Kristel van Herwijnen scarcon 2016 HSI methode
Kristel spreekt op ScarCon 2016

Kristel spreekt op ScarCon 2016

Aanstaande vrijdag 3 juni spreekt arts Kristel van Herwijnen op het tweedaagse ScarCon 2016, de eerste internationale conferentie over littekens van Scar Academy. Speciaal voor de eerste editie vindt de conferentie plaats samen met het 15-jarig bestaan van OSCARE, de oprichter van Scar Academy. De conferentie is gericht op alle zorgaanbieders die behandelingen aanbieden of geïnteresseerd zijn in brandwonden en littekens.

Tijdens haar presentatie zal Kristel dieper ingaan op de vele mogelijkheden die HaarStamcel transplantatie kan bieden voor brandwondpatiënten. Waar traditionele haartransplantatie technieken vaak gelimiteerd zijn door het aantal haren in het donorgebied, blijven bij de HSI-methode ook de haren in het donorgebied doorgroeien. Deze nieuwe haren kunnen bij volgende behandelingen dan opnieuw dienen als donorfollikels. Omdat bij brandwondpatiënten vaak maar een klein donorgebied beschikbaar is voor de transplantatie, is dit zeer belangrijk.

Daarnaast hebben deze patiënten in veel gevallen al meerdere reconstructieve operaties ondergaan, die niet alleen fysiek maar ook psychisch een zware last zijn. Het is dus van groot belang dat de behandeling niet alleen pijnloos is, maar ook een snel genezingsproces kent. Door de kleine naald die gebruikt wordt bij de HSI-methode en het feit dat de grafts precies in de gaatjes passen, hechten de grafts zeer snel. Hierdoor is de doorbloeding al binnen één dag al hersteld waardoor ook de wondgenezing sneller plaatsvindt en de kans op littekens te verwaarlozen is. Daarbij zorgt de het speciaal ontwikkelde medium waarin de grafts na extractie bewaard worden ervoor dat ze in optimale conditie blijven waardoor ook op een minder goede huid toch een uitstekend resultaat behaald kan worden.

De conferentie zal plaatsvinden in het Hof Van Liere in Antwerpen. Via deze link kunt u het volledige programma van de conferentie bekijken.