haartransplantatie arts maastricht nl
Niet eerder zo veel vraag naar HaarStamcel Transplantatie

Nog niet eerder zoveel vraag naar HaarStamcel Transplantatie

Het ondergaan van een haartransplantatie wordt steeds meer vergelijkbaar met bijvoorbeeld het kopen een high-end horloge. Het aanpakken van alopecia (kaalheid) heeft niet alleen invloed op het uiterlijk, maar doet ook ontzettend veel met het zelfvertrouwen. Het is een duurzame investering in jezelf, die bijdraagt aan geluk, een goede fysieke uitstraling en succes.

Nu haartransplantaties steeds toegankelijker worden voor een groter publiek, moeten we het misschien nog eens hebben over de verschillende vormen van haartransplantatie. Want ondanks dat alle technieken zijn gebaseerd op het hetzelfde principe – haarzakjes extraheren uit donorgebied en implanteren in ontvangstgebied – bestaan er grote verschillen in kwaliteit en resultaat.

Niet eerder zo veel vraag naar HaarStamcel Transplantatie

Openhartig over haartransplantatie

De laatste jaren is in de (Nederlandse) media een duidelijke emancipatie van de kalende man gaande. Mocht `de echte man´ vroeger niet met z’n uiterlijk bezig zijn, tegenwoordig ligt dat gelukkig heel anders. BN´ers als Gerard Joling, Ari Boomsma en Mari van de Ven zijn eerlijk over het feit dat ze een haartransplantatie ondergingen en normaliseren door hun openheid het fenomeen haartransplantatie.

Recent nog trad illusionist Hans Klok trots in de spotlight met de twee HaarStamcel Transplantaties die hij bij dr. Coen Gho van Hair Science Clinic in Maastricht onderging.

Als je haar belangrijk voor je is

Hans Klok: “Ik ben niet per se ijdel. Maar als je haar belangrijk voor je is, dan mag je daar best iets aan laten doen. Een goede, volle bos haar geeft immers zelfvertrouwen. Ik ben zo blij en tevreden met mijn nieuwe, natuurlijk ogende haarlijn, dat ik heb besloten om er mee naar buiten te komen. Zodat andere mannen en vrouwen zich gesteund voelen.”

Populair tijdens lockdown

Ook covid-19 heeft veel veranderd, zo weet dr. Coen Gho. “Mensen zijn door de lockdown-situatie meer naar binnen gekeerd. Niet alleen storen ze zich door al dat videobellen meer aan hun eigen spiegelbeeld, ook trekken de – soms kalende – wenkbrauwen en haardos de volle aandacht bij het dragen van een mondkapje. En dat veroorzaakt veel onzekerheid, waardoor men makkelijker geneigd is te investeren in zichzelf”.

 

Behandelen haaruitval

De teams van Gho zijn gespecialiseerd in het behandelen van vele vormen van kaalheid. Gho: “Of het nu gaat om dun haar, wenkbrauwen of (bij mannen) diepe inhammen, een kalende kruin of kale plekken in je baard. Een haartransplantatie volgens de gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie methode biedt hiervoor een definitieve oplossing”.

Neusje van de zalm

De toegankelijkheid of coronapandemie zijn overigens niet de enige reden van de aanhoudende vraag naar de revolutionaire behandelmethode van Hair Science Clinic. HaarStamcel Transplantatie is namelijk de meest verfijnde techniek op het gebied van haartransplantaties. De top notch methode, het neusje van de zalm, niet te vergelijken met andere technieken. Gho: “We zien nog steeds een stevige groei in het aantal aanvragen naar onze HST-behandelingen. Veel meer mensen die behandeld willen worden, dan dat we hadden verwacht. Daarom werken wij zelfs met wachtlijsten nu.”

Meest natuurlijke resultaat

Gho: “Op vandaag verdiepen mensen zich beter in de mogelijkheden. Ze zijn selectiever – en terecht -, laten zich uitvoerig informeren door een of meerdere professional(s) en verkiezen uiteindelijk een kwalitatieve lange termijn oplossing boven een goedkopere, alternatieve optie in bijvoorbeeld het buitenland.”

Het oogsten van de grafts
Niet eerder zo veel vraag naar HaarStamcel Transplantatie

FUT en FUE behandeling

“Haartransplantaties zijn nog niet zo oud. Dertig jaar geleden was de STRIP methode – beter bekend onder de naam FUT haartransplantatie – de meest gebruikte techniek. Een strip huid met haren werd vanaf de achterkant van het hoofd weggesneden. Die reep werd verdeeld in ‘grafts’ die vervolgens in het kalende gebied werden geïmplanteerd. Een vrij pijnlijke ingreep met als bijkomend nadeel, dat er een groot litteken achterbleef in het donorgebied.”

Minder invasief

Inmiddels is deze techniek achterhaald en wordt vooral gemaakt van de FUE-techniek (Follicle Unit Extraction). Hierbij worden complete haarzakjes met haren één voor één uit het donorgebied gehaald en getransplanteerd. “Een belangrijke ontwikkeling,” vertelt Gho, “omdat deze techniek minder invasief is. De ingreep is minder pijnlijk dan bij FUT. Doordat bij FUE complete haarzakjes geëxtraheerd worden, raakt het donorgebied op termijn uitgeput. En worden kleine punt-littekens zichtbaar op de plekken waar de haarzakjes geëxtraheerd zijn.”

Niet eerder zo veel vraag naar HaarStamcel Transplantatie

Wetenschappelijke doorbraak met HST

Maar ook deze techniek ontwikkelt door, gaat dr. Gho verder: “Bij FUE haalt men het volledige haarzakje weg uit het donorgebied. Maar uit onderzoek blijkt dat de stamcel die je nodig hebt voor nieuwe haargroei zich niet in het haarzakje bevindt, maar aan de zijkant van de haarwortel. Dat betekent in principe dat je maar een minuscuul deel van de haarwortel nodig hebt om een graft te kunnen ‘oogsten’.”

Doorbraak

“Bij de gepatenteerde, verfijnde vorm van HaarStamcel Transplantatie (HST) volstaat slechts een deel van de haarfollikel (en niet de hele haarfollikel) om één of meerdere haren te vormen. Hierdoor is het mogelijk om in zowel het donor- als in het ontvangstgebied van een patiënt nieuw haar te laten groeien. Zó is onze revolutionaire HaarStamcel Transplantatie ontstaan.”

 

Hergroei van haar, zowel in donor- als ontvangstgebied

“De stamcellen in de achtergebleven haarzakjes zorgen voor hergroei van het haar in het donorgebied. Hierdoor blijft het donorgebied vrijwel onaangetast en blijven meerdere vervolgbehandelingen met hetzelfde donorhaar mogelijk. Door het gebruik van precisie-instrumenten heb je praktisch geen last meer van littekens.”

Niet eerder zo veel vraag naar HaarStamcel Transplantatie

Wetenschappelijke basis

HST is ontwikkeld door arts-onderzoeker dr. Coen Gho. Hij is de enige arts in Nederland die is gepromoveerd op de specialisatie HaarStamcel Transplantatie (HST). De HST-techniek is ontstaan uit onderzoek dat Gho sinds 1995 doet op het gebied van stamcellen en tissue engineering in samenwerking met Erasmus University Rotterdam, vooraanstaande dermatologen als prof dr. H.A.M. Neumann en diverse Europese brandwondencentra.

Therapie bij brandwonden en littekens

HST werd voor het eerst toegepast bij brandwondenpatiënten, onder meer bij de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam. Door de verfijnde techniek en het gebruik van minuscule naaldjes is de behandeling namelijk uitermate geschikt voor patiënten met brandwonden en littekens. Het haarherstel door HST zorgt voor minder zichtbare littekens en hernieuwde expressie in het gezicht.

Niet eerder zo veel vraag naar HaarStamcel Transplantatie

Ga voor natuurlijk resultaat

Sinds het succes bij brandwondenpatiënten wordt HST in een breder cosmetisch veld ingezet: de techniek maakt het mogelijk om op natuurlijke wijze haarlijnen, wenkbrauwen, snorren en baarden te reconstrueren. Naast de unieke techniek maakt HST ook gebruik van een speciale, eveneens gepatenteerde preservatievloeistof, die de levensvatbaarheid van de getransplanteerde grafts (haarzakjes) verhoogt en haarstamcel stimuleert om door te groeien.

Laat je optimaal informeren

Voor veel vormen van kaalheid is een HST-behandeling een optimale oplossing. In een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt de arts jouw persoonlijke situatie grondig. Vanuit deze medische diagnose krijg je advies op maat, uitgewerkt in persoonlijk behandelplan. Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.