u door de prijzen worden afgeschrikt. Een haartransplantatie is een vrij kostbare cosmetische ingreep. De prijs hangt onder andere af van het aantal haarzakjes die getransplanteerd worden, de kliniek waarvoor u kiest en de haartransplantatie techniek die wordt toegepast. Iedere haartransplantatie kliniek hanteert eigen tarieven en elke persoon is anders. Hierdoor lopen de prijzen behoorlijk uiteen.

Aantal grafts bepalen de kosten

Kosten haartransplantatie; hangen grotendeels af van het aantal grafts die bij u getransplanteerd worden. De haarzakjes zijn als het ware de rekeneenheid die het tarief bepalen. Dat maakt het opvullen van inhammen minder duur dan een complexe behandeling bij een ver gevorderde kaalheid. Hoeveel grafts in uw situatie getransplanteerd kunnen worden, wordt tijdens een consult met een ervaren arts bepaald. Haartransplantaties worden met behulp van verschillende technieken uitgevoerd. De diverse methodes hebben elk een eigen prijskaartje.

HaarStamcel Transplantatie

De meest innovatieve en vooruitstrevende haartransplantatie techniek is ook vaak de meest kostbare mogelijkheid. Om dit te kunnen uitvoeren eist het dan ook de grootst mogelijke nauwkeurigheid en een intensieve training van het uitvoerend personeel. Bij een HaarStamcel Transplantatie volgens de HSI-methode worden de grafts niet volledig uit het donorgebied weggehaald. Een gedeelte blijft achter en het geoogste deel wordt in het transplantatiegebied ingeplant. Uw donorgebied blijft hierdoor beter intact. Daarnaast is bij een HaarStamcel Transplantatie na de behandeling vrijwel geen sprake van zichtbare littekens. Dit maakt deze methode zeer geschikt voor herhaling in het geval van voortschrijdende kaalheid.

FUT haartransplantatie

Van de verschillende technieken is de FUT techniek meestal het voordeligste. De methode wordt minder vaak toegepast, omdat er een litteken achterblijft en het een verouderde haartransplantatie techniek betreft. Tijdens de behandeling wordt een reepje huid uit de achterzijde van uw hoofd weggenomen. Hier worden de haarzakjes uit gehaald. Omdat de huid gehecht moet worden, blijft er een litteken achter. Het is een methode, waarbij op een dag wel behoorlijk veel grafts geoogst en getransplanteerd kunnen worden.

FUE haartransplantatie

De meeste haartransplantatie klinieken werken met de FUE techniek. Met behulp van een holle naald worden de grafts één voor één uit het donorgebied gehaald. Omdat klinieken met diverse diameters naalden werken is deze methode lastig te omschrijven. Hoe dikker de naald, hoe gemakkelijker de behandeling verloopt en hoe meer grafts in korte tijd getransplanteerd kunnen worden met minder geavanceerd materiaal en kunde. Nadeel is dat de follicular units enkel verplaatst worden. Dit laat littekens achter welke groter zijn naarmate de diameter van de gebruikte naald groter is.

Kosten haartransplantatie vergelijken

Door de verscheidenheid in tarieven en de diversiteit van haartransplantatie klinieken is het verstandig om haartransplantatie kosten te vergelijken. Vraag bij meerdere aanbieders een persoonlijke prijsopgave aan en vergelijk deze met elkaar. Let daarbij op dat u vergelijkt op basis van dezelfde behandelmethode. Kijk verder dan de prijs die onder de streep genoemd wordt. Waar u soms een compleet behandelpakket wordt aangeboden, hanteren andere klinieken kale prijzen. Die pakken aan het einde van de behandeling duurder uit, omdat er nog verschillende extra kosten bij komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hair Science Institute geeft u een behandelprijs die compleet is. U kunt bovendien rekenen op professionele nazorg, zonder dat u geconfronteerd wordt met bijkomende kosten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen

Wilt u naar aanleiding van dit blog een vrijblijvend consult inplannen voor een HaarStamcel Transplantatie? Hierin bekijken we uw situatie, verwachtingen en wensen. Onze specialisten bespreken graag met u de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel ons of mail naar besthair@hasci.com.

Bekend en onbekend Nederland kiest voor Hair Science Institute, om de volgende redenen:

  • Unieke HaarStamcel Transplantatie
  • Gratis en vrijblijvend eerste consult
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Meer dan 10.000 haartransplantaties uitgevoerd
  • Eerlijk en professioneel advies
  • Samenwerkingspartner van diverse brandwondencentra en academische ziekenhuizen in binnen- en buitenland