Meestgestelde vragen over haartransplantatie Hair Science Clinic
Meestgestelde vragen top 20

Top 20 meestgestelde vragen tijdens adviesgesprekken met onze artsen

Tijdens een gratis, vrijblijvend consult bij Hair Science Clinic krijg je in een persoonlijk adviesgesprek met een van onze artsen de gelegenheid om alles te vragen wat je wilt weten over HaarStamcel Transplantatie (HST). Dit zijn twintig vragen die wij vaak krijgen tijdens deze consulten.

1. Wat zijn de voordelen van HaarStamcel Transplantatie?

HaarStamcel Transplantatie (HST) is een unieke techniek waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Het unieke zit ´m erin dat bij HST slechts een deel van het haarzakje (grafts met stamcellen) en niet het hele haarzakje nodig is om nieuw haar te doen groeien. Dat betekent dat na de ingreep zowel in het ontvangst- als in het donorgebied nieuw haar groeit.

De grondlegger van de HST-techniek, dr. Coen Gho, ontwikkelde als aanvulling op bij de HST-techniek een speciale preservatievloeistof. Die garandeert de levensvatbaarheid van de grafts en stimuleert de haarstamcel extra om te groeien.

 

Natuurlijk resultaat

Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. Bij HST zijn de geoogste grafts superklein, waardoor een fijnmazige inplant ontstaat. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat, met hoge haardichtheid en minimale littekenvorming. Het betekent ook dat het donorgebied  onbeschadigd blijft, waardoor  eventuele vervolgbehandelingen mogelijk zijn.

 

Meestgestelde vragen over haartransplantatie Hair Science Clinic

2000 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

 

Snel herstel

Door het gebruik van precisie-instrumenten genezen ontvangst- en donorgebied snel en is de hersteltijd kort. Soms is volledig kaalscheren van het hoofd geen optie. Dan is het een groot voordeel dat HST ook onzichtbaar uitgevoerd kan worden, zonder het haar te millimeteren. Verder is HST een pijnloze ingreep met plaatselijke verdoving. Een comfortabele behandeling die doorgaans binnen een dag is afgerond.

 

Veelgestelde vragen over haartransplantatie

2. Wat zijn de nadelen van een HaarStamcel Transplantatie?

Bij HST verplaatst een team van artsen en technicians met behulp van precisie-instrumenten grafts van een donor- naar een ontvangstgebied. Dat gebeurt één voor één, waardoor het een arbeidsintensieve ingreep is. In de regel neemt een behandeling 8-10 uur in beslag. HST is niet goedkoop, maar wél het neusje van de zalm.

 

Resultaat na 9 maanden

Het eindresultaat van een HST-behandeling is niet onmiddellijk zichtbaar. Pas na een complete haargroeicyclus van negen maanden is de optimale dichtheid bereikt.

 

Meestgestelde vragen over haartransplantatie Hair Science Clinic

1920 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

 

favicon HSI zwart

3. Is een HST-behandeling hetzelfde voor mannen als voor vrouwen?

Een groot verschil is dat vrouwen meestal niet kaalgeschoren willen worden voor een haartransplantatie. HST is dan ideaal: bij een HST-behandeling hoeft namelijk niet al het haar gemillimeterd te worden. Het is mogelijk om slechts een klein stukje op het achterhoofd te scheren (afhankelijk van het aantal te extraheren grafts). Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor is de behandeling vrijwel onzichtbaar.

Laat je diagnose stellen

Nóg een verschil is dat de oorzaak van haaruitval bij mannen vaak anders is dan bij vrouwen. Daarom start een behandeling altijd met een medische diagnose door een van onze artsen.

 

Meestgestelde vragen over haartransplantatie Hair Science Clinic

750 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

favicon HSI zwart

4. Hoe lang is de wachttijd voor een behandeling?

De wachttijd is op dit moment circa 4-6 weken voor de klinieken in Amsterdam en Maastricht. Voor een gratis, vrijblijvend consult met een van onze artsen kun je zelf een afspraak maken via onze afsprakenplanner. Een consult kan ook online plaatsvinden.

 

Meestgestelde vragen over haartransplantatie Hair Science Clinic

 

favicon HSI zwart

5. Wat is het verschil tussen de HST- en FUE-technieken?

HST en FUE zijn beide ontwikkeld om de kwaliteit van leven van de patiënt ten opzichte van de verouderde FUT-techniek te verbeteren. HST is in feite een doorontwikkeling van FUE. Bij FUE wordt het hele haarzakje met een holle naald uit het donorgebied geoogst en verplaatst naar het ontvangstgebied.

Donorgebied blijft intact

Bij HST wordt slechts een klein deel van het haarzakje getransplanteerd naar het ontvangstgebied. Dat minuscule stukje haarzakje bevat voldoende haarstamcellen om nieuw haar te doen groeien. Dat betekent dat ook de delen van het haarzakje die achterblijven in het donorgebied nieuw haar laten groeien. Het donorgebied raakt dus niet uitgeput en blijft behouden voor eventuele vervolgbehandelingen.

 

Meestgestelde vragen over haartransplantatie Hair Science Clinic

1605 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

 

Extra levensvatbaarheid

Een ander verschil is dat bij HST een speciale, gepatenteerde preservatievloeistof wordt gebruikt, die de levensvatbaarheid van de grafts garandeert en de haarstamcellen een extra groeiboost geeft.

Geen littekenvorming

Bij FUE blijven soms kleine littekens, in de vorm van witte puntjes, achter op de plek waar de haarzakjes zijn verwijderd. Wanneer je ervoor kiest om grote hoeveelheden grafts te laten transplanteren met FUE, dan heb je kans dat deze kleine littekens of kale plekken zichtbaar worden, zodra je een kort kapsel draagt. Daarbij is het donorgebied voor een vervolgbehandeling nog maar beperkt. Bij HST treedt, door het gebruik van precisie-instrumenten, vrijwel geen littekenvorming op.

favicon HSI zwart

6. Hoe lang zie je de gevolgen van de behandeling?

In de dagen na de HST-behandeling ontstaan kleine korstjes in het behandelde gebied. Omdat HST veel kleinere naalden gebruikt dan andere technieken, zijn de wondjes aanzienlijk kleiner. Hierdoor herstelt de huid sneller.

Nazorg

In de eerste 24 uur na de behandeling is het raadzaam om goed te koelen om te voorkomen dat zwelling optreedt. Vier dagen na de behandeling mag je je haren weer gewoon wassen. Na 7-10 dagen zijn alle gevolgen van de behandeling verdwenen. Tijdens de nazorginstructie geven we je uitvoerig advies. Je krijgt alle benodigde materialen en middeltjes voor optimale nazorg.

 

Meestgestelde vragen over haartransplantatie Hair Science Clinic

1404 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

 

favicon HSI zwart

7. Kan ik direct na de behandeling weer werken en sporten?

Afhankelijk van het type werk dat je doet, kun je de dag na de ingreep ‘gewoon’ weer aan het werk. Je ontvangt van ons uitgebreide instructies wat je het beste wel en niet kunt doen na je HST-behandeling.

 

Haartransplantatie mannen inhammen

1850 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

 

Beperk transpireren

De haarzakjes zetten zich in de 24 uur na de ingreep vast in de hoofdhuid. Voor het herstel en de doorbloeding van de hoofdhuid is het echter noodzakelijk om enkele weken geen druk uit te oefenen op het behandelde gebied en transpireren zo veel mogelijk te vermijden. Zware lichamelijke inspanning, intensief sporten en zwemmen dien je daarom een aantal weken te beperken. Net als saunagebruik en andere activiteiten waarvan je gaat zweten (waaronder seks).

favicon HSI zwart

8. Wordt een haartransplantatie vergoed door de zorgverzekering?

Nee, over het algemeen niet. Als je haarverlies het gevolg is van een ongeval en of brandwonden, dan kom je soms voor vergoeding in aanmerking. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om de kosten van een haartransplantatie bij de Belastingdienst op te voeren als aftrekpost voor zorgkosten.

 

Haartransplantatie vrouwen 1606 grafts

HST behandeling met 1606 grafts

favicon HSI zwart

9. Moet ik later nog een haartransplantatie ondergaan?

Het resultaat van een HST-behandeling is blijvend. Wél kan haaruitval verder doorzetten, zeker als je op jonge leeftijd een haartransplantatie ondergaat. De getransplanteerde grafts blijven de rest van je leven haar produceren, maar de haren eromheen kunnen later uitvallen. Dat betekent dat je een aanvullende behandeling nodig hebt.

 

Haartransplantatie vrouwen 1606 grafts

1606 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

favicon HSI zwart

10. Waarom zou ik kiezen voor Hair Science Cinic?

In de eerste plaats kies je voor onze ongeëvenaarde, gepatenteerde HST-techniek, die je alleen in Hair Science Clinics kunt ondergaan. Onze klinieken vind je over de hele wereld (Amsterdam, Maastricht, Londen, Parijs, Cap d’Antibes, Düsseldorf, Jakarta, Dubai, Bali, Hongkong en Milaan). Samen met een eigen R&D-afdeling en de Hair Science Academy vormen zij het Hair Science Institute (HSI).

Science-based

Binnen HSI wordt, onder leiding van arts-onderzoeker dr. Coen Gho, continue gewerkt aan nieuwe technieken op het gebied van haarrestauratie. Dit gebeurt in een internationaal wetenschappelijk kader, samen met onder meer brandwondencentra (bijvoorbeeld: Brandwondencentrum Beverwijk), universiteiten en academische ziekenhuizen over de hele wereld. We zijn de enige haartransplantatiekliniek ter wereld met deze faciliteiten voor onderzoek en educatie. Cliënten profiteren direct van de expertise uit deze kenniscentra.

 

Onzichtbare haartransplantatie

1450 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

 

Hoogste standaard

Alle onze medewerkers zijn opgeleid in de Academy. Dat betekent: elke arts en technician doorloopt een intensieve specialisatie in de HST-techniek en de hoge standaarden die Hair Science Institute hanteert. In elke Hair Science Clinic wordt de HST-methode op dezelfde wijze uitgevoerd. Trainingsprogramma´s worden voortdurend geüpdatet aan de hand van recente innovaties en ontwikkelingen.

favicon HSI zwart

11. Is een haartransplantatie pijnlijk?

Nee. HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen pijn of ongemak ervaart. De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Een HST-behandeling laat geen zichtbare littekens achter en de hoofdhuid herstelt snel. Direct erna kun je onze Hair Science Clinic zelfstandig verlaten.

 

Haartransplantatie wenkbrauwen vrouwen

9 maanden na HST-wenkbrauwtransplantatie

favicon HSI zwart

12. Ben ik geschikt voor HST?

Niet iedereen met blijvend haarverlies is een geschikte kandidaat voor een HST. Er moet bijvoorbeeld nog voldoende donormateriaal in de haarkrans aanwezig zijn en je gezondheid moet goed zijn.

Haartransplantatie kroeshaar

Ook zijn mensen met kroeshaar vaak lastiger te behandelen: het uitvoeren van een haartransplantatie met sterk krullend haar brengt extra uitdagingen met zich mee. De reden is dat bij kroeshaar ook de grafts krulvormig zijn en dus gedraaid in de hoofdhuid zitten. Het is niet altijd mogelijk bij afrohaar om deze grafts op de juiste manier, onbeschadigd te oogsten.

 

 

Boek een consult

De enige manier om antwoord te krijgen op deze vraag of je een geschikte kandidaat voor HST bent, is door een vrijblijvend consult te boeken. Na een medische diagnose door een van onze specialisten weet je precies wat je mogelijkheden zijn.

favicon HSI zwart

13. Zie ik na mijn behandeling meteen resultaat?

Nee, dat is niet het geval. Na de ingreep hebben de grafts 24-48 uur nodig om vast te groeien in het ontvangstgebied. Vanaf 3-4 weken na de ingreep kunnen getransplanteerde haren geleidelijk uitvallen. Dit is een normaal proces. Het duurt gemiddeld ongeveer drie maanden voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Het eindresultaat is meestal na negen maanden zichtbaar.

 

1818 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

favicon HSI zwart

14. Hoelang duurt een HST-behandeling?

Afhankelijk van de omvang van de ingreep en het aantal grafts dat wordt getransplanteerd duurt een HST-behandeling 8-10 uur. Tijdens de ingreep zijn tussentijdse pauze mogelijk om bijvoorbeeld even de benen te strekken, te lunchen, te ontspannen, een film of serie te kijken of een telefoontje te plegen.

 

 

Lees Jeroen´s experienceblog over zijn haartransplantatie

favicon HSI zwart

15. Is het mogelijk om goedkoper een HST-behandeling te ondergaan?

Ja. Je kunt bij ons kiezen voor een last-minute tarief of voor een educatiebehandeling.

Last-minute behandeling

Het komt regelmatig voor dat een HST-behandeling op het laatste moment wordt afgezegd, bijvoorbeeld vanwege het niet rond krijgen van een visum, ziekte of een andere oorzaak. Omdat wij onze resources zo efficiënt mogelijk willen inzetten, bieden we last-minute haartransplantaties tegen een speciaal tarief aan. Omdat je van tevoren niet weet wanneer de ingreep plaatsvindt, is dat soms lastig voorbereiden. Ben je echter flexibel qua tijd en beschikbaarheid, dan is de last-minute optie een aantrekkelijke mogelijkheid om op de kosten van de ingreep te besparen.

 

Haartransplantatie mannen resultaat

2433 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

Educatiebehandeling

Tijdens een educatiebehandeling tegen flink gereduceerd tarief wordt medisch personeel opgeleid onder supervisie van een arts en een senior technician. Deze behandeling is van hetzelfde kwalitatief hoge niveau als de reguliere HST-behandeling en houdt uitsluitend een langere behandelduur in. Er is dus alleen een verschil in tijdsduur, niet in resultaat.

favicon HSI zwart

16. Hoeveel grafts heb ik nodig?

Hoeveel grafts nodig zijn voor een succesvolle haartransplantatie verschilt per persoon en per situatie. Dit is afhankelijk van een aantal factoren: de kwaliteit van het donorhaar, je algehele gezondheid, het te behandelen gebied en je persoonlijke wensen.

Maatwerk

Soms hebben patiënten voor de behandeling een onrealistisch beeld van het resultaat, het aantal grafts en de kosten. Soms gestuurd of versterkt door klinieken die onrealistische resultaten met grote aantallen grafts voorspiegelen. De waarheid is dat een haartransplantatie altijd een maatwerk behandeling is, gebaseerd op een medische diagnose door een arts.

 

Haarimplantaten resultaat

1605 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

 

Een belangrijke factordie bepaalt hoeveel grafts getransplanteerd kunnen worden, is de kwaliteit van het donorgebied. Daarbij gaat het niet alleen om de beschikbare hoeveelheid haar, maar ook om de kwaliteit van het haar. Daarnaast speelt de grootte van het kalende gebied een rol, omdat we streven naar natuurlijke dekking. Ook de kleur en textuur van het haar zijn bepalend.

 

17. Bepaalt het aantal grafts de kosten van mijn haartransplantatie?

Hoeveel grafts je nodig hebt voor een succesvolle haartransplantatie, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het is dus niet verstandig om te kiezen voor een vaste hoeveelheid grafts tegen een vast bedrag, die sommige haarklinieken aanbieden met package deals of volumekortingen.

Duurzame investering

Een haartransplantatie is een forse investering. Maar wanneer je kiest voor kwaliteit, is het wel een duurzame investering. De prijs en kwaliteit van een haartransplantatie hangen ook af van de keuze voor een haartransplantatietechniek. Wanneer je kiest voor een FUT- of FUE-behandeling zal je in de regel iets goedkoper uit zijn, dan wanneer je gaat voor de gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie-behandeling.

 

Haartransplantatie vrouwen 1015 grafts

1015 grafts, 9 maanden na HST-behandeling

 

Maak een vrijblijvende afspraak

Bij Hair Science Clinic kun je altijd langskomen voor een gratis, vrijblijvend adviesgesprek met een arts. Je krijgt dan persoonlijk advies en betrouwbare informatie en er is alle ruimte om vragen te stellen. Samen bespreken we uitvoerig jouw mogelijkheden, wensen en verwachtingen. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voor je opgesteld.

favicon HSI zwart

 

18. Is HST een geschikte techniek voor baardtransplantatie?

HST is een veilige medisch-cosmetische ingreep waarbij je vrijwel geen ongemak ervaart. Door de fijnmazige techniek laat een HST-behandeling geen littekens achter en herstelt de huid snel. Hierdoor is deze techniek breder inzetbaar dan conventionele haartransplantatietechnieken en ook uitermate geschikt voor het transplanteren van gezichtshaar. Een baardtransplantatie met de HST-methode is de meest geschikte oplossing voor een blijvende vollere baard.

 

Mannen haartransplantatie baard

9 maanden na HST-baardtransplantatie

favicon HSI zwart

 

19. Welk resultaat kan ik verwachten van een wenkbrauwtransplantatie?

Wenkbrauwen op een natuurlijke manier reconstrueren was tot voor kort niet mogelijk. Dankzij de fijnmazige HST-techniek is dit nu wél mogelijk. Van alle mogelijkheden voor wenkbrauwtransplantaties geeft HST het mooiste, meest natuurlijke resultaat.

 

Haartransplantatie wenkbrauwen vrouwen

9 maanden na HST-wenkbrauwtransplantatie

 

Perfect shape

Bij een wenkbrauwtransplantatie is het belangrijk dat de haren in de juiste vorm en haargroeirichting geïmplanteerd worden. Onze artsen zijn erin gespecialiseerd om wenkbrauwen hun optimale vorm te geven. Jaarlijks worden ze bijgeschoold in de laatste trends en technieken voor wenkbrauwstyling.

BN´ers als Bridget Maasland en Mari van de Ven ondergingen HST-wenkbrauwtransplantaties bij Hair Science Clinic en genieten weer van prachtige volle wenkbrauwen. Het resultaat van een HST-behandeling is permanent.

Ook deze BN´ers ondergingen een HST-behandeling

 

20. Ik ben niet tevreden over het resultaat van een andere kliniek. Kunnen jullie dit herstellen?

Een specialisatie van Hair Science Institute is het corrigeren van eerdere (mislukte) haartransplantaties bij andere klinieken, ook wel reconstructieve haarchirurgie genoemd. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de staat van het donorgebied. Soms is dit dusdanig beschadigd, dat beperkt zijn in het aantal grafts. Wij raden je aan dit te laten bekijken door een van onze artsen. Maak een afspraak voor een gratis, vrijblijvend adviesgesprek.

 

Brandwondenpatiënt Igli na zijn HST-behandeling