Wat te doen met je vakantiegeld in tijden van corona?

6 ijzersterke redenen om je vakantiegeld te investeren in een haartransplantatie

Rond deze tijd kijken we met veel plezier uit naar onze loonstrook; het vakantiegeld wordt gestort. Onderzoek toont aan dat dit geld vaak aan andere zaken wordt besteed, zeker nu vakantie vieren in het buitenland voorlopig even uitgesteld moet worden vanwege coronamaatregelen. Investeren in je uiterlijk is dan een optie. We geven je 6 redenen waarom dat sowieso een goed idee is.

1. De eerste indruk is bepalend

Uit onderzoek blijkt dat mensen in slechts enkele seconden een oordeel vormen op basis van uiterlijk. Je betrouwbaarheid, intelligentie, aantrekkelijkheid worden in a split second beoordeeld, een fenomeen dat in de psychologie thin slicing wordt genoemd. We kunnen er niet omheen: uiterlijk speelt een ontzettend belangrijke rol bij welk contact dan ook. Of het nu een sollicitatiegesprek, een presentatie of eerste date is.

Uiterlijk telt

Je uiterlijke verschijning is een belangrijk onderdeel in die oordeelsvorming en haardracht is daarin een bepalend element. Het is één van de eerste dingen waar mensen naar kijken en een uiting van je stijl en persoonlijkheid. Zeker, een maatpak, nieuwe sneakers of een mooi horloge dragen daar ook aan bij, maar dat zijn uiteindelijk maar hulpmiddelen. Vooral jouw fysieke vorm, met name je gezicht, bepaalt wie je bent. En je haar is gezichtsbepalend.

 

Hair Science Institute

Je haar bepaalt je uiterlijk

 

2. Zelfverzekerdheid is onbetaalbaar

De huidige aandacht voor uiterlijk wordt vaak toegeschreven aan social media, maar is feitelijk van alle tijden. De intrinsieke motivatie om aantrekkelijk te zijn, is een biologische drang die van nature in elke mens aanwezig is. Als dit gevoel bevestigd wordt, ontstaat een enorm sterke emotie. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat mensen die er goed uitzien, beter presteren op allerlei vlak. Een goede uitstraling geeft zelfvertrouwen en zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je sneller je doelen bereikt, of het nu gaat om relaties of carrière. Dat nastreven van goede looks is dus helemaal niet raar: het levert veel voordeel op.

 

Hair Science Institute

Zelfverzekerd zijn is een onbetaalbaar gevoel

 

3. Kaal worden is ingrijpend

Mensen die er (al vroeg) mee te maken krijgen, ervaren kaalheid doorgaans als heel vervelend. Met name voor vrouwen bij wie kaalheid goed zichtbaar is, maar ook voor mannen bij wie de kaalheid al op jonge leeftijd inzet, kan het heel belastend zijn. Kaalheid heeft vaak een grote invloed op de kwaliteit van leven.

Onvrijwillig

¨We leven langer en willen er langer jong uit blijven zien¨, zegt Berend van der Lei, hoogleraar esthetische chirurgie aan het UMC Groningen. ¨Vooral bij jonge mannen leidt haarverlies tot een forse aantasting van het zelfvertrouwen.¨ Omstandigheden die je niet in de hand hebt, bepalen opeens je uiterlijk als je kaal wordt. Als ervaring laat het zich nauwelijks vergelijken: het is niet levensbedreigend en je bent en voelt je niet ziek. Maar je uiterlijk verandert onvrijwillig.

Psychische problemen

Als je te maken krijgt met haarverlies – in welke vorm dan ook – dan is dat behoorlijk ingrijpend. Heftige emoties kunnen het gevolg zijn: onzekerheid, verdriet, ongeloof en boosheid. Kaalheid is dus een vervelend probleem dat soms al op jonge leeftijd voorkomt en grote psychische gevolgen kan hebben, zoals onzekerheid over het uiterlijk, moeilijkheden bij het leggen van sociale contacten of zelfs depressie.

 

Hair Science Institute

Niemand vindt het fijn om kaal te worden

 

4. Levenslang plezier

Het is goed om je te realiseren dat haartransplantatie voor je hele leven is. Het is een duurzame investering in jezelf is, waardoor jij je (weer) goed voelt over jezelf. Dat is een onbetaalbaar gevoel. Een haartransplantatie volgens de HST-methode is de enige methode die kaalheid écht verhelpt, een unieke techniek voor haartransplantatie waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De resultaten van HST zijn ongeëvenaard.

Neusje van de zalm

Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. Het is de meest doeltreffende ingreep om haar te verdichten en volume te creëren. De geoogste grafts zijn superklein, daarom is de inplant fijnmazig en zeer natuurlijk. Geen enkele andere techniek evenaart HST: nothing compares. Het is het neusje van de zalm op haartransplantatiegebied.

 

HSI logo orange

5. Vakantiegeld als aanbetaling

Een haartransplantatie is wél een behoorlijke investering voor de meesten van ons. De kosten zijn afhankelijk van het haarprobleem dat je laat behandelen: het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, bepaalt grotendeels de kosten van je behandeling. Het kan zijn dat je het benodigde bedrag niet op je rekening hebt staan of niet kunt missen.

Financieel interessant

Kies je voor het lenen van het bedrag voor je haartransplantatie dan biedt Hair Science Institute diverse mogelijkheden, zoals het afbetalen in termijnen van je behandeling. Het maandbedrag wordt een stuk lager als je al een deel van de behandeling bij aanvang betaalt. Het kan dus financieel interessant zijn om (een deel van) je vakantiegeld als aanbetaling te gebruiken.

Als kaalheid een gevolg is van ziekte, ongeval of brandwonden, dan is (gedeeltelijke) vergoeding soms mogelijk in overleg met je zorgverzekeraar. Daarover kunnen we je uitgebreid informeren.

 

Hair Science Institute

Vakantiegeld als aanbetaling: financieel interessant

 

6. Goedkoop is duurkoop

Deze laatste reden is meteen ook een waarschuwing. In het buitenland, met name in Turkije, zijn talloze aanbieders van goedkope haartransplantaties in package deals (vlucht, hotel & haartransplantatie) die vaak heel aantrekkelijk lijken. Zo’n goedkope haartransplantatie kan je echter duur komen te staan, waarschuwen de International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) en haarchirurgen over de hele wereld. Een serie angstaanjagende foto’s van patiënten die haartransplantaties ondergingen in zogenoemde black market pirate clinics, laat zien hoe het mis kan gaan.

Grove misstanden

Er is sprake van grove misstanden in deze malafide klinieken: behandelingen worden uitgevoerd door personeel zonder opleiding, medische protocollen worden niet nageleefd en er is geen nazorg. Patiënten blijven achter met haar dat in een onnatuurlijke richting groeit, met littekens en verminkingen. Soms voor de rest van hun leven. In ernstige gevallen raken wonden chronisch ontstoken, met alle gezondheidsrisico’s van dien.

Lees het hele artikel op de site van de Haarstichting

 

Bezuinig nooit op je gezondheid

Natuurlijk zijn er ook buitenlandse klinieken die wél goed werk leveren. Maar daar betaal je doorgaan hetzelfde voor een behandeling als in eigen land. Als je gezondheid je lief is en je mooi resultaat wilt, betaal dan liever iets meer voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Het gaat om jouw lichaam en gezondheid, daar wil je natuurlijk nooit op bezuinigen.

PLAN EEN VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK!

Heb je vragen of wil je gewoonweg meer weten over jouw mogelijkheden voor een haartransplantatie? Plan dan een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen. Daarin gaan wij uitgebreid in op jouw persoonlijke situatie, het gewenste resultaat en de kosten.