header turkije
Waarom ondergaan zoveel mensen slechte haartransplantaties?

Waarom ondergaan zoveel mensen slechte haartransplantaties? Het blijft actueel. Haarspecialisten waarschuwen keer op keer voor de risico’s van prijsvechters en malafide behandelaars die slechte, soms zelfs gevaarlijke haartransplantaties uitvoeren.

 

In een recent artikel op de Engelse nieuwswebsite The Telegraph wordt het nogmaals benadrukt: laat je niet verleiden door kortingen, grote hoeveelheden grafts die getransplanteerd worden en flashy websites. Doe je huiswerk en laat je niet lokken met extreme kortingen. Als de behandelaar geen arts is en de kliniek niet medisch geregistreerd: just don’t do it.

 

Focus op uiterlijk

´Mannen besteden, net als vrouwen, steeds meer aandacht aan hun uiterlijk,´ zegt Dr. Coen Gho, grondlegger van Hair Science Institute, met klinieken in onder meer Amsterdam, London, Hong Kong en Parijs.

´Dat heeft onder meer te maken met de beeldvorming op social media. Ook komen veel mannen hun levenspartner pas later, in hun thirties, tegen. Vaak laat Moeder Natuur zich dan al gelden; mannelijke kaalheid raakt een derde van de mannen op 35-jarige leeftijd en de helft van alle mannen op vijftigjarige leeftijd. Bij vrouwen krijgt ongeveer de helft boven de leeftijd van 65 te maken met kaalheid.´

 

Typisch voorbeeld van een ‘Turkse haarlijn’

Black market pirate clinics

Maar waarom ondergaan zoveel mensen slechte haartransplantaties? Vanuit hun wens om het tij te keren wat betreft kaalheid, kiezen veel mensen voor een goedkope oplossing. Helaas spelen ook malafide klinieken hierop in. ´Black market pirate clinics´, zoals de International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) ze noemt. Dr. Gho zegt dat 40% van de patiënten die worden gezien bij Hair Science Institute, komen om het slechte werk van pirate clinics te herstellen.

Goed om te weten

Kies je voor een haartransplantatie volgens de HST-methode bij Hair Science Clinic, dan kies je voor state of the art: een wetenschappelijk gefundeerde behandeling, optimale betrouwbaarheid en levenslang resultaat. Het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, bepaalt grotendeels de kosten van je behandeling.

 

Kies voor betrouwbaarheid

Als kaalheid een gevolg is van ziekte, ongeval of brandwonden, dan is (gedeeltelijke) vergoeding soms mogelijk in overleg met je zorgverzekeraar. Daarover kunnen we je uitgebreid informeren. Wat je situatie ook is: je krijgt van ons altijd een duidelijke diagnose, gevolgd door een advies op maat en een prijsopgave vooraf. 100% transparant. Een eerste afspraak is bij ons altijd vrijblijvend.

Boek een vrijblijvend consult