Promotie Dr. Coen Gho
Dr. Coen Gho gepromoveerd

Dr. Coen Gho gepromoveerd

Dr. Coen Gho

 

Op 24 mei is Drs. Coen Gho gepromoveerd met zijn proefschrift over de unieke HaarStamcel Transplantatie en mag zich vanaf nu dr. Coen Gho noemen. Een enorme prestatie!

Drijvende kracht achter de HaarStamCel transplantatie is dr. Coen Gho. Zijn bezieling om het leven van patiënten te verbeteren en diepgewortelde passie voor wetenschap vormden het fundament voor de HaarStamcel Transplantatie-techniek.

Jonge jaren

In zijn jonge jaren als arts-onderzoeker, werkend met brandwondenpatiëntjes, zag Coen dat haartransplantaties pijnlijke ingrepen waren, die bovendien grote littekens achterlieten. Dat kon en moest beter, vond hij.

De sleutel naar verbetering lag volgens hem in de haarstamcel. Hij vond subsidie voor stamcelonderzoek bij een aantal grote bedrijven, die geloofden in de jonge bevlogen arts. Jaren van intensief onderzoek volgden. Hieruit ontwikkelde Coen een baanbrekend medium, dat weefsel aanzet tot celvernieuwing. Een doorbraak in z’n onderzoek en een belangrijke basis voor de latere HaarStamcel Transplantatie. Als bedenker en ontwikkelaar verkreeg Coen het patent op dit middel.

de Drive van Dr. Coen Gho

Zijn drive om haartransplantatietechnieken te verbeteren nam alleen maar toe. Gedreven door zijn onderzoek wilde Coen zijn droom waarmaken: in de toekomst in staat zijn om uit één haar duizend haren te maken. Daarvoor klopte hij aan bij professor Martino Neumann, een internationale autoriteit op het gebied van dermatologie, flebologie en oncologie. Die was sceptisch over Coens ideeën, maar liet hem onder zijn vleugels toch onderzoek starten.

Op basis van zijn onderzoek ontwikkelde hij zijn gepatenteerde Partial Longitudinal Follicular Unit Transplantation (PL-FUT) techniek, met als eenvoudigere naam HaarStamcel Transplantatie (HST). Dit proefschrift is de kroning op zijn werk, wij zijn als Hair Science Insitute heel erg trots! Gefeliciteerd dr. Coen Gho.

Wil je meer weten over Dr. Coen Gho zijn levenswerk en alles over de HaarStamcel Transplantatie, klik hier.