Hans Klok Haartransplantatie Coen Gho
The Roast of Hans Klok

Roast of Hans Klok

Hair Science Clinic-ambassadeur Hans Klok mag zich gaan voorbereiden om liefdevol maar meedogenloos geroast te worden door een panel van showbizzcollega’s. Hij is de officiële Comedy Central Roastee van 2021. De illusionist wordt hiermee toegevoegd aan de Nederlandse Roastee Wall of Fame met Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B als voorgangers. The Roast of Hans Klok is te zien op dinsdag 21 december om 20.30 uur op Comedy Central.

Met de grond gelijk maken

Voor de enkeling die het programma nog niet kent; The Roast is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden op Comedy Central.  In het van origine Amerikaanse tv-programma worden bekende mensen op humoristische wijze verbaal met de grond gelijk gemaakt. Naast de centrale hoofdgast is er een roastmaster, de presentator van de show. Een panel van bekende Nederlanders neemt deel als roasters.

Bedoeling is om de hoofdgast, maar ook elkáár, compleet af te kraken oftewel te roasten. De show eindigt met de hoofdgast die de andere deelnemers terugroast.

Vijfde roastee

In de Amerikaanse editie van de Comedy Central Roast viel die eer tot dusver ten deel aan onder anderen Donald Trump, Justin Bieber, Roseanne Barr en Charlie Sheen. In de Nederlandse versie is Hans Klok is de vijfde BN’er die wordt geroast. Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B gingen hem voor.

Niemand blijft gespaard

Het roasten gebeurt niet door één persoon, maar door een panel van bekende mensen, comedians, aanstormende talenten en een roastmaster om het af te toppen. Niemand zit ontspannen op z’n stoel, want niemand blijft gespaard tijdens de Roast of…

The Roast of Hans Klok

Heerlijk foute grappen

Cabaretière Karin Bloemen is de eerste naam die Comedy Central aankondigde voor de roast van de illusionist. Ze gaat haar goede vriend Hans Klok op de hak nemen en is niet van plan om hem te sparen: “Hans heeft een goed gevoel voor humor en satire en deze keer kan hij mij niet wegtoveren. Ik ga heerlijk foute grappen maken,” laat ze weten.

Ervan langs geven

Ook zanger en producent Henk Westbroek zal plaatsnemen in het panel van The Roast of Hans Klok. Hij scoorde diverse hits met zijn band Het Goede Doel en schreef tal van liedjes, onder meer voor Kinderen voor Kinderen. De zanger is van plan Hans Klok hard aan te pakken. “Hij hoeft zich geen illusies te maken, bij deze roast is geen ontsnappen mogelijk,” laat Westbroek weten.

Roastpanel

Cabaretiers Johan Goossens en Stefano keizers en rapper Sjaak gaan ook toetreden tot het roastpanel. Daarnaast zijn hypnotiseur Rasti Rostelli en YouTuber Giel de Winter toegevoegd aan de line-up voor ‘The Comedy Central Roast of Hans Klok’. Samen gaan ze de bekende illusionist er tijdens de tv-special op 21 december op komische wijze van langs geven

The Roast of Hans Klok

Henry van Loon

Henry van Loon mag de rol van roast master op zich nemen tijdens de The Comedy Central Roast of Hans Klok. Hij zal, samen met het panel, proberen de illusionist totaal te ontgoochelen.

De cabaretier is een bekend gezicht in het roast-programma. Eerder was hij panellid bij de roast van Ali B en radio-dj Giel Beelen. Nu moet hij zorgen dat hij het programma in goede banen leidt. Dat Van Loon er klaar voor is blijkt wel uit een opmerking die hij maakt over de illusionist: “Ik heb persoonlijk meer met Victor Mids, die kan tenminste écht toveren.”

Hans is er klaar voor

Hans zelf is er helemaal klaar voor. “Ik ga flink uit m’n comfortzone, maar je wordt heel goed begeleid door Comedy Central.” Of hij niet bang is dat sommige roasts heel hard aankomen “Ach, ik heb zelfspot. Ze halen er echt van alles bij. Dat moet je gewoon met een korreltje zout nemen.”

Hele eer

Hij vindt het vooral een grote eer, want genomineerd worden voor The Comedy Central Roast is voorbehouden aan een select gezelschap. Een roastee moet een bewezen staat van dienst hebben in zijn of haar vakgebied. Een dat staat natuurlijk buiten kijf bij ’s werelds beste, snelste en meest geliefde illusionist. Iedereen in Nederland weet wie hij is. Als je Nederlanders vraagt om een beroemde illusionist te noemen, dan zullen ze negen van de tien keer zijn naam noemen.

Kenmerkende wapperende haardos

Als roastee zal hij geconfronteerd worden met de mislukte Vegas-avonturen, zijn affaire met Gerard Joling, de wilde avonturen stoeipoes en assistente Pamela Anderson en gênante momenten uit z’n carrière die hij waarschijnlijk liever vergeet. De panelleden zullen hem – en wellicht ook z’n kenmerkende wapperende haardos – met passie roasten. Of hij opgewassen is tegen de verbale munitie van het panel gaan we zien op dinsdag 21 december a.s.

Zien: de grappige leader van The Roast of Hans Klok

Hans Klok Vegas Show Haartransplantatie
The Roast of Hans Klok