Haarziekten - alles over alopecia en haarziekten

De invloed van haarziekten op het zelfvertrouwen

Haarziekten

Haarziekten zijn vaak de onderliggende oorzaak van alopecia of haaruitval. Afhankelijk van de oorzaak zal ook de behandeling per persoon verschillen. In veel gevallen kan een haartransplantatie een goede oplossing zijn.

Haaruitval kan diverse, soms complexe oorzaken hebben. Erfelijke haaruitval is voor een professional eenvoudig vast te stellen. Erfelijke haaruitval verloopt in vaste patronen en is zeer herkenbaar. Wanneer erfelijkheid niet de oorzaak is van haaruitval, dan kunnen er een heleboel andere oorzaken zijn waarom het haar uitvalt, bijvoorbeeld een haarziekte.

Alopecia: verschillende vormen

Er bestaan een heleboel haarziekten, maar de bekendste is toch wel Alopecia Androgenetica, ook mannelijke kaalheid genoemd. Deze vorm komt ook voor bij vrouwen, maar uit zich dan op een iets andere manier. Bij deze vorm van kaalheid worden doorgaans goede resultaten bereikt. Een andere bekende haaraandoening is Alopecia Areata of ‘kale plekken-ziekte’. Deze aandoening is helaas niet te verhelpen met een haartransplantatie.

Persoonlijk advies over kaalheid?

Wil je zeker weten of jij in aanmerking komt voor een HaarStamcelTransplantatie? Tijdens een vrijblijvend consult stelt de arts een exacte diagnose. Je weet dan precies wat er mogelijk is in jouw geval.

Lees meer over de verschillende vormen van alopecia.