Cookie policy
24 februari 2013

Welkom in onze nieuwe kliniek Maastricht!

Openingsfeest, Open dag, Kappersdag: de nieuwe kliniek is al vanaf het begin door vele honderden mensen bewonderd. Mocht u niet tot die gelukkigen behoren: hier kunt u alsnog een indruk krijgen.

 

De ligging

Medisch Centrum de Wittevrouwenhof is een eeuwenoud complex aan de rand van Maastricht. Het bestaat uit een Landhuis en een Koetshuis. Deze liggen tegenover elkaar met er tussen een binnenplein. De nieuwe kliniek ligt onder dit binnenplein en is zowel met Land- als Koetshuis verbonden via ondergrondse passages.

De grote, glazen entree van het Koetshuis geeft bezoekers toegang tot de kliniek. Deze is bereikbaar zowel via een trap als een rolstoelvriendelijke lift. Ook de niveauverschillen in de kliniek zelf zijn rolstoelvriendelijk gemaakt. Aangekomen op niveau -1 betreedt u de kliniek door een dubbele glazen deur die links en rechts geflankeerd wordt door twee HSI-iconen: Gerard Joling en Dean Saunders.

 

Architectuur en interieur

Voor het ontwerp en interieur van de nieuwe faciliteit tekende HVN Architecten.

 

De kliniek bevat tal van vertrekken met uiteenlopende functies:

  • Ontvangst- en loungeruimte
  • 3 Consultkamers
  • 5 Behandelkamers, elk met privé-vertrek
  • Wasruimte om de haren te reinigen
  • Fotostudio
  • 2 Artsenkamers
  • Pantry voor instrumentsterilisatie
  • 2 Presentatie- en vergaderruimten
  • Kantine met keuken
  • Facilitaire ruimten

Bovendien kunnen personeel en gasten gebruik maken van het ruime buitenterras. Dit is zo’n vijf meter onder het maaiveld gelegen en biedt zodoende gelegenheid om in alle privacy van goed weer te nieten.

De uitdaging was om de kliniek van zoveel mogelijk daglicht te voorzien. Men mag niet het gevoel krijgen zich ondergronds te bevinden. Voor de inval van daglicht zorgen een aantal grote, ronde lichtvangers op maaiveldniveau. Bovendien zijn alle wanden van glas, ook de wanden die toegang bieden tot het buitenterras. Hierdoor dringt het daglicht door in elke ruimte.

Het interieur wordt gekenmerkt door de toepassing van drie materialen: glas, roestvrij staal en witte kunststof ‘Highmax®’. De combinatie met moderne meubilering, kleuraccenten en decoratieve verlichting geeft het geheel een eigen karakter.

 

De behandelkamers

Voor de meeste bezoekers zijn de behandelkamers het interessantste: dáár gebeurt het tenslotte. Net als bij alle andere ruimten zorgt een matte, golvende frost-decoratie op de glazen wanden voor privacy.

In elke behandelkamer is een privé-lounge geïntegreerd. Hier kan een cliënt of patiënt in alle privacy pauzeren of een maaltijd nuttigen. De lounges zien eruit als grote, witte dobbelstenen met afgeronde hoeken. In de binnenkant valt met name de eigenwijze vloerbedekking op: gladde Marmoleum® met kiezelsteenprint.

 

De eisen

De nieuwe kliniek moest beantwoorden aan tal van eisen die door Jos Dohmen, CEO van HSI, als volgt werden samengevat:

‘HaarStamcel Transplantatie® – onze state of the art behandeltechniek – dient plaats te vinden onder condities en in een omgeving die dezelfde perfectie weerspiegelen.’

Die opdracht kan als volledig geslaagd worden beschouwd.

 

HSI dankt onderstaande bedrijven die meegewerkt hebben aan de realisatie van de kliniek:

Altec Beveiliging Safety & Security solutions
BAAC b.v.
Beckers Bouw B.V.
Belisol Ramen & Deuren
Cordewener Groen
Creuwels timmerwerk
FAD Automatisering
Flexitec liften & heffers
Formaris Idee+Ontwerp
Forweb
Frigo Metal B.V.
Gorissen bedrijfskeukens
Gorissen Grondverzet
Grease Lighting
Harald Prop gas/water/dakwerk installaties
HVN Architecten BV
Imabo Bude Beek
It’s Us
Kreuze Telecom B.V.
Leunissen Interieurbouw BV
Loewe Gallery
Maintain Elektro
Penders Staalconstructie
Rob Felix Glas
Rousseau metaalbouw
Spanjaard Strategie & Communicatie